Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@23:10:02 GMT

کرونا؛ توقف صدور ویزای حج عمره

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۶۳۷۵۱

کرونا؛ توقف صدور ویزای حج عمره

عربستان سعودی روز پنج‌شنبه از تعلیق ویزای سفر حج عمره برخی از کشورها خبر داد.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، عربستان به دلیل نگرانی از شیوع کرونا ویزای سفر برخی از مسلمان از کشورهای ویروس‌دار را تعلیق کرد.

این اقدام سوالات بیشتری را در مورد مراسم "حج واجب" (حج تمتع) در ماه‌های آینده ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عربستان سعودی که هر ساله میزبان میلیون‌ها زائر در مکه و مدینه است به دلیل نگرانی و ترس از شیوع کرونا، ویزای زائران و حجاج از کشورهای ویروس زده را به دلیل احتمال شیوع بیشتر بیماری به حالت تعلیق درآورد.

عربستان تا کنون هیچ موردی از مبتلایان به ویروس را گزارش نکرده است.

این کشور زنگ‌خطرهای خود را به دلیل شیوع بیماری در کشورهای همسایه‌اش به صدا درآورده است.

مقامات عربستان این تعلیق را موقتی دانسته اما زمانی برای رفع آن اعلام نکردند.

وزیر امور خارجه عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: دولت عربستان سعودی اقدامات احتیاطی را در پیش گرفته است. این اقدامات شامل ممانعت از ورود زائران کشورهای ویروس زده برای حج عمره و زیارت مسجد النبی می‌شود.

وی افزود: ما ورود توریست‌ها و زائران از کشورهای ویروس زده COVID19 را تعلیق می‌کنیم.

 مسلمانان در حال زیارت "کعبه" در مسجدالحرام- مکه- عربستان سعودی/ عکس: خبرگزاری فرانسه

کشورهای جنوب خلیج فارس قبلا از اقدامات لازم مانند تعلیق پروازها و بستن مدارس برای مقابله با شیوع بیشتر ویروس کرونا خبر دادند.

آنها همچنین محدودیت‌هایی را برای افراد بازگشته از شهرهای زیارتی ایران (قم و مشهد) اعمال می‌کنند.

تعلیق سفرهای حج عمره نگرانی از برگزاری حج واجب در اواخر ماه جولای را افزایش داده است.

خبرگزاری فرانسه با تشریح حج برای مخاطبانش، در این باره نوشت: حدود 2.5 میلیون مسلمان معتقد از سراسر جهان در سال گذشته برای برای سفر حج واجب به عربستان سعودی سفر کردند. حج یکی از 5 ستون اصلی اسلام محسوب می‌شود. 

در ادامه این گزارش آمده‌ است: حج چالش لجستیکی برای مقامات عربستان به شمار می‌آید که در آن جمعیت عظیمی از مسلمانان در محوطه "مسجدالحرام" (مسجدی که کعبه در آن واقع شده) و راه‌روهای اطراف آن در مراسمی آئینی و دینی راه می‌روند.

خبرگزاری فرانسه افزود: حق حفاظت و نگه‌داری عربستان سعودی از دو حرم مقدس مکه و مدینه به عنوان مقدس‌ترین اماکن جهان اسلام یکی از قدرتمندترین منابع مشروعیت سیاسی در عربستان سعودی به شمار می‌آید اما همواره برخی از اتفاقات و بلایای مرگبار انتقادات گسترده‌ای را به مدیریت این رویداد از سوی عربستان معطوف کرده است.

در سپتامبر ماه 2015 بیش از 2300 حاجی جان خود را در یک ازدحام از دست دادند. این اتفاق یک فاجعه دردناک برای این زیارت محسوب می‌شود.

حج تمتع و عمره یکی از بزرگترین منابع درآمدی دولت عربستان به شمار می‌آید.

یکی از برنامه های "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان تغییر الگوهای اقتصاد عربستان سعوی برای کاهش وابستگی به نفت و اتکا به منابع دیگر مانند افزایش گردشگری زیارتی است.

عربستان یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت در جهان است.

در حالیکه موارد ابتلا به ویروس کرونا در چین کاهش می‌یابد، ابتلا به ویروس در برخی از مناطق آسیا، خاورمیانه و اروپا در حال افزایش است.

ایران در حال حاضر با 19 جان باخته وبیش از 100 مبتلا در خاور میانه به مرکز ظهور ویروس تبدیل شده است.

کویت و بحرین نیز از شناسایی موارد جدید در این هفته خبر داده‌اند.

_______________________________________

بیشتر بخوانید:

هیچ موردی از کرونا بین حجاج پیدا نشد عربستان سعودی 400 هزار شهروند بدون مجوز حج را بازگرداند ویروس«کرونا» جان یک خبرنگار زن را در عربستان گرفت

_______________________________________________

لینک کوتاه: asriran.com/0030G3

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ویروس کرونا عربستان سعودی حج ویزا تعلیق خبرگزاری فرانسه کشورهای ویروس عربستان سعودی حج عمره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۳۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال‌های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم، اما توسعه گسترده پهپاد‌ها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می‌تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می‌کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشور‌های گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آن‌ها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می‌رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه‌ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می‌شود: اگر موافقت کند، می‌تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می‌کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی‌رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • صدور ویزای زائران حج تمتع در حال پیگیری است
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد