Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از سنا، محمد مهدی بحرالعلوم، در خصوص تغییرات حجم مبنا در بورس و فرابورس اظهار داشت: تغییر حجم مبنا در شرایطی در دستور کار نهاد نظارتی بازار سرمایه قرار گرفت که می تواند برای نمادهای بزرگ بازار با قابلیت نقدشوندگی بالا جذابیت ایجاد کند و این مهم یکی از راهکارها برای هدایت نقدینگی و عملا افزایش کارآیی بازار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این خصوص ادامه داد: سازمان بورس با افزایش حجم مبنا کمک کرد تا نمادهای کوچک که با حجم نقدینگی اندک، آستانه مثبت و منفی پنج  درصد را در روز تجربه می کردند و با حجم معاملاتی قابل توجهی نمی توانستند رویه کشف قیمت روزانه را تغییر دهند، به وضعیت جدید مبنی بر افزایش حجم معاملات جهت کشف قیمت تغییر رویه دهند.

بحرالعلوم در ادامه افزود: به این ترتیب، این مصوبه کمک می کند که بخشی از نقدینگی بازار از سمت سهم های کوچک که به لحاظ سودآوری حمایت نمی شوند به سمت سهام بزرگ و سودآور با نقدینگی بیشتر هدایت شود و عملا این تصمیم به دلیل جذابیت فعلی بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی، موجب رشد متوازن و عملا افزایش کارآیی بازار خواهد شد.

وی اظهار داشت: تنها موردی که در این میان موجب نگرانی برخی سهامداران شده این است که زمانبندی در این میان لحاظ نشده است. بهتر است تغییرات بنیادی در شیوه ها و زیرساخت های بازار با فاصله یک ماه اعمال شود و تجربه قوانین بازار پایه این مهم را به خوبی به اثبات رساند که بازار نیاز به زمان دارد تا خود را با شرایط جدید وفق دهد.

وی در ادامه در خصوص مصوبه دیگر سازمان بورس مبنی بر اعمال محدودیت یک ماهه برای تازه واردان به بازار سرمایه بیان داشت: نوسانات بسیار قابل توجه نشان می دهد که تازه واردان به بازار ، از طریق کانال های مجازی یا مشورت های شفاهی از افراد غیر حرفه ای با هیجان وارد بازار می شوند و پدیده صف نشینی را ایجاد می کنند.  به همین طریق با هر رخدادی که منجر به نوسان می شود نزدیک به ۷۰۰ هزار کد معاملاتی به دنبال یکدیگر عکس العمل نشان می دهند .

به گفته بحرالعلوم، افرادی که تحصیلات مالی یا تحصیلات مرتبط نداشته و تجربه ای در زمینه معاملات سهام ندارند می توانند  راحتی موجب نوسان در بازار شوند. لذا، نهاد ناظر با اعمال قانونی جدید می تواند موجب غربالگری در افرادی شود که وارد بازار می شوند.

وی گفت: البته اعمال محدودیت بر کد اولی ها می توانست روش دیگری نیز داشته باشد. به این ترتیب که کد اولی ها در ابتدا تنها مجاز باشند وارد صندوق های سرمایه گذاری شوند یا این افراد تازه وارد در یک محدوده زمانی بتوانند تنها روی ۵۰ شرکت برتر بازار سرمایه معامله داشته باشند یا اینکه عرضه های اولیه را بیش از پیش رونق می دادیم وتنها این عده از سرمایه گذاران را مجاز به حضور در عرضه های اولیه می کردیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس سازمان بورس کارشناس بازار سرمایه بازار سرمايه بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۳۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه

بازار بورس امروز به نوعی درجا زد؛ به طوری که شاخص کل با افزایش تنها ۶۵۲ واحد به رقم دو میلیون و۳۰۴ هزار واحد رسید.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

نقشه بازار بورس ـ شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟