Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@18:24:06 GMT

مقابله با ترس از ابتلا به کرونا

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۴۰۸۷۸

مقابله با ترس از ابتلا به کرونا

آشنایی و فهم درست از یک مسئله و یا یک موجودیت غیرقابل انکار، سبب می شود تا با آن با اعتماد به نفس بالاتری روبرو شویم و به جای ترس تلاش کنیم با شیوه های معقولانه تر، به بی اثر یا کم اثر کردن مشکل کمک کنیم. اما ناگفته نماند که احساس ترس در انسان، مدام باعث بقای آن شده است؛ ولی این ترس باید ترس منطقی باشد و نه عامل تضعیف!

گرچه ترس یک عکس العمل طبیعی است، ولی زمانی که ترس آنچنان جدّي و شدید شود که با علایم جسمی، روانی، عاطفی و رفتاری، زند گی روزانه شخص را مختل کند، بعنوان بیماری شناخته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر مواجهیم با: ـ ترس و نگرانی شدید از مریض شدن یا مریض بودن

ـ استرس زیاد در خصوص سلامت خویش و اطرافیان

ـ تجربه حالات جسمی و روانی از علایم شبیه به بیماری کرونا (corona) 

ـ مراجعات غیرلازم پزشکی و آزمایشگاهی

لازم است با تمهیدات مطلوب، این حجم شدید از نگرانی و تشویش عمومی را مدیریت و کنترل کرد. در کنکاش دلایل ترس های ناشی از بیماری کرونا (corona) میتوان به خصوصیت های شخصیتی فرد، مسئله گفت وگوهای روزانه در جامعه، عکس العمل شخص به فشارهای روانی زندگی، باورهای اشتباه، تجربه های تلخ گذشته، شایعه و نحوه برخورد و صحبت خانواده ها اشاره کرد. از طرفی چنين ترسی، میتواند یکی از آزار دهنده ترین وسواس ها باشد. ضمن توجه به دلایل یاد شده، مروری می کنیم بر:

 

شیوه های درست مبارزه و درمان: ـ اموزش راه‌های پيش‌گيري و درمان بیماری های رایج از سوی مراکز رسمی( به ویژه وزارت بهداشت)

ـ آگاهی رسانی درست و مرتب از سوی رسانه های رسمی کشور

ـ خودداری جدّي از انکار و دروغ در خبرهای حوزه سلامت

ـ مدیریت شایعه در جامعه( به خصوص مدیریت فضای مجازی)

ـ خودداری از انتشار و اظهارنظرهای اشتباه و غیرکارشناسی در مورد ابتلا به بیماری کرونا

ـ آموختن مهارت های مربوط به کنترل ترس و فوبیا و درمان شناختی رفتاری

ـ بعضی اشخاص هم در زمینه و سابقه گذشته، دچار اختلال های روانپزشکی جدّي ازجمله هایپوکندریازیس( خودبیمارانگاری) هستند که باید علاوه بر انجام مشاوره و روان درمانی، از طريق مراجعه به روانپزشک، تحت دارودرمانی قرار بگیرند.

برای کاهش اضطراب به حالت های روانی و علائم زیاد توجه نکنید. چنانچه بصورت جزیی به علامت های بیماری کرونا (corona) تمرکز کنید مشکل ساز می شود. گلودرد یا سردرد به تنهایی علامت بیماری نیست. علائم بیماری کرونا را بصورت کلی در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید: 

ویروس کرونا چیست؟/ راه های پیشگیری از آن

خوراکی‌هایی علیه "کرونا"

چگونگی نام‌گذاری ویروس‌‌ها/ از ایدز تا کرونا

هر روز تشریفات و برنامه خویش را برای شروع یک روز کاری داشته باشید. به تغذیه مطلوب اهمیت بدهید. هر روز خویش را با گوش دادن به موسیقی دل چسب و گفت و گو در مورد موضوعی غیر از بیماری شروع کنید. به این در روانشناسی تاب آوری یا بقای زیستن می گویند. به این معنی که شخص از طريق جملات مثبت و رعایت دستورالعمل هایی که دارد برای یک زندگی بهتر سعی کند. به عنوان مثال بعضی می گویند من تمایلی به ادامه زندگی نداشتم تنها به عشق فرزندانم زنده ام یا به عشق سفر به دنیا.

این یعنی شخص برای خویش هدف گذاری کند. در این وضعیت باید ارام باشیم و برای ارامش از موسیقی ها و کلمات آرام بخش استفاده کنیم. هیچ گاه جا به جا نشویم. زیرا در محیطی که هستیم امکان ایمنی روانی بیشتر است و از قدرت بالاتری برخوردار هستیم. برخورد غیرتخصصی با موضوع نکنیم و از مراجع تخصصی کار را دنبال کنیم. یکی از معضلات ما کم بود سواد رسانه ای است. زمانی که سواد رسانه ای کم است، داده هایی به ما انتقال داده می شود که واقعیت ندارد و ما را دچار مشکل می کند.

لینک کوتاه: asriran.com/0030A9

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: بیماری کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۰۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی در افراد می‌تواند نشانه‌هایی از ابتلا به پوکی استخوان باشد و در چنین شرایطی انجام سنجش تراکم استخوان جهت بررسی دقیق‌تر وضعیت بیمار، امری ضروری خواهد بود.

سیده زهرا میرفیضی ضمن بیان این مقدمه که علم روماتولوژی دانشی جدید و مربوط به طبقه‌بندی بیماری‌های روماتیسمی است افزود: این بیماری، با امراض مربوط به تخصص ارتوپد، متفاوت است.

وی ادامه داد: بیماری پوکی استخوان یا استتوپروز که از آن به عنوان بیماری خاموش یاد می‌شود معمولاً در خانم‌ها و بعد از سنین یائسگی شایع می‌شود و از آنجا که علائم بالینی واضحی نداشته، بیمار با عوارض پوکی استخوان که به شکل شکستگی ستون فقرات کمری و یا شکستگی گردن و استخوان ران است به پزشک مراجعه می‌کند. همچنین باید به بیماران در زمینه کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی آگاهی‌های لازم داده شود تا در صورت بروز این علائم برای انجام تراکم استخوان به پزشک روماتولوژیست، مراجعه نمایند.

دکتر میرفیضی همچنین با تأکید بر اینکه پیشگیری همواره بهتر از درمان است، افزود: خانم‌هایی که در معرض ابتلا به بیماری پوکی استخوان هستند، پس از انجام ارزیابی تراکم استخوان باید با توجه به سن و میزان پوکی استخوان، رژیم‌های غذایی حاوی کلسیم و ویتامین D را دریافت و مصرف شیر و یا درمان‌های دارویی را در برنامه زندگی خود قرار دهند.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، این فوق تخصص روماتولوژی ضمن تاکید بر نقش مؤثر رسانه‌ها در آگاه‌سازی مردم نسبت به بیماری فوق افزود: برخی بیماران مبتلا به پوکی استخوان، در مرحله شکستگی استخوان، ستون فقرات، گردن و استخوان ران قرار دارند که در این شرایط برای بیماران درمان‌های سنگین مورد نیاز است، پس بهتر است که اقدامات درمانی زودتر برای فرد آغاز شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد