Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-26@14:23:05 GMT

با بیماری لوسمی در ویکی‌آنا آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۹۳۱۴۲

با بیماری لوسمی در ویکی‌آنا آشنا شوید

لوسمی نوعی سرطان بافت‌های خون‌ساز بدن از جمله مغز استخوان و سیستم لنفاوی است که در آن گلبول‌های سفید به شکل نامناسبی در بدن تولید و باعث عملکرد نامناسب می‌شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از mayoclinic، لوسمی نوعی سرطان بافت‌های خون‌ساز بدن از جمله مغز استخوان و سیستم لنفاوی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انواع مختلفی از لوسمی وجود دارد که برخی از آنها در میان کودکان و برخی دیگر در میان بزرگسالان شایع است.

لوسمی معمولاً شامل گلبول‌های سفید خون می‌شود، گلبول‌های سفید مبارزان قوی بر ضد عفونت در بدن است. آنها به‌طور معمول رشد کرده و به شکل منظمی به اندازه مورد نیاز بدن تقسیم می‌شوند  اما این فرآیند در مبتلایان به لوسمی متفاوت است. مغز استخوان این بیماران گلبول‌های سفید غیرطبیعی تولید می‌کند که عملکرد مناسبی در بدن ندارند.

بسته به نوع لوسمی و سایر شاخص‌‌ها درمان این نوع سرطان می‌تواند پیچیده باشد ولی استراتژی‌ها و منابعی می‌تواند به موفقیت درمان آن کمک کند.

علائم لوسمی چیست؟

با توجه به نوع این سرطان علائم آن متفاوت است ولی برخی از نشانه‌های مشترک و معمول آن عبارتند از: تب و لرز، خستگی و ضعف مداوم، کاهش وزن بدن بدون هیچ فعالیتی، متورم شدن گره‌های لنفاوی، بزرگ شدن کبد یا طحال، خونریزی یا کبودی آسان، لکه‌های قرمز در خون، تعریق بیش از حد به‌ویژه در شب، استخوان درد و ...

دلایل بروز لوسمی چیست؟

دانشمندان دلایل دقیقی را برای ظهور این نوع سرطان کشف نکرده‌اند. به‌نظر می‌رسد آنچه در ایجاد لوسمی دخیل است ناشی از ترکیب عوامل ژنتیکی و محیطی است.

در میان عواملی که برای لوسمی عنوان می‌شود آلودگی هوا یکی از مهم‌ترین علل است. برخی از دانشمندان قرار گرفتن در معرض بخارهای بنزن یکی از دلایل ظهور و بروز این نوع سرطان خون می‌دانند.

لوسمی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پزشکان ممکن است قبل از شروع علائم لوسمی مزمن بیماری را در یک آزمایش خون معمولی مشاهده کنند.

در صورت تشخیص علائم، بیمار برای بررسی‌های بیشتر تحت معاینات مختلف از جمله معاینه بدنی، آزمایش مغز استخوان و آزمایش خون قرار می‌گیرد.

روش‌های درمان لوسمی چیست؟

درمان این سرطان به عوامل زیادی همچون میزان پیشرفت سرطان در نقاط مختلف بدن، سن و سلامت کلی بدن بستگی دارد اما درمان‌های متداولی که برای آن انجام می‌شود عبارتست از: شیمی درمانی، بیولوژی درمانی، درمان هدفمند، پرتو درمانی و پیوند سلول‌‌های بنیادی اشاره کرد.

منبع اصلی

انتهای پیام/4105/
 

منبع: آنا

کلیدواژه: دانستنی های پزشکی بیماری لوسمی گلبول های سفید مغز استخوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۳۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زهره حمیدی ازوضعیت پس از سرطان گفت/انسان دیگری شدم و حالم خوب است

زهره حمیدی بازیگر سینما و تلویزیون بعد از درگیر شدن با سرطان از وضعیت سلامتی خود در این روزها خبر داد و به خبرنگار مهر بیان کرد: این روزها حالم خوب است خدا را شکر ولی دوران سختی بود. به ویژه وقتی این خبر را شنیدم خیلی شنیدنش سخت بود و شوکه شدم.

یکی دو روز شوکه بودم اما به خودم گفتم باید مبارزه کنم

وی ادامه داد: یکی دو روز شوکه بودم اما به خودم گفتم باید مبارزه کنم و بلافاصله به فکر درمان افتادم و در عرض چند روز شیمی درمانی را شروع کردم.

حمیدی درباره درد خود پیش از اینکه بداند چه بیماری ای دارد، توضیح داد: من سه ماه درد داشتم و زیر قفسه سینه و پشت کمرم به شدت درد می کرد اما هیچ دکتری نمی فهمید چه مشکلی دارم هر دکتری می رفتم داروهایی برای گوارش می داد و فکر می کرد برای روده و معده است. تا اینکه یک پزشک عمومی معاینه کرد و تشخیص داد. سریعاً هم نامه نوشت برای درمانگاه فیروزگر، آزمایش آندوسکوپی دادم و فهمیدند که مبتلا به سرطان پانکراس شدم.

سیگار را ترک کردم و از آن متنفر شدم

وی درباره اینکه فکر می کند دلایل بیماری اش چه بوده است، یادآور شد: پزشکان گفتند می تواند از سیگار کشیدن باشد که بعد از آن دیگر سیگار را ترک کردم و از آن متنفر شدم. استرس و بد غذا خوردن هم می توانست از دیگر دلایل بیماری باشد. من صبحانه نمی‌خوردم، ناهار هم نمی‌خوردم و تنها شب غذا می خوردم. به هر حال همه اینها موثر است.

حمیدی درباره جلسات شیمی درمانی نیز عنوان کرد: خیلی سریع شروع به شیمی درمانی کردم تا الان پنج جلسه شیمی درمانی داشته ام که هر ۱۵ روز یک بار بود البته برخی جلسات به تعویق هم می افتاد. من از ۷۵ کیلو به ۵۰ کیلو رسیدم و ضعف بدنی برایم ایجاد شده است.

مردم در این مدت خیلی برایم دعا کردند

این بازیگر تلویزیون درباره وضعیت فعلی خود تصریح کرد: خدا را شکر مردم در این مدت خیلی برایم دعا کردند. نمی دانم چطور از مردم تشکر کنم، می دانم که دعای دسته جمعی خیلی تاثیر دارد و فکر می کنم این حال خوب را آنها به من دادند.

حمیدی همچنین با گلایه بیان کرد: از تلویزیون و از وزارت ارشاد دلخورم که حتی یک زنگ نزدند تا حالم را بپرسند. من ۳۵ سال برای اینها کار کردم اما هیچ کدام تماس نگرفتند ببینند چه مشکلی دارم.

وی درباره دریافت دارو و اینکه مشکلی دارد یا خیر بیان کرد: داروها را خدا را شکر از هلال احمر می گیرم. رییس هلال احمر خودش پیگیری کرد تا امور مربوط به دریافت دارو به راحتی انجام شود.

گفتند فعلا شیمی درمانی نیاز نیست

وی درباره روند شیمی درمانی نیز توضیح داد: الان قرص می خورم چون غده کوچیک شده است و گفتند فعلا شیمی درمانی نیاز نیست تا بعد از حدود یکی دو هفته دوباره برای معاینه بروم.

حمیدی درباره حفظ روحیه خود در این ایام عنوان کرد: هیچ وقت ناامید نبودم، دایم می گفتم من خوب می شوم. گاهی حتی پیام هایی می گذارم برای کسانی که مثل من هستند و به آنها هم امید می دهم.

این بازیگر در پایان درباره شرایط این روزهای خود گفت: بعد از این بیماری یک انسان جدیدتر شدم، دیگر فقط دوست دارم کاری کنم که خدا دوست داشته باشد. با خدا شرط کردم فقط کاری کنم که او راضی باشد.

کد خبر 6087559 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • زهره حمیدی ازوضعیت پس از سرطان گفت/انسان دیگری شدم و حالم خوب است
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟