Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
    امکان رصد و پایش هوشمند اطلاعات در فضای مجازی محقق شد
هوش مصنوعی یکی از موضوعاتی است که در علوم کامپیوتر اهمیت فراوانی دارد و تغییرات در هوش مصنوعی می‌توانند تحولات بسیاری را در فناوری اطلاعات به وجود آورد. در واقع هوش مصنوعی به سیستم‌هایی اطلاق می‌شود که می‌توانند واکنش‌هایی مشابه رفتار‌های انسان از جمله درک شرایط پیچیده، شبیه‌سازی فرآیند‌های تفکری و شیوه‌های استدلالی انسانی و پاسخ موفق به آن‌ها برای حل مسایل را داشته باشند.

یک شرکت دانش‌بنیان توانسته با به‌کارگیری توان و دانش بومی به تولید محصولی برپایه هوش مصنوعی دست پیدا کند که توانایی رصد و پایش و داده‌کاوی فضای مجازی را دارد.     قرارداد‌های دانش‌بنیان مشمول معافیت بیمه‌ای می‌شوند
پرویز کرمی رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در یکی از تفاهم‌نامه‌هایی که میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان تأمین اجتماعی به امضاء رسید، مقرر شد تا در راستای تسهیل کسب‌وکار شرکت‌های دانش‌بنیان، کلیه قرارداد‌های دانش‌بنیان که به تأیید معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور می‌رسند، از پرداخت ضرایب حق بیمه قرارداد‌ها معاف گردند.

وی در ادامه گفت: شرکت‌هایی که متقاضی استفاده از این معافیت هستند، می‌توانند با مراجعه به سامانه Reg.daneshbonyan.ir درخواست خود را به همراه متن قرارداد و نامه اعلام پایان پروژه ارسال کنند.     بهبود صنعت غذایی به وسیله روش زیستی حلقه اتصال بخش خصوصی و دانشگاه است
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به این‌که صنعت غذایی کشور یکی از صنایع حیاتی، حساس و مهم در کشور است، گفت: بهبود کیفیت این صنعت به معنای ارتقای امنیت روانی و جسمی مردم است به همین دلیل به دنبال ارتقای این صنعت با روش‌های زیستی هستیم.

ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش می‌کند با اجرای برنامه بهبود صنعت غذا به وسیله روش‌های زیستی حلقه اتصالی باشد میان بخش خصوصی تولید کننده محصولات غذایی و دانشگاه‌ها تا از این طریق همه کارخانجات تولید صنعت غذا در بخش تولید، پسماند و بسته‌بندی را به این زنجیره وارد کند.     مرکز توسعه فناوری‌های توانبخشی از راه دور افتتاح شد
طرح کلان ملی «مرکز فناوری‌های توانبخشی از راه دور» با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افتتاح شد تا تدوین الگوی فناورانه برای توانبخشی از راه دور بیماران سرعت گیرد.

اجرای این طرح کلان ملی فرصتی برای بیماران فراهم می‌کند تا در خانه با استفاده از فناوری‌های نوین بهبود یابند. مزایای راه اندازی این مرکز را باید کاهش رفت و آمد بیمار به کلینیک، مدیریت زمانی جلسات درمان مطابق تمایل کار، پوشش ۶۰ تا ۷۰ درصد فرآیند‌های کاردرمانی و بهره گیری از فناوری‌های واقعیت مجازی، بایوفیدبک، بازی‌سازی و سنجش حرکات بدن دانست.     کیت‌های تشخیصی کرونا در کشور تولید خواهد شد
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به همکاری مشترک ستاد توسعه زیست‌فناوری و اداره کل آزمایشگاه‌های سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تولید کیت‌های تشخیصی کرونا ویروس، گفت: بر اساس این همکاری مشترک قرار است با استفاده از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان، کیت‌های تشخیصی را در داخل کشور تولید کنیم.

به گفته قانعی، به زودی فراخوان تولید این کیت‌ها برای مشارکت دانش‌بنیان‌های توانمند اعلام خواهد شد. هر شرکتی که در بازه زمانی کوتاه مدت و با بهترین کیفیت، کیت‌های تشخیصی را تولید کند، در این طرح حمایت می‌شود.     تیم‌های بازی‌ساز رایانه‌ای جذب مرکز رشد بازی‌سازی می‌شوند
بازی‌سازی رایانه‌ای، از جمله رشته‌های کاری اصلی مورد حمایت ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز در زیست بوم توسعه صنایع خلاق و فرهنگی است. بر این اساس برای توسعه مرکز رشد بازی‌سازی و همچنین توانمند‌سازی بازی‌سازان ایرانی و نیز پیوند تیم‌های بااستعداد و ماهر به صنعت بازی، تیم‌های جدید در این مرکز پذیرفته می‌شوند.

از جمله مهمترین خدماتی که به این تیم‌های بازی‌ساز عرضه می‌شود، اختصاص فضای کار رایگان، ارتباط با سرمایه‌گذاران تخصصی حوزه بازی‌سازی و معرفی بازی‌های تولید شده به این شبکه است.     کرمی: پایان‌نامه‌های دانشگاهی کاربردی می‌شود
پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره برگزاری جشنواره و مسابقه «پاناسه» گفت: سالانه حدود ۸۰۰ هزار پایان نامه در کشور ارائه می‌شود که معادل یک درصد جمعیت کشور است. این در حالی است که در کشور‌های توسعه یافته تعداد پایان‌نامه‌ها کمتر از نیم درصد جمعیت آن‌ها را شامل می‌شود. یعنی تعداد تحقیقات دانشجویی انجام شده در ایران حداقل ۲ برابر کشور‌های پیشرفته است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانش و فناوری معاونت علمی و فناوری کرونا کیت آزمایشگاهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ستاد توسعه زیست فناوری کیت های تشخیصی دانش بنیان پایان نامه بازی سازی نامه ها کیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۰۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری

جعفر قرائتی ستوده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: واقعیت این است که در اجزاء صنعتی‌شدن مسیر خوبی در پیش گرفته شده است، اما تا نگاه تولید به مسکن وجود نداشته باشد این اجزا منجر به بهبود روند کلی ساخت نخواهند شد. به طور مثال اگر فونداسیون و برخی کار‌های زیربنایی انجام شود، اما سایر اجزای آن مسکن در موقع و موعد مقرر تکمیل نشود یا زیرساخت‌ها برای استفاده از آن مسکن فراهم نشود طبیعی است که ساخت مسکن به برنامه‌های پیش‌بینی شده نخواهد رسید.

قرائتی ستوده بیان کرد: همچنین خانه باید جای آرامش باشد و طبیعی است که اگر ساخت مسکن و مجموعه‌های مسکن به گونه‌ای باشد که خانه محل آرامش نباشد و معضلاتی داشته باشد نیز هدف خانه‌دار کردن مردم محقق نشده است.

تولید انبوه و ارزان مسکن با کمک دانش‌بنیان‌ها

وی عنوان کرد: دانش بنیان‌ها به طور قطع کمک مهمی به تولید انبوه مسکن با قیمت ارزان‌تر و حرکت در روند صنعتی‌سازی ساخت مسکن داشته و خواهند داشت، اما در این مسیر باید هم به بازار و تقاضای مورد نیاز اشراف داشته باشند و هم آنکه مشاورانی داشته باشند که در دل بازار تولید مسکن باشندو به عبارتی از تقاضای بازار آگاهی داشته باشند تا به آنها مشاوره‌های لازم را ارایه دهند.

قرائتی ستوده گفت:‌صنعتی‌سازی در کشور مسیر خوبی را طی کرده است و دانش‌بنیان‌ها هم در طی این مسیر نقش مهمی ایفا کرده‌اند، اما پشتیبانی‌های لازم از آن صورت نگرفته است.

برخی در بدنه وزارت راه مایل به تسریع در ساخت نهضت ملی مسکن نیستند

رییس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان تصریح کرد: خانه محصولی کامل است و طراحی و برنامه اجرا از روز اول باید به گونه‌ای باشد که بتوان کار را در زمان‌بندی معین به اتمام رساند. اگر برنامه‌ریزی درست وجود داشته باشد به راحتی می‌توان سالانه یک میلیون واحد ساخت، اما واقعیت این است که عده‌ای مایل به اجرای سریعتر برنامه‌ها نیستند و برخی از آنها نیز متاسفانه در بدنه وزارت راه هستند.

ادامه روند کنونی در ساخت نهضت ملی مسکن خیانت به کشور است

قرائتی ستوده خاطرنشان کرد: اگر برنامه‌ریزی که برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی انجام شده با همان دست‌فرمان فعلی به پیش رود خیانت به کشور شده است به این دلیل که منابع کشور به هدر می‌رود.

رییس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان افزود: تولید در همه جای دنیا مورد احترام است، اما صنایع و از جمله صنایع وابسته به مسکن به دلیل کمبود برق و گاز در زمستان و تابستان با تعطیلی مواجه می‌شوند.

با یک تفکر جزءنگر نمی‌توان دانش‌بنیانی‌شدن ساخت مسکن را پیگیری کرد

قرائتی ستوده عنوان کرد: دانش‌بنیان یعنی با یک تفکر خلاق از دانش بهره برد، اما با یک تفکر جزءنگر نمی‌توان این مسیر را طی کرد و باید با یک دید کل‌نگر بتوان برای همه بخش‌های صنعتی کشور از جمله مسکن برنامه‌ریزی اجرایی داشت.

معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری برای تکمیل ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی شکل بگیرد

وی تصریح کرد: صنعت مسکن یک صنعت فرابخشی و وزارتخانه‌ای است به این معنا که تنها بنیاد مسکن یا معاونت مسکن وزارت راه یا وزارت کار یا نیرو و نفت نمی‌تواند متولی آن باشد. پیشنهاد ما این بوده است که معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری برای تکمیل ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی شکل بگیرد که تمامی وزارتخانه‌های مرتبط از راه و شهرسازی، نیرو، نفت و کار در آن حضور داشته باشند.

قرائتی ستوده بیان کرد: از نظر تعداد مهندسان مرتبط با ساخت مسکن و هر رشته‌ای که به آن مرتبط است رتبه چهارم جهان را به خود اختصاص داده‌ایم.

موانع ساخت انبوه مسکن با فرآیند‌های اجرایی

وی افزود: مشکل اساسی ساخت انبوه مسکن در فرایند‌های اجرایی است. متاسفانه باید گفت در حالی که قرار بود دانشگاه‌های علمی و کاربردی تکنسین و افراد اجرایی برای ساخت مسکن پرورش دهند این فارغ‌التحصیلان آشنا به فعالیت‌های تکنسینی نیستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • عرضه توانمندی‌های صادراتی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در ایجاد پایگاه‌های بزرگ‌داده
  • نمایش توانمندی‌های صادراتی نخبگان کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری