Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامعلی نورا روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان بارش برای مزارع گندم، جو و کلزا واقع در مناطق جنوبی و میانی گنبدکاووس بسیار عالی و برای مزارع مناطق شمالی این شهرستان که بین ۲۰ تا ۳۵ میلیمتر بارش داشتند، فایده‌ای جز برای تولید علوفه ندارد.

وی یادآور شد که بخش قابل توجهی از مزارع گندم و جو در مناطق شمالی گنبدکاووس در سال زراعی جاری به دلیل کم بارشی در زمان کشت محصول یا سبز نشدند و یا با رشد بسیار اندک گیاه مواجه شدند و این بارش‌ها به جبران عقب‌ماندگی رشد گیاه برای کسب محصول، کمک نمی‌کند اما به تولید علوفه از این مزارع و رشد گیاهان مرتعی کمک زیادی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نورا با بیان اینکه بارش‌های ۴۸ ساعت گذشته همچنین به رشد حدود دو هزار هکتار مزارع گیاهان دارویی کشت شده در مناطق شمالی گنبدکاووس مانند "زیره" کمک خوبی می‌کند، اضافه کرد: برای رشد مطلوب گیاه در مزارع مناطق جنوبی و میانی این شهرستان به تمام کشاورزان توصیه میشود تا درصورت مساعد بودن شرایط زمین نسبت به محلول‌پاشی و استفاده از کودهای تقویتی از جمله "سولفات آمونیوم" اقدام نمایند.

وی به کلزاکاران گنبدی هم توصیه کرد تا با سرکشی مستمر از مزرعه، مراقب آفات باشند و در صورت مشاهده با هماهنگی کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی اقدام به مبارزه شیمیایی با آفات نمایند.

مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس ادامه داد که درسال زراعی جاری کشاورزان این شهرستان مقدار ۱۰۹ هزار و ۴۱۹ هکتار گندم، ۱۱ هزار و ۳۲۰ هکتار دانه روغنی کلزا و ۲۰ هزارو ۴۵۲ هکتار جو کشت کردند که بخشی از مزارع گندم و جو واقع در مناطق شمالی گنبد به دلیل کم بارشی در ماه‌های گذشته بویزه در زمان کشت محصول، با مشکل عدم رشد کافی مواجه شدند.

در همین پیوند رییس اداره هواشناسی گنبدکاووس نیز گفت که در ۴۸ ساعت گذشته از ۲۱ میلیمتر در روستای "خیرخوجه سفلی" واقع درمناطق شمالی این شهرستان تا مقدار ۴۶.۴ میلیمتر در روستای "آق آباد" واقع در مناطق جنوبی گنبدکاووس باران بارید که این میزان بارش در این بازه زمانی از نظر هواشناسی مطلوب است.

منصور فرشاد افزود: از ابتدای سال زراعی جاری یعنی مهرماه امسال تا الان در مجموع ۲۱۸.۷ میلیمتر بارش در شهرستان گنبدکاووس باریده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۴۰ درصد و در مقایسه با دوره دراز مدت ۲۵ ساله هم ۱۱ درصد کاهش داشته است.

به گفته وی، میزان بارش ۴۸ ساعت گذشته در نقاط مختلف شهرستان گنبدکاووس ازجمله اینچه برون ۲۵.۵ میلیمتر، قره کسلخه ۳۶ میلیمتر، قره ماخر ۳۵.۶ میلیمتر، داشلی برون ۲۴.۵ میلیمتر، خیرخوجه سفلی ۲۱ میلیمتر، دولت نظر ۲۲.۵ میلیمتر، کلیجه ۲۱.۸ میلیمتر، کرند ۲۹.۵ میلیمتر، آی تمر ۳۴ میلیمتر، کاکا ۴۵ میلیمتر، ایمر ملاساری ۴۲.۴ میلیمتر و چپرقویمه ۳۵.۳ میلیمتر بوده است.

گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت و داشتن افزون بر ۱۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی از شهرستان‌های مهم استان گلستان و کشور در تولیدات کشاورزی بویژه گندم است.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا استان گلستان جهاد کشاورزی زمین کشاورزی هواشناسی انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی مناطق شمالی ۵ میلیمتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۱۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی به کشاورزان ۲۵ استان/ امروز جاده چالوس خطرناک است

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز سه‌شنبه (۱۸ اردیبهشت ماه) با تداوم فعالیت سامانه بارشی در شمال غرب، غرب، سواحل دریای خزر، شمال شرق و دامنه‌های جنوبی البرز ابرناکی، رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقت و در برخی نقاط مرکز، شرق و دامنه، ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی رگبار پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد نسبتاً شدید تا شدید پیش‌بینی می‌شود.

چهارشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق کشور و ارتفاعات البرز بارندگی ادامه می‌یابد و در جنوب، شرق و جنوب شرق کشور نیز افزایش ابر، وزش باد شدید و رگبار پراکنده انتظار می‌رود. بارش‌ها در این روز برای استان‌های گیلان، اردبیل و شمال استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی شدید خواهد بود.

پنجشنبه در استان‌های واقع در شمال غرب کشور از شدت بارش کاسته می‌شود و در سواحل دریای خزر شمال شرق دامنه و ارتفاعات جنوبی البرز شامل استان‌های البرز، تهران و سمنان رگبار، رعدوبرق و وزش باد روی می‌دهد که شدت بارش در مازندران و خراسان رضوی خواهد بود. همچنین طی این روز وزش باد شدید در شرق و جنوب شرق کشور همراه با کاهش نسبی دما پیش‌بینی شده و در اواخر وقت نیز سامانه بارشی از شرق کشور خارج می‌شود.

جمعه و شنبه هفته آینده در اکثر مناطق کشور جو آرام و پایداری همراه با افزایش نسبی دما حاکم است و تنها در روز جمعه در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و ارتفاعات مازندران و شنبه در شمال آذربایجان غربی به‌ویژه در ساعات بعدازظهر افزایش ابر و بارش پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

لازم به ذکر است طی این دو روز در شرق و جنوب شرق کشور به‌ویژه منطقه زابل وزش باد شدید ادامه خواهد داشت. تا روز چهارشنبه دریای خزر، امروز شمال خلیج فارس و از بعدازظهر فردا تا جمعه مرکز و شرق خلیج فارس تنگه هرمز و دریای عمان مواج است.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی مسافران از تردد در جاده چالوس خودداری کنند.

هشدار خسارت به کشاورزان

سازمان هواشناسی در هشداری به کشاورزان نوع مخاطره را رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی کرد.

منطقه اثر

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، قم، تهران، البرز، سمنان، کرمانشاه، کردستان، لرستان، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، فارس، اصفهان.

اثر مخاطره نیز آسیب به محصولات کشاورزی عنوان شده است.

سازمان هواشناسی همچنین توصیه‌های زیر را به کشاورزان ارائه کرده است.

تسریع در شخم مزارع شالیزاری به کمک روان‌آب‌های سطحی موجود.

دادن کود سرک به مزارع گندم آبی و کلزا قبل از وقوع بارش در استان‌های شمال غربی.

عدم انجام آبیاری مزارع غلات جهت جلوگیری از ورس با توجه به پیش‌بینی وقوع باد شدید.

تسریع در برداشت مزارع غلات و کلزا آماده برداشت در استان‌های جنوبی و چغندرقند در خوزستان.

محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش رگباری به‌ویژه در استان بوشهر.

خودداری از برداشت یونجه، نعنا و گل محمدی در استان فارس.

اجتناب از محلول‌پاشی و سم‌پاشی در مزارع و باغات با توجه به وقوع بارش‌ها.

آماده‌سازی زمین برای کشت محصولات کشاورزی بهاره (سیب زمینی و چغندرقند بهاره در استان لرستان و ذرت در استان البرز، سبزی و صیفی به خصوص سیب زمینی در مناطق سردسیر استان‌های شمال غربی).

زهکشی و پاک‌سازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارش‌ها، حفاظت از مزارع صیفی‌جات.

کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی، بسته نگهداشتن دریچه گلخانه‌ها در هنگام بارش و استحکام آنها در برابر باد شدید.

عدم استفاده از آب باران برای دام‌ها.

جلوگیری از نفوذ روان‌آب به داخل سالن‌ها.

پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه ورودی و خروجی آب استخرها.

خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و انتقال دام‌ها به مکان سرپوشیده در هنگام وقوع بارش.

عایق‌بندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش و باد شدید.

استحکام نهال‌های جوان در برابر باد شدید.

عدم تردد ماشین‌آلات کشاورزی و کمباین‌های برداشت غلات بر روی مزارع در موقع بارندگی.

کد خبر 6098920 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • پربارش‌ترین مناطق استان سمنان در شبانه‌روز گذشته
  • ۵۰ گنبدی به منطقه عملیاتی یادمان بازی دراز اعزام می شوند
  • تداوم بارش باران در تهران تا پنجشنبه
  • تداوم باد و باران در استان اصفهان/ تنش‌دمایی پیش‌بینی می شود
  • هشدار هواشناسی به کشاورزان ۲۵ استان
  • هشدار هواشناسی به کشاورزان ۲۵ استان/ امروز جاده چالوس خطرناک است
  • سازمان هواشناسی اعلام کرد:آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • میانگین بارش در خراسان شمالی ۸۲ درصد افزایش پیدا کرده است
  • آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب