Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@20:27:27 GMT

درخشش فوتبالیست‌ها از «چاله سرخ»

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۶۶۰۶۴

درخشش فوتبالیست‌ها از «چاله سرخ»

همشهری آنلاین / مهین قاسمخانی: به دلیل وجود این قنات‌ها دشت‌ها سرسبز بود و باغ‌ها پربار. آن روزها بخشی از آب‌های سطحی بالادست(تهران) از این روستا می‌گذشت و از آنجا که آب‌های سطحی مانند امروز آلوده نبود برای کشت و زرع هم استفاده می‌شد و به همین دلیل بر سرسبزی روستا می‌افزود. تا اینکه اوایل قرن حاضر سنگ بنای خط آهن تهران‌ـ مشهد گذاشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از این خط آهن از زمین‌های زراعی ولی‌آباد می‌گذشت و این آغازی شد برای تغییر هویت‌ این آبادی کوچک، اما سرسبز. همجواری ولی‌آباد با خط آهن تهران‌ـ مشهد و جاده قدیم قم سبب شد تا مردم ولی‌آباد کم‌کم کشت و زرع را کنار گذاشته و کسب و کارهایی از قبیل مغازه‌داری و تجارت را پیشه خود کنند. حالا دیگر از آن‌ آبادی خبری نیست، اما نام ولی‌آباد همچنان به‌عنوان یکی از محله‌های قدیمی منطقه۲۰ برسرزبان‌هاست.


برخی از کوچه‌های ولی‌آباد هنوز نام قدیمی خود را به همراه دارند و بسیاری از اهالی قدیمی و بومی محله این کوچه‌ها را با همان نام قدیمی می‌شناسند. برخی از این کوچه‌ها عبارتند از کاوه، آب لوله، حمام، مسجد، رخت‌شورخانه، کوچه طلاب و...

نکته جالب در مورد ولی‌آبادی‌ها علاقه بی‌حد آنها به ورزش به‌ویژه فوتبال و کشتی است. مردم ولی‌آباد از قدیم به فوتبال و کشتی عشق می‌ورزیدند. مرحوم حاج «عبدالله زارع» یکی از معروف‌ترین مربیان کشتی جهان که در سال۲۰۰۹ به‌عنوان سازنده‌ترین مربی جهان معرفی شد از اهالی همین محله بود. این محله از گذشته چند زمین خاکی فوتبال داشت که جوان‌ها و نوجوان‌ها در آن فوتبال بازی می‌کردند. تیم فوتبال ولی‌آباد برای خودش اسم و رسمی داشت و هرکسی نمی‌توانست به راحتی عضو آن شود.

یکی از همین زمین‌های خاکی در محلی که امروزه دادسرا و شهرداری شهرری واقع شده، قرار داشت که اهالی به آن «چارلتون» می‌گفتند. یکی از زمین‌های خاکی ولی‌آباد هم در خیابان فدایی امروز بود که به «چاله سرخ» معروف بود. جالب است بدانید برخی از بازیکنان معروف فوتبال از جمله «عباس کارگر» و «محمدخانی» از همین زمین‌ها قدعلم کردند. همه خانه‌های ولی‌آباد در قدیم آب‌انبار داشتند و هفته‌ای یک روز نوبت پر کردن آب‌انبار یکی از محله‌ها بود. پر کردن آب‌انبارها کار زمان بری بود و در برخی از محله‌ها اهالی شب تا صبح درگیر پر کردن آب‌انبار بودند. میراب‌ها آب را در نهرهای کوچک محله جاری می‌کردند و مردم باید چشم از آب برنمی‌داشتند تا آب‌انبارشان پر شود. آن شب‌ها مردم تنقلاتی فراهم می‌کردند و در کوچه‌ها دورهم می‌نشستند تا هم حواسشان به آبی که وارد آب‌انبارشان می‌شود باشد و هم با همسایه‌ها شب‌نشینی کنند. روزگاری در محله ولی‌آباد حمامی قدیمی وجود داشت که به حمام حسن آقا معروف بود. در همسایگی محله ولی‌آباد کوره‌های آجرپزی بود که بیشتر کارگران آن غیربومی بودند و به‌صورت فصلی برای کار به این محله می‌آمدند. آنها جایی برای خواب نداشتند و به همین دلیل زمستان‌ها برای فرار از سرما در حمام حسن آقا اتراق می‌کردند.

«علی‌محمد آسار» یکی از قدیمی‌های ولی‌آباد می‌گوید: «حالا دیگر چهره ولی‌آباد هم مانند بسیاری از محله‌های شهرری دگرگون شده است. آپارتمان‌های نوساز جای خانه‌های قدیمی و ویلایی را گرفته است. دیگر از آن دشت‌های سرسبز و باغ‌های پر بار خبری نیست. حالا اگرچه ساخت‌وساز در این محله رونق دارد، اما هنوز هم بافت فرسوده مشکل مهمی برای اهالی این محله است. خیلی از کشتی‌گیران و فوتبالیست‌های معروف و قدیمی از اهالی محله ما هستند، اما نه تنها خود آنها دیگر سری به این محله نمی‌زنند بلکه مردم هم نمی‌دانند که آنها از زمین‌های خاکی محله ما رشد کردند و بالا رفتند. از بین ورزشکاران معروف، فقط مرحوم عبدالله زارع تا آخر عمر در همین محله و در یک خانه قدیمی زندگی کرد.»

کد خبر 487174 برچسب‌ها محله هویت شهری همشهری محله منطقه ۲۰

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله هویت شهری همشهری محله منطقه ۲۰ محله ها ولی آباد زمین ها کوچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۶۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال کیست؟

سایت 90 مین لیست «10 پنالتی زن قهار تاریخ فوتبال» را منتشر کرد.

به گزارش فارس، نیمار جونیور، کاپیتان تیم ملی برزیل به عنوان «بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال» از سوی سایت 90 مین انتخاب شد.

نیمار با دستمزد سالیانه 100 میلیون یورو در لیگ عربستان به عنوان «دومین فوتبالیست گران قیمت دنیا» بعد از رونالدو با دستمزد 200 میلیونی است.

نیمار در دوران فوتبالی‌اش برای تیم‌های باشگاهی سانتوس برزیل، بارسلونا، پاری سن ژرمن و الهلال عربستان بازی کرده است.

ستاره برزیلی این روزها به دلیل پاره شدن رباط صلیبی‌اش دوران نقاهتش را می گذراند.

بر اساس گزارش 90 مین، نیمار از 91 ضربه پنالتی که در دوران فوتبالی اش زده 74 بار را به گل تبدیل کرده و 17 بار را خراب کرده تا از این حیث بهترین فوتبالیست تاریخ شود.

10 پنالتی زن برتر تاریخ فوتبال از دید این رسانه انگلیسی به ترتیب زیر است:

1-نیمار جونیور

2-زین الدین زیدان

3-کریستیانو رونالدو

4-ادن هازارد

5-فابینیو

6-باروتلی

7-توتی

8-مت له تسیر

9-لمپارد

10-زلاتان

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: عذرخواهی غیرمستقیم نیمار از بارساییها(عکس) نیمار: خوش تیپم ولی خودنما نیستم

دیگر خبرها

  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال کیست؟
  • (ویدئو) درخشش خیره کننده مهدی قایدی در امارات؛ بی‌توجهی آقای فوتبالیست به مهریه میلیاردی
  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • ببینید | درخشش خیره کننده مهدی قائدی در امارات؛ بی‌توجهی آقای فوتبالیست به مهریه میلیاردی
  • درخشش فوتبالیست‌ها و فوتسالیست‌های قزوین
  • تیم‌داری در طرشت به روش کدخدامنشی
  • فوتبالیست قرمزپوش لیگ برتری در ۷ سال فقط یک‌دقیقه بازی کرده!
  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد
  • محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر