Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نشریه تایمز هایر اجوکیشن (Times Higher Education) در گزارشی به بررسی وضعیت دانشگاه های کشور چین و همچنین دانشجویان چینی دانشگاه های بین المللی پرداخته و یادآور شده است شیوع بیماری کرونا، می تواند به توسعه آموزش های مجازی در جهان کمک شایانی کند.

همچنین علی رغم بروز مشکلاتی در روند اقتصاد آموزش عالی جهانی به واسطه شیوع ویروس کرونا، کشورهای مختلف جهان می توانند از این فرصت استفاده کرده و به دنبال توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات به منظور توسعه آموزش های آنلاین باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان تایمز معتقد هستند تاثیر ویروس کرونا بر نظام های آموزش عالی جهانی و جهانی سازی آموزش عالی احتمالا دراز مدت خواهد بود.

در این گزارش آمده است که در مناطق آسیب دیده از ویروس کرونا، دانشگاه ها با خطر از دست دادن یک ترم کامل یا بیشتر روبرو هستند. در چین از آنجا که وضعیت اضطراری بهداشتی آغاز شد و بیشتر موارد بیماری در آن کشور رخ داده است، موسسات از جمله شعب دانشگاه های خارجی، خواستار توقف آموزش های حضوری هستند.

سرپرستان دانشگاه های هنگ کنگ که در میان معتبرترین دانشگاه های بین المللی جهان قرار دارند، در ارزیابی خود صراحتا اعلام کرده اند که بازگشت به تدریس عادی در اوایل ماه مارس «بعید» است.

ممنوعیت سفر مانع از بازگشت صدها هزار چینی به دانشگاه هایی که در آن تحصیل می کردند یا قرار بود دوره ها را شروع کنند، شده است. در عین حال وجود هزاران جوان چینی با آرزوی تحصیل در خارج از کشور با مانع لغو آزمون های ورودی و پروازهای بین المللی برای شرکت در مصاحبه های از پیش برنامه ریزی شده، مواجه شده اند.

هامیش کوتس استاد موسسه آموزش دانشگاه شینهوا می گوید: اولویت اول این است که موسسات مراقب افراد خود اعم از دانشجویان، اساتید، کارمندان و جوامع باشند. این وظیفه انسانی است. مردم اکنون به سختی می جنگند، اما جنگ با ویروس پیروز خواهد شد و زندگی ادامه خواهد یافت.

با این وجود افکار عمومی جهانی نگران پیامدهای طولانی مدت شیوع ویروس کرونا برای سال تحصیلی ۲۰۲۱ - ۲۰۲۰ و بعد از آن هستند. بر این اساس بدون شک چشم انداز آموزش عالی آسیا می تواند اساسا تغییر کند.

اما نظام های آموزش عالی در جهان همچنین شاهد پیشرفت در آموزش آنلاین است که با وجود تعطیلی دانشگاه، اکنون گزینه ای ضروری به نظر می رسد.

در همین زمینه پروفسور کوتس مانند بسیاری از اساتید مستقر در آسیا با آموزش از راه دور فعالیت دارد و با وجود اینکه از نظر جسمی در ملبورن است اما به دانشجویان از سراسر جهان که در دانشگاه شینهوا در پکن ثبت نام کرده اند، آموزش می دهد. وی می گوید در همین چند هفته دانشگاه وی به الگویی تقریبا دیجیتالی کامل تغییر یافته است و آموزش آنلاین در تمام سطوح آموزش برنده بزرگ این میدان است، بنابراین اکنون مهمترین دغدغه ارتقای کیفیت این مدل آموزش است.

تاد مورر مشاور آموزش مستقر در لس آنجلس نیز می گوید استفاده از آموزش آنلاین دانشگاه های چین پس از شیوع سارس افزایش یافت و در نتیجه این بحران فرصت های بیشتری برای گسترش راه حل های آنلاین می تواند وجود داشته باشد. این مسئله موجب شده که آموزش آنلاین در دانشگاه ها به صورت جدی تجربه شود.

دینا لوریارد رئیس آموزش با فناوری های دیجیتالی در انستیتوی آموزش UCL می گوید شیوع این بیماری حتی می تواند دیدگاه دانشجویان چینی در مورد یادگیری آنلاین را بهبود بخشد و مقامات چین پیش از این به آموزش از راه دور به عنوان آموزش درجه دوم نگاه می کردند اما اکنون پتانسیل آن را درک کرده اند.

با این وجود به نظر می رسد سرمایه گذاری قابل توجه چین در بین المللی کردن دانشگاه های برتر این کشور تحت تاثیر تصاویر مخابره شده در زمینه ویروس کرونا قرار گرفته است. چین قرار بود امسال حداقل ۵۰۰ هزار دانشجوی بین المللی را آموزش دهد و سرمایه گذاری زیادی را برای جذب از کشورهای در حال توسعه انجام داده است.

آلن روبی عضو ارشد اتحادیه آموزش عالی و دموکراسی در دانشگاه پنسیلوانیا به تایمز می گوید تاثیر بازدارنده ویروس کرونا برای دانشجویان بین المللی است. انتخاب مقصد برای تحصیل در خارج از کشور یکی از معیارهای مهم امنیت فردی است. این ویروس یادآور می شود که خدمات بهداشتی و معیارهای بهداشتی نیازمند آشنایی بیشتری از سوی دانشجویان است.

فوتائو هوانگ استاد موسسه تحقیقاتی آموزش عالی دانشگاه هیروشیما از چین خواست تا با جذاب کردن حداکثر دانشگاه های خود برای دانشجویان و محققان جهانی، به بحران کرونا ویروس (کووید ۱۹) پاسخ دهند و روند بین المللی شدن خود را حفظ کنند و برنامه های آموزشی و تحقیقاتی که به رفاه بشر در سراسر جهان کمک می کند را توسعه دهند.

از سوی دیگر بسیاری از کشورها به هزینه های بین المللی که توسط دانشجویان چینی پرداخت می شود، وابسته شده اند و اکنون بسیاری از این دانشجویان قادر به سفر نیستند و این اختلال ممکن است دولت ها و نهادها را ودار به تجدیدنظر در سیاست های جهانی سازی در عرصه آموزش عالی کند.

استرالیا و نیوزلند به ویژه از این بابت در معرض آسیب قرار گرفته اند و نه تنها به درآمد از دانشجویان چین متکی هستند بلکه سال تحصیلی آنها از فوریه آغاز می شود و دانشجویان چینی فرصت ثبت نام را از دست داده اند.

پروفسور هوانگ گفت: مسئله مشابهی در ژاپن هم وجود دارد که بسیاری از دانشجویان چینی شاغل به تحصیل در دانشگاه های ژاپن ممکن است نتوانند در کلاس های سال تحصیلی جدید که از آوریل آغاز می شود، شرکت کنند. همچنین عدم پرداخت شهریه از سوی دانشجویان چینی، بر عملکرد برخی دانشگاه های خصوصی ژاپن تاثیر می گذارد.

همچنین اگر قرنطینه ها و ممنوعیت های سفر تا اواسط سال تحصیلی ادامه یابد، تاثیرات دیگری در بازارهای آمریکای شمالی، انگلیس، کانادا و اروپا به وجود خواهد آمد.

پروفسور هوانگ توصیه می کند دانشگاه های خارجی باید تلاش بیشتری برای تنوع ترکیب دانشجویان بین المللی خود داشته باشند و نمونه آن افزایش تعداد دانشجویان ویتنامی در دانشگاه های استرالیا و ژاپن در یک دهه گذشته است.

از سوی دیگر متخصصان تجربیات ارزنده ای دارند که می توانند به دانشجویان چینی منتقل کنند. دانکن بنتلی معاون رئیس دانشگاه صنعتی سوینبورن ملبورن می گوید شیوه این بیماری توانایی ما را در مدیریت بحران بالا می برد. بسیاری از اساتید بین المللی در استرالیا از بحران هایی مانند شیوع سارس چیزهای زیادی آموخته اند و ما از دانشجویان خود در هر جای جهان باشند پیشتیابی می کنیم.

کد خبر 4862857

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا رتبه بندی تایمز دانشگاههای خارجی چین درس مجازی دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه ها دانشجویان مرکز سنجش آموزش پزشکی سازمان سنجش وزارت بهداشت دانشگاه جامع علمی کاربردی دانشگاه تهران دانشگاه های ایران علی خاکی صدیق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی دانشگاه پیام نور دانشجویان چینی بین المللی دانشجویان چین آموزش آنلاین ویروس کرونا سال تحصیلی دانشگاه ها آموزش عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۰۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر، قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیام تبریکی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، این دهه را فرصت مغتنمی دانست تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم.

متن پیام تبریک قاسم عموعابدینی به شرح زیر است:

خدمت‌رسانی به جامعه، فرهنگ‌سازی و توسعۀ حرفه‌ای تدریس از جمله اهداف راهبردی دانشگاه‌های موفق دنیاست. جایگاه والای ایران در کسب دستاوردهای علمی، مرهون تلاش‌های عالمانه و متعهدانه اعضای هیات علمی و یاوران علمی است که روشنی‌بخش مسیر اعتلای دانایی و فرهیختگی‌اند. بخش اعظم این تلاش‌ها در کلاس‌های درس که سنگر اصلی خدمت‌رسانی اساتید است، در تعامل اثربخش با دانشجویان رقم می‌خورد.

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی است تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم. توجه به کیفیت در آموزش عالی از لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و همت ستودنی و کوشش خستگی‌ناپذیر بزرگ‌مردان و زنانی که طلایه‌داران علم‌آموزی و معرفت‌افزایی هستند، در تحقق دانشگاه حکمت‌بنیان و تمدن‌آفرین نقشی مهم و غیر قابل انکار دارد.

در دانشگاه ها، اساتید نه تنها از آثار علمِ آموزش، بهره‌مند هستند، بلکه در تولید آن مشارکت دارند و تولید این دانش منحصر به متخصصان آموزش نیست. تحقق دانشگاه تمدن‌ساز و حکمت‌بنیان و تحقق مرجعیت علمی و سرآمدی جهانی آموزش، نیازمند توجه جدی به مقولۀ آموزش است و بر این اساس رویکرد برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌مداری در کانون توجه نظام آموزش عالی کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش مهم اساتید در این مسیر، انتخاب سرآمدان آموزشی را مورد توجه قرار داده است. دهه سرآمدی آموزش در سال ۱۴۰۳ با شعار «سرآمدی آموزشی، هدفمندی و مردمی‌سازی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با هدف تبیین جایگاه والای آموزش و تقدیر و تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار می شود.

در پایان، با تبریک دهۀ سرآمدی به همه تلاشگران عرصه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بر عهد خود، که حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی، نیازمحوری و مبتنی بر دانایی فرایند آموزشی است، تأکید می‌کنم و از همه دست‌اندرکاران برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر این مراسم دعوت می‌نمایم.

کد خبر 6089608

دیگر خبرها

  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد