Web Analytics Made Easy - Statcounter

وکیل و معارض معروف عربستانی شرایط حقوق بشری تحت زمامداری «محمد بن سلمان» را به «تندروی سکولاریسم» تعبیر کرد و گفت که سرکوب‌ها هیچ زمانی تا این حد نبوده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «طه الحاجی» وکیل و معارض عربستانی (مقیم در آلمان) در گفت‌و‌گویی به شرایط و اوضاع مردم شیعه منطقه الشرقیه و استان‌های قطیف و احساء و نوع رفتار دولت سعودی در خصوص مسائل حقوق بشری پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که تحت تعقیب سازمان‌های امنیتی سعودی قرار دارد به وبگاه مرآة الجزیره گفت که جنبش مردم قطیف و احساء به اعتراضاتی که به «بهار عربی» شهره یافت، به خصوص در بحرین تأثیر گذاشت و هر زمانی که آن‌ها فرصتی برای اعتراض پیدا کنند؛ با جرأت و آشکارا صدایشان را بلند می‌کنند. الحاجی تأکید کرد که اعتراضات مردمی در این شهرها همه طبقات اجتماعی و گروههای سنی را با خود به همراه دارد.

طه الحاجی همچنین گفت که مردم قطیف و احساء که به طور عمده شیعه هستند، تحت فشارهای شدید و تبعیض قرار دارند؛ آن‌ها هیچ زمانی نمی‌توانند مناصب حساس را به دست آورند یا به مؤسسات و ادارات سطح بالا به خصوص مرکز امنیتی و دیپلماتیک راه پیدا کنند.

او افزود: در ابتدای اعتراضات دولتمردان سعودی با احتیاط بالایی برخورد می‌کردند تا مبادا گسترده شود اما پس از آن به سیاست «سرکوب وحشیانه» روی آوردند؛ به طوری که به گفته وی خانواده‌ای در قطیف و احساء یافت نمی‌شود که تجربه بازداشت، قتل یا تبعید نداشته باشد.

این معارض عربستانی در ادامه گفت که شرایط حاضر در قطیف اجازه بازگشت تجربه سال ۲۰۱۱ را نمی‌دهد و در این باره افزود: «سرکوب شدید هزینه‌های زیادی را بر روی دست اهالی گذاشته است و  ضعف رسانه‌های داخلی، افزایش سرکوب‌ها، اعتراف گیری تحت شکنجه و محاکمه‌های خارج از قانون که با حمایت و پشتیبانی آمریکا صورت می‌گیرد، اثر منفی بر روی مردم گذاشته و بسیاری از فعالان را به ترک کشور واداشته است.»

دیکتاتوری بن سلمان فراتر از گذشتگان

«طه الحاجی» در ادامه گفت: «دولت سعودی بر مبنای اتحاد تندروها شکل گرفته و طبیعت این حکومت تندروی است؛ امروزه کسی را داخل کشور نمی‌بینید که بتواند صدایش را بالا ببرد و صراحتا با آل سعود مخالفت کند. حتی بدتر از این کسی نمی‌تواند خواستار حقوق قانونی خود یا انجام اصلاحات شود. دولتمردان هیچ گونه صدای مخالفی را تحمل نمی‌کنند؛ این در سابق نیز وجود داشته اما حاکمان فعلی به رهبری محمد بن سلمان، دیکتاتور وحشی‌گرانه و بی سابقه‌ای را آغاز کرده‌اند که تمامی خطوط قرمز اجتماعی، دینی، فرهنگی و سیاسی را زیر پا گذاشته است. این دکتاتوری تحمل شنیدن هیچ صدای مخالف یا دلسوزانه و بیطرف را نیز ندارد؛ حتی سکوت را نیز بر نمی‌تابد و صرفا به دنبال مدح و ثنا و چاپلوسی است و به هیچ فردی که تمامی مواضع او مطابق با حکومت نباشد، ترحمی صورت نمی‌گیرد. سالخوردگان و زنان و کودکان مراعات نمی‌شوند. محاکمه‌ها و اعدام‌های بی سابقه بیش از یک بار در سال‌های گذشته رخ داده است.»

اتحاد معارضان

این وکیل عربستانی در ادامه گفت که در نتیجه این سیاست‌ها، معارضان خارج نشین نیز به سمت اتحاد پیش رفته‌اند. او گفت: «حاکمان از تندروی دینی به سمت تندروی سکولار پیش رفته‌اند و در این میان ماهیت سرکوب نه تنها کاسته نشده، بلکه افزایش یافته است. بنابراین بسیاری از مردان و زنان خواستار پناهندگی در خارج از کشور شده‌اند و هر کسی توانسته خارج شود، خارج شده و آن کسی هم که نتوانسته اکنون در زندان به سر می‌برد.»

به گفته وی خروج مخالفان از کشور موجب تشکیل یک جامعه کوچک در خارج از عربستان آن هم از طیف‌های فکری مختلف شده که انسجام بالایی دارند و همه آن‌ها درباره موضوعات مختلف از جمله فساد و سرکوب و عدم سکوت در برابر اقدامات دولت سعودی به خصوص در رابطه با عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل و مخالفت با جنگ یمن اتفاق نظر دارند.

او معارضان خارج نشین را انعکاس صدای مردم عربستان دانست که نمی‌توانند افکار و عقاید خود را بیان کنند و گفت که مخالفان دولت سعودی پیش از این باید برای اثبات سخن خود به دنبال اسناد و مدارک می‌گشتند، اما اکنون اقدامات ضد حقوق بشری و سرکوب‌ها کاملا آشکار و علنی شده است، به طوری که دولت سعودی از راهبرد حمله به دفاع و توجیه سیاست‌های خود روی آورده است.

شکنجه و اقدامات ضد حقوق بشری در زندان‌ها

طه الحاجی در بخش پایانی سخنان خود به رفتار با بازداشت شدگان و زندانیان پرداخت و گفت که تمامی آن‌ها به صورت هدفمند شکنجه می‌شوند؛ به خصوص کسانی که فعالیت‌های آگاهی‌بخشی و سیاسی و فعالیت حقوقی داشتند که با این قشر رفتاری بسیار شدیدتری صورت می‌گیرد. تجاوز و آزار جنسی فعالان زن و کودکان و کسانی که به اعدام محکوم شده‌اند نیز وجود دارد و شکنجه‌ها تا زمانی ادامه می‌یابد که فرد مجبور به امضای برگه اعترافات دروغین شود.

او در خصوص روند محاکمه و جلسات دادگاه نیز گفت که بر خلاف ادعای حاکمان مبنی بر مستقل بودن دستگاه قضایی، اما در حقیقت قاضی پیش از برگزاری جلسه محاکمه برگه‌های اعترافات را دریافت کرده و بر اساس همان‌ها نیز حکم می‌کند و اجازه هیچ گونه دفاعیه و اثبات اینکه این اعترافات تحت شکنجه بیان شده را نیز نمی‌دهد و قاضی نیز تمامی درخواست‌های وکلا برای ارائه ادله اتهام را رد می‌کند.

این وکیل عربستان در خاتمه تأکید کرد که محاکمه‌های دادگاههای سعودی غیر قانونی، سمبلیک و صرفا پوششی برای سرکوب است.

طی روزهای گذشته لیستی از بازداشت شدگان در زندان‌های سعودی در آستانه اعدام منتشر شده است که نشان می‌دهد ۱۲ تن از آن‌ها کودک هستند. منابع حقوق بشری اروپایی در همین زمینه گفته‌اند که مراحل حکم برخی از این افراد تمام شده و تنها منتظر امضای پادشاه است.

«طه الحاجی» که این پرونده را نیز دنبال می‌کند درباره خطرناک بودن وضعیت هشدار داد و گفت که احکام تعدادی از آنها نهایی شده و این به معنای آن است که احتمال اعدام آنها در هر لحظه و بدون اطلاع به خانواده‌هایشان وجود دارد.

وی افزود، اعدامی‌ها در مکانی دور از  محل زندگی خانواده، بدون خواندن نماز بر جنازه و بدون اجازه آخرین دیدار خانواده با فرزند اعدامی خود به خاک سپرده می‌شوند و اصلا به احساسات خانواده‌های آنها اهمیتی نمی‌دهند.

این وکیل عربستانی، وکالت برخی از ۳۷ اعدامی اردیبهشت ماه گذشته را بر عهده داشت و پس از آن مجبور به فرار از عربستان و عزیمت به آلمان شد. او اخیرا گفته است که سازمان‌های امنیتی سعودی به دنبال ترور وی هستند.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: آل سعود عربستان بن سلمان حقوق بشر وکیل عربستان دولت سعودی حقوق بشری سرکوب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۸۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال‌های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم، اما توسعه گسترده پهپاد‌ها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می‌تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می‌کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشور‌های گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آن‌ها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می‌رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه‌ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می‌شود: اگر موافقت کند، می‌تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می‌کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی‌رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط