Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-02@12:43:30 GMT

درخواست وارن از آمریکا درباره ایران

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۱۹۵۰

درخواست وارن از آمریکا درباره ایران

بنا به گزارش پایگاه خبری «هیل»، علیرغم آنکه خزانه‌داری آمریکا اخیراً مدعی شده است که برای برخی مبادلات بشردوستانه با بانک مرکزی ایران در شرایط شیوع کرونا مجوز صادر کرده است اما بانک‌ها و بسیاری از بنگاههای معاملاتی حاضر به معامله با ایران نشده‌اند.

وارن در نامه‌ای به خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا ضمن ابراز نگرانی از تحت‌ تأثیر قرار گرفتن کمک‌های انساندوستانه به ایران با تحریم‌های آمریکا نوشت: «من درک می‌کنم که اقلام انساندوستانه از تحریم‌های ایالات متحده آمریکا معاف شده است و اینکه دولت ایران مسئول اصلی سلامت شهروندانش است و اینکه ایالات متحده یا هرقدرت خارجی دیگری، مقصرپاسخ ناکافی دولت ایران به شیوع کرونا نیستند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نامزد دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ادامه نوشت: «در عین حال، من درخصوص آسیب‌پذیری مردم ایران در مقابل کروناویروس و احتمال بدترشدن شیوع این بیماری در کشورهای همسایه از جمله همپیمانان منطقه‌ای و دیگر نقاط جهان در پی موارد مبتلا به کرونا در ایران، نگران هستم».

دولت آمریکا که در راستای سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» تمام تلاش خودش را برای سخت‌تر کردن وضعیت معیشتی مردم ایران به کار گرفته روز پنجشنبه هفته گذشته مدعی شد برای برخی مبادلات بشردوستانه با بانک مرکزی ایران مجوز صادر کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا مدعی شده این اقدام در راستای رسمیت بخشیدن به کانالی است که سوئیس برای مبادلات اقلام بشردوستانه با ایران راه‌اندازی کرده است.

وارن تصریح کرد، در حالیکه خزانه‌داری آمریکا گام‌هایی را در راستای صدور مجوز امدادرسانی به ایران برداشته است اما بانک‌ها و بنگاههای معاملاتی حاضر به پیشبرد این تعاملات با ایران نیستند.

از طرف دیگرف پمپئو روز گذشته (جمعه) در حین یک جلسه استماع کنگره مدعی شد که واشنگتن از ارسال کمک‌های انساندوستانه به ایران «کاملاً حمایت» می‌کند.

وی مدعی شد: «ما به جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد کمک داده‌ایم و به وضوح برای دیگر نقاط جهان و منطقه روشن کرده‌ایم که کمک، کمک‌های انساندوستانه برای مقابله با کروناویروس در ایران، مسئله‌ای است که آمریکا کاملاً از آن حمایت می‌کند».

پمپئو در پاسخ به این سؤال که آیا دولت آمریکا، معافیت‌های تحریمی برای کمک به مقابله با ویروس کرونا در ایران در نظرمی‌گیرد، گزارش‌هایی مبنی بر اینکه تحریم‌ها، دسترسی ایران به فراورده‌های دارویی و پزشکی را دشوار کرده، انکار کرد.

وی در پاسخ به این سؤال اینگونه گفت: «به طور مداوم مسیری برای انتقال کالاهای پزشکی و بشردوستانه به داخل جمهوری اسلامی ایران وجود داشته است. اینها هیچ‌وقت قبل یا همزمان با پیدایش کروناویروس تحت تحریم نبوده است».

اظهارات این مقام‌های آمریکایی در حالی مطرح شده است که دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در زمان زمین‌لرزه کرمانشاه، کاخ سفید همچنین در زمان وقوع زلزله کرمانشاه، در حالی که ایرانی‌ها در سراسر دنیا سرگرم جمع‌آوری کمک برای آسیب‌دیدگان بودند با صدور چندین بیانیه به طور مکرر درباره احتمال نقض قوانین تحریم‌ها هنگام کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان هشدار داد.

دولت دونالد ترامپ همچنین آبان‌ماه سال جاری دستورالعملی صادر کرد که به گفته کارشناسان مبادلات اقلام بشردوستانه با ایران را دشوار می‌کرد.

خزانه‌داری آمریکا در آبان‌ماه با اعمال دستورالعمل‌هایی موسوم به «تمهیدات خاص نوع ۵» تهران را در زمره قلمروهای قضایی موجد نگرانی‌های خاص از لحاظ پولشویی  قرار داده و نهادها و سازمان‌های مالی را به اتحاذ تدابیری ویژه در مراودات مالی با طرف‌های مرتبط با ایران، از جمله در مبادلات اقلام بشردوستانه با ایران ملزم کرد.

با اینحال، «علی شمخانی»، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در واکنش به این سخنان پمپئو در حساب کاربری‌اش در توئیتر از «کرونا» به عنوان کلیدواژه‌ای یاد کرد که دولت آمریکا تلاش می‌کند از آن در راستای تکمیل پروژه فشار خود استفاده کند.

310311

کد خبر 1358510

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا ویروس کرونا خزانه داری آمریکا تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۱۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است

به زعم کارشناسان فروش نفت و گاز در شرایط تحریم اقتضاهای خاص خودش را دارد. البته به طور کلی بازاریابی برای فروش نفت و گاز کشور تخصص خاصی می طلبد، اما این امر در شرایط تحریم اهمیت بیشتری پیدا می کند.

واقعیت این است که طی سال های اخیر صادرات نفت و گاز کشور با محدودیت هایی روبرو شد. دولت سیزدهم و وزارت نفت تلاش خود را در راستای به اجرا گذاشتن یک دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به منظور فروش گاز به همسایگان در دستور کار قرار دادند.

یکی از مهم ترین تلاش های دولت که اخیراً به اجرا گذاشته شده است، تلاش در راستای احیای خط لوله گاز ایران-پاکستان-هند است. اخیراً اخباری مبنی بر از سرگیری ساخت خط لوله در بخش پاکستانی منتشر شد. این خبر بسیار خوش حال کننده است، زیرا موفقیت کشورمان را در این حوزه نشان می دهد. در صورتی که این خط لوله با موفقیت تکمیل شود و بتوانیم اسلام آباد را متقاعد کنیم که از ایران گاز مورد نیاز خود را تأمین کند، اتفاقات خوبی به لحاظ صادرات گاز برای کشورمان رخ می دهد.

 محمدصادق مهرجو، کارشناس ارشد انرژی در ارتباط با دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده در دولت سیزدهم تصریح کرد: از ابتدای شروع به کار این دولت اقدامات خوبی در زمینه روابط ما با کشورهای همسایه در حوزه انرژی اعم از نفت، گاز و فرآورده شروع شد.

وی ادامه داد: در سال 1400 بدهی های کشور به ترکمنستان انجام شد. این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود. طی سال های قبل از آن به بهانه عدم پرداخت بدهی ها، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما قطع شد.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: شمال شرق کشور در قسمت انتهایی خطوط لوله گاز در کشور قرار دارند و با افت فشار در این بخش روبرو هستیم. در زمستان 1401 به خاطر برداشت زیاد از خطوط لوله در مسیر گازرسانی و افت فشار در بخش های پایانی، دچار قطع گاز در مناطق شمال شرق کشور شدیم.

مهرجو گفت: در این شرایط، به دلیل سرمای زیاد، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما نیز قطع بود و با مشکلات عدیده ای همچون تعطیلی پایتخت و مسائل دیگر روبرو شدیم.

وی ادامه داد: بعد از اتفاقاتی که در سال 1401 رخ داد، دولت به دنبال انعقاد یک قرارداد پایدار انتقال گاز به کشورمان از ترکمنستان برآمد. همچنین قرارداد سوآپ با آذربایجان امضا کردیم. بعد از شیطنت های سیاسی که آذربایجان انجام داد، تحرکات خوبی انجام دادیم. از یک طرف پیام قدرت کشور را به آذربایجان مخابره کردیم و از طرف دیگر توسعه روابط تجاری از طریق مبادلات انرژی را پیگیری کردیم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: آذربایجان صادرکننده گاز است اما به دلیل قراردادهایی که در زمینه ال ان جی با دیگر کشورها دارد، واردکننده گاز نیز محسوب می شود. وزارت نفت با دیپلماسی فعال انرژی که به اجرا گذاشت، توانست به سوآپ گاز از ترکمنستان به آذربایجان بپردازد. به نحوی که روزانه به واردات 7 میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان پرداختیم و 1 میلیون متر مکعب از آن را به آذربایجان صادر کردیم.

مهرجو خاطرنشان کرد: قرارداد قدیمی ای در زمینه سوآپ گاز و برق با ارمنستان داشتیم. به جمهوری نخجوان هم گاز صادر می کنیم که رقمش بالا نیست و زیر 1 میلیون متر مکعب است. عمده ترین شرکای کشور در زمینه صادرات گاز ترکیه و عراق محسوب می شوند که تعهد صادراتی روزانه بین 70 تا 80 میلیون متر مکعبی گاز با آن ها داریم.

وی ادامه داد: خط لوله صلح مبنی بر صادرات گاز از ایران به پاکستان که تا هندوستان نیز کشیده می شود، در دستور کار قرار گرفت. تحت تأثیر فشارهای سیاسی آمریکا و رقبای ما در منطقه این خط لوله به نتیجه نرسید. اما در جریان قرار گرفته ایم که قرار است با پیگیری های صورت گرفته از طرف کشورمان، پاکستان بخش مربوط به خودش را از این خط لوله تکمیل کند. به این ترتیب، با پیگیری مستمر دیپلماسی فعال منطقه ای در حوزه انرژی توانستیم که به تمدید قرارداد گازی عراق برسیم، سوآپ گاز از ترکمنستان را از سر بگیریم و خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا، در حال ساخته شدن است و با این اقدامات بستری برای تبدیل شدن کشورمان به هاب گازی منطقه فراهم خواهد شد.  

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • الزام دریافت شناسه یکتا برای دارندگان پروانه دفاتر پیشخوان
  • ستون سرکوب
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح
  • ارسال کمک های بشری روسیه به افغانستان
  • درخواست ترامپ برای تغییر نتانیاهو
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • نیوزیلند: درخواست پایان اشغالگری اسرائیل
  • درخواست نتانیاهو از بایدن فاش شد
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران