Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@22:52:56 GMT

چرا کروناویروس تبدیل به پاندمی هراس شده است؟

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۸۶۲۱

چرا کروناویروس تبدیل به پاندمی هراس شده است؟

ایسنا/خراسان شمالی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بی اعتمادسازی شبکه های اجتماعی نسبت به ارائه دهندگان خدمات سلامت، بزرگ ترین شاخص بالا رفتن اضطراب است.

 دکتر کاوه حجت در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: انتشار آمار غیر واقعی جعلی، گزارش های لحظه به لحظه مرگ، کلیپ های صوتی و تصویری بیماران مبتلا به کرونا و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از جمله عوامل گسترش اضطراب بوده و جامعه را به سمت هراس سوق می دهد.

 وی در پاسخ به این سوال که چرا کرونا ویروس تبدیل به یک پاندمی هراس شده است؟ پاسخ داد: 25 درصد از افراد بالای 15 سال جامعه مبتلا به یکی از انواع اختلالات اضطرابی هستند، یعنی تقریبا از هر چهار نفر بزرگسال یک نفر از این اختلال رنج می برد.

حجت با بیان اینکه شایع ترین نوع آن اضطراب فوبیا یا ترس غیر منطقی و تشدید شده نسبت به یک موضوع است، خاطرنشان کرد: افرادی که مبتلا به اختلال اضطرابی هستند، زمان قرار گرفتن در بحران های سیاسی و اجتماعی دچار رفتارهای مقابله ای تشدید شده و غیر منطقی می شوند.

این روانپزشک اضافه کرد: دو پدیده نو ظهوری که در هفته های گذشته شاهد فراگیر شدن آن بودیم یکی چینی فوبیا (chinese fobia) و کرونا فوبیا (crona fobia) در سطح دنیا بوده و مقالات مختلفی در مورد آن نوشته شده است.

 حجت با اشاره به اینکه در کشورمان نیز بسیاری از شهروندان دچار ترس های شدید و رفتارهای غیر منطقی در برخورد با کرونا شده اند، علائم کرونا فوبیا را، اشتغال ذهنی مکرر در مورد ابتلا به کرونا، دلهره، اضطراب، طپش قلب، تنگی نفس در زمان حضور در محیط های عمومی و اجتناب از حضور در محل های عمومی خواند.

وی عدم حضور در محل کار، پوشش های غیر عادی نظیر زدن چندین ماسک و یا پوشش های پلاستیکی را نیز جزو رفتارهای اجتنابی غیر منطقی عنوان کرد.

این مسئول در پاسخ به اینکه در برخورد با افراد مبتلا به فوبیا باید چه کنیم؟ توضیح داد: آموزش مدیران، سیاستگذاران و افراد ارائه دهنده خدمت نسبت به جنبه های روانشناختی این بیماری، آموزش اصحاب رسانه برای آرام سازی جامعه و تمرکز بر گفتن روش های صحیح پیشگیری و آموزش شستن دست ها نه ارائه آمار و کمبودها موثر است.

 حجت با اشاره به اینکه کرونا ویروس به یک پاندمی هراس در شبکه های اجتماعی تبدیل شده و افراد دائما و بصورت وسواس گونه در مورد کرونا اخبار را دنبال می کنند، اضافه کرد: وجود آمارهای غیر واقعی در مورد مبتلایان و کشته شدگان باعث هراس جامعه شده است.

وی گزارش های لحظه به لحظه مرگ در اثر کرونا، ایجاد کمبود دارو و امکانات بهداشتی، ارتباط دادن موضوعات سیاسی و اجتماعی به بیماری کرونا، بدبین کردن جامعه نسبت به ارائه دهنگان خدمات بهداشتی و وزارت بهداشت با متهم کردن به سیاسی کاری و غیره جامعه را به سمت بی اعتمادی سوق می دهد.

این پژوهشگر بی اعتمادسازی شبکه های اجتماعی به ارائه دهندگان خدمات سلامت را، بزرگ ترین شاخص برای بالا رفتن اضطراب دانست.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه در این شرایط  افراد مبتلا به اضطراب علامت دار شده و سطح نگرانی جامعه افزایش می یابد، کنترل شبکه های اجتماعی و کاهش نگرانی جامعه از کمبود دارو و مواد ضد عفونی توسط دولت را در این مقطع از زمان کلیدی و مهم خواند.

حجت اضافه کرد: باید دقت کنیم که رسانه و شبکه های اجتماعی در این وضعیت نقش کلیدی دارند و باید ترس و اضطراب را به گونه ای با اخبار امید بخش و بیان واقعیت ها کاهش دهند.

وی در امید بخشی جامعه و کاهش التهاب مردم، نقش رسانه ها را بسیار برجسته دانست و از رسانه ها و فعالان مجازی خواست تا فقط اخبار قابل اعتمادی که از منابع و مبادی رسمی وزارت بهداشت انتشار می یابد را مخابره کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس خراسان شمالي شبکه های اجتماعی غیر منطقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۸۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۶ هزار نفر عضو جامعه کارگری و کارفرمایی آذربایجان‌غربی هستند

علی دهقانی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌غربی با بیات اینکه ۹۶ هزار نفر عضو جامعه کارگری و کارفرمایی استان هستند، گفت: در حوزه ارائه خدمات به کارگران علاوه بر تاسیس خانه‌های بهداشت، ۲۰ خانه فرهنگ کار در کارخانجات و کارگاه‌ها راه‌اندازی و هزار و ۷۰۰ کارگر در قالب ۷۳ دوره با روش‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی آشنا شدند.

وی با تاکید براینکه لازم است همه کارفرمایان و کارگران به قوانین کار تسلط داشته باشند، ادامه داد: در این راستا ۱۳ هزار و ۳۰۰ مورد بازرسی در کنار ۴۰۰ مورد بازرسی شبانه در سال گذشته دراستان صورت گرفته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: در زمینه رسیدگی به دادخواست مشاغل سخت و زیان‌آور نیز به بیش از ۲ هزار پرونده پارسال رسیدگی شده است.

دهقانی اظهار کرد: در زمینه مسایل ایمنی و حفاظت از کارگران نیز که از برنامه‌های شاخص‌های این بخش است؛ ۵۲ هزار نفر ساعت از نظر ایمنی و حفاظت در بخش کارگری، ۸ هزار و ۳۰۰ نفر در زمینه کارفرمایی و ۵ هزار و ۲۴۰نفر ساعت از مهندسان آموزش دریافت کرده اند.

وی بیان کرد: مقرری بگیران بیمه بیکاری در آذربایجان‌غربی از ۶ هزار و ۵۰۰ مورد در سال‌های گذشته به ۵ هزار و ۵۰۰ مورد در سال ۱۴۰۲ رسید و هزار نفر دوباره به سرکار برگشتند.

وی گفت: در ۲ سال اخیر ۹ شرکت تعاونی مسکن ویژه کارگران تشکیل داده شده و در زمینه مولد سازی نیز ساختمان‌های مازاد خود را معرفی کرده و مصوبه شورای عالی مولد سازی اخذ شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • بیش از ۸۴ هزار تماس با مشاوره تلفنی بهزیستی مرکزی برقرار شد
  • ۹۶ هزار نفر عضو جامعه کارگری و کارفرمایی آذربایجان‌غربی هستند
  • دشمن از فرهنگ شهادت، هراس دارد
  • هراس وزرای اسرائیلی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • بهترین صندلی در هواپیما برای مسافرانی که از پرواز می‌ترسند
  • در گردهمایی کارگران چه گذشت؟
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب
  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟
  • گذشت و بخشش باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود