Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@10:38:37 GMT

تبعات مجلس بدون اقلیت

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۰۷۰۶

تبعات مجلس بدون اقلیت

فرارو- بعد از مشخص شدن نتایج انتخابات مجلس، اصول‌گرایان اکثریت مطلق مجلس را به دست گرفتند، با توجه به این موضوع باید دید آیا اصلاح‌طلبان و مستقلین می‌توانند اقلیت تاثیرگذاری را در مجلس یازدهم تشکیل دهند.   محمد صادق جوادی حصار
آیا توان تشکیل یک فراکسیون اقلیت وجود دارد؟
محمد صادق جوادی حصار عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه از الان نمی‌توان به طور دقیق در مورد ترکیب کلی مجلس صحبت کرد، اظهار داشت: تا زمانیکه مجلس یازدهم تشکیل نشود، نمی‌توان به طور دقیق مشخص کرد که آیا این امکان وجود دارد که یک اقلیت قوی تشکیل شود یا خیر، از سوی دیگر در درون خود اصول‌گرایان نیز یک رقابت شدیدی وجود دارد برای ریاست مجلس و پست‌های کلیدی، بنابراین باید صبر کرد و دید در آینده در درون مجلس چه اتفاقاتی خواهد افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افرود: باید دید آیا اصلاح‌طلبان و مستقلینی که در مجلس حضور پیدا خواهند کرد، افراد سیاسی هستند که بتوانند تشکیلاتی عمل کنند و با تشکیل یک فراکسیون تاثیرگذاری مثبتی را از خود به نمایش بگذارند، در غیر این صورت مجلس یک دستی را شاهد خواهیم بود که تک‌صدایی در آن حاکم می‌شود، همانند مجالس نهم و دهم که چنین چیزی وجود داشت.
جوادی حصار با بیان اینکه در زمان ریاست جمهوری احمدی‌نژاد شاهد این تک‌صدایی بودیم که نتیجه آن صدمات بسیاری بود که به کشور وارد شد، بیان داشت: در حال حاضر با توجه به روندی که وجود دارد تک صدایی مطلوب جناح حاکم است و در مورد مجلس چنین مسئله‌ای را اجرا کرد وبعد از آن نیز به نظر می‌رسد نوبت شورای شهر و ریاست جمهوری است که همگام با مجلس یک دست شود.   بیشتر بخوانید: اینک اصولگرایان و حجم معضلات! روایت زیباکلام از فردای انتخابات دوم اسفند  
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اینکه بسیاری از عقلای کشور نسبت به این تک‌صدایی از مدت‌ها پیش هشدار‌های لازم را داده‌اند، اضافه کرد:، اما با توجه به اینکه در حال حاضر اصول‌گرایان به دنبال یک‌دست کردن قدرت هستند، فضای سیاسی کشور به این سمت خواهد رفت، بدون شک در چنین فضایی مشارکت مردم در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگ و اقتصادی کاهش خواهد یافت، امری که بدون شک صدمات بسیار جبران ناپذیری را به دنبال خود خواهد داشت.
وی ادامه داد: در صورتیکه در مجلس یازدهم شاهد یک اقلیت قدرتمند و تاثیرگذار از سوی اصلاح‌طلبان و مستقلین نباشیم، بدون شک قوانینی که تنها مورد نظر اکثریت اصول‌گرا خواهد بود تصویب می‌شود و از سوی دیگر مخالفت با دولت نیز بسیار زیاد خواهد شد، از سویی اگر اقلیتی در مجلس وجود نداشته باشد، نمی‌تواند از حقوق ملت نیز دفاع کند، در این راستا ما در مجالس گذشته چنین تجربه‌ای را داشته‌ایم و باید دید در مجلس آتی نیز چنین مسئله‌ای رخ خواهد داد.   اصول گرایان اکثریت مطلق را در مجلس یازدهم در اختیار خواهند داشت
اصلاح‌طلبان باید اصلاح گفتمان داشته باشند
جوادی حصار با تاکید بر اینکه در چنین فضایی اصلاح‌طلبان وظایف مختلفی را بر عهده دارند، گفت: اولین اقدام این است که اصلاح‌طلبان به نقد خود بپردازند و منافذ و رخنه‌هایی که در این جریان وجود دارد را ترمیم کنند، از سوی دیگر نیز باید یک تغییر و اصلاح گفتمانی مبتنی بر اقتضائات زمانه تدوین و به جامعه عرضه کنند، همچنین اصلاح‌طلبان باید تکلیف خود را به بسیاری از مسائل روشن کنند، اینکه با بخش‌های مختلف حاکمیت می‌خواهند با چه نحو و شکلی روبرو شوند.
وی افزود: اصلاح‌طلبان باید مشخص کنند می‌خواهند ار درون ساختار قدرت به اصلاح امور بپردازند یا اینکه از بیرون به نقد حاکمیت اقدام کنند، این در حالیست از طریق تعامل با قدرت می‌تواند اقدامات اصلاح‌طلبانه را پیش برد و اینکه گفته می‌شود اصلاح‌طلبان باید از قدرت کناره بگیرند، به اعتقاد بنده حرف درستی نیست، چراکه باید در قدرت حضور داشت تا بتوان از منافع مردم دفاع کرد، از سوی دیگر باید با قدرت تعامل داشت تا اگر از بیرون به عنوان ناظر به انتقاد می‌پردازیم، این توانایی وجود داشته باشد تا به رفع و بررسی آن انتقادات نیز پرداخته شود.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبان باید در ارتباط تنگاتنگ با جامعه مدنی باشند، اظهار داشت: این جامعه نیز چیزی جزء اتحادیه‌ها، انجمن‌ها، ان جی او‌ها، سندیکا و احزاب سیاسی نیست، بنابراین مجموعه اصلاحات باید با تغییر گفتمانی که صورت می‌دهد از این نهاد‌ها حمایت کند، این در حالی است که باید در قدرت حضور داشت و با آن‌ها تعامل کرد تا بتوان اهداف اصلاح‌طلبانه را دنبال کرد، این که شما بروید و با همه چیز قهر کنید و آن زمان انتظار داشته باشید، همه چیز بهبود پیدا کند، چنین چیزی به هیچ عنوان اتفاق نمی‌افتد.
جوادی حصار اضافه کرد: بنابراین باید اصلاح طلبان در درجه اول به نقد خود بپردازند و با تغییر گفتمان اصلاح‌طلبی با توجه به مقتضیات روز، در عرصه جامعه و قدرت سیاسی فعالان ایفای نقش کنند و از سوی دیگر نیز با توجه به ارتباطی که با جامعه مدنی و بدنه اجتماعی خود می‌گیرد، بتواند دوباره از توان اجتماعی خود به منظور پیشبرد اهداف اصلاح‌طلبانه استفاده کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: مجلس اصول گرا فراکسیون اقلیت اقلیت اصلاح طلب اصلاح طلبان اصول گرایان مجلس یازدهم اصلاح طلبان اصلاح طلبان اصول گرایان مجلس یازدهم سوی دیگر جوادی حصار تک صدایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۰۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظر رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا درباره احتمال اعزام نیرو به اوکراین

رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا اعزام نیروهای این کشور به اوکراین را در صورت شکست کی‌یف در جنگ رد نکرد.

به گزارش ایسنا، «حکیم جفریز» رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی.بی.اس گفت: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم اوکراین سقوط کند، زیرا اگر سقوط کند، این احتمال وجود دارد که آمریکا مجبور شود وارد درگیری شود و این ورود، نه صرفا با پول بلکه با حضور سربازان ما انجام می‌گیرد.»

این مقام آمریکایی همچنین خاطرنشان کرد که یک جناح طرفدار روسیه در حزب جمهوری خواه در حال افزایش است و او آن را به تاخیر در تصویب بودجه مازاد برای نیازهای نظامی کی‌یف متهم کرد.

به گفته جفریز، این جناح نمی‌خواهد از اوکراین حمایت کند و معتقد نیست که روسیه دشمن ایالات متحده است. این جناح توسط «مارجوری تیلور گرین»، عضو مجلس نمایندگان رهبری می‌شود.

واشنگتن بارها گفته که آمریکا مایل به اعزام و استقرار نیروهایش در اوکراین نیست.

در این میان، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه ۲۶ فوریه سال جاری میلادی اعلام کرد بود که مساله احتمال استقرار نیروهای غربی در اوکراین در نشستی در پاریس که با حضور نمایندگانی از ۲۰ کشور غربی برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته ماکرون، شرکت کنندگان درباره این مساله به اجماع نظر نرسیدند اما چنین سناریویی را نمی‌شود برای آینده کلا منتفی دانست.

پس از این نشست، نمایندگان بیشتر کشورهای شرکت کننده گفتند برنامه‌ای برای اعزام نیرو به کی‌یف ندارند.

همچنین «سرگئی ناریشکین»، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه ۱۹ مارس گفته بود که فرانسه آماده اعزام یک گروه نظامی به اوکراین است که ۲۰۰۰ نیرو دارد.

براساس گزارش‌ها، فرانسه اولین گروه از نیروهای خود را به طور رسمی به اوکراین اعزام کرد. آنها در حمایت از تیپ مکانیزه ۵۴ مستقل اوکراین در «اسلاویانسک» مستقر شده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • نظر رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا درباره احتمال اعزام نیرو به اوکراین
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران