Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@09:52:12 GMT

این هفته میلیون‌ها ماسک بازار می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۱۳۱۵

این هفته میلیون‌ها ماسک بازار می‌شود

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: دهها میلیون ماسک خارجی از انواع مختلف طی امروز و روزهای آینده وارد کشور می شود و علاوه بر مراکز بهداشتی- درمانی در داروخانه‌ها نیز توزیع می شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ محمدرضا شانه ساز، افزود: چند ده میلیون ماسک خارجی طی امروز و یکی، دو روز آینده وارد کشور می شود و به سرعت با اولویت مراکز بهداشتی- درمانی و بعد داروخانه ها در کشور توزیع می شود و بعد از آن هم به بخش صنایع داده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: جلسه مفصلی نیز با تولیدکنندگان ماسک برگزار کردیم. یکسری مطالبات و خواسته هایی داشتند که با همکاری وزارت صنعت، مشکلات آنها بر طرف شد. سازمان غذا و دارو نیز هر مشکل و مانعی در مسیر تولید ماسک باشد بر می دارد و هر چقدر که تولیدکنندگان ماسک در کشور تولید داشته باشند به صورت تضمین شده از آنها خریدار می شود.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بخشی از ماسک های تولید شده را هیات امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت به صورت متمرکز خریداری می کند تا در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانها توزیع کند و بقیه ماسک های تولیدی نیز از طریق شرکت های پخش رسمی در داروخانه ها توزیع می شود تا همه مردم دسترسی داشته باشند.

وی ادامه داد: در هفته گذشته تولیدات ماسک که در کشور وجود و حتی بیش از ۲۰ درصد نیز افزایش تولید داشتیم اما این ماسک ها با اولویت مراکز بهداشتی- درمانی توزیع شد و خرید و فروش آن در داروخانه ها ممنوع شده بود چون بیماران بستری در بیمارستانها و کادر پزشکی و پرستاری بیشتر به ماسک نیاز داشتند و گلایه هایی هم داشتند که این مشکل بر طرف شد.

شانه ساز افزود: اما با افزایش تولید و نیز واردات ماسک به کشور، ممنوعیت خرید و فروش ماسک در داروخانه ها برداشته شد و بعد از خرید متمرکز ماسک توسط هیات امنای ارزی، بقیه ماسک های تولیدی و وارداتی به شرکت های پخش داده می شود تا در داروخانه ها توزیع شود.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: علاوه بر تولیدات داخلی حجم قابل توجه چند ده میلیونی ماسک نیز از کشورها و منابع مختلف خریداری شده و به مرور وارد کشور می شود و برای توزیع عمومی از طریق شرکت های پخش رسمی در اختیار داروخانه ها قرار می گیرد.

وی تاکید کرد: اولویت توزیع ماسک در هفته گذشته مراکز بهداشتی-درمانی و توزیع رایگان در استانهایی مثل قم و گیلان بود که بیشتر درگیر بیماری کووید ۱۹ یا ویروس کرونای جدید بودند اما با اجازه وزیر بهداشت ماسک های تولیدی و وارداتی در هفته جاری وارد داروخانه ها می شود. این ماسک ها از انواع مختلف است و ماسک های سه لایه و N۹۵ را شامل می شود و با قیمتی که وزارت بهداشت تعیین می کند توزیع می شود.

شانه ساز گفت: با توجه به اینکه ماسک ها انواع مختلفی دارند و از منابع و کشورهای مختلفی تهیه می شوند ممکن است قیمت های متفاوتی داشته باشند.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: در هفته گذشته بیش از ۲۰ درصد تولید ماسک نسبت به وضعیت معمول و قبل از مساله ویروس کرونا افزایش پیدا کرد. تولیدات داخلی به طور کامل خریداری و در مراکز - بهداشتی- درمانی توزیع شد اما با توجه به نیاز کشور و شرایط فوق العاده ای که ایجاد شد با اینکه تولیدکنندگان ماسک با ۱۲۰ درصد ظرفیت مشغول تولید هستند اما واردات ماسک نیز انجام شد و این هفته با توزیع آن در کشور مشکل کمبود ماسک بر طرف می شود.

افزایش تولید محلول های ضدعفونی

شانه ساز گفت: تولید ژل و محلول های ضدعفونی هم با اختیاری که به دانشگاههای علوم پزشکی برای صدور مجوز داده شده،افزایش می یابد و به میزان کافی طی روزهای آینده تولید و توزیع می شود. با تفویض اختیاری که به معاونت های غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی داده ایم، دانشگاههای علوم پزشکی می توانند هر اقدامی که برای سرعت بخشیدن به تولید ژل و محلول های ضدعفونی لازم است از جمله افزایش تولید و توزیع الکل انجام دهند. اقداماتی که در گذشته به طور معمول زمان بر بود و حتما باید در ستاد سازمان غذا و دارو مجوزهای آن صادر می شد اما در شرایط فعلی با آموزشی که داده شده در استانها انجام می شود تا کمبود این اقلام به سرعت بر طرف شود.

وی گفت: برای افزایش تولید این محصولات به برخی تولیدکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی نیز مجوز داده شده است که محصولات خود را تغییر دهند و محلول و ژل ضدعفونی تولید کنند تا کمبود این اقلام بر طرف شود.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: البته توزیع ژل و محول های ضدعفونی کننده زیر نظر ستاد سازمان غذا و دارو و هیات امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت انجام می شود تا تعادل در توزیع این اقلام وجود داشته باشد و این طور نباشد که چون کارخانه تولید یک محصول در یک استان است، آن استان ذخایر طویل المدت چند ماهه داشته باشد و به استان دیگر نرسد. وزیر بهداشت هم با دستگاههای قضایی و نظارتی هماهنگ کرده است که توزیع محلول و ژل های ضدعفونی با هماهنگی سازمان غذا و دارو انجام شود و تخلفی صورت نگیرد.

شانه ساز در مورد کیت تشخیص بیماری ناشی از کرونا نیز گفت: در مورد کیت تشخیصی نیز پیشنهادهای خوبی برای واردات داریم که در حال بررسی است. ضمن اینکه تولید داخل آن نیز مراحل نهایی را طی می کند و اگر تاییدیه های لازم را از وزارت بهداشت بگیرد. کیت تشخیصی تولید داخل را نیز خواهیم داشت.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو ماسک داروخانه ها رئیس سازمان غذا و دارو ماسک های تولید داروخانه ها مراکز بهداشتی افزایش تولید وزارت بهداشت توزیع می شود شانه ساز ماسک ها بر طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۱۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!

تین نیوز

براساس مجموعه ای از داده ها، چیزی که برای مدت طولانی اجتناب ناپذیر به نظر می رسید اخیرا محقق شده است:«چین به عنوان بزرگترین صادرکننده خودرو در جهان تایید شد.» یکی از شرکت های تولیدکننده خودرو در چین با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۲۳ تبدیل به بزرگترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی شد و فروش سالانه آن در خارج از کشور ۳۳۴ درصد افزایش یافت.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، فولاد قطعا در اقتصاد جهانی یکی از مولفه های قدرت در قراردادهای تجاری است؛ صنعت خودروی چین نیز مقدار زیادی فولاد وارد می کند. از ۳۲ کشوری که زنجیره فولاد را تشکیل می دهند، تقریباً نیمی از آنها به چین به عنوان مقصد برتر متصل هستند. یکی از بخش های اصلی خودرو اما لاستیک است که تقاضای مرتبط با گسترش تولید خودرو در چین اخیراً به افزایش قیمت این کالا به بالاترین سطح سه سال اخیر کمک کرده است. بزرگترین صادرکنندگان آن، مانند تایلند و اندونزی، فهرستی از واردکنندگان برتر لاستیک دارند که چین اصلی ترین آن ها است.

تاریخچه صنعت خودروسازی در چین

صنعت خودروسازی چین در ۱۹۵۰ میلادی شکل گرفت، زمانی که چین با کمک اتحاد جماهیر شوروی و به لطف اصلاحات گسترده دنگ شیائوپینگ، رهبر حزب کمونیست در اقتصاد و صنعت چین، در طول سه دهه روند صعودی به خود گرفت و در ۱۹۹۰ به شکوفایی رسید. تولید سالانه ی خودرو در چین برای نخستین بار در سال ۱۹۹۲ از مرز یک میلیون دستگاه گذشت؛ اما ۲۱ سال بعد، در سال ۲۰۲۳ شاهد بودیم که چینی ها به تنهایی ۵.۲۲ میلیون دستگاه خودرو صادر کردند.

شرط جالب چینی ها برای سرمایه گذاران خارجی

یکی از اصلی ترین عواملی که موفقیت چین را توضیح می دهد، سرمایه گذاری مستقیم کشورهای خارجی در این کشور است. سرمایه گذاری خارجی در چین در اندازه بازار، هزینه های نیروی کار و کیفیت زیرساخت ها موثر بود. سرمایه گذاری مستقیم خارجی به افزایش سرمایه گذاری و رشد بهره وری در چین کمک کرد و باعث ایجاد شغل و شکل گیری بخش صادرات پویا شد.

چینی ها برای استقرار خودروسازان برتر دنیا در کشورشان که به لطف بازار مصرف گسترده، نیروی کار ارزان و هزینه ی تولید پایین به یکی از بهترین زیرساخت ها برای صنعت خودرو تبدیل شده بود، شرط جذابی را مطرح کرده اند؛ هر خودروسازی که خواهان سرمایه گذاری در چین است باید با یک خودروساز چینی شریک شود تا طرفین معامله از بستر صنعتی شکل گرفته به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

سیاست جذاب چینی ها باعث تولد خودروسازان متعددی شد که بسیاری از آن ها صاحب سبک به نظر می رسند. خودروسازی FAW که زیرمجموعه های متعددی دارد از دل سرمایه گذاری فولکس واگن در چین به یکی از چهار خودروساز برتر این کشور تبدیل شد و شرکت SAIC نیز با رشد زیرمجموعه های جنرال موتورز در چین به شهرتی باورنکردنی دست پیدا کرد. برند برلیانس که خودروهای آن را در بازار ایران هم مشاهده کرده ایم، نشأت گرفته از سرمایه گذاری گسترده بی ام و در چین بوده است.

بی وای دی، جیلی، چانگان، چری و دانگ فنگ از جمله مهم ترین و شناخته شده ترین خودروسازان چینی هستند. اگرچه صنعت خودروسازی در چین هنوز رنگ و بوی دولتی دارد و بسیاری از هلدینگ های غول پیکر صاحبان اصلی خودروسازان شناخته شده چینی هستند، واقعیت این است که رویکرد دولتی هم نتوانسته مانع رؤیاپردازی های شرکت های چینی باشد.

۲۰۲۳، سال سرنوشت ساز صنعت خودروسازی چین

سال ۲۰۲۳ یک لحظه مهم در تکامل صنعت خودرو چین بود. این صنعت به تولید ۳۰.۱۶ میلیون دستگاه و فروش ۳۰.۰۹ میلیون دستگاه دست یافت که نشان دهنده نرخ رشد سالانه ۱۱.۶ درصد و ۱۲ درصد است.

ریشه دوانی خودروسازی چین در کشورهای همسایه

ژاپنی ها اما در شکل گیری سیاست گذاری چین برای توسعه صنعت خودروسازی این کشور، بی تاثیر نبوده اند. ژاپنی ها در دهه ۱۹۹۰ میلادی و اوایل قرن بستم خطوط تولید خود را به کشورهای گوناگونی در سارسر جهان منتقل کردند و تلاش کردند تا بازارهای بزرگی برای محصولات خود پیدا کنند؛ ایده ای که بی شباهت با سیاست های خودروسازان چینی نیست.

بی وای دی نمونه ی بارزی از تلاش چینی ها برای موفقیت بیشتر است. این خودروساز برای ساخت کارخانه های بیشتری در خارج از چین از جمله یک کارخانه ی ۶۰۰ میلیون دلاری در برزیل و دیگری در مجارستان برنامه ریزی می کند. ام جی و چری نیز علاقه مند هستند که کارخانه ای برای مونتاژ خودروهایشان در مکزیک تأسیس کنند. درعین حال، چری سعی دارد که با موفقیت زیرمجموعه های شناخته شده اش یعنی اومودا، جیکو، جتور و اکسید در اروپا، به تأسیس کارخانه ی تولید خودرو در قاره ی همیشه سبز نزدیک شود.

چری با اومودا ۵ [که در ایران با نام فونیکس اف ایکس شناخته می شود] وارد بازار استرالیا شده و امیدوار است که در بازار پویای این کشور هم فرصت های متعددی داشته باشد. فونیکس اف ایکس اخیرا در بازار بریتانیا هم عرضه شده؛ اما آن چه چینی ها در حال مقدمه سازی اش در کشورهای گوناگون هستند، به لطف ارتباطات عمیق میان ایران و چین همین حالا در ایران ریشه دوانده است. محصولات چری در ایران با نمایندگی مدیران خودرو تحت برندهای «ام وی ام»، «فونیکس» و «اکستریم» با رده های قیمتی مختلف مونتاژ و عرضه می شوند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
  • حمایت استاندارد ایلام از رشد تولید در استان
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • توزیع ۱۰۰۰ تن مرغ و گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در مازندران
  • زنجان ۲۲۹ شهید کارگر دارد
  • توزیع رایگان کیسه‌های پارچه‌ای در بازارهای کوثر ویژه هفته نکوداشت اصفهان
  • ۱۰۰درصد بازار شیرینی و شکلات کشور در دست صنایع آذربایجان شرقی است
  • بازار لاستیک ترمز برید
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • دیدار ۴۶ کارگر استان گیلان با رهبر انقلاب