Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد رضایی روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بهار سال ۹۹ شاهد افزایش رشد سطح مبارزه با سن گندم هستیم چرا که در زمستان سال ۹۸، سرما و یخبندان ضعیف بوده که تلفات سن در اماکن زمستان گذرا کمتر بوده است.

وی با بیان اینکه سال ۹۷، شاهد کمترین سطح مبارزه با سن گندم در مزارع بوده ایم گفت: سال گذشته جمعیت سن گندم در مزارع این شهرستان، زیر حد استاندارد بوده که با آن زیاد مبارزه نشد و وقتی سن تغذیه می کند به سمت ارتفاعات بر می گردد که این خود نیز علل دیگر افزایش آن در بهار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضایی افزود: سال ۹۷، ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار گندم آبی و دیم در این شهرستان کشت شد که مبارزه با آن در سطح، سه هزار و ۳۴۰ هکتار از اراضی انجام شد و امسال سطوح زیر کشت این محصول، ۲۱ هزار هکتار است که با توجه به افزایش جمعیت سن، پیش بینی سطح مبارزه در ۶ هزار هکتار از اراضی می شود.

 مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تا اواخر بهمن ماه میزان بارندگی در این شهرستان، ۴۸ میلی متر بوده که در مدت مشابه سال قبل این میزان، ۱۰۸ میلی متر بوده که نشان از کاهش ۵۵ درصدی دارد از سویی تعداد روزهای یخبندان امسال نسبت به مدت سال گذشته بیشتر بوده ولی از لحاظ دمایی و برودت خیلی کم تر در مقایسه با سال قبل بوده است.

رضایی با بیان اینکه کاهش بارندگی و کمبود یخبندان روی آفات اثر منفی دارد افزود: امسال به همین دلایل شاهد کاهش مرگ و میر آفات بر اثر یخبندان کم تر هستیم که فعالیت آنان نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر خواهد بود، همچنین کاهش بارندگی در سطوح زراعت باعث تاخیر رشد گندم و جو شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد این محصول ضعیف تر خواهد بود.

وی با تاکید بر اهمیت مبارزه با سن گندم توسط کشاورزان افزود: سطح سبز زراعت گندم و جو در سال زراعی جاری ضعیف است و چنانچه آفتی بیاید توان مقابله با سن گندم را ندارند که مبارزه آن در مناطق سرحد و تکمران اواخر اسفندماه و مابقی مناطق از اواسط اسفندماه شروع می شود.

شیروان ۱۰۵ هزار  هکتار عرصه زراعی و باغی دارد.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا افزایش جمعیت تغذیه جهاد کشاورزی خراسان شمالی سرما انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی سن گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۸۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو

کیومرث اکبری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : شرایط مناسب برای بروز بیماری هوای خنک و مرطوب است که هم اکنون خصوصا در مناطق گرمسیر و معتدل حاکم است و شرایط را برای بیماری‌های گیاهی از جمله زنگ زرد کاملا مهیا کرده است.

وی با بیان اینکه آلودگی این بیماری در مزارع در استان معمولا از مناطق گرمسیر آغاز می‌شود اضافه کرد: امسال از ۱۹ اسفند ماه سال گذشته قبل از آنکه علایم بیماری ظاهر شود نسبت به لزوم مبارزه با این بیماری اطلاعیه‌های لازم صادر شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون در سطح بیش از ۱۶ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان مبارزه با این بیماری انجام شده است یادآور شد: مبارزه با این بیماری در مناطق گرمسیر هم اکنون در حال انجام است.

اکبری افزود: در نواحی معتدل نیز از حدود یک هفته قبل آلودگی مشاهده شده که برای این مناطق نیز اعلام مبارزه شده است.

وی با بیان اینکه عملیات مبارزه به ویژه در تمام مزارع آبی و دیم متراکم باید جدی گرفته شود افزود: با توجه به اینکه این بیماری در نواحی گرمسیر و معتدل استان مشاهده شده است به کشاورزان توصیه می‌شود با توجه به تداوم بارندگی‌ها و وجود رطوبت در هوا، پس از مساعد شدن شرایط جوی کشاورزان بلافاصله مبارزه با سموم توصیه شده را انجام دهند.

اکبری ادامه داد: اقدامات ترویجی لازم در زمینه شیوع این بیماری انجام و به اندازه کافی سم در استان تدارک دیده شده است که کشاورزان می‌توانند مبارزه با این بیماری را همزمان با سن مادر نیز انجام دهند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اضافه کرد: در مناطق سردسیر هنوز این بیماری در مزارع مشاهده نشده است ولی با توجه به بارندگی‌های اخیر که همراه با وزش باد نیز است احتمال رسیدن هاگ‌های این بیماری به این مناطق نیز وجود دارد بنابراین باید کشاورزان این مناطق نیز پایش‌های لازم را انجام دهند تا درصورت مشاهده علایم، مبارزه را انجام دهند.

وی تاکید کرد: شرایط برای طغیان این بیماری در استان مهیا است و کشاورزان باید با جدیت تمام نسبت به مبارزه با این آفت اقدام کنند.

اکبری ادامه داد: چنانچه مبارزه با آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو در استان جدی گرفته نشود، برگ‌های بالایی که تامین کننده مواد غذایی خوشه هستند آسیب خواهند دید و در نتیجه غذاسازی برای خوشه به خوبی انجام نمی‌شود و وزن و اندازه دانه افت خواهد کرد و مزرعه از نظر کمی و کیفی دچار خسارت خواهد شد.

وی تاکید کرد: سهل انگاری کشاورزان برای مبارزه با آفت زنگ زرد در مزارع در کمترین حالت ممکن تا ۷۰ درصد می‌تواند به مزارع خسارت وارد کند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند
  • کشت گندم و جو در چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع رخ
  • برداشت گندم از مزارع شهرستان دشتی
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سمپاشی شد
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو
  • حال خوب مزارع گندم به لطف باران