Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@04:01:37 GMT

یاکریم یا قمری چگونه پرنده‌ای است؟

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۶۹۸۴۱

یاکریم یا قمری چگونه پرنده‌ای است؟

قطعا شنیدن آواز کبوتران یاکریم و قمری‌ها در صبحگاه و مشاهده پرواز با شکوه آن‌ها برای هر کسی جالب و شعف انگیز می‌باشد. همینطور همسایه‌های زیادی دارید که در حال پرورش گونه‌های مختلف این پرنده هستند، امروز قصد داریم کبوتر یاکریم را خدمت تان معرفی کنیم و از ویژگی‌های ظاهری این پرنده و خلق و خوی آن مطالبی را بیان خواهیم نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لطفا با ایزی باتور همراه باشید.

یاکریم یک پرنده زینتی و خانگی بسیار زیبا می‌باشد که بسیاری از پرورش دهندگان و علاقه‌مندان را به خود جلب نموده است. این پرنده نسبت به سایر کبوتر‌ها از جثه بزرگتری برخوردار بوده و حدودا ۳۰ سانتی متر طول دارد، یاکریم دارای صدایی زیبا و دلنشین می‌باشد و دارای نیم طوقی سیاه و سفید رنگ در قسمت پشتی گردن خود بوده و نوکی نازک و نسبتا طولانی دارد. این کبوتر نیز همانند سایر کبوتر‌ها از انواع دانه ها، گندم، جو، ذرت و ... تغذیه می‌کند.

قمری خانگی گاه به اشتباه «یاکریم» نیز نامیده می‌شود که خود نوع دیگری از قمری است. در گویش خراسانی به آن «موسی کو تقی» گفته می‌شود. نام موسی کوتقی به دلیل آواز یا صدای این پرنده نام گرفته‌است. گویی او نام موسی کو تقی را با آواز می‌خواند. در بخش‌های جنوب شرقی ایران و در شهر‌هایی همچون قلعه گنج در جنوب کرمان از این پرنده به نام محلی سُوْهْتَلَهْ یا سُوتَلَهْ نیز یاد می‌شود. در بعضی نواحی جنوب ایران «تُتُر» یا «کبوتر تُتُر» نامیده می‌شود. در کاشان به این پرنده، 《قوقو》گفته می‌شود؛ و در گویش اصفهانی به پاختر و در جهرم به کاکا یوسف معروف است.


آشنایی با خصوصیات ظاهری یاکریم

یاکریم یا همان قمری در تمام مناطق ایران و حتی مناطق بسیار گرمسیر جنوب کشور نیز یافت می‌شود و این نشان میدهد که یاکریم‌ها در برابر گرما و سرما مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند و در هر نقطه از ایران قابلیت رشد و تخم گذاری دارند. غالب پر‌های موجود در بدن پرنده به رنگ خاکستری متمایل به رنگ شنی می‌باشد. از آنجایی که کبوتر سانان بسیار شبیه به یکدیگر هستند بنابراین برای شناسایی این پرنده باید به نیم طوق قسمت پشتی گردن پرنده توجه کنید که به رنگ مشکی بوده و با کمی رنگ سفید همراه است.

یاکریم یا قمری چگونه پرنده‌ای است؟

از دیگر نشانه‌های بارز جهت شناسایی کبوتر یاکریم می‌توان به نوک نسبتا نازک و بلند و پا‌های قرمز رنگ آن اشاره نمود. هم چنین پر‌های قسمت دم پرنده نسبتا به رنگ مشکی متمایل است. یاکریم بین ۲۹ الی ۳۰ سانتی متر طول دارد و از بدنی تقریبا توپر برخوردار است. آواز این پرنده به مانند کلمه " کوو – کوو - کو " می‌باشد که هنگام آواز کاملا مشخص است. پرنده پرواز آهسته‌ای دارد و بیشتر اوقات خود را صرف نشستن و غذا خوردن می‌کند.

فصل جفت گیری و تخم گذاری یاکریم

یاکریم‌ها نیز مانند هر پرنده وحشی دیگری با فرا رسیدن فصل بهار و وفور تغذیه شروع به لانه سازی و جفت گیری می‌کنند، معمولا پرنده نر و ماده با کمک یکدیگر لانه را می‌سازند و از آنجایی که پرندگانی انسان دوست و شجاع هستند در هر مکانی که مناسب بدانند لانه خود را می‌سازند، لانه را از انواع گیاهان نرم و شاخه‌های نازک می‌سازند. پس از اتمام لانه سازی اقدام به جفت گیری می‌کنند و یک روز بعد کبوتر ماده شروع به تخم گذاری می‌کند و پس از رسیدن تعداد تخم‌ها به ۲ الی ۳ عدد بر روی آن‌ها خواهد خوابید، در این مدت یاکریم ماده به ندرت از لانه خارج می‌شود و تغذیه ماده به کمک پرنده نر انجام می‌گیرد. پس از گذشت ۱۴ یا ۱۵ روز جوجه‌ها سر از تخم بیرون خواهند آورد و با چشمانی بسته طلب غذا خواهند نمود.


اما در حالت پرورشی در صورتی که شرایط فراهم باشد در هر موقع از سال می‌توانند جفت گیری و تخم گذاری انجام دهند. وجود لانه، گرما و تغذیه کافی سه شرط لازم برای جفت گیری و تخم گذاری پرنده‌ها می‌باشد، در صورتی که این سه مورد فراهم شود می‌توان انتظار جفت گیری و نهایتا تخم گذاری از آن‌ها داشت.


شیوه دفاع پرنده

این پرنده دفاع بخصوصی ندارد، ولی اگر دشمن به او حمله کرده و او را بگیرد پرنده پرواز می‌کند و دشمن با طوفانی از پر مواجه می‌شود. پر‌های دم این پرنده خیلی راحت از جا کنده می‌شود. البته گفتنی است این روش همیشه جواب نمی‌دهد و بعضی اوقات هم دشمن موفق به شکار این پرنده می‌شود. گاهی اوقات هم این پرنده با نوکش به بدن دشمن ضربه می‌زند.

چرا به این کبوتر یاکریم می‌گویند؟

شاید برایتان جالب باشد که کلمه یاکریم از کجا آمده است؟ یا معنی کلمه یاکریم چیست؟ در جواب به این سوال جالب می‌توان گفت که این پرنده هنگام آواز گویی کلمه یاکریم را بر زبان می‌اورند، البته در خراسان نام این پرنده را " موسی کو تقی " نامیده اند، یعنی اواز شان مانند گفتن کلمه موسی کو تقی؟ می‌باشد.


تغذیه یاکریم‌ها چیست؟

یاکریم نیز مانند هر پرنده دیگری از انواع دانه‌ها تغذیه می‌کند، دانه‌هایی مانند ارزن، کتان، جو، گندم، ذرت، برنج خام و پخته شده، بذر انواع سبزیجات مانند بذر خرفه، گشنیز، گل کلم، کاهو و ... می‌تواند برای رفع گرسنگی پرنده مناسب باشد. این پرنده‌ها در طبیعت از انواع دانه‌ها و میوه‌های وحشی و موجودات ریز مانند موریانه، کرم خاکی و انواع حشرات تغذیه می‌کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر دنیای حیوانات پرنده یاکریم پرنده زینتی قمری تخم گذاری جفت گیری دانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۹۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی

تورج صادقی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: بیش از هزار قطعه پرستوی دریایی تیره در غرب تالاب انزلی در چندین کلونی بزرگ حدود ۱۰۰ آشیانه ساختند. 

او با بیان اینکه این گونه پرنده به صورت کلونی در غرب تالاب بندر انزلی زادآوری دارند، افزود: عمق مناسب آب، پوشش گیاهی مطلوب و زنجیره غذایی کامل باعث به وجود آمدن بستری مناسب برای لانه گزینی این پرنده‌ها شده است.

معاون محیط زیست گیلان همچنین تصریح کرد: کارشناسان همزمان با زادآوری پرستو‌های دریایی، کار حلقه گذاری جوجه‌های این پرنده‌ها را آغاز می‌کنند.

پرستوی دریایی تیره با گونه‌ای پرستوی دریایی از تیره کاکاییان است. این پرستوی دریایی پرنده‌ای پرجنب و جوش است که برای به دست آوردن غذا شیرجه رفته و آن را می‌قاپد.

این پرنده اغلب در آب‌های داخلی زندگی می‌کند و در زمستان‌ها نیز گاه به صورت گذری در کرانه‌های دریا‌ها دیده می‌شود و بر علف‌های شناور روی آب در تالاب‌ها آشیانه می‌سازد.

تالاب انزلی، زیستگاه گونه‌های آبزیان، پرندگان و گیاهان نایاب در شهرستان بندر انزلی در ۴۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است.

این تالاب بین المللی از جمله تالاب‌های دریایی - ساحلی ایران است که در کنار ارزش و اهمیت برای زمستان گذرانی پرندگان، مهمترین زیستگاه جوجه‌آوری پرندگان آبزی در استان گیلان است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • شگفتی‌آفرینی ژاپن در ماه: ماه‌نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • رونمایی از پرواز رسمی تاکسی پرنده در اسلواکی + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • غصب کردن لانه سنجاب دشتی توسط جغدها + فیلم
  • آرامگاه «گهواره‌گر» یکی از زیباترین بناهای به‌جا مانده در دشت توس
  • (ویدئو) رها کردن یک کبوتر در پارلمان اروپا جنجالی شد
  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی
  • ولادت امام رضا ۱۴۰۳ چند شنبه است و آیا تعطیل است؟