Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@21:12:08 GMT

تلاش پزشکان و پرستاران در مهار کرونا

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۷۸۴۶۳

تلاش پزشکان و پرستاران در مهار کرونا

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، در این مسیر که به خط مقدم جنگ علیه کووید 19 تعبیر می‌شود تاکنون 2 پرستار گیلانی و تهرانی جان خود را از دست داده‌اند و ابتلای 2 معاون علوم‌پزشکی، 10 پزشک و پرستار قمی هم به کرونا تأیید شده است. از طرفی چندی پیش هم تست دکتر حریرچی، معاون وزیر بهداشت در ابتلا به کووید 19 مثبت اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرستاران پیشانی پیکان مبارزه با کرونا

در حال حاضر چند استان از جمله تهران، قم، مرکزی و گیلان درگیر این ویروس شده‌‌اند و کادر درمانی بیمارستان‌هایی که به‌عنوان مراکز اصلی پذیرش و نگهداری بیماران مبتلا و مشکوک به کرونا معرفی شده‌اند فعالیت پرریسک و البته پرچالشی را از سر می‌گذرانند. اما پرستاران و پزشکان این بیمارستان‌‌ها چه وضعیتی دارند؟

محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار که این روزها حسابی درگیر مسائلی همچون مرتفع کردن مشکلات پرستاران بویژه پرستارانی است که در بخش‌‌های ایزوله و اورژانس بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا را رسیدگی می‌کنند درباره وضعیت آنها می‌گوید: «پرستاران پیشانی پیکان مبارزه با کرونا در کشور هستند چراکه بیشترین زمان را در بیمارستان و بخش‌های اورژانس و ایزوله می‌گذرانند. آنها مدام وضعیت عمومی بیماران درگیر با کووید 19 را بررسی می‌کنند و خطر ابتلای آنها به این ویروس بسیار زیاد است.»  

وی می‌افزاید: ویروس می‌تواند از یک روزنه کوچک نفوذ و فرد را درگیر کند بنابراین اگر پرستاری لباس و تجهیزات و ماسک و روپوش کفشی در اختیار نداشته باشد یا اینکه تجهیزاتش ناقص باشد احتمال اینکه به ویروس آلوده شود دور از واقعیت نیست.باید بگویم پرستاران در گروه پزشکی، بیشترین خطر تهدیدشان می‌کند که این موضوع کاملاً علمی و اثبات شده است. باید به مرگ غم انگیز و تلخ 2 نفر از پرستاران گیلانی و تهرانی اشاره کنم و بستری شدن چند نفر دیگر از پرستاران به‌دلیل ابتلا به این ویروس.

 او در ادامه اظهار می‌دارد: ما از پرستاران خواسته‌ایم ابتدا خودشان حفاظت لازم از خودشان را داشته باشند و در مرحله بعد حتماً از تجهیزات مورد نیاز استفاده کنند؛ پس بنابراین نیاز داریم که تجهیزات مناسب در اختیار این عزیزان گذاشته شود.  او می‌گوید پرستاران هم باید از نظر مادی و هم معنوی مورد توجه قرار بگیرند، آنها در اوج خستگی با پیام رهبری روحیه گرفتند و خوشحال هستند که رهبرمعظم انقلاب از تلاش و خودگذشتگی‌شان قدردانی کرده است. به‌عنوان مثال پرستاری که 3 روز پشت سر هم در بیمارستان و کنار بیماران می‌ماند از نظر جسمی و روحی خسته می‌شود. برخی از آنها برای پیشگیری و اینکه شاید ناقل بیماری باشند به میان خانواده خود نمی‌روند.

حجم بالای مراجعه‌کنندگان به پرستاران

پرستاران بیمارستان‌های امام خمینی، مسیح دانشوری و یافت آباد در تهران، بیمارستان کامکار در قم، بیمارستان رازی در گیلان و چند بیمارستان دیگر حجم بالایی را تحمل می‌کنند. به گفته دکتر شریفی مقدم همه پرستاران آموزش‌‌های لازم در زمینه مقابله با ویروس کرونا را دیده‌اند ولی حجم بالای مراجعه و رسیدگی آنها را خسته کرده است.  او می‌گوید «مشکل کمبود نیرو را از سال‌های گذشته داریم ولی با وجود این بسیاری از پرستاران بنا بر وظیفه انسانی و اخلاقی و حرفه‌ای پای کار ایستاده‌اند. با وجود اینکه دست‌کم 15 ماه کارانه‌شان پرداخت نشده ولی خم به ابرو نیاورده‌اند و با تمام جان و دل به بیماران رسیدگی می‌کنند. بعضی از این پرستارها که چند سال به بازنشستگی‌شان نمانده شبانه روز توی بیمارستان می‌مانند برای شکست دادن این ویروس، پس باید مشکل تجهیزات آنها را برطرف کرد و پیشنهاد می‌کنم با مشوق‌های مادی و معنوی آنها را با انگیزه‌تر کنیم. این نکته را نباید فراموش کنیم که پرستاران در میان کارمندان دولت پایین‌ترین حقوق را می‌گیرند و این در حالی است در کشورهای دیگر پرستاری جزو مشاغل سخت و پر استرس محسوب می‌شود و حقوق بالایی دارد، بنابراین باید این قشر فداکار را حمایت کنیم.»

پزشکان به وظیفه انسانی خود عمل می‌کنند

 آمار مبتلایان و جانباختگان ویروس کرونا در کشور نشان می‌دهد که شیوع این ویروس خارج از کنترل است و پزشکان و کادر درمانی وظیفه خطیر و سنگینی به دوش دارند. آنها می‌کوشند تا همه مبتلایان را از خطر مرگ نجات دهند. دکتر محمدرضا ظفرقندی، رئیس نظام پزشکی کشور  درباره فعالیت پزشکان عمومی و متخصص در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها می‌گوید: «در شهرهایی که این بیماری اپیدمی شده بخصوص در قم و تهران و گیلان و مرکزی، پزشک‌های متخصص عفونی، پزشکان فوق تخصص ریه و پزشکان آزمایشگاه‌ها در حال فعالیت و خدمات دهی به بیماران هستند. پزشکان ما در مواجهه اولیه بیشترین درگیری را با ویروس دارند و حجم کاری بسیار زیادی را تحمل می‌کنند. برخی از همکاران ما 3 تا 4 روز پشت سر هم با همان لباس مخصوص و عینک و ماسک فیلتردار داخل بخش می‌مانند و بیماران جدید را معاینه می‌کنند و این حجم از کار گاهی طاقت فرسا و غیرقابل تحمل می‌شود. ما باید برای این پزشکان جایگزین تعیین کنیم و برخی از پزشکان عمومی داوطلب شده‌اند برای همکاری. در بخش ستاد هم باید از وزارت بهداشت و درمان، نظام پزشکی و پرستاری و دانشگاه‌های علوم پزشکی که در تأمین تجهیزات و بازرسی از بیمارستان‌ها به‌طور شبانه روز فعالیت دارند تقدیر و تشکر کرد. در همین زمینه 2 معاون درمان علوم پزشکی قم هم مبتلا به کرونا شده‌اند.» او درباره تجهیزات حفاظتی و آمادگی بیمارستان‌های سایر شهرها برای مقابله یا بستری مبتلایان به کرونا می‌گوید: «تجهیزات نسبت به روزهای ابتدایی بهتر شده است و باید هیچ مشکلی در این زمینه نداشته باشیم. اما بیمارستان سایر شهرها باید در حوزه پیش‌بینی و پیشگیری از همین حالا چاره اندیشی کنند اگر نیاز به تجهیزات دارند سریعاً مهیا کنند.»

وی ادامه می‌دهد: «در حال حاضر شرکت و کارخانجات تهیه مواد بهداشتی و تجهیزات ایمنی از جمله ماسک و لباس و... در حال فعالیت هستند و وزارت دفاع هم به آنها اضافه شده است و در بخش دولتی مشکل جدی نداریم ولی متأسفانه بخش خصوصی بویژه مطب‌های ما دچار چالش‌های بدی هستند. باید به مطب‌ها و مراکز درمانی خصوصی که برخی از آنها فعالیت خود را متوقف کرده‌اند تجهیزات برسانیم تا همچنان در چرخه پیشگیری، تشخیص و درمان بمانند.» دکتر ظفرقندی معتقد است پزشکان در این برهه حساس به وظیفه انسانی و قسم پزشکی خود عمل می‌کنند و با توجه به اینکه در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند باید از امکانات و تجهیزات معمول برخوردار شوند و رسیدگی و توجه به آنها حتماً تأثیر شگرفی در کارآیی آنها خواهد داشت. رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در پایان از مردم خواست تا از سفرهای غیرضروری به شهرهای دیگر خودداری کنند چراکه در صورت ابتلا به این ویروس، شهرهای دیگر و به تبع آن مراکز درمانی را درگیر خود خواهند کرد و باید در این وضعیت از کارتراشی برای سیستم پزشکی و درمانی کشور خودداری کرد.

کرونا آنقدرها هم عجیب نیست

رئیس بخش اورژانس بیمارستان سینا می‌گوید پزشکانی که برای معاینه و درمان بیماران کرونایی در بخش ایزوله این بیمارستان فعالیت می‌کنند خود را با شرایط تطبیق داده‌اند تا جایی که به خانه نمی‌روند.

پویا پاینده مهر در این باره به ما می‌گوید: «ما شرایط به مراتب سخت‌تر از کرونا را درکشور داشته‌ایم به‌عنوان مثال آنفلوانزای مرغی در دهه 80 یا بیماری‌های عفونی دیگر که خواه یا ناخواه با آن درگیر بوده‌ایم. پزشکانی که در این تخصص فعالیت می‌کنند، می‌دانند چگونه از خود مقابل خطراتی همچون ابتلا به ویروس محافظت کنند.»

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پزشکان پرستاران ویروس کرونا کرونا کرونا در ایران کرونا ویروس بیمارستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۸۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند

آفتاب‌‌نیوز :

کبد اندامی بزرگ و مهم است که اگر مراقبش نباشید مستعد آسیب است. کبد بعد از پوست، بزرگ‌ترین اندام بدن است که در بالاتنه‌تان و در سمت راست قفسه سینه‌تان قرار دارد. کبد علاوه بر اینکه مسئول جداکردن مواد مغذی از غذا‌هایی است که از سیستم گوارشتان عبور می‌کنند است، صفرا نیز ترشح می‌کند که به بدن در هضم غذا و دفع سموم کمک می‌کند.

بیماری کبد شامل تعدادی از عوارضی می‌شود که به کبد آسیب می‌زنند. به‌مرورزمان، این آسیب می‌تواند کبد را زخم کند که به آن سیروز می‌گویند. وقتی بافت اسکار جایگزین بافت سالم می‌شود، جلوی عملکرد نرمال کبد را می‌گیرد و این در نهایت می‌تواند موجب نارسایی کبد یا سرطان کبد شود.

ازاین‌رو مهم است که مراقب سلامت کبد خود باشید تا آسیب نبیند و این مراقبت شامل آگاه بودن از راه‌های گوناگونی می‌شود که ممکن است تصادفاً به این اندام حساس آسیب بزنند.

در معرض سموم قرارگرفتن

یکی از نقش‌های اصلی کبد در بدن، دفع سموم است. کبد از طریق چیز‌هایی به نام کانال‌های سینوزوئید کبد، سموم را دفع می‌کند. این کانال‌ها از سلول‌های ایمنی به نام سلول‌های کوپفر برای فیلترکردن سموم از طریق کبد استفاده می‌کنند. سلول‌های کوپفر این سموم را احاطه و آن‌ها را تجزیه کرده و سپس آن‌ها را از بدن خارج می‌کنند. اگر این سموم از بدن خارج نشوند می‌توانند در داخل سلول‌های چربی ذخیره شوند که البته برای کبد مضر است.

کبد معمولاً می‌تواند سموم را به‌خوبی پردازش کند، اما سم خیلی زیاد باعث آسیب کبد می‌شود؛ بنابراین شما باید مقدار سمومی را که وارد بدنتان می‌کنید محدود نمایید تا مطمئن شوید فشار زیاد به کبدتان وارد نمی‌کنید. شستن میوه‌ها و سبزی‌ها پیش از خوردن می‌تواند کمک کند تا سم کمتری وارد بدنتان شود. یک سری از محصولات شوینده خانگی هم می‌توانند خطرناک باشند و لازم است پیش از مصرف، برچسب روی آن‌ها را به‌دقت بخوانید تا از آن‌ها درست استفاده کنید.

مکمل‌های مضر

نظارت بر صنایع تولیدکنندهٔ مکمل‌های غذایی آن‌طور که فکر می‌کنید دقیق نیست. به همین دلیل شما باید در انتخاب مکمل‌ها دقیق باشید؛ اما به‌هرحال هیچ تضمینی وجود ندارد که بی‌ضرر باشند و به کبدتان آسیب نزنند. مکمل‌های غذایی که برچسب «طبیعی» دارند هم می‌توانند مضر باشند. بعضی از مکمل‌های گیاهی نیز به کبد آسیب می‌زنند، مانند عصاره چای سبز.

مصرف مواد مخدر

مصرف مواد مخدر به چند دلیل می‌تواند مضر باشد که یکی از آن‌ها این است که این مواد می‌توانند حاوی عناصری باشند که انتظارش را ندارید و این مواد به سلامتی‌تان آسیب می‌زنند از جمله آسیب به کبد. مثلا هروئین می‌تواند آسیب جدی به کبد وارد کند؛ چون کبد مجبور است این داروی سمی را از بدن پاک‌سازی کند.

کبد کارش را خوب انجام می‌دهد؛ اما استفاده از موادی مانند هروئین باعث می‌شوند کبد بی‌نهایت تحت‌فشار قرار بگیرد و این اتفاق به‌مرورزمان به کبد آسیب زده و آن را ضعیف می‌کند و کبد به‌سختی خواهد توانست دیگر سموم را کنترل کند. یک نمونهٔ دیگر نیز کوکائین است که بر آنزیم‌های کبد اثر می‌گذارد و باعث التهاب در کبد یا رابدومیولیز می‌شود که عارضه‌ای است که در آن، عضلات به‌سرعت تحلیل رفته و محتویات خود را به داخل جریان خون می‌ریزند. متامفتامین یا شیشه نیز با بالابردن دمای بدن و افزایش فشارخون باعث آسیب کبد می‌شود.

نادیده‌گرفتن علائم هشداردهنده کبد

اگر تردید دارید که کبدتان مشکلی دارد بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کنید. مسئله اینجاست که مشکلات کبد ممکن است به‌سختی شناسایی شوند. خیلی از افراد علائم خاصی ندارند تا زمانی که مشکل کبدشان جدی شود. اما تشخیص به‌موقع مشکل کبد بهترین راه برای پیشگیری از آسیب جدی آن است.

یکی از شگفتی‌های کبد این است که می‌تواند خودش را ترمیم کند، حتی اگر از آسیب قبلی، بافت اسکار در کبدتان داشته باشید. به همین دلیل تشخیص به‌موقع مشکلات کبد می‌تواند نجاتتان بدهد. متأسفانه خیلی از افراد متوجه نمی‌شوند که کبدشان مشکلی دارد تا زمانی که این مشکل جدی و خطرناک می‌شود. در واقع بسیاری از عوارض کبدی هیچ علامت بارزی ندارند.

اگر زودتر جلوی مشکل کبد گرفته نشود و کبد آسیب زیادی ببیند، خطر نارسایی کبد یا سرطان کبد را به دنبال دارد که هر دو بی‌نهایت جدی‌اند. پزشک می‌تواند با آزمایش خون، تست‌های تصویری و یا در برخی موارد با بیوپسی کبد، تشخیص دهد که کبد آسیب دیده یا نه.

مصرف الکل

الکل می‌تواند آسیب زیادی به کبد وارد کند. مصرف زیاد الکل به‌مرورزمان موجب سیروز کبد خواهد شد. در میان تمام ارگان‌های بدن، کبد بیشترین آسیب را از الکل می‌بیند؛ چون الکل اساساً در کبد متابولیز می‌شود. مصرف الکل می‌تواند سبب عوارض کبدی مانند کبد چرب، سیروز و هپاتیت شود.

مصرف چربی‌های ناسالم

انواع چربی‌ها در غذا‌هایی که می‌خورید وجود دارد و برخی از آن‌ها سالم‌تر از بقیه‌اند. بیماری کبد چرب غیرالکلی زمانی رخ می‌دهد که چربی زیاد در کبد انباشته می‌شود. کبد به طور نرمال دارای مقداری چربی است؛ اما اگر بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد کبد از چربی باشد، مشکل‌ساز خواهد شد.

مطالعات نشان می‌دهند مصرف کالری زیاد منجر به بیماری کبد چرب می‌شود؛ اما غذایی که می‌خورید هم مهم است. چربی اشباع یکی از عوامل ایجاد بیماری کبد چرب است و خوردن مقدار کمتری از این نوع چربی که معمولاً در منابع حیوانی مانند کره و لبنیات و گوشت چرب و روغن نارگیل وجود دارد می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب کمک کند. محققان دریافته‌اند چربی غیراشباع که معمولاً در روغن‌های گیاهی، روغن ماهی و مغز‌ها وجود دارد در واقع محافظ کبد است.

مصرف زیاد قند

علاوه بر اینکه باید چربی‌های سالم مصرف کنید، مصرف قند کمتر و استفاده از منابع سالم‌تر کربوهیدرات‌ها نیز به پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی کمک می‌کند. شما باید از مصرف نوشیدنی‌های قندی مثل نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های ورزشی و آبمیوه‌های صنعتی و چای و قهوه شیرین پرهیز کنید.

عاقلانه است که از مصرف محصولاتی که شربت فروکتوز دارند نیز خودداری کنید. فروکتوز نوعی قند است که به طور طبیعی در میوه‌ها و عسل وجود دارد. در واقع شما باید به دنبال خوراکی‌هایی باشید که شاخص گلیسمی پایین دارند. بیشتر میوه‌ها، سبزی‌ها و غلات کامل در این دسته قرار می‌گیرند. این نوع غذا‌ها در مقایسه با منابع ساده کربوهیدرات مثل نان سفید و برنج سفید و سیب‌زمینی، دارای اثر کمتری بر قند خون هستند.

ضمناً توصیه می‌شود به‌طورکلی، کمتر کربوهیدرات مصرف کنید؛ چون خوردن کربوهیدرات زیاد هم باعث می‌شود کبد آن‌ها را به‌صورت چربی ذخیره کند.

مصرف زیاد استامینوفن

وقتی تب یا بدن‌درد دارید احتمالاً سراغ دارو‌های مسکن می‌روید تا ناراحتی‌تان را تسکین بدهید. یکی از عناصر فعال در مسکن‌ها، استامینوفن است که درد را تسکین داده و تب را پایین می‌آورد. مصرف زیاد استامینوفن، استفاده نامناسب از آن یا ترکیب آن با دارو‌های اشتباهی می‌تواند به کبد آسیب بزند.

اگر از استامینوفن درست استفاده کنید نباید به کبدتان آسیبی برسد. اما پزشکان و کارشناسان هشدار می‌دهند که مصرف زیاد آن می‌تواند آسیب شدیدی به کبد وارد کند، تاحدی‌که ممکن است نیاز به پیوند کبد وجود داشته باشد. سعی کنید به‌یک‌باره بیشتر از یک استامینوفن یا هر دارویی که حاوی این ماده است مصرف نکنید. در واقع مجازید روزانه حداکثر ۴۰۰۰ میلی‌گرم استامینوفن مصرف کنید.

غذا و نوشیدنی آلوده

یکی از انواع ویروس هپاتیت، هپاتیت E است که بیشتر در میان مسافران معمول می‌باشد. اگر در ناحیه‌ای زندگی می‌کنید که آب آشامیدنی یا غذای تمیز و طبق استاندارد‌ها وجود ندارد، پس به‌احتمال بسیار زیاد در معرض ابتلا به ویروس هپاتیت E قرار دارید. متأسفانه این ویروس واکسنی ندارد و اگر به آن مبتلا شوید احتمالاً علامتی نخواهید داشت، اما ویروس هپاتیت E به‌مرورزمان به کبد آسیب می‌زند.

افرادی که در حال حاضر بیماری کبدی دارند در صورت آلوده‌شدن به ویروس هپاتیت E بیماری‌شان شدید خواهد شد. اما بیشتر افراد سالمی که به این ویروس مبتلا می‌شوند می‌توانند بهبود پیدا کنند. اگر هپاتیت E علامتی داشته باشد شامل تهوع، تب، کاهش اشتها، شکم‌درد و درد مفاصل خواهد بود. علائم ممکن است دو تا سه ماه طول بکشند. برای پیشگیری از ابتلا به هپاتیت E هیچ آب و غذایی را تا زمانی که از پاکیزه بودن آن مطمئن نشده‌اید مصرف نکنید. شیر و ماست را حتماً به‌صورت پاستوریزه مصرف کنید و غذای خام را از منبعی که اطمینانی به آن ندارید نخورید.

نداشتن وزن سالم

به‌طورکلی زندگی با یک سبک زندگی سالم می‌تواند جلوی آسیب کبد را بگیرد. وزن سالم بدن به پیشگیری از بیماری کبد کمک می‌کند و انتخاب‌های سالم در سبک زندگی مثل تغذیه سالم و درست و ورزش منظم نیز نقش مهمی در جلوگیری از مشکلات کبدی دارد. سبک زندگی سالم به افرادی که در حال حاضر بیماری کبد دارند نیز کمک می‌کند دچار عوارض جدی‌تر نشوند.

مطالعات نشان داده‌اند کاهش وزن برای افرادی که بیماری کبد چرب غیرالکلی دارند مفید است. البته نکته اصلی اینجاست که خیلی از افراد موفق می‌شوند وزن کم کرده و به وزن سالمی برسند؛ اما در حفظ و تداوم آن چندان موفق نیستند و وزن ازدست‌رفته را در مدت کوتاهی دوباره به دست می‌آورند.

به اندازه کافی ورزش‌نکردن

وقتی پای پیشگیری از بیماری‌های کبد در میان است، نقش ورزش منظم را نیز نمی‌توانید نادیده بگیرید. به‌طورکلی ورزش برای سلامتی خوب است و افراد بزرگسال باید تقریباً ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی داشته باشند که می‌تواند شامل پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری یا درگیر فعالیت‌های هوازی شود. تمرینات قدرتی را نیز باید در کنار تمرینات هوازی انجام دهید و در هفته دو جلسه تمرینات بدنسازی و قدرتی داشته باشید و تمام گروه‌های عضلانی‌تان را درگیر کنید.

یافته‌ها نشان می‌دهند ورزش‌کردن باعث کاهش چربی کبد می‌شود و این کار از طریق مؤثرتر کردن انسولین در بدن صورت می‌گیرد که کمک می‌کند اسید‌های چرب در کبدتان متابولیز شوند و عملکرد میتوکندری‌ها در کبد بهتر شود. محققان می‌گویند افرادی که بیماری کبد چرب دارند با ورزش منظم حتی اگر وزن کم نکنند، باز هم شرایط سالم‌تری خواهند داشت و این نقش بسیار مهم ورزش را در پیشگیری و درمان بیماری کبد چرب نشان می‌دهد.

استفاده از وسایل مشترک آلوده به خون

انواعی از ویروس هپاتیت از طریق خون منتقل می‌شوند. توصیه می‌کنیم از وسایل مشترکی که آلوده به خون هستند هرگز استفاده نکنید. مثلاً مسواک یا ژیلت مشترک می‌تواند باعث انتقال هپاتیت شود. حتی وسایل پیرسینگ و مانیکور هم می‌توانند این ویروس را انتقال دهند.

هپاتیت C یکی از انواع هپاتیت است که اساساً از طریق استفاده از سوزن‌های مشترک منتقل می‌شوند. هپاتیت C هرچند که اغلب یک بیماری کوتاه‌مدت است؛ اما این بیماری در تقریباً نیمی از افراد مزمن می‌شود. این بیماری در صورت مزمن شدن می‌تواند باعث سیروز کبد و حتی سرطان کبد شود. هپاتیت C مشابه هپاتیت E هیچ واکسنی ندارد و بهترین راه پیشگیری از این عفونت، اجتناب از تماس با خون فرد آلوده است.

واکسینه نشدن

ویروس هپاتیت انواعی دارد که همهٔ آن‌ها به کبد آسیب می‌زنند. هر چند همهٔ انواع این ویروس واکسن ندارند؛ اما واکسن بیشتر آن‌ها موجود است. به‌هرحال توصیه می‌شود واکسن هپاتیت A و هپاتیت B را بزنید تا از ابتلا به این عفونت ایمن بمانید. هر دو واکسن اثرگذاری بالایی دارند و بی‌خطر هستند.

واکسن هپاتیت B بین ۹۵ تا ۱۰۰ درصد مؤثر است و جلوی آسیب کبد و سرطان کبد را که می‌تواند ناشی از عفونت باشد می‌گیرد. واکسن هپاتیت A نیز مؤثر است و تقریباً ۱۰۰ درصد افراد با این واکسن در عرض یک سال از دریافت اولین دوز، در برابر این ویروس ایمنی پیدا می‌کنند.

واکسن هپاتیت B برای بیشتر بچه‌ها توصیه می‌شود. کودک می‌تواند اولین دوز این واکسن را خیلی زود و ۲۴ ساعت بعد از تولد دریافت کند و دو دوز دیگر پیش از ۱۸ ماهگی توصیه می‌شود. اما نوجوانان و بزرگسالان درصورتی‌که طی کودکی واکسینه نشده‌اند می‌توانند این واکسن را در هر سنی بزنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • تلاش برای مهار وکنترل آب‌ها در سیستان و بلوچستان
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • خطر از بغل گوش ستاره آرژانتینی گذشت
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران