Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@19:15:11 GMT

چای لاغری واقعا وزن را کاهش می‌دهد؟

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۷۰۲۰۴

چای لاغری واقعا وزن را کاهش می‌دهد؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اغلب مردم اینگونه می‌اندیشند که چای لاغری، چون از مواد گیاهی ساخته شده ضرری ندارد و و بیشتر بانوان مشتاق خرید این چای‌ها هستند. چای‌های لاغری اخیراً تبلیغات بسیاری داشته و کارشناس شرکت تولید کننده چای لاغری چندین بار در رسانه‌ها توضیح داده است در حالی که به طور مرتب از این چای استفاده کنید در مدت ۱ ماه ۳ تا ۷ کیلو هم کاهش وزن خواهید داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی از مردم با علم به اینکه این راه آن‌ها را به مقصد نمی‌رساند همچنان دنبال راه‌های میان‌بر می‌گردند. نمونه واضحش افرادی هستند که می‌خواهند لاغر شوند، ولی حال و حوصله رژیم غذایی و ورزش را ندارند و سراغ روش‌هایی می‌روند که بدون زحمت چربی‌های اضافه بدنشان را آب کند. یکی از راه‌های میان‌بر استفاده از دمنوش و چای لاغری است. حال باید دید که آیا واقعا این چای‌های به اصطلاح چربی‌سوز که به ادعای تولیدکنندگانشان گیاهی هستند، هیچ عارضه‌ای ندارند؟

چای لاغری چگونه بر بدن تاثیر می‌گذارد؟

انواع نوشیدنی‌های کافئین دار و پلی‌فنول‌ها مانند چای سبز، سیاه یا قهوه، جزو نوشیدنی‌های مدر به حساب می‌آیند که دفع آب از بدن را افزایش می‌دهند. زمانی که آب بدن بیشتر دفع شود، املاحی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم هم از بدن دفع می‌شوند و تعادل آب و الکترولیت بدن به هم می‌خورد. همچنین ترکیب‌های کافئین‌دار می‌توانند باعث کندی حرکات دستگاه گوارش شوند و یبوست را در پی داشته باشند. به‌همین دلیل در تولید چای‌های لاغری از ترکیب‌های ملین استفاده می‌کنند.

ترکیبات موجود در چای لاغری چیست؟

معمولا چای‌هایی که برای لاغری تولید و به بازار می‌رسند ترکیب‌هایی مانند چای سبز و مواد ملین دارند. یک متخصص طب سنتی بیان کرد: ترکیبات دمنوش‌های لاغری از گل‌های مختلف گیاهانی مثل زیره، گل ختمی و ... است که این‌ها را به حالت دم‌کرده تبدیل می‌کنند و حتما باید قبل از غذا مصرف شود که معمولا اشتها را کاهش می‌دهند.

چای لاغری موثر است؟

این چای‌ها که نوعی دمنوش محسوب می‌شوند، شامل ترکیبات گیاهی هستند که در خوش‌بینانه‌ترین حالت تنها اشت‌ها را کم می‌کند و کاهش وزن هم تنها با کاهش اشتها میسر نمی‌شود. چراکه با کاهش اشتها در یک فرد چاق سوخت و ساز بدن افزایش نمی‌یابد و افراد چاق معمولا در متابولیسم سلولی اختلال دارند؛ بنابراین اگر فردی رژیم غذایی اصولی نداشته باشد یا در طول روز فعالیت بدنی انجام ندهد نمی‌تواند فقط با چای لاغری، امیدی به کاهش وزن داشته باشد. کاهش وزن در اثر برهم زدن موازنه دریافت و سوزاندن کالری رخ می‌دهد و این اتفاق هم فقط با نوشیدن یک نوع چای خاص نمی‌افتد؛ بنابراین این نوشیدنی‌ها خاصیت لاغرکنندگی به معنی کم شدن چربی بدن را ندارند.

آشنایی با ماهیت انواع چای لاغری

چای‌ها بر اساس اینکه چطور برگ‌های تازه چای خشک میشوند به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند، اما همه چای‌های واقعی از گیاه کاملیا سیننسیس بدست می‌آیند و در فرآیند برداشت تا خشک شدن روش‌های متفاوتی دارند. زادگاه اصلی این نوشیدنی آسیا است و در چین و هند بیشتر مصرف دارد. چای یک نوشیدنی قویست و در درمان مشکلات قلبی، دیابت و افزایش سطح انرژی می‌تواند مفید باشد.

آیا مصرف بیش از اندازه این نوشیدنی عوارض خاصی دارد؟

مصرف مداوم ملین‌ها باعث ایجاد اختلال در جذب موادمغذی می‌شود. یعنی زمانی کـه بعد از یک ماده غذایی چای لاغری می‌نوشیم، مانع جذب ویتامین‌ها و املاح یا حتی پروتئین و چربی موجود در غذا در بدن می‌شویم و این مسئله در طولانی‌مدت، هم بدن را با کمبود‌های تغذیه‌ای مواجه می‌کند و هم اختلالات گوارشی شدیدی ایجاد می‌کند.

افرادی کـه این نوشیدنی‌ها را مصرف می‌کنند ممکن اسـت نتایج مطلوبی در کوتاه‌مدت بگیرند، اما عوارض و آسیب‌هایی کـه بدن آن‌ها را در آینده درگیر خواهد کرد، آزاردهنده خواهد بود. حتی روش‌های کوتاه‌مدت غیر اصولی می‌توانند آسیب‌های بعضاً جبران ناپذیری بر اندام‌های حیاتی بدن مانند کبد و کلیه‌ها بگذارند و باعث از دست رفتن این ارگان‌های حیاتی شوند.

انواع چای لاغری

چای سفید: سلول‌های چربی را خرد می‌کند

این چای طعم ملایمی دارد، اما مطمئنا وقتی که به چربی شما می‌رسد، این گونه رفتار نمی‌کند. عصاره چای سفید برای کمک به تجزیه سلول‌های چربی و جلوگیری از انباشت بافت چربی مفید است چرا که حاوی آنتی اکسیدان بالایی است.

چای سبز: کاهش وزن با کافئین

یکی دیگر از مواد سرشار از آنتی اکسیدان چای سبز است. ترکیب کافئین و ECGC موجود در این چای به کاهش وزن و حفظ لاغری کمک می‌کند. چای سبز کافئین کمتری نسبت به چای سیاه دارد و هر روز نوشیدن آن هیچ تاثیری روی خواب نمی‌گذارد.

چای ماته: کاهش قند خون

این چای آمریکای جنوبی دارای مواد تحریک کننده مانند کافئین، تئوفیلین و تئوبرومین است. در یک تحقیق بر روی حیواناتی که رژیم با چربی بالا داشتند، مشخص شد آن‌هایی که یربا ماته مصرف می‌کردند سطح قند خون پایین‌تری داشتند و وزن آن‌ها نیز به همان میزان کاهش داشت. یربا ماته یک جایگزین بدون تلخی برای قهوه در نظر گرفته می‌شود بنابراین آن را جایگزین قهوه فردا صبح خود نمایید.

چای ایلانگ: کمک به متابولیسم چربی‌ها

این چای طعم لطیف، اما جسورانه‌ای به دمنوش می‌دهد و خوشبختانه به افزایش توانایی بدن برای سوختن چربی کمک می‌کنند. هنگامی که شرکت کنندگان چاق و دارای اضافه وزن برای ۶ هفته چای ایلانگ مصرف کردند، حدود دو سوم آن‌ها بیش از یک کیلوگرم وزن و ۱۲ درصد چربی شکم را از دست دادند. همچنین این افراد در انتهای تحقیق درصد کلسترول و تری گلیسرید سالمتری داشتند.

چای سیاه: چربی‌ها را بلوکه می‌کند

احتمالا چای سیاه برای شما آشناتر از سایر چای‌ها باشد و بخشی از سبک زندگی شما برای آغاز روز و رفع خستگی. چای سیاه به هنگام داشتن رژیم غذایی با چربی بالا می‌تواند به جلوگیری از افزایش وزن کمک کند و احتمالا به این دلیل است که جذب چربی را در طول هضم مسدود می‌کند. البته چای سیاه حاوی ترکیبات گیاهی به نام پلی فنل‌ها یعنی تئافلاوین‌ها و تیروبیگان‌ها است که ممکن است مسئول مسدود کردن چربی‌ها باشند.

چای لاغری نعناع: رفع گرسنگی با بوی نعناع

وقتی شما این دمنوش را بنوشید، بهتر است محکم بینی خود را بالا بکشید. کسانی که هر دو ساعت یکبار اسانس نعناع را تنفس نمایند به مدت ۵ روز کالری و شکر کمتری مصرف می‌کنند. به نظر می‌رسد که یک روش مفید و جالب برای غلبه بر گرسنگی است و بر خلاف شکلات‌های نعنایی، چای نعناع یک ماده‌ای است که حتی مقدار زیاد آن هم کالری ندارد.

چای ماچا: همراه با ECGC فراوان

این چای از برگ‌های پودر شده چای سبز در آب گرم درست می‌شود و به همین دلیل آنتی اکسیدان بیشتری دارد. یک مطالعه در دانشگاه کلرادو این دو را مقایسه کرد و پی بردند که نوشیدن چای ماچا ۱۳۷ برابر ECGC ماده بالابرنده متابولیسم را نسبت به چای سبز به بدن می‌رساند. اگر شما چای ماچا را خیلی تلخ مزه می‌دانید مقداری شیر در آن بریزید و با مقداری عسل شیرین کنید تا یک چای لاته ماچا خوشمزه داشته باشید.

چای زنجبیل: کاهش گرسنگی و افزایش سیری

وقتی می‌خواهید با سرعت روحیه خود را بالا ببرید، چای زنجبیل بخورید. خوردن رنده شده ریشه زنجبیل به خودی خود التهاب و فشار خون را کاهش می‌دهد و افرادی که نوشیدنی زنجبیل را با صبحانه می‌نوشند گرسنگی کمتر و سیری بیشتری را در طول روز احساس می‌کنند.

چای رازیانه: لاغری هنگام خواب

بعضی غذا‌ها همچون رازیانه سطوح ملاتونین را افزایش می‌دهند، هورمونی که کمک می‌کند بدن شما در طول شب سوخت و ساز انجام دهد و از افزایش وزن جلوگیری می‌کند و به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی منجر می‌شود.

چای بابونه: رفع اضطراب

دلایل متعددی وجود دارد که کارشناسان خواب به شما بگویند که قبل از خواب چای بابونه مصرف کنید. یکی از آن دلایل خاصیت تسکین دهنده بخشی است و دوم اینکه این گیاه بدون کافئین است و شما را بیدار نگه نمی‌دارد. سومین دلیل این است که دارای خواص دارویی است و فعالیت سیستم عصبی شما را آرام می‌کند تا نگرانی شما را از بین ببرد. با توجه به اینکه یک خواب کامل شبانه داشتن وزن مناسب را تقویت می‌کند، این یک عادت خوب برای لاغر شدن است که باید به آن توجه کنید.

منبع: برترینها

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چای لاغری کاهش وزن طب سنتی نوشیدنی ها چای لاغری چای سیاه کاهش وزن چربی ها چای سبز چای ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۰۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه «غذای پزشکی» از ژل‌های حامل لیپاز پانکراسی 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، خسروشاهی اصل،   استاد دانشگاه ارومیه این دستاورد را با حمایت بنیاد ملی علم ایران بدست آورد.

این  محقق درخصوص تعریف غذا‌های پزشکی گفت: غذا‌های پزشکی، نسل جدیدی از غذا‌ها هستند که با غذا‌های متداول و نیز غذا‌های فراسودمند متفاوتند و هدف از تهیه و مصرف این دسته از غذا‌ها،   کمک به درمان بیماران است.

وی افزود: موضوع تحقیق یکی از نیاز‌های جامعه است که در بیماری نارسایی پانکراس کاربرد دارد؛ چرا که در این بیماری، پانکراس به تدریج توانایی تولی آنزیم‌های پانکراتیک را از دست می‌دهد. در این صورت جذب چربی و پروتئین مختل می‌شود.

خسروشاهی گفت: لیپاز پانکراس یکی از آنزیم‌های بسیار مهم برای هضم چربی‌ها است و از ناپایدارترین آنزیم‌های پانکراتیک به شمار می‌رود. مهمترین مشکل افرادی که نارسایی پانکراس دارند، کمبود یا فقدان آنزیم لیپاز است.

این پژوهشگر گفت: کمبود هضم لیپولیتیک پانکراسی غیر قابل جبران است و، چون منبع عمده انرژی چربی است احتمال سوء تغذیه افزایش پیدا می‌کند و به دنبال آن فقر ویتامین و ریزمغذی‌ها ایجاد می‌شود. همین امر موجب نارسایی پانکراس آنزیم لیپاز به بدن می‌شود. با توجه به اینکه، ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است؛ می‌توان از آن در تهیه غذا‌های پزشکی که داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور می‌دهند استفاده کرد.

وی افزود:  با توجه به اینکه ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است، می‌توان در تهیه غذا‌های پزشکی از آن استفاده کرد تا داروی مورد نظر از معده به سلامت عبور کند.

دیگر خبرها

  • رازهای لاغری که هر کسی نمی‌داند (فیلم)
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • «ارومیه» واقعا احیا شد؟
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • غذای پزشکی تولید شد
  • کاهش وزن با این نوشیدنی‌ها
  • تهیه «غذای پزشکی» از ژل‌های حامل لیپاز پانکراسی 
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود