Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-05@14:55:47 GMT

چگونه فناوری از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۸۳۴۴

چگونه فناوری از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری می‌کند؟

ویروس کرونا در بخش‌های زیادی از جهان شیوع پیدا کرده است و در این بین فناوری می‌تواند کمک بزرگی برای کاهش آمار مبتلایان و کنترل بیماران باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، موضوعی که هم‌اکنون موجب نگرانی تعداد زیادی از مردم کشورهای مختلف جهان شده شیوع و گسترش ویروس کرونا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی مهم‌ترین نکته برای مبارزه با این ویروس و جلوگیری از شیوع آن است ولی فناوری نیز در خط مقدم مقابله با کرونا ویروس قرار دارد و می‌تواند کمک‌های قابل توجهی به کمتر شدن میزان مبتلایان ارائه دهد.

مسئولان سازمان‌های بهداشتی در سراسر دنیا به برگزارکنندگان نمایشگاه‌های بزرگ که موجب جمع شدن تعداد زیادی از مردم در محلی خاص می‌شود توصیه کرده‌اند برگزاری نمایشگاه را به طور کلی لغو و یا در صورت ممکن به زمان دیگری موکول کنند. هم‌چنین از شرکت کنندگان در زمان‌های مختلف درخواست شده است از دست دادن با دیگران خودداری کنند و سلامت خود و سایر افراد را به خطر نیایندازند.

با اینکه هم‌اکنون هزاران نفر در کشورهای گوناگون به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند ولی هنوز برای انجام موارد پیشگیری از ابتلا افراد بیشتر به این بیماری دیر نیست و باید با ابزارهای گوناگون برای حفظ سلامت مردم تلاش کرد.

از آنجایی که این ویروس در مدت زمانی بسیار کوتاه بین انسان‌ها منتقل می‌شود و افراد سالم را آلوده می‌سازد استفاده از فناوری‌های مختلف می‌تواند جان و شهروندان زیادی را حفظ کند.

درواقع هر فرد با استفاده از فناوری مثل اینترنت دیگر نیاز نیست از خانه خارج‌شده و درنتیجه کمتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار می‌گیرد. به‌عنوان‌مثال دیگر نیازی نیست برای خرید مایحتاج روزانه خود از منزل خارج‌شده و به فروشگاه بروید بلکه با ثبت درخواست خود در فروشگاه‌های مجازی لوازم موردنظر را درب منزل تحویل می‌گیرید.

تغییر در شیوه خرید کردن تنها تغییری نیست که در شرایط شیوع کرونا برای مردم مفید است. فناوری‌های بهداشتی مثل ظرف‌های خودکار مایع دستشویی در سرویس‌های بهداشتی به‌طور قابل‌توجهی از انتقال ویروس جلوگیری می‌کند.

شستشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون یا مایع دستشویی از مهم‌ترین روش‌های جلوگیری از ابتلا به کرونا است. شستشوی دست‌ها سبب می‌شود آلودگی‌ها و میکروب‌های روی این اعضای پرکاربرد بدن به‌سرعت نابود شوند.

در مواردی که آب و صابون در اختیار نبود و حتی بعد از شستن دست با آب و صابون، استفاده از مایع ضدعفونی‌کننده مانند الکل بسیار توصیه‌شده است تا تمامی ویروس‌های باقی‌مانده روی کف دست‌ها آر بین بروند.

قدرت بالای پاک‌کنندگی الکل موجب شده مسئولان شهری از آن در معابر عمومی جهت ضدعفونی سطوح مختلف استفاده کنند و حتی باکار گذاشتن ظرف‌های کوچک در اماکن عمومی مردم را به پاک‌سازی دست‌های خود تشویق کنند.

انتهای پیام/4144/

منبع: آنا

کلیدواژه: کرونا ویروس سازمان های بهداشتی ویروس کرونا دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۸۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان نخستین بار کی سرما خورد؟

ایتنا - انسان خردمند (هومو ساپینس) چه زمانی در تاریخ برای اولین بار سرما خورد؟
پاسخ به این سوال دشوار است؛ تا حدی به این دلیل که از میان ویروس‌های متعددی که باعث سرماخوردگی می‌شوند، تنها تعداد کمی از آن‌ها در بقایای به‌جا مانده از انسان‌ها کشف می‌شوند چرا که ویروس سرماخوردگی اغلب در بافت‌های نرم مانند ریه وجود دارد و کم‌تر در استخوان و دندان قابل ردیابی است. با این حال این امکان وجود دارد که برخی از اولین انسان‌های خردمند دست‌کم ۳۰۰ هزار سال پیش به سرماخوردگی مبتلا شده‌ باشند. 

«سرماخوردگی معمولی» یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌‌های تنفسی است که افراد با سیستم ایمنی سالم، به صورت خفیف به آن‌ مبتلا می‌شوند. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV/ ویروس پیوسته‌یاخته‌ای تنفسی) اغلب عوامل اصلی‌اند. البته این عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) قبل از آنکه بین مردم شیوع پیدا کنند، احتمالا از سایر مهره‌داران به انسان منتقل شده‌اند.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس تکاملی از دانشگاه کالیفرنیا به لایو‌ساینس گفت، باتوجه به زندگی انسان خردمند با حیوانات، قرار گرفتن بشر در معرض ویروس‌های جدید اجتناب‌ناپذیر بوده است.

معمولا زمانی که ویروس حیوانی به بدن انسان وارد می‌شود، قادر به ایجاد عفونت و آلودگی نیست، زیرا با میزبان جدید سازگار نیست، با این حال ویروس‌ها گاه برای جهش موفقیت‌آمیز و حتی انتشار بین انسان‌ها مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب دارند؛ مانند ویروس‌هایی که در همه‌گیری کووید‌ــ۱۹ یا آنفلوانزای خوکی ظهور کردند.

البته دانشمندان درباره زمان اولین شیوع ویروس‌های سرماخوردگی نظرهای متفاوتی دارند. به عقیده برخی دانشمندان، این ویروس‌ها می‌توانند هم‌زمان با طلوع تمدن بشری یعنی پنج تا شش هزار سال قبل، از حیوانات به انسان‌ها منتقل شده‌ باشند؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در مناطقی نزدیک به هم را آغاز کردند که عوامل بیماری‌زا به‌راحتی می‌توانستند بین آن‌ها گسترش یابند و هم‌زمان پرورش حیوانات حامل این ویروس‌ها را نیز آغاز کردند.

اما همه دانشمندان با این فرضیه موافق نیستند. فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس دانشگاه کالج لندن، می‌گوید انسا‌ن‌های «شکارچی‌ــ‌گردآورنده» که کشاورزی نمی‌کردند یا دام پرورش نمی‌دادند هم می‌توانستند از طریق شکار در معرض این ویروس‌های حیوانی قرار بگیرند. انسان شکارچی‌ پیش از انسان خردمند وجود داشت و به نظر این زیست‌شناس، ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول دوران تکامل انسان در زمان‌های مختلف پدیدار می‌شدند و از بین می‌رفتند.

او می‌گوید: «من فکر می‌کنم احتمالا یکی از رویدادهایی که به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان منجر شد، پخش شدن آن‌ها در خارج آفریقا بود که طی آن احتمالا به ویروس‌های سرماخوردگی جدید مبتلا شدند. بقایای قدیمی‌ترین انسان‌ خردمندی که در خارج از آفریقا کشف شد، متعلق به ۲۱۰ هزار سال قبل بود.»

دانشمندان برای کشف پیدایش این ویروس سراغ حفاری‌های باستان‌شناسی رفتند. به گفته کارشناسان، ویروس‌های سرماخوردگی زیاد خوبی باقی نمی‌مانند. این ویروس‌ها به طور معمول در بافت‌های نرم مانند ریه که پس از مرگ از بین می‌روند، اثر باقی می‌گذارند و در بافت‌های مقاوم مانند استخوان و دندان یافت نمی‌شوند.

البته ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده‌اند اما فقط ویروس‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای بوده‌اند نه ویروس‌های حاوی آران‌آی (RNA) اما محققان یک کروناویروس متعلق به قرن شانزدهم را در پالپ دندان یک اسکلت‌ انسان در فرانسه پیدا کردند. این آران‌ای با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و نشان می‌دهد که این عوامل بیماری‌زای تاریخی احتمالا یا از بین رفته‌اند یا بدون آنکه شناسایی شوند، تکامل یافته‌اند.

بالوکس می‌گوید: «احتمالا در آینده از ویروس‌هایی که کمتر از ۲۰۰ سال پیش با ما بودند، تصویر جمعی مناسب‌تری خواهیم داشت. این امر ردیابی تاریخچه ویروس‌ها در گذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر می‌کند.»

دیگر خبرها

  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • برای جلوگیری به موقع از تغییر کاربری نیاز به کمک مردم داریم + ویدئو
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»