Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@13:18:43 GMT

کادر درمانی کشور در خط مقدم مبارزه با کرونا

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۴۸۶۰۰

کادر درمانی کشور در خط مقدم مبارزه با کرونا

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه کیهان نوشت: کرونا به ایران آمده و به طور ناخواسته در حال شیوع است. نگاهی به سطح جامعه و چهره‌های مردم گویای ترس و اضطراب از این ویروس است. آمارها هم حاکی از ابتلای ۹۵ نفر و جان باختن ۱۵ نفر از هموطنان‌مان بر اثر کرونا در ایران است. علاوه بر این مرور خبرها بیانگر گلایه مردم از کمبود اقلامی چون ماسک، دستکش و مایع ضدعفونی‌کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط شاید طبیعی باشد که اولویت‌ها در ذهن بسیاری از افراد، خانواده وخود فرد باشد، اما در این میان افراد متعهد و فداکاری هستند که اولویتشان مردم و رسیدگی به مبتلایان به کرونا است.

خط مقدم مقابله با کرونا که این روزها فداکارانه در حال خدمت رسانی هستند جامعه پزشکی و پرستاری یا همان کادر بهداشت و درمان کشور است. مجاهدت این افراد در حالی است که کرونا فعالیت برخی از مشاغل و مدارس و… را تعطیل یا محدود کرده، اما همین شرایط شیفت‌های کاری کادر بهداشت و درمان را افزایش داده است و برخی از آنها روزهاست که مجال بازگشت به منزل را پیدا نکرده‌اند.

کادر سلامت و مراقبت کشور این روزها تلاش می‌کنند تا آسیب‌ها از طریق کرونا به حداقل برسد. تعدادی از آنها در نقش پزشک، پرستار و تکنیسین اورژانس در قلب خطرند و تعدادی دیگر در نقش پاکبان یا کارمند مشغول به کار هستند.

نگاهی به روزهای شلوغ کادر بهداشت و درمان کشور نشان می‌دهد کادر اورژانس در خط مقدم قرار دارند، این افراد طی روزهای اخیر با انبوهی از تماس و مراجعه‌ها مواجه بوده و هستند چراکه بسیاری از افراد جامعه با کوچک‌ترین علائم شبیه به کرونا که همان علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا است خواستار انتقال به مراکز درمانی و مراقبت هستند؛ در این شرایط کادر اورژانس کشور به دور از ترس و دلهره، شجاعانه و با صبر و گذشت در میدان خدمت‌رسانی حضور دارند.

بعد از کادر اورژانس، پرستارها، ارتباط مستقیمی با بیماران بدحال دارند که ریسک ابتلای خود آنها را افزایش می‌دهد، حالا اگر این پرستار در بخش‌های ویژه و قرنطینه باشد، خطر بیشتر در کمین است. این فرشتگان سفید پوش به نسبت بقیه کادر سلامت کشور در معرض خطر بیشتری هستند. طی روزهای اخیر خبرهایی از ابتلای پرستاران یا پزشکان به ویروس کرونا منتشر شده است. برای نمونه دو نفر از پرستاران بیمارستان مسیح دانشوری حین خدمت رسانی به بیماران، به این ویروس مبتلا شده‌اند، اما چه می‌شود کرد، آنها این مسیر را انتخاب کرده‌اند و عاشقانه و مخلصانه در حال خدمت رسانی هستند.

آن‌طور که خبرها نشان می‌دهد ویروس کرونا جامعه بهداشت و درمان را سخت درگیر کرده است. این را می‌توان از آمار جهانی، از پزشک چینی یا اراکی که مبتلا شدند فهمید، این یعنی کرونا از آنچه تصور می‌شود به پزشکان نزدیک‌تر است، حالا فرقی ندارد پزشک یا پرستار باشید. با این وجود و خطرات محتمل، این افراد قسم یاد شده پزشکی‌شان را فراموش نمی‌کنند و همچنان در حال خدمت رسانی هستند.

روز گذشته تست ابتلای ایرج حریر چی معاون کل وزیر بهداشت و درمان به کرونا مثبت اعلام شد و همین مسئله مهر تأییدی بر حضور مجاهدانه کادر بهداشت و درمان در خط مقابله با کرونا است. در زمانی که شاید بسیاری گمان می‌کنند مسئولان و مدیران کشوری و لشکری از وضعیت بهتری برخوردار هستند اما واقعیت چیز دیگری است.

حالا با گذشت ۸ روز از اولین اعلام ورود ویروس کرونا به کشور و تلاش‌های کادر بهداشت و درمان، رد پای این مجاهدات‌ها را در فضای مجازی هم می‌توان مشاهده کرد. در حالی که آمارها در حال افزایش است، اما ترس و اضطراب در حال کاهش است و این را می‌توان از تصاویر به دست آمده از مراکز درمانی به خوبی فهمید. در حالی که برخی از افراد جامعه که در سلامتی به سر می‌برند زیر فشار روانی این بیماری قرار گرفته‌اند، برخی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا طی روزهای اخیر سعی کردند با انتشار عکس سلفی با کادر بهداشت و درمان به نوعی هم تشکر و هم تلاش‌های این افراد را به اطلاع جامعه برسانند. همچنین برخی از تصاویر هم از روحیه بالای کادر بهداشت و درمان خبر حکایت دارند.

در نهایت به قول محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش «در این روزهایی که نه دستی به دوستی و نه آغوشی به گرمی نمی‌تواند حتی برای عزیزترین عزیزان باز شود، کادر بهداشت و درمان همچون مسیح (ع) بی‌پروا دست شفا به‌سوی بیماران دراز می‌کنند و پذیرایشان هستند حتی به قیمت جان!»

کد خبر 4863640

منبع: مهر

کلیدواژه: روزنامه کیهان ویروس کرونا محسن حاجی میرزایی جامعه پزشکی ایرج حریرچی صفحه اول روزنامه ها دکه روزنامه مطبوعات ایران صفحه اول روزنامه های اقتصادی انتخابات 98 صفحه اول روزنامه های ورزشی روزنامه جام جم وزارت بهداشت زنان مهناز افشار روزنامه صبح نو جواد رضویان ولادت حضرت زهرا کاخ باکینگهام کادر بهداشت و درمان ویروس کرونا خدمت رسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۸۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه جمعیت و فرزندآوری در کشور و استان قم گفت: علاوه بر تلاش برای افزایش جمعیت، باید از اتفاقاتی همچون سوانح رانندگی و ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر که باعث کاهش جمعیت می‌شود نیز جلوگیری کرد. - اخبار استانها -

مهدی مصری به خبرنگار تسنیم در قم گفت: با توجه به اهمیتی که موضوع جوانی جمعیت در کشور دارد باید ابتدا فرهنگ‌سازی و نگرش همکاری در ما نهادینه شود.

وی با تاکید بر اصلاح رویکرد بازدارنده گذشته از نگاه دولت و وزارت بهداشت در زمینه‌ جوانی جمعیت افزود: جمعیتی که به سمت پیری می‌رود، پیشرفت و توانمندی خاصی نخواهد داشت؛ در سطح  جوانی جمعیت باید فرهنگ‌سازی صورت بگیرد و تاکنون مجلس توانسته قانون را اصلاح کند، قانون جوانی جمعیت را نهادینه کرده و نگاه دولت و وزارت بهداشت و مردم را به عواقب پیری جمعیت که شامل عدم پیشرفت کشور، مشکلات معیشتی، فرهنگی و... خواهد بود، جلب کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره  به آمار بالای حوادث تصادفات جاده‌ای و نقش آن در کاهش جمعیت گفت: آمار بالای تصادفات، نشان دهنده لزوم اهمیت فرهنگ‌سازی انسانی و پیگیری دستگاه‌های نظارتی‌ است، ما باید علاوه بر فرهنگ سازی، بتوانیم زیرساخت ها و تسهیلات لازم در حوزه بیمارستانی، بهداشت و درمان را اصلاح کنیم و در بحث جاده سازی، فرهنگ ترافیک، خودروسازی و ... کارهایی در جهت رفع این مشکلات انجام دهیم.

وی عنوان کرد: پیشگیری قاعده‌مند از بیماری‌های غیرواگیر و اصلاح سبک زندگی، جمعیت موجود را حفظ و مانع از بین رفتن جمعیت جوان کشور می‌شود.

وی با اشاره به کارهای خوب دولت در حوزه حمایت از زوج‌های نابارور تصریح کرد: دولت با ایجاد صندوق صعب‌العلاج، درمان ناباروری را در دستور کار بیمه‌ها قرار داده است، ضمن اینکه خدمات سطح یک و دو و سه با فراهم آوردن نیروی انسانی و ملزومات در حال اجراست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تجهیز زیرساخت‌های استان در زمینه درمان مستقل را نیز مهم دانست و گفت: جذب نیروهای جدید انسانی و برگزاری دوره های تخصصی هیئت علمی، استقلال درمانی استان را بالا می‌برد.

وی با اشاره به افزایش فرزندآوری در قم با برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های انجام شده توسط تیم‌های بهداشت و درمان و سلامت افزود: تعداد ولادت نوزادان در سال گذشته این استان در مقایسه با سال 1401، نیم درصد افزایش نشان می‌دهد.

مصری با بیان اینکه برای موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در استان باید برنامه‌ریزی‌های بیشتری انجام داد، عنوان کرد: در راستای فرزندآوری اقداماتی توسط تیم‌های بهداشت و درمان در استان قم انجام‌ شده که می توان به برپایی میز خدمت ارائه مشاوره فرزندآوری در هر هفته در محل برگزاری نماز جمعه قم اشاره کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: کارشناسان مامایی و مراقبین سلامت در مناسبت‌ها و جشن های عمومی به مردم مشاوره فرزندآوری و باروری سالم ارائه می دهند.

به گزارش تسنیم، استان قم از نظر جمعیتی، رتبه بیستم کشور را به خود اختصاص داده است و از نظر توزیع سالمندان بالای 60 سال براساس سرشماری سال 1395 مرکز آمار در رتبه 26 قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمک هزینه ۱۸ میلیاردی برای درمان مددجویان کمیته امداد هرمزگان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • کادر درمان آینده در لباس عروسی و دامادی
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت
  • خیران پیشگامان اصلی رفع نیازهای درمانی هستند