Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@00:20:32 GMT

شایعات شفاف محصول فضای غیرشفاف یک جامعه است

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۴۵۲۳۰

شایعات شفاف محصول فضای غیرشفاف یک جامعه است

یک روانشناس اجتماعی گفت: در بحران‌های اجتماعی یکی از شاخص‌های مهم مدیریت اجتماعی یا حکمرانی خوب شهری این است که جامعه را در برابر بحران‌ها آماده کنیم، هر نوع برخورد سلیقه‌ای و هیجانی ناشی از ترس باعث می‌شود عامل اصلی بحران به یک موج عظیمی از نگرانی در بین اقشار جامعه تبدیل شود.

احسان کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص لزوم تدابیر لازم برای امنیت روانی جامعه در پی شیوع کرونا در ایران، اظهار کرد: هر ارگانیزم یا هر جامعه سالمی در برابر بحران‌ها واکنش نشان می‌دهد چرا که بحران‌ها از هر نوع، شدت و میزانی که باشند امنیت روانی، عاطفی، اجتماعی و ذهنی انسان‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این انتظار بیهوده‌ای است که ما فکر کنیم در بحران‌ها امنیت روانی، ذهنی و اجتماعی یک جامعه باید همچنان حفظ شود، افزود: مسئله مهم در هر جامعه‌ای شناسایی به موقع بحران‌ها و اطلاع‌رسانی شفاف در مورد آن بحران و آگاه سازی شهروندان در برابر این بحران‌ها است.

این روانشناس اجتماعی تصریح کرد: بهترین واکسن در برابر تأثیرات پیرامونی اجتماعی هر بحران چه ویروس باشد چه معضلات و آسیب‌های اجتماعی یا مسائل اقتصادی، اطلاع رسانی به هنگام، شفاف و موثق در آن لازم است و اگر ویروسی مانند کرونا هنوز واکسنی ندارد بهترین واکسن برای آن این است که جامعه را از ویروس شایعه پراکنی و فوبیای اجتماعی در امان بداریم.

وی صداقت و اطلاع‌رسانی کامل و درست را زمینه کنترل هر بحرانی دانست و اظهار کرد: این دو امر جز سرمایه‌های اجتماعی یک جامعه است اگر این شفافیت وجود نداشته باشد هر فضای مسمومی ذهن مردم را تحت الشعاع خود قرار می‌دهد.

کاظمی با اشاره به اینکه شایعات شفاف محصول فضای غیرشفاف یک جامعه است، افزود: در بحران‌های اجتماعی یکی از شاخص‌های مهم مدیریت اجتماعی یا حکمرانی خوب شهری این است که جامعه را در برابر بحران‌ها آماده کنیم و هر نوع برخورد سلیقه‌ای و هیجانی ناشی از ترس باعث می‌شود عامل اصلی که امروز یک ویروس است به موج عظیمی از نگرانی در بین اقشار جامعه تبدیل شود.

وی در خصوص لزوم تأمین امنیت روانی جامعه، گفت: برای حفظ امنیت روانی جامعه در بحران‌ها علاوه بر اطلاعات به هنگام و شفاف باید جامعه را آماده پذیرفتن واقعیت‌ها کرد و آنها را تحت آموزش مهارت‌های مقابله‌ای قرار داد.

این روانشناس اجتماعی تصریح کرد: وقتی دو عامل اطلاع رسانی صحیح و آموزش مهارت به مردم وجود نداشته باشد در بحران‌های مختلف در کنار شایعاتی که به وجود می‌آید بلای دیگری دامنگیر جامعه می‌شود که آن به شوخی گرفتن یا برخورد طنزگونه همه اقشار جامعه با مسائل مهم اجتماعی است.

وی دلیل شوخی انگاشتن هر مسئله اجتماعی را ناآگاهی دانست و اظهار کرد: وقتی مردم اهمیت یک موضوع را نمی‌دانند در پی این امر یا دچار بی تفاوتی می‌شوند یا دچار ترس و فوبیای بیمارگونه، یا در نهایت به طنزپردازی در رابطه با آن بحران می‌پردازند که در همه این حالات جامعه از شیوه اصلی مقابله با آن بحران غافل می‌مانیم.

کد خبر 412291

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روانشناس مدیریت بحران بحران آخرین اخبار کرونا جامعه ايراني بحران اجتماعي ایران شفافیت شایعات کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق امنیت روانی اطلاع رسانی بحران ها اجتماعی یک یک جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۵۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردهمایی سفیران سلامت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکزمهاباد؛ مسئول سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهاباد گفت: در این نشست ابعاد مختلف سلامت روانی، اجتماعی، سلامت معنوی و آسیبهای اجتماعی که می‌تواند به سلامت خانواده وارد شود و از طریق فضای مجازی تأثیرات روانی و اثرات مخربی بر روی خانواده داشته باشد، مورد بحث قرار وبررسی گرفت.

خانم تاج الدینی افزود: جامعه دانشگاهی و سفیران دانشجویی می‌توانند به عنوان بازوان سلامت در ارتقای سلامت روانی و کاهش آسیبهای اجتماعی کمک شایانی به خانواده ها بکنند.

رضا تقی زاده، رابط سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد و شبکه بهداشت و درمان این شهرستان هم در این نشست، با بیان اینکه  ارتقاء سواد سلامت دانشجویان و آموزش خود مراقبتی، محور اصلی این نشست بود، گفت: آشنایی و ارتقاء سطح دانش دانشجویان از سلامت روان و شناخت ابعاد مختلف سلامت روان از جمله مهمترین اهداف برگزاری این نشست برای سفیران دانشجویی بود.

در این نشست تخصصی ، چالش های حوزه سلامت و راهکارهای عملی برون رفت از آن به دانشجویان ارائه شد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان
  • ایران در سال ۲۰۱۷ ماند؛ هیوندای آس ۲۰۲۴ را رو کرد
  • گردهمایی سفیران سلامت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان