Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد حاجبی، در خصوص راهکارهای مدیریت استرس برای کارکنان حوزه حمل و نقل عمومی در شرایط بحران کروناویروس، افزود: این روزها شما در داخل تاکسی، اتوبوس، یا مترو، بیشتر از هرکس دیگری در مورد ویروس کرونا و اخبار متفاوتی که از تعداد مبتلایان و مرگ ومیر ناشی از این بیماری در گوشه و کنار دنیا و کشورمان رخ داده، از زبان مسافرین می شنوید، توجه داشته باشید که شنیدن مدام این اخبار و یا دیدن مسافرانی با نشانه هایی از سرماخوردگی و سرفه های مکرر، ممکن است در شما ایجاد نگرانی و ترس از مبتلا شدن به بیماری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بروز استرس در شرایط بحران طبیعی و قابل کنترل بوده و خطر جدی افراد را تهدید نمی کند، درخصوص علائم و نشانه های استرس در شرایط بحران، تصریح کرد: استرس ناشی از مواجهه با بحران شیوع بیماری، شامل، ترس از ابتلا به بیماری، حرف زدن مکرر در مورد بیماری، چک کردن مکرر علائم و نشانه های جسمی مانند، (تب، درد، تنفس، سرفه کردن) کاهش توجه و تمرکز، دلشوره، بیقراری، کلافه بودن، اضطراب، بی حوصلگی، کاهش اشتها، بدخوابی و یا کم خوابی، تپش قلب، احساس نا امیدی و غمگینی، فکر مرگ، است.

حاجبی در خصوص اقدامات و راهکارهای موثر در کاهش اضطراب ناشی از بیماری در رانندگان، بیان کرد: قبل از هرچیز اطلاعات و دانسته های خود را در مورد ویروس کرونا یا موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده کامل کنید. به یاد داشته باشید اطلاعات صحیح را از منابع معتبر علمی از قبیل کانال ها و سایت های مرتبط با وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی و فضاهای مجازی انجمن‌های علمی و رسانه های معتبر ملی، دریافت کنید. از چک کردن مداوم اخبار و اطلاعات مربوط به این بیماری یا هر بیماری دیگری که ممکن است ذهن شما را درگیر کرده باشد، پرهیز کنید. زیرا این کار میزان نگرانی و استرس شما را افزایش می دهد. از انتشار اخبار غیر موثق که از طریق کانال های نامعتبر درفضای مجازی پخش می شود، خودداری کنید.

وی تاکید کرد: رانندگان از سوار کردن مسافرانی که سرفه می کنند و یا ماسک به صورت دارند، نترسند، کافی است خود رانندگان نکات بهداشتی را رعایت کرده و یا به مسافرین توصیه کنند که آنها نیز نکات بهداشتی را رعایت کنند.

حاجبی افزود: در صورتیکه رانندگان هنگام رانندگی احساس کردند، سطح استرس شان بالا بوده و یا غیرقابل تحمل است، در اولین فرصت وسیله نقلیه خود را متوقف کرده و به مسافرین بگویند، چند ثانیه ای نیاز به آرام کردن خود دارند.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: رانندگان در شرایط استرس سعی کنند، ضمن رعایت نکات بهداشتی، چند نفس عمیق از بینی کشیده و به آرامی از دهان خارج کنند.

وی درخصوص آرام سازی روانی افراد در مواقع رانندگی، عنوان کرد: رانندگان می توانند در اولین ایستگاه وسیله نقلیه خود را نگه داشته و چند ثانیه به صندلی شان تکیه دهند و اعضای بدن را شل و رها کرده و یا درصورت امکان، چند ثانیه از ماشین پیاده شده و چند قدم راه بروید.

حاجبی ضمن ارائه توصیه های لازم به رانندگان، افزود: چنانچه ذهن شما با موضوع نگران کننده ای درگیر است، در صورت امکان با افرادی که نزدیک شما هستند، کمی صحبت کنید. توجه داشته باشید که این روزها نوشیدنی های طبیعی مانند آب و یا آب میوه همراه خود داشته باشید و برای کاهش استرس خود از آنها استفاده کنید. ترس و واکنش افراد نسبت به اتفاقات و حوادث غیر منتظره و نگران کننده طبیعی است، خودتان و یا دیگران را به خاطر آن سرزنش نکنید. در گذشته برای برطرف شدن نگرانی خود چه کاری انجام می دادید؟ هر کاری که حال شما را خوب می کرده، اکنون نیز سعی کنید همان کارها را انجام دهید.

وی افزود: در صورتیکه که علائم بی قراری، اضطراب، دلشوره و ترس در شما ادامه داشت و یا قادر به تحمل آن نبودید به نزدیکترین مرکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی مراجعه کنید و از پزشکان، کارشناس سلامت روان یا روانپزشکان کمک بگیرید.

حاجبی در خصوص روش های آرام سازی، خاطرنشان کرد: ابتدا به یک مکان خلوت و آروم بروید، روی صندلی بنشینید و پشت خود را صاف نگه دارید. کف پاها را روی زمین بگذارید و دست ها را روی ران قرار دهید. اعضای بدن خود را از بالا به پایین یا از نقاط انتهایی به طرف بالا مطابق با دستور زیر سفت و رها کنید؛ ابروها را تا جایی که می توانیم به طرف بالا بکشید چند ثانیه کوتاه در این حالت نگه دارید و سپس به آهستگی رها کنید. چشم ها را محکم ببندید و پلک ها را روی هم فشار دهید و در این حالت نگه دارید. سپس به آهستگی چشم ها را باز کنید. گردن (چانه) خود را به سمت سینه فشار دهید آن را چند ثانیه نگه دارید و سپس به آهستگی رها کنید. شانه ها را بالا بکشید و سفت نگه دارید و سپس به آهستگی رها کنید. دست راست را مشت کنید و ساعد را روی بازو خم کنید و محکم فشار دهید؛ در این حالت نگه دارید و سپس به آهستگی رها کنید. این حرکت را با دست چپ نیز انجام دهید. یک نفس عمیق بکشید و ریه خود را از هوا پر کنید و نفس خود را حبس کنید و در این حالت به شکم خود فشار آورید. سپس به آهستگی نفس خود را بیرون دهید و ریه را کاملاً خالی کنید. پای راست را صاف نگه دارید و پنجه پا را به طرف بیرون بکشید و در این حالت نگه دارید. بعد پنجه پا را به طرف خود خم کنید و پا را سفت در این حالت نگه دارید. سپس به آهستگی پا را زمین بگذارید. این حرکت را با پای چپ تکرار کنید. زانوی راست را خم کنید و ران را تا جایی که می توانید بالا بیاورید و سفت نگه دارید، سپس به آهستگی پا را زمین بگذارید. این حرکت را با پای چپ تکرار کنید. این تمرینات را برای رها سازی ذهن و آزاد سازی ذهن روزی یک تا دو بار انجام دهید.

کد خبر 4866132

منبع: مهر

کلیدواژه: سلامت روان ویروس کرونا ویروس کرونا وزارت بهداشت کیانوش جهانپور سعید نمکی ماسک طبی داروسازی سازمان غذا و دارو سلامت مردان کنگره سوختگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیماری های واگیر تجهیزات پزشکی بیماری عفونی طرح غربالگری حالت نگه دارید داشته باشید چند ثانیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۷۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان‌شرقی طرحی مهم و موثر است

به گزارش خبرگزاری مهر، جبارعلی ذاکری روز چهارشنبه در جلسه کمیته سلامت و ایمنی ترافیک استان، طرح یاد شده را یکی از مهمترین و از اولویت‌های مدیریت ترافیکی آذربایجان شرقی برشمرد و افزود: با افزایش داده‌های به دست آمده از این طرح بدون شک خواهیم توانست در موضوع مدیریت ایمنی ترافیک در سطح استان تصمیمات علمی و تخصصی‌تر اتخاذ کنیم.

وی بر مشارکت و همکاری‌های فشرده بین آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، شهرداری تبریز، مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه و سایر سازمان‌های مرتبط در اجرای این طرح مهم تاکید و اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مدت محدود توانسته است در طرح غربالگری رانندگان پرخطر موفق عمل کند، بر این اساس انتظار داریم اجرای طرح یاد شده ضمن تداوم مستمر در سطح استان انجام شود.

ذاکری موضوع ترافیک در کلانشهر تبریز به خصوص در اطراف برخی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از جمله بیمارستان امام رضا، شهید مدنی و بهبود را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: انتظار داریم شهرداری تبریز، دانشگاه علوم پزشکی و آموزش و پرورش در مسیرهای پر ترافیکی که بیمارستان‌ها و مدارس واقع شده است، با همکاری و تعامل دست به دست هم دهند تا شاهد کاهش ترافیک در این مسیرها باشیم.

وی با اشاره به اجرای سامانه دیسپچ در اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گفت: توسعه این طرح در مناطق مختلف شهری به عنوان یک ضرورت باید مورد پیگیری قرار گیرد.

کد خبر 6087469

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • تاکسی‌های برقی بدون راننده ماند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان‌شرقی طرحی مهم و موثر است
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • افزایش ۱۳ درصدی میزان حمل کالا در زنجان
  • ◄ بحران رانندگان عمومی جدی شد/ کوچ رانندگان سواری کرایه بین شهری از این شغل
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا