Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاکنون دو مورد مثبت کرونا در هرمزگان تایید شده که یکی از آنها فوت و دیگری وضعیتش رو به بهبود است و با این موارد مثبت، هرمزگان وارد کانال استان های آلوده کشور شده است که برای کنترل شرایط نیازمند اقدامات پیشگیرانه و توجه جدی دستگاه های مسوول در کنار دانشگاه علوم پزشکی است.

اما متاسفانه هنوز مساله کرونا چندان در هرمزگان جدی گرفته نشده، زیرا با وجود مثبت بودن مواردی در این استان ، هنوز ترددها در مسیر قشم به بندرعباس و برعکس (قشم کانون آلودگی) تا شب گذشته برقرار بود و از حوالی ساعت ۲۰ ترددها متوقف شده است، در حالی که باید زودتر از این اقدام میشد و منتظر مثبت بودن نتیجه نباید بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حداقل همانند استانهای شمال ورود مسافر به استان را ممنوع کنند ویا ورودی به استان از مسافران تست کرونا بگیرند زیرا موضوع خیلی جدی بوده و سلامت مردم در معرض تهدید است و شیوع این بیماری از یک بیمار که از قم به قشم سفر کرده بود آغاز شد.

لطفا تا عادی شدن شرایط به هرمزگان سفر نکنید

امروز نیز بسیاری از شهروندان در تماس با خبرنگاران ایرنا نگرانی خود را نسبت به حضور مسافران مناطق مختلف کشور به ویژه شهرهای جنوبی استان کرمان و استان فارس در هرمزگان اعلام کرده اند و خواهان ورود جدی مسوولان برای کنترل این مساله هستند.

متاسفانه بسیاری از شهروندان تعطیلی مدارس به دلیل پیشگیری از شیوع کرونا را با تعطیلی تفریحی اشتباه گرفته اند و اقدام به سفر کرده اند؛ در حالی که این تعطیلی ها برای خود قرنطینگی است و باید مردم این موضوع را جدی بگیرند.

حال با این شرایط به اعتقاد نگارنده مسوولان باید سریعا وارد عمل شده و تمهیدات پیشگیرانه را اتخاذ کنند زیرا موضوع کرونا با توجه به سرعت بالای شیوع آن شوخی بردار نیست و هر لحظه جان هر یک از ما را تهدید می کند.

بسیاری از مردم هرمزگان در فضای مجازی با انتشار پست هایی خواهان ممنوعیت ورود مسافران به استان تا عادی شدن شرایط در کشور شده اند و کنترل این موضوع را مطالبه جدی خود از مسوولان عنوان کرده اند.

غربالگری مسافران در ورودی شهرهای هرمزگان ضروری است

با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب هرمزگان، همه ساله در این روزها شاهد خیل عظیم مسافران در این منطقه هستیم که این روزها نیز با وجود کرونا، همچنان ورود مسافران به این استان ادامه دارد.

حال که مقوله قرنطینه شهرهای آلوده چندان به اعتقاد مسوولان وزارت بهداشت عملی نیست، دست کم غربالگری مسافران ورودی به مناطق مختلف شهرها باید در دستور کار باشد.

اقدامی که هنوز در هرمزگان انجام نشده و گویی مسوولان منتظر افزایش آمار و تلفات هستند تا دست به یک اقدام عاجل بزنند.

تا لحظه مخابره این گزارش هنوز هیچ تصمیم گیری به منظور غربالگری در استان هرمزگان اتخاذ نشده و مسافران بدون غربالگری وارد استان می شوند که این موضوع خود بر نگرانی مردم استان دامن زده است.

البته ناگفته نماند در فرودگاه ها و بندر شهید رجایی از هفته های قبل غربالگری در حال انجام است ، اما در مسیرهای زمینی هنوز هیچ اقدام صورت نگرفته است.

آزمایش یک بیمار مشکوک به کرونا در هرمزگان منفی اعلام شد

مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: چند مورد مشکوک به کرونا در استان تحت نظر هستند و نمونه برداری از آنها انجام شده که تا به امروز آزمایش یکی از آنها منفی اعلام شده است.

دکتر فاطمه نوروزیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: احتمال مبتلا بودن دیگر موارد بستری در استان نیز به اعتقاد پزشکان متخصص هرمزگان با توجه به شرح حال بیماران، ضعیف است اما با این حال به منظور پیشگیری، این افراد بستری و نمونه برداری از آنها انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: بیماران مشکوک در بندرعباس در بخش عفونی بیمارستان شهید محمدی تحت نظر هستند و در دیگر نقاط هرمزگان نیز بیماران در بیمارستان های محل اقامت بستری می باشند.

نوروزیان به مردم اطمینان خاطر داد که تا به این لحظه هیچ مورد مثبتی در هرمزگان گزارش نشده و در صورت گزارش به طور یقین به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکید کرد: تنها مرجع رسمی اخبار مربوط به مبتلایان به کرونا، وزارت بهداشت است و شهروندان اخبار را فقط از مراجع رسمی پیگیری کنند و به شایعات توجهی نداشته باشند.

 وی از شهروندان خواست تا آرامش خود را حفظ کنند و با رعایت بهداشت فردی و عمومی به قطع زنجیره انتقال این بیماری کمک نمایند.

یک مورد کرونا در هرمزگان مثبت اعلام شد

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از مثبت بودن نتیجه آزمایش کرونا در خصوص یکی از بیماران مشکوک نمونه برداری شده خبر داد.

دکتر حسین فرشیدی ادامه داد: این بیمار، یک بانوی ۷۰ ساله اهل قم است که به منظور دیدار دخترش به جزیره قشم سفر کرده است.

وی افزود: بیمار پنج روز پیش با علایم کرونا به بیمارستان پیامبر اعظم (ص) قشم مراجعه و تحت مراقبت قرار گرفته و آزمایش های لازم بر روی وی انجام شده است.

وی تصریح کرد: نتیجه نمونه ارسال شده جهت تایید وضعیت ابتلای این بیمار به کرونا، مثبت اعلام شده،  در حال حاضر وضعیت این بیمار رو به بهبودی رفته و از بیمارستان ترخیص و در خانه تحت مراقبت علوم پزشکی است.

این مقام مسوول با بیان اینکه دیگر موارد مشکوک نیز در استان وجود دارد، گفت: نمونه برداری های لازم انجام شده و جهت تایید ارسال شده اما هنوز نتیجه این آزمایش ها اعلام نشده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهارداشت: این بیماری خطرش از آنفلوآنزای اچ وان ان وان کمتر است و امیدواریم در آینده ای نزدیک شاهد قطع ارتباط زنجیره انتقال آن باشیم.

فرشیدی،  از آمادگی کامل بیمارستان های استان و کادر درمان برای مقابله با کرونا خبر داد و گفت: بخش عفونی بیمارستان شهید محمدی بندرعباس جهت ایزوله بیماران در مرکز استان در نظر گرفته شده است.

وی با اطمینان خاطر به مردم مبنی اینکه شرایط تحت کنترل است، تاکید کرد: می توانیم کرونا را با همدلی و انسجام و رعایت بهداشت فردی و عمومی و توصیه های انجام شده، شکست داد.

دکتر فرشیدی شستن مکرر دست ها،  روبوسی نکردن و دست ندادن، رعایت فاصله یک تا ۱.۵ متری افراد از یکدیگر را از راهکارهای پیشگیرانه برای جلوگیری از این بیماری عنوان کرد.

لغو طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال به خاطر کرونا در هرمزگان

به دنبال لغو برنامه های فرهنگی و ورزشی در هرمزگان و همچنین تعطیلی مدارس استان به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، اجرای مرحله دوم طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال نیز در این استان لغو شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مرحله اول این طرح پنجم تا هشتم بهمن ماه در سراسر استان اجرا شد و طی آن به ۲۱۰ هزار کودک زیر پنج سال قطره خوراکی فلج اطفال داده شد.

دکتر محمود حسین پور افزود: مرحله دوم این طرح نیز قرار بود در روزهای پنجم تا هشتم اسفندماه برگزار شود که به دلیل شیوع ویروس کرونا و به منظور پیشگیری از انتقال آن، لغو و اجرای آن به زمان دیگری موکول شد.

درگذشت بیمار مشکوک به کرونا در بندرعباس

رییس روابط‌عمومی دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان گفت: یک مرد ۵۳ ساله با علائم مشکوک و نزدیک به کرونا در بیمارستان خلیج‌فارس بندرعباس درگذشت.

دکترفاطمه نوروزی با اعلام این خبر افزود: این بیمار دوشنبه  هفته جاری با علائم شبیه به کرونا به بیمارستان مراجعه کرد و ساعت ۸ شب همان روز دارفانی را وداع گفت.

وی ادامه داد:با توجه به علائم دیده شده در این بیمار و شباهت شرایط وی با بیماران مبتلا به کرونا پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های ویژه دفن افراد مبتلا به کرونا درباره این فرد اجرا شد.

وی یاد آور شد: مراودات و تماس وی با افرادی از شهر قم احتمال ابتلای این مرد ۵۳ ساله به کرونا را افزایش داد و به همین دلیل تمام تدابیر لازم به دقت درباره وی اجرا شد.

وی تصریح کرد: البته آزمایش تست کرونای این فرد به آزمایشگاه مرجع در تهران ارسال شده اما هنوز نتیجه آن به این دانشگاه اعلام نشده است. 

تشکیل ستاد مدیریت ویروس کرونا در هرمزگان

 معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان از تشکیل ستاد مدیریت کرونا ویروس در هرمزگان خبر داد و گفت: همسو با ستاد ملی مدیریت کرونا ویروس در کشور این ستاد در استان نیز با حضور تمامی دستگاه های متولی در این عرصه تشکیل خواهد شد.

سعید ناجی در جلسه شورای اطلاع رسانی هرمزگان اظهار داشت: تصمیماتی که در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا ویروس استان گرفته می شود باید به درستی در اختیار مردم قرار گیرد و این از وظایف رسانه های استان است.

وی با بیان اینکه با انتشار دهندگان اخبار کذب در خصوص کرونا ویروس برخورد خواهد شد، گفت: رسانه ها باید در خصوص انعکاس اخبار کرونا ویروس دقت و اخبار خود را از منابع موثق علوم پزشکی استان و وزرات بهداشت و درمان دریافت کنند.

این مقام مسوول تاکید کرد: جامعه نیازمند آگاهی بیشتر در خصوص کرونا ویروس است و نباید به دنبال ایجاد جو رعب و وحشت در جامعه بود بلکه باید به مردم آموزشهای لازم برای پیشگیری و حتی نحوه برخورد با بیماری را ارائه کرد.

ناجی تصریح کرد: هشدار به مردم و آموزش با هماهنگی علوم پزشکی استان انجام و در اختیار رسانه ها قرار گیرد.

تاکنون چند مورد مشکوک به بیماری کرونا در هرمزگان شناسایی و تحت نظر هستند که ابتلای یک از آنها مثبت اعلام شده است.

تعطیلی اسکله‌های گردشگری قشم

فرماندار قشم دراین زمینه گفت:با تمهیدات انجام شده و در راستای پیشگیری از شیوع کرونا ویروس، اسکله‌های گردشگری قشم تا پایان هفته‌ی جاری تعطیل اعلام می‌شود.

علیرضا نصری در گفت وگوبا ایرنا افزود: بر این اساس هشت اسکله گردشگری در سایت‌های هنگام و جنگل‌های حَرّای جزیره قشم تا روز جمعه فعالیت نخواهد داشت که امکان دارد این تعطیلی تمدید شود.

وی ادامه داد:در اسکله‌های مسافری از جمله ذاکری، لافت و پُهل نیز تمهیدات لازم برای رعایت امور بهداشتی اندیشیده شده و در این راستا یکهزار ماسک رایگان بین خدمه شناورها و مسافران توزیع شد.

فرماندار قشم تصریح کرد: همچنین خدمه و مسوولان شناورها آموزش‌های لازم برای ضدعفونی کردن شناورها را فرا گرفتند،  کلیپ‌های آموزشی نیز از سوی شبکه بهداشت در اختیار این اداره بنادر قرار گرفت تا در طول مسیر گردشگران و مسافران با نکات آموزشی آشنا شوند.

نصرییاد آور شد: همچنین وسایل لازم از جمله دستکش و دیگر اقلام لازم برای خدمه شناورها در اختیار آنان قرار گرفت.

ورود گردشگر به جزیره قشم با کاهش روبروست

وی اظهار کرد: برخلاف برخی خبرها در فضای مجازی، آمارهای مقایسه‌ای از کاهش ۱۱ تا ۱۷ درصدی گردشگر در روزهای اخیر در همسنجی با سال گذشته نشان دارد.

هشت اسکله گردشگری در مناطق شیب دراز، کندالو، هنگام، لافت، گورزین، سهیلی، طبل و گوران شهرستان قشم فعالیت می‌کنند. این شهرستان ۱۹ اسکله مسافری، تجاری و گردشگری دارد.

دانشگاه علوم پزشکی نسبت به کنترل سلامت مسافران اقدام کند

استاندار هرمزگان با ابلاغ دستوری از دانشگاه علوم پزشکی خواست نسبت به بکارگیری تمامی امکانات جهت کنترل سلامت مسافران در مبادی ورودی استان برای پیشگیری از بیماری کرونا اقدام کند.

فریدون همتی با بیان اینکه علاقه مردم به سفر به هرمزگان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب و جاذبه‌های گردشگری زیاد است، افزود: سایر دستگاه‌های مرتبط همچون راه‌آهن، فرودگاه‌ها، حمل ونقل جاده‌ای، بنادر ودریانوردی و پلیس راه نیز با دانشگاه علوم پزشکی، همکاری لازم را درراستای اجرای مناسب این وظیفه مهم داشته باشند.

وی برحفظ و تامین سلامت شهروندان ومسافران تاکید کرد وبیان داشت: البته مردم از سفرهای غیرضروری پرهیز می‌کنند و آمار اعلامی اداره کل بنادر ودریانوردی با کاهش ۴۰ درصدی مسافر در بندرپل خمیر و کاهش ۱۵ درصدی در بندر شهید حقانی بندرعباس نشان دهنده رعایت نکات ایمنی توسط مردم است.

 استاندار هرمزگان از مردم و هموطنان درخواست کرد که به طور جدی از انجام مسافرت های غیر ضروری پرهیز کنند و نکات پیشگیرانه در خصوص جلوگیری از بیماری کرونا را رعایت نمایند.

طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، چند مورد مشکوک به کرونا در استان تحت نظر هستند و نمونه برداری از آنها انجام شده که تا به امروز آزمایش یکی از آنها منفی اعلام شده است.

همچنین طبق آمارهای اعلام شده درحال حاضر ۱۰ استان کشور درگیر شیوع ویروس کرونا هستند و تا به این لحظه ۶۱ نفر مبتلا شدند که از این شمار ۱۳ نفر فوت و سه نفر بهبود یافتند.

چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه در خبری اعلام شد که نتایج بررسی‌ها در قم نشان می‌دهد دو شهروند قُمی به ویروس کرونا مبتلا هستند. این نخستین خبر درباره ابتلا به این ویروس در ایرنا است.

 ویروس کرونا که تحت عنوان رسمی «کووید-۱۹» از ۱۲ دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت؛ تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا و جان ۲ هزار و ۷۰۱ نفر را گرفته است. ۲۷ هزار و ۶۹۱ نفر درمان شده اند.

ایران بعد از چین دومین آمار فوت در اثر ابتلا به این بیماری را در جهان به خود اختصاص داده است.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ظهر امروز اعلام کرد که تاکنون ۹۵ نفر در کشور به طور قطعی به کرونا مبتلا شده و ۱۵ نفر فوت کردند.

کیانوش جهانپور افزود: تا ظهر سه شنبه ٣٤ نفر شامل قم ١٦، تهران ٩، فارس ١، مازندران ٢، گیلان ٢، نیشابور ١، البرز ۲ و قشم ١ نفر به شمار مبتلایان به کرونا اضافه شده و به ۹۵ نفر رسیده است.

وی ادامه داد: این افراد از مسافرانی بودند که از قم به این مناطق رفتند یا سابقه سفر به قم را داشتند.

برچسب‌ها ویروس کرونا غربالگری هرمزگان پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا غربالگری هرمزگان فریدون همتی ویروس کرونا غربالگری هرمزگان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان مشکوک به کرونا کرونا در هرمزگان علوم پزشکی تحت نظر هستند نمونه برداری بیماری کرونا ویروس کرونا کرونا ویروس اعلام شده انجام شده اعلام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۸۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند

آفتاب‌‌نیوز :

کبد اندامی بزرگ و مهم است که اگر مراقبش نباشید مستعد آسیب است. کبد بعد از پوست، بزرگ‌ترین اندام بدن است که در بالاتنه‌تان و در سمت راست قفسه سینه‌تان قرار دارد. کبد علاوه بر اینکه مسئول جداکردن مواد مغذی از غذا‌هایی است که از سیستم گوارشتان عبور می‌کنند است، صفرا نیز ترشح می‌کند که به بدن در هضم غذا و دفع سموم کمک می‌کند.

بیماری کبد شامل تعدادی از عوارضی می‌شود که به کبد آسیب می‌زنند. به‌مرورزمان، این آسیب می‌تواند کبد را زخم کند که به آن سیروز می‌گویند. وقتی بافت اسکار جایگزین بافت سالم می‌شود، جلوی عملکرد نرمال کبد را می‌گیرد و این در نهایت می‌تواند موجب نارسایی کبد یا سرطان کبد شود.

ازاین‌رو مهم است که مراقب سلامت کبد خود باشید تا آسیب نبیند و این مراقبت شامل آگاه بودن از راه‌های گوناگونی می‌شود که ممکن است تصادفاً به این اندام حساس آسیب بزنند.

در معرض سموم قرارگرفتن

یکی از نقش‌های اصلی کبد در بدن، دفع سموم است. کبد از طریق چیز‌هایی به نام کانال‌های سینوزوئید کبد، سموم را دفع می‌کند. این کانال‌ها از سلول‌های ایمنی به نام سلول‌های کوپفر برای فیلترکردن سموم از طریق کبد استفاده می‌کنند. سلول‌های کوپفر این سموم را احاطه و آن‌ها را تجزیه کرده و سپس آن‌ها را از بدن خارج می‌کنند. اگر این سموم از بدن خارج نشوند می‌توانند در داخل سلول‌های چربی ذخیره شوند که البته برای کبد مضر است.

کبد معمولاً می‌تواند سموم را به‌خوبی پردازش کند، اما سم خیلی زیاد باعث آسیب کبد می‌شود؛ بنابراین شما باید مقدار سمومی را که وارد بدنتان می‌کنید محدود نمایید تا مطمئن شوید فشار زیاد به کبدتان وارد نمی‌کنید. شستن میوه‌ها و سبزی‌ها پیش از خوردن می‌تواند کمک کند تا سم کمتری وارد بدنتان شود. یک سری از محصولات شوینده خانگی هم می‌توانند خطرناک باشند و لازم است پیش از مصرف، برچسب روی آن‌ها را به‌دقت بخوانید تا از آن‌ها درست استفاده کنید.

مکمل‌های مضر

نظارت بر صنایع تولیدکنندهٔ مکمل‌های غذایی آن‌طور که فکر می‌کنید دقیق نیست. به همین دلیل شما باید در انتخاب مکمل‌ها دقیق باشید؛ اما به‌هرحال هیچ تضمینی وجود ندارد که بی‌ضرر باشند و به کبدتان آسیب نزنند. مکمل‌های غذایی که برچسب «طبیعی» دارند هم می‌توانند مضر باشند. بعضی از مکمل‌های گیاهی نیز به کبد آسیب می‌زنند، مانند عصاره چای سبز.

مصرف مواد مخدر

مصرف مواد مخدر به چند دلیل می‌تواند مضر باشد که یکی از آن‌ها این است که این مواد می‌توانند حاوی عناصری باشند که انتظارش را ندارید و این مواد به سلامتی‌تان آسیب می‌زنند از جمله آسیب به کبد. مثلا هروئین می‌تواند آسیب جدی به کبد وارد کند؛ چون کبد مجبور است این داروی سمی را از بدن پاک‌سازی کند.

کبد کارش را خوب انجام می‌دهد؛ اما استفاده از موادی مانند هروئین باعث می‌شوند کبد بی‌نهایت تحت‌فشار قرار بگیرد و این اتفاق به‌مرورزمان به کبد آسیب زده و آن را ضعیف می‌کند و کبد به‌سختی خواهد توانست دیگر سموم را کنترل کند. یک نمونهٔ دیگر نیز کوکائین است که بر آنزیم‌های کبد اثر می‌گذارد و باعث التهاب در کبد یا رابدومیولیز می‌شود که عارضه‌ای است که در آن، عضلات به‌سرعت تحلیل رفته و محتویات خود را به داخل جریان خون می‌ریزند. متامفتامین یا شیشه نیز با بالابردن دمای بدن و افزایش فشارخون باعث آسیب کبد می‌شود.

نادیده‌گرفتن علائم هشداردهنده کبد

اگر تردید دارید که کبدتان مشکلی دارد بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کنید. مسئله اینجاست که مشکلات کبد ممکن است به‌سختی شناسایی شوند. خیلی از افراد علائم خاصی ندارند تا زمانی که مشکل کبدشان جدی شود. اما تشخیص به‌موقع مشکل کبد بهترین راه برای پیشگیری از آسیب جدی آن است.

یکی از شگفتی‌های کبد این است که می‌تواند خودش را ترمیم کند، حتی اگر از آسیب قبلی، بافت اسکار در کبدتان داشته باشید. به همین دلیل تشخیص به‌موقع مشکلات کبد می‌تواند نجاتتان بدهد. متأسفانه خیلی از افراد متوجه نمی‌شوند که کبدشان مشکلی دارد تا زمانی که این مشکل جدی و خطرناک می‌شود. در واقع بسیاری از عوارض کبدی هیچ علامت بارزی ندارند.

اگر زودتر جلوی مشکل کبد گرفته نشود و کبد آسیب زیادی ببیند، خطر نارسایی کبد یا سرطان کبد را به دنبال دارد که هر دو بی‌نهایت جدی‌اند. پزشک می‌تواند با آزمایش خون، تست‌های تصویری و یا در برخی موارد با بیوپسی کبد، تشخیص دهد که کبد آسیب دیده یا نه.

مصرف الکل

الکل می‌تواند آسیب زیادی به کبد وارد کند. مصرف زیاد الکل به‌مرورزمان موجب سیروز کبد خواهد شد. در میان تمام ارگان‌های بدن، کبد بیشترین آسیب را از الکل می‌بیند؛ چون الکل اساساً در کبد متابولیز می‌شود. مصرف الکل می‌تواند سبب عوارض کبدی مانند کبد چرب، سیروز و هپاتیت شود.

مصرف چربی‌های ناسالم

انواع چربی‌ها در غذا‌هایی که می‌خورید وجود دارد و برخی از آن‌ها سالم‌تر از بقیه‌اند. بیماری کبد چرب غیرالکلی زمانی رخ می‌دهد که چربی زیاد در کبد انباشته می‌شود. کبد به طور نرمال دارای مقداری چربی است؛ اما اگر بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد کبد از چربی باشد، مشکل‌ساز خواهد شد.

مطالعات نشان می‌دهند مصرف کالری زیاد منجر به بیماری کبد چرب می‌شود؛ اما غذایی که می‌خورید هم مهم است. چربی اشباع یکی از عوامل ایجاد بیماری کبد چرب است و خوردن مقدار کمتری از این نوع چربی که معمولاً در منابع حیوانی مانند کره و لبنیات و گوشت چرب و روغن نارگیل وجود دارد می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب کمک کند. محققان دریافته‌اند چربی غیراشباع که معمولاً در روغن‌های گیاهی، روغن ماهی و مغز‌ها وجود دارد در واقع محافظ کبد است.

مصرف زیاد قند

علاوه بر اینکه باید چربی‌های سالم مصرف کنید، مصرف قند کمتر و استفاده از منابع سالم‌تر کربوهیدرات‌ها نیز به پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی کمک می‌کند. شما باید از مصرف نوشیدنی‌های قندی مثل نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های ورزشی و آبمیوه‌های صنعتی و چای و قهوه شیرین پرهیز کنید.

عاقلانه است که از مصرف محصولاتی که شربت فروکتوز دارند نیز خودداری کنید. فروکتوز نوعی قند است که به طور طبیعی در میوه‌ها و عسل وجود دارد. در واقع شما باید به دنبال خوراکی‌هایی باشید که شاخص گلیسمی پایین دارند. بیشتر میوه‌ها، سبزی‌ها و غلات کامل در این دسته قرار می‌گیرند. این نوع غذا‌ها در مقایسه با منابع ساده کربوهیدرات مثل نان سفید و برنج سفید و سیب‌زمینی، دارای اثر کمتری بر قند خون هستند.

ضمناً توصیه می‌شود به‌طورکلی، کمتر کربوهیدرات مصرف کنید؛ چون خوردن کربوهیدرات زیاد هم باعث می‌شود کبد آن‌ها را به‌صورت چربی ذخیره کند.

مصرف زیاد استامینوفن

وقتی تب یا بدن‌درد دارید احتمالاً سراغ دارو‌های مسکن می‌روید تا ناراحتی‌تان را تسکین بدهید. یکی از عناصر فعال در مسکن‌ها، استامینوفن است که درد را تسکین داده و تب را پایین می‌آورد. مصرف زیاد استامینوفن، استفاده نامناسب از آن یا ترکیب آن با دارو‌های اشتباهی می‌تواند به کبد آسیب بزند.

اگر از استامینوفن درست استفاده کنید نباید به کبدتان آسیبی برسد. اما پزشکان و کارشناسان هشدار می‌دهند که مصرف زیاد آن می‌تواند آسیب شدیدی به کبد وارد کند، تاحدی‌که ممکن است نیاز به پیوند کبد وجود داشته باشد. سعی کنید به‌یک‌باره بیشتر از یک استامینوفن یا هر دارویی که حاوی این ماده است مصرف نکنید. در واقع مجازید روزانه حداکثر ۴۰۰۰ میلی‌گرم استامینوفن مصرف کنید.

غذا و نوشیدنی آلوده

یکی از انواع ویروس هپاتیت، هپاتیت E است که بیشتر در میان مسافران معمول می‌باشد. اگر در ناحیه‌ای زندگی می‌کنید که آب آشامیدنی یا غذای تمیز و طبق استاندارد‌ها وجود ندارد، پس به‌احتمال بسیار زیاد در معرض ابتلا به ویروس هپاتیت E قرار دارید. متأسفانه این ویروس واکسنی ندارد و اگر به آن مبتلا شوید احتمالاً علامتی نخواهید داشت، اما ویروس هپاتیت E به‌مرورزمان به کبد آسیب می‌زند.

افرادی که در حال حاضر بیماری کبدی دارند در صورت آلوده‌شدن به ویروس هپاتیت E بیماری‌شان شدید خواهد شد. اما بیشتر افراد سالمی که به این ویروس مبتلا می‌شوند می‌توانند بهبود پیدا کنند. اگر هپاتیت E علامتی داشته باشد شامل تهوع، تب، کاهش اشتها، شکم‌درد و درد مفاصل خواهد بود. علائم ممکن است دو تا سه ماه طول بکشند. برای پیشگیری از ابتلا به هپاتیت E هیچ آب و غذایی را تا زمانی که از پاکیزه بودن آن مطمئن نشده‌اید مصرف نکنید. شیر و ماست را حتماً به‌صورت پاستوریزه مصرف کنید و غذای خام را از منبعی که اطمینانی به آن ندارید نخورید.

نداشتن وزن سالم

به‌طورکلی زندگی با یک سبک زندگی سالم می‌تواند جلوی آسیب کبد را بگیرد. وزن سالم بدن به پیشگیری از بیماری کبد کمک می‌کند و انتخاب‌های سالم در سبک زندگی مثل تغذیه سالم و درست و ورزش منظم نیز نقش مهمی در جلوگیری از مشکلات کبدی دارد. سبک زندگی سالم به افرادی که در حال حاضر بیماری کبد دارند نیز کمک می‌کند دچار عوارض جدی‌تر نشوند.

مطالعات نشان داده‌اند کاهش وزن برای افرادی که بیماری کبد چرب غیرالکلی دارند مفید است. البته نکته اصلی اینجاست که خیلی از افراد موفق می‌شوند وزن کم کرده و به وزن سالمی برسند؛ اما در حفظ و تداوم آن چندان موفق نیستند و وزن ازدست‌رفته را در مدت کوتاهی دوباره به دست می‌آورند.

به اندازه کافی ورزش‌نکردن

وقتی پای پیشگیری از بیماری‌های کبد در میان است، نقش ورزش منظم را نیز نمی‌توانید نادیده بگیرید. به‌طورکلی ورزش برای سلامتی خوب است و افراد بزرگسال باید تقریباً ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی داشته باشند که می‌تواند شامل پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری یا درگیر فعالیت‌های هوازی شود. تمرینات قدرتی را نیز باید در کنار تمرینات هوازی انجام دهید و در هفته دو جلسه تمرینات بدنسازی و قدرتی داشته باشید و تمام گروه‌های عضلانی‌تان را درگیر کنید.

یافته‌ها نشان می‌دهند ورزش‌کردن باعث کاهش چربی کبد می‌شود و این کار از طریق مؤثرتر کردن انسولین در بدن صورت می‌گیرد که کمک می‌کند اسید‌های چرب در کبدتان متابولیز شوند و عملکرد میتوکندری‌ها در کبد بهتر شود. محققان می‌گویند افرادی که بیماری کبد چرب دارند با ورزش منظم حتی اگر وزن کم نکنند، باز هم شرایط سالم‌تری خواهند داشت و این نقش بسیار مهم ورزش را در پیشگیری و درمان بیماری کبد چرب نشان می‌دهد.

استفاده از وسایل مشترک آلوده به خون

انواعی از ویروس هپاتیت از طریق خون منتقل می‌شوند. توصیه می‌کنیم از وسایل مشترکی که آلوده به خون هستند هرگز استفاده نکنید. مثلاً مسواک یا ژیلت مشترک می‌تواند باعث انتقال هپاتیت شود. حتی وسایل پیرسینگ و مانیکور هم می‌توانند این ویروس را انتقال دهند.

هپاتیت C یکی از انواع هپاتیت است که اساساً از طریق استفاده از سوزن‌های مشترک منتقل می‌شوند. هپاتیت C هرچند که اغلب یک بیماری کوتاه‌مدت است؛ اما این بیماری در تقریباً نیمی از افراد مزمن می‌شود. این بیماری در صورت مزمن شدن می‌تواند باعث سیروز کبد و حتی سرطان کبد شود. هپاتیت C مشابه هپاتیت E هیچ واکسنی ندارد و بهترین راه پیشگیری از این عفونت، اجتناب از تماس با خون فرد آلوده است.

واکسینه نشدن

ویروس هپاتیت انواعی دارد که همهٔ آن‌ها به کبد آسیب می‌زنند. هر چند همهٔ انواع این ویروس واکسن ندارند؛ اما واکسن بیشتر آن‌ها موجود است. به‌هرحال توصیه می‌شود واکسن هپاتیت A و هپاتیت B را بزنید تا از ابتلا به این عفونت ایمن بمانید. هر دو واکسن اثرگذاری بالایی دارند و بی‌خطر هستند.

واکسن هپاتیت B بین ۹۵ تا ۱۰۰ درصد مؤثر است و جلوی آسیب کبد و سرطان کبد را که می‌تواند ناشی از عفونت باشد می‌گیرد. واکسن هپاتیت A نیز مؤثر است و تقریباً ۱۰۰ درصد افراد با این واکسن در عرض یک سال از دریافت اولین دوز، در برابر این ویروس ایمنی پیدا می‌کنند.

واکسن هپاتیت B برای بیشتر بچه‌ها توصیه می‌شود. کودک می‌تواند اولین دوز این واکسن را خیلی زود و ۲۴ ساعت بعد از تولد دریافت کند و دو دوز دیگر پیش از ۱۸ ماهگی توصیه می‌شود. اما نوجوانان و بزرگسالان درصورتی‌که طی کودکی واکسینه نشده‌اند می‌توانند این واکسن را در هر سنی بزنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین
  • نماد فرهنگی فرزندآوری و جوانی جمعیت هرمزگان کلنگ‌زنی شد
  • کلنگ‌زنی پارک دادا و کاکا در بندرعباس
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • نمایشگاه سلامت در هرمزگان برگزار می‌شود
  • برگزاری نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس