Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ابتدای این نشست که رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، رئیس انستیتوی شرق شناسی گرجستان ، اساتید دانشگاه، نویسندگان و ایران شناسان دانشگاه های گرجستان در آن حضور داشتند، خانم ساخوکیا نویسنده کتاب و نیز خانم دکتر" پاتی آنتادزه " یکی از اساتید دانشگاه دولتی "ایوانه جوایشویلی" تفلیس به معرفی بخش های مختلف این اثر و چگونگی استفاده دانشجویان رشته ایران شناسی و زبان و ادبیات فارسی پرداختند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین تعدادی از اساتید و مدرسان آموزش زبان فارسی ، گرجی و زبان شناسان در باره نقاط قوت و ضعف این کتاب از نظر ساختار تطبیقی دستور زبان فارسی و گرجی ، فصل بندی کتاب، بررسی تطبیقی اصول و قواعد نوشتاری و گفتاری زبان فارسی بحث کردند .

این کتاب اخیراً در939 صفحه به دو زبان فارسی و گرجی از سوی انتشارات "یونیورسال- تفلیس" در شمارگان محدود چاپ و منتشر شده است که مقرر شد اصلاحات مورد نظر با بهره گیری از نظرات ، تجارب و دانش اساتید زبان فارسی ایرانی و گرجی در چاپ بعدی اعمال گردد.

"حمید مصطفوی" رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، به خانم دکتر سوخاکیا به مناسبت چاپ این کتاب تبریک گفت و با اشاره به پیوندهای تاریخی و فرهنگی دو کشور ایران و گرجستان گفت: آموزش زبان فارسی و مطالعات ایران شناسی از جایگاه ویژه ای در روابط دو جانبه و برنامه ریزی های آموزشی مدارس و دانشگاه های گرجستان برخوردار بوده است.

مصطفوی همچنین با اشاره به اهمیت کتاب های آموزشی زبان فارسی به غیرفارسی زبانان افزود: یادگیری مهارت گفتاری زبان فارسی هدف مشترک عموم فارسی آموزان به شمار می آید و کسب این مهارت به دلیل تفاوت بارز میان دو گونه نوشتاری و گفتاری ، دشواری های فراوان به همراه دارد و تالیف کتاب در این حوزه مستلزم شناخت و اشراف بر تفاوت های یادشده می باشد .

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ادامه به اهمیت دستور زبان فارسی و نقش آن در یادگیری این زبان پرداخت و اهمیت کتاب تالیف شده را در آموزش زبان محاوره ای  فارسی را بیان کرد و افزود: کتب درسی به خاطر اهمیت زیادی که در تعیین محتوای آموزشی و خط مشی آموزشی دارند، مرکز توجه خاص برای همه  اساتید و دست اندرکاران تعلیم و تربیت می باشد .  

مصطفوی اضافه کرد: بنابر این شیوه ی ارائه محتوای آموزشی باید به صورت خاصی باشد که دانش آموزان و دانشجویان را به درگیری با متن بکشاند و آن ها را به فعالیت و جنب و جوش و تلاش متفکرانه و پژوهشی ترغیب نماید و از بی توجهی و بی تفاوتی دور سازد.

خانم ساخوکیا ایران شناس برجسته گرجی و استاد دانشگاه های مختلف گرجستان در زمینه دروس زبان شناسی، دستور زبان فارسی باستان، پهلوی و فارسی کلاسیک و معاصر، رئیس بخش زبان های هندی و ایرانی انستیتوی شرق شناسی وابسته به دانشگاه تفلیس می باشد.

وی مؤلف تحقیقات متعددی در موضوعات زبان شناسی ایرانی، هندی ، اروپایی و زبان شناسی تطبیقی می باشد و سبک نوشته های هخامنشی و چند اثر ادبی و پهلوی را از زبان فارسی به زبان گرجی ترجمه کرده است و درحال حاضر فرهنگ فارسی و گرجی را در دست تالیف دارد .

برچسب‌ها باکو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: باکو گرجستان گرجستان گرجستان گرجستان گرجستان باکو دستور زبان فارسی زبان فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۵۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود

محمدعلی عزت زاده دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا به برگزاری این رویداد توسط انجمن ایران شناسی اشاره کرد و گفت: این انجمن نخستین انجمن علمی در این حوزه است که در سال ۱۳۲۴ توسط دکتر پورداود تأسیس شد. بعد از یک وقفه دوباره این انجمن از از سال ۱۳۹۶ و با همت دکتر محمود جعفری دهقی فعالیت خود را دوباره آغاز کرد.

وی ادامه داد: برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی مهم‌ترین کاری است که انجمن‌های علمی و سازمان‌های مردم نهاد برگزار می‌کنند و در این خصوص انجمن علمی ایران شناسی هم بر آن شد تا با توجه به شعبه‌هایی که در سراسر ایران دارد این رویداد را به صورت متمرکز در تهران آغاز کند.

به گفته دبیر اجرایی کنگره ملی ایران شناسی؛ ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، متون ادب فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران، فرهنگ و هویت ایرانی، مطالعات اجتماعی، محیط زیست، باستان‌شناسی، هنر و معماری و ادبیات تطبیقی، محور‌های این کنگره خواهد بود که در این خصوص سخنرانان به ایراد سخن می‌پردازند.
عزت زاده در خصوص روند برگزاری کنگره افزود: در روز برگزاری که در تاریخ پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود در مجموع ۴۱ سخنرانی تعریف شده است که ۳۳ سخنرانی آن در ۷ نشست تخصصی تعریف شده است و ۴ سخنرانی درمراسم افتتاح و ۴ سخنرانی هم در مراسم پایانی آن برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۱۲ چکیده به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از مجموع این تعداد آثار رسیده، ۸۱ چکیده توسط داوران پذیرفته شد که تعدادی از آن‌ها برای سخنرانی، تعدادی برای چاپ و تعدادی هم جهت انتشار در پوستر انتخاب شدند.

وی در خصوص برگزاری این رویداد در سال‌های آتی افزود: از آن جایی که ایران شناسی، مهمترین علمی است که ایران امروز به آن نیاز دارد و باید برای احیای هویت ملی گمشده خود نهایت تلاش را کنیم. در این مسیر آموزش و پژوهش حرف اول را می‌زند و انجمن ایران شناسی در نظر دارد تا در سال اینده این کنگره را به صورت بین المللی برگزار کند و حتی فرصتی را فراهم کنیم تا در شهر‌های مختلف آن را برگزار کنیم.

گفتنی است؛ نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • نشست علمی «چالش‌های خانواده‌ اسلامی در عصر معاصر» در اردبیل
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • برگزاری نشست تخصصی شاهنامه خوانی بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان در سال ۱۴۰۳
  • در نخستین روز از نمایشگاه کتاب چه نشست‌هایی برگزار می‌شود؟
  • در اولین روز از نمایشگاه کتاب چه نشست‌هایی برگزار می‌شود؟
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • پویش نقالی شاهنامه در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود
  • ۱۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟