Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-02@21:56:56 GMT

نسخه بومی سنتی سیستان برای درمان کرونا

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۹۰۸۱

نسخه بومی سنتی سیستان برای درمان کرونا

خرداد: اقشار مختلف مردم خاش سیستان و بلوچستان با اعتقاد به باورها و سنت های پیشینیان خود و با مصرف گیاهان داروئی و خوراکی با بیماری ها مقابله و به درمان کرونا می پردازند.



به گزارش خرداد ، ساکنان این شهرستان مرزی با شناخت از گیاهان داروئی و خوراکی موجود در کوه و دشت و صحرا و مصرف بهینه نعمت های خدادادی سلامتی خود را تضمین می کنند.محمدامین قلندرزهی از ساکنان خاش گفت: گیاهانی مانند راب و کولر بلوچی، قارچ یا گوبلوک بلوچی، ازگند و یا آویشن، توتری، گلدر و غیره که در این فصل با فراوانی در طبیعت وجود دارند، بهترین تقویت کننده برای سستم ایمنی بدن هستند که اثرات مطلوبی در نابود شدن ویروس و باکتری ها دارند.وی اظهار داشت: مردم این شهرستان با مراجعه به طبیعت علاوه بر اینکه به ورزش و تندرستی خود می اندیشند، گیاهان خوراکی و داروئی را نیز برای مصرف خود برداشت می کنند که هزینه ای برای آنان هم ندارد.این شهروند ادامه داد: گیاه خوراکی راب و کولر برای پاکسازی معده و انگل زدایی خاصیت اعجاب انگیزی دارد؛ روش پخت آن مانند اسفناج بوده، با این تفاوت که راب بو و طعم نسبتا تندی دارد که به مذاق بعضی از افراد خوشایند نیست.محمد ریگی هم بیان کرد: مصرف سیاه دانه به صورت روغن خوراکی و مالیدن بر اعضای بدن قبل از خواب و بعد از بیدار شدن در صبح که همراه با شیر و یا عسل مصرف می شود، درمان هر گونه درد و ناراحتی است.وی با توصیه اینکه مصرف هشت تخم بهترین درمان برای سرماخوردگی و امثال آن است افزود: مصرف یک قاشق غذاخوری عسل با یک لیوان آب بهترین درمان برای از بین بردن خشکی گلو و مقابله با سرماخوردگی و آنفلوآنزا و همین کرونا است و کارشناسان تاکید می کنند مصرف حتی یک جرعه آب در هر پانزده دقیقه یک بار سبب نابود شدن کرونا">ویروس کرونا می شود زیرا اگر آب مصرف بشود ویروس در گلو و حلق و ریه ها نمی ماند و در معده با اسیدهای آن از بین می رود.احمد میر هم گفت: مصرف سیر و پیاز خام و یا پخته برای درمان هرگونه درد و بیماری کاربرد دارد ولی مصرف خام آنها تاثیر بیشتری دارد و در این شرایط کرونائی مردم این منطقه و شهرهای سیستان و بلوچستان و حتی پاکستانی ها از سیر و پیاز برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود بهره می برند.وی اظهار داشت: مصرف چای آویشن و چای زنجبیل و دارچین و فلفل سیاه که دارای طبع گرمی هستند در این شرایط مفید است.مرتضی بامری یکی دیگر از شهروندان خاشی نیز گفت: مصرف خرما در کنار گیاهان خوراکی و داروئی مانند راب و کولر که در خاش با فراوانی یافت می شوند، بهترین دارو برای درمان بیماری ها هستند.محمد اکبری از کارشناسان بهداشتی و درمانی نیز گفت: مصرف مواد غذایی با طبع گرم و مصرف آب و آویشن و عسل و گیاهان خوراکی روئیده شده در طبیعت سرسبز و با نشاط خاش و شهرهای سیستان و بلوچستان بهترین درمان برای بیماری ها هستند زیرا با مصرف آنها سیستم ایمنی بدن تقویت می شود و با تقویت آن ویروس ها و باکتری های پرخطر نیز نابود می شوند.وی افزود: با گرم شدن هوا نیز کرونا">ویروس کرونا دوامی ندارد و در مدت کوتاه پنج دقیقه ای نابود می شود.اکبری با بیان اینکه تنها نگرانی کارشناسان از درصد بالا و همه گیری کرونا">ویروس کرونا است بیان کرد: رعایت بهداشت فردی و اجتماعی که از دستورات دینی هستند را به مردم توصیه می کنیم و به همه این اطمینان را می دهیم که بیماری کرونا کشنده نیست ولی لازم است افراد کهن سال و بیماران دارای سابقه و زمینه قلبی و تنفسی بیشتر مراقب باشند تا خدای ناکرده برایشان مشکلی پیش نیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به گزارش ایرنا رویش گیاهان مختلف علاوه بر تامین بخشی از مواد غذایی و دارویی مورد نیاز مردم خاش، منبع درآمد مناسبی برای روستاییان و عشایر منطقه محسوب می شود.با افزایش تدریجی دما و نزدیک شدن به فصل بهار کوه و دشت و دمن شهرستان خاش به ویژه اطراف تفتان و سایر رشته کوههای منطقه سرشار از گیاهان مختلف منحصر به فرد به ویژه گیاهان دارویی، خوراکی و صنعتی می شود.مردان و زنان روستایی و عشایر شهرستان با عزیمت به صحرا و دامنه کوهها اقدام به جمع آوری و برداشت این گونه گیاهان می کنند.گیاهانی مانند بومادران، صد آب، سرنجیل، شنز (خارشتر)، خاک شیر، منگولی، مدوح (شیرین بیان)، دانیچک، توتری، کلپوره، گلدر، پورچنک، گواتک، شوتک، سارنگ، ازگند (آویشن)، درنگ (درمنه)، برنجاسف، بوجایل، کل کشته، دودنی(اسپند)، مورپوژو، پتونت و غیره از جمله گیاهان دارویی شهرستان خاش محسوب می شوند.همچنین قارچ، جعفری و نعنا کوهی، راب، اسفناج وحشی، ریواس، پونه، گل گاوزبان، بنه، بادام کوهی، زیر بال، انجیر، کنار، کاسک، کسور و غیره از گیاهان خوراکی این شهرستان هستند.خاش از توابع استان سیستان و بلوچستان به سبب آب و هوای مناسب و وجود کوه و دشت، مزارع کشاورزی و باغات متعدد از جمله مناطق مستعد کشاورزی و تولید محصولات مختلف بویژه میوه های سردسیری و گرمسیری است.شهر خاش با وجود کوه آتشفشان نیمه فعال تفتان یکی از شهرستانهای جذاب برای گردشگران و کوهنوردان در سیستان و بلوچستان است.    برچسب ها: سیستان ، کرونا ، سیستان و بلوچستان ، درمان کرونا

منبع: خرداد

کلیدواژه: سیستان کرونا سیستان و بلوچستان درمان کرونا سیستان و بلوچستان گیاهان خوراکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۹۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کبد چرب و دردسرهایش

آفتاب‌‌نیوز :

«امروزه در جهان کبد چرب به یک بیماری اپیدمی و همه‌گیر تبدیل شده به طوری که از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفربه آن بیماری مبتلاست. در ادامه به بررسی این بیماری خواهیم پرداخت.

کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب به دلیل تجمع چربی مازاد در کبد ایجاد و اغلب در افرادی دیده می‌شود که اضافه وزن دارند یا چاق هستند. کبد چرب معمولاً در مراحل اولیه آسیبی ایجاد نمی‌کند و علایمی ندارد، اما در صورت بدتر شدن می‌تواند منجر به آسیب جدی به کبد شود.

علت بیماری کبد چرب

کبد چرب می‌تواند ناشی از مصرف زیاد الکل باشد، اما بیشتر افراد مبتلا به این بیماری دچار بیماری نوع غیرالکلی هستند که ناشی از مصرف الکل نیست. عواملی که در ایجاد این بیماری نقش دارد، عبارت‌اند از:

فشار خون بالا

افزایش کلسترول و تری گلیسیرید خون

ابتلا به دیابت نوع ۲

اضافه وزن و چاقی به‌خصوص در اطراف شکم

برخی افراد به دلایل دیگری مثل سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، هپاتیت B مزمن، هپاتیت C مزمن، بیماری هموکروماتوز و عوارض جانبی برخی دارو‌ها به کبد چرب مبتلا می‌شوند.

انواع کبد چرب غیر الکلی

کبد چرب ساده یا استئاتوز (کبد چرب گرید یک): در این مرحله سلول‌های چربی شروع به رسوب در کبد می‌کنند. در کبد چرب گرید یک هیچ التهاب یا زخمی وجود ندارد.

استئاتوهپاتیت غیر الکلی (کبد چرب گرید۲): این مرحله زمانی رخ می‌دهد که تجمع چربی در سلول‌های کبد با التهاب همراه باشد.

فیبروز (کبد چرب گرید۳): این مرحله زمانی اتفاق می‌افتد که بافت اسکار پایدار در کبد و در رگ‌های خونی اطراف کبد وجود داشته باشد. در کبد چرب گرید ۳ کبد می‌تواند به درستی عمل کند.

سیروز کبدی (کبد چرب گرید۴): در این مرحله کبد به درستی کار نمی‌کند و علایمی مانند زرد شدن پوست و سفیدی چشم‌ها و درد مبهم در سمت راست پایین دنده‌ها شروع می‌شود.

علایم کبد چرب

کبد چرب دارای این علایم است:

درد شکم

از دست دادن اشتها

کاهش وزن

ضعف یا خستگی

حالت تهوع

خارش پوست

زردی پوست و چشم

کبودی پوست و خون ریزی آسان

ادرار تیره‌رنگ

تغییر رنگ مدفوع

تجمع مایع در شکم (آسیت)

تورم پا‌ها

خوشه‌های قابل مشاهده از رگ‌های خونی زیر پوست

بزرگ شدن سینه در مردان

سرگیجه

درمان و پیشگیری

درمان کبد چرب بستگی به علت آن دارد، بعضی از انواع آن ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد. اصلاح سبک زندگی علاوه بر درمان می‌تواند باعث پیشگیری از این بیماری شود.

اجتناب از مصرف الکل و دیگر مواد سمی: پرهیز از مصرف الکل، ضروری‌ترین بخش کنترل کبد چرب الکلی است. همچنین بیماران باید از مصرف دارو‌هایی مثل کورتیکواستروئید‌ها که باعث آسیب به کبد می‌شود، اجتناب کنند.

رژیم غذایی: رژیمی با چربی تعدیل شده برای پیشگیری از کبد چرب توصیه می‌شود.

کاهش وزن: کاهش وزن می‌تواند باعث کاهش مقدار چربی جمع شده در کبد شود.

ورزش: ورزش منظم برای بهبود این بیماری، مفید و روشی مناسب برای کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون است.

دارودرمانی تحت نظر پزشک: دارو‌هایی که برای درمان مقاومت انسولین استفاده می‌شود، می‌تواند مفید باشد.

گیاه خار مریم (Milk Thistle): خار مریم گیاهی است که برای درمان بیماری‌های کبدی استفاده و باعث افزایش تولید آنزیم‌های آنتی اکسیدانت می‌شود که به کبد برای شکستن و دفع مواد سمی کمک می‌کند. همچنین این گیاه ممکن است باعث افزایش تولید سلول‌های کبدی جدید شود. البته مصرف آن باید تحت نظر پزشک باشد.

برای بیمارانی به بیماری کبد چرب گرید ۲ مبتلا هستند، بهترین راه درمان، تغییر سبک زندگی است. با خوردن غذا‌های کم چرب و افزایش فعالیت بدنی می‌توانید بیماری خود را درمان و هر چند وقت یک بار با پزشک متخصص مشورت کنید.»

منبع: روزنامه خراسان

دیگر خبرها

  • برخورد قاطع با مداخله‌گر طب سنتی در نیشابور
  • سم زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار !
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار