Web Analytics Made Easy - Statcounter

نقش تأثیرگذار گیلانی‌ها در به ثمر نشستن انقلاب اسلامی و مبارزه با طاغوت به فراموشی سپرده شده و تاکنون اسناد جامعی از آن برای استفاده نسل‌های بعدی جمع‌آوری و تدوین نشده است. ۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۵ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، همان طور که تاکنون مرجع کاملی از نقش برجسته رزمندگان و فرماندهان شاهد و ایثارگر گیلانی در دوران دفاع مقدس شکل نگرفته،  اثرگذاری تعیین‌کننده مردم ولایتمدار این خطه در مبارزه با طاغوت و حضور پررنگشان در دوران پیروزی انقلاب اسلامی در قالب اسناد طبقه‌بندی شده گردآوری نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با بیان اینکه خاطرات رزمندگان و شهدای دوران دفاع مقدس استان باید جمع‌آوری شده و در اختیار نسل‌های جدید قرار گیرد اظهار داشت: مردم گیلان به گواه تاریخ در تمام دوران دفاع مقدس و مبارزه با نظام طاغوتی حضور فعالی داشتند.

سرهنگ پاسدار عباس بایرامی با بیان اینکه جمع‌آوری خاطرات شفاهی رزمندگان و فرماندهان دوران دفاع مقدس ضرورت و اهمیت بسیار بالایی دارد عنوان کرد: ادبیات دفاع مقدسی با کلید واژه‌های ایثار و جهاد هر چه قدر رشد و تعالی پیدا کند شاهد آثار و نتایج مطلوب آن در جامعه به ویژه در بین نسل نوجوان و جوان خواهیم بود.

دایره المعارف دفاع مقدس استان کرمان هنوز تکمیل نشده استقامت سینمای دفاع مقدس 2 برابر سینمای کل کشور استمحتواسازی درباره نقش استان مرکزی در دفاع مقدس باید مورد توجه قرار گیرد

وی یکی از مهم‌ترین حیطه‌های کاری و رسالت‌های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس را واکاوی دقیق تاریخ مبارزات مردم با نظام طاغوت و استبداد خواند و تصریح کرد: مأموریت این بنیاد از دوران انقلاب شروع می‌شود زیرا بدون در نظر گرفتن این مقطع حساس و سرنوشت‌ساز موضوع دفاع مقدس به خوبی قابل درک نیست.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان با تأکید بر اینکه وقایع و موضوعات انقلاب بسیار گسترده بوده و باید روی آن تحقیق شود ابراز داشت: تهیه و تدوین دانشنامه انقلاب اسلامی مانند دوران دفاع مقدس باید در دستور کار قرار گیرد تا بتوانیم خاطرات و مبارزات این بخش از تاریخ مردم گیلان را حفظ کنیم.

بایرامی زمینه‌سازی برای نوشتن انواع کتب با موضوع انقلاب اسلامی جهت تبیین نقش مردم گیلان در این دوران را امری ضروری تلقی کرد و اظهار داشت: دفاع در ادبیات ملت قهرمان ایران اسلامی مفهومی بسیار گسترده دارد و می‌توان آن را به بخش‌های بسیار زیادی از قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و درگیری با منافقین تقسیم‌بندی کرد.

وی جنگ هشت ساله کشورمان با رژیم بعث و موضوع دفاع مقدس را تنها یکی از مؤلفه‌های واژه دفاع در ادبیات انقلاب اسلامی عنوان کرد و بیان داشت: تا کنون بیش از 100 عنوان کتاب در موضوعات مختلف ادبی، تاریخ شفاهی، خاطرات رزمندگان و فرماندهان در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان تولید شده است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان عدم وجود یک متولی خاص در بحث جمع‌آوری آثار انقلاب را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه این مشکل باید برطرف شود افزود: مجموعه‌‌هایی نظیر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و بنیاد شهید و امور ایثارگران در بحث شهدای انقلاب کارهایی انجام داده‌اند اما کفایت نمی‌کند.

بایرامی مشخص شدن زوایای پیدا و پنهان نقش مردم گیلان در طول دوران پیروزی انقلاب اسلامی را خواستار شد و تصریح کرد: در حال حاضر عناصر اصلی انقلاب یا از دنیا رفته‌اند و یا تعدادی که زنده هستند کسی به سمت آن‌ها نرفته به همین علت تاکنون هیچ مرجع جامع و کاملی در مورد حضور پررنگ گیلانیان تهیه نشده است.

وی تهیه مجموعه آثار مستند، جامع و کامل از دوران پیروزی انقلاب اسلامی در استان گیلان را به صورت یک دانشنامه مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان در کنار بحث ساخت موزه دفاع مقدس استان، موضوعات این‌چنینی را نیز با دقت و وسواس بسیار زیادی پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/614/ح

R7877/P/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان پیروزی انقلاب اسلامی دوران دفاع مقدس دفاع مقدس استان مردم گیلان جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۹۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با بیان اینکه گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگهداشت یاد شهداست، گفت: تاکنون ۴۰ اثر دفاع مقدس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و ۱۰ پرونده دیگر از دوران دفاع مقدس نیز در حال آماده سازی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، محمدحسین ارسطوزاده، امروز  در نشست خبری «ششمین نشست تخصصی گردشگری مقاومت با محوریت استان خوزستان» ضمن ادای احترام به یاد و خاطره شهدای گلگون کفن دفاع مقدس مقاومت، شهدای امنیت و مدافع حرم اظهار داشت: امروز آسایش و امنیت کشور، حاصل جان‌فشانی این شهیدان عزیز است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با بیان اینکه گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگهداشت یاد و خاطره شهدا است، گفت: یاد و خاطره عزیزانی که در راه مقاومت جان سپرده‌اند، راهبردی برای ادامه مسیر این شهدا را در حوزه گردشگری مقاومت است.

وی اظهار داشت: قریب به 200 هزار شهید در جنگ تحمیلی در دفاع از کشور جان خود را از دست دادند و حدود 127 شهر در معرض حملات هوایی و موشکی قرار گرفته‌اند و 42 درصد از این حملات به شهرهای خوزستان بود و 40 درصد از شهدا و مجروحان جنگ خوزستانی بودند.

ارسطوزاده در ادامه افزود: خوزستان نقش مهمی در جنگ دفاع مقدس داشته است به صورتی که کوچکترین شهید، با 12 روز سن و مسن‌ترین شهید آن صد سال سن است. در حال حاضر، در این استان 22 یادمان برای گرامیداشت شهدا وجود دارد.

وی در خصوص توسعه یادمان‌ها و آثار دفاع مقدس در استان خوزستان، تأکید کرد: در حال حاضر 22 یادمان مرتبط با دوران دفاع مقدس در استان خوزستان وجود دارد. هر یک از این یادمان‌ها به مناطق مشخصی از استان مرتبط و برای ماندگاری و یادآوری این رویدادها برای عموم مردم است.

ارسطوزاده تصریح کرد: نقطه به نقطه شهر آبادان و خرمشهر همچنین مناطق اطراف آن روایتگر رویدادها و عملیات دوران دفاع مقدس است و پتانسیل این را دارد که در هر کدام از این نقاط یادمان‌های متعددی ساخته شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان افزود: برنامه‌‌ دقیقی برای ثبت و نگاشت یادمان‌ها در دست تهیه است، این اقدامات بعد از تکمیل پرونده‌های مربوطه رونمایی و معرفی می‌شود.

 ارسطو زاده در ادامه گفت: تاکنون 40 اثر دفاع مقدس در فهرست آثار ملی استان خوزستان به ثبت رسیده است و 10 پرونده دیگر از دوران دفاع مقدس نیز در حال آماده‌سازی است.

وی همچنین اشاره کرد: در کنار برنامه‌های وسیع فرهنگی کاروان‌های راهیان نور و ستاد اربعین، یکی از محورهای اصلی این رویدادهای فرهنگی نقش و اهمیت استان خوزستان در گردشگری مقاومت است.

دیگر خبرها

  • پیدا شدن پیکر مطهر ۷ شهید دوران هشت سال دفاع مقدس در فکه دهلران
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • مقاومت، ایران را به ملت تعیین‌کننده برای بشریت تبدیل کرده است
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست
  • مشارکت باانگیزه کارگران، دفاع مقدس از عزت ملی
  • دفاع مقدس یکی از درخشان ترین دوران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است
  • فتنه‌های بسیاری را پشت سرگذاشتیم تا به وعده صادق رسیدیم
  • همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» برگزار شد
  • انقلاب اسلامی یک قاعده جدیدی در جهان ایجاد کرده است