Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-28@16:00:33 GMT

کاسبان کرونا

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۲۰۹۸۶

کاسبان کرونا

هرچقدر خیابان‌های دنیای حقیقی طی چند روز گذشته خالی از رفت و آمد بود، عوضش کوچه پس کوچه‌های دنیای مجازی از شدت حضور آدم‌ها بلبشویی است که نگویید و نپرسید! برای همین هم اگر بین لایک کوبیدن‌ها و کامنت گذاشتن‌های خودتان و بقیه خوب دور و برتان را نگاه کنید خواهید فهمید که کرونا تنها یک ویروس سرماخوردگی نیست، این بیماری لعنتی در فضای مجازی از خودش کلی ویروس دیگر هم به جا گذاشته از ویروس شایعات و نا‌امیدی گرفته تا ویروس مرگباری به نام احتکار؛ آدم‌هایی که میان ترس و دلهره مردم در فجازی این روزها از این نمد برای خودشان کلاهی بافته‌‌اند؛ کلاه‌های گشادی که اگر حواسمان نباشد سرمان می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محتکرانی که در فجازی، ماسک‌شان را بر می‌دارند

این قشر صدای اعتراض وزیر بهداشت را هم در آورد تا جایی که طی یک نامه در گلایه‌هایش گفت: «آیا رواست گروهی دل به دریای آلودگی جهت رهایی مردم بزنند و گروهی لباس و ماسک و... بیمارانشان را در انبارها برای سودجویی صد برابری یا قاچاق به دیگر کشورها تلنبار کنند؟» برای همین پربیراه نیست که این دسته را در حال حاضر منفورترین قشر میان کاربران فضای مجازی بدانیم، گروهی که به قول مهران مدیری راه و رسم کفتارها را خوب یاد گرفته‌اند و خوب بلدند تا با درد مردم پول و پله بیشتری برای خود دست و پا کنند. محتکرانی که این بار به جای کوچه و خیابان رد و نشانشان را می‌شود در مرورگر اینستاگرام، تایملاین توییتر و سایت‌های فروش اینترنتی پیدا کرد. کاری هم که انجام می‌دهند چندان ساز و کار پیچیده‌ای ندارد، این گونه نادر با خرید فله‌ای و انبار کالاهای مورد نیاز مردم بعد از کمیاب شدن آن، در صفحات و حساب‌های کاربری‌شان شروع می‌کنند به رونمایی از آن جنس خاص تاجایی که با قیمت بالا آن را برای فروش می‌گذارند. فارغ از شبکه‌های اجتماعی این آش در فروشگاه‌های اینترنتی به اندازه‌ای شور شد که چند روز پیش در سایت دیوار به دنبال احتکار و گرانفروشی ماسک‌های طبی این درگاه اعلام کرد که تمام آگهی‌های مربوط به فروش این کالا را حذف خواهد کرد. اما این همه ماجرا نبود یکی دو روز پیش هم گزارش تلویزیون از کشف پنج میلیون ماسک بهداشتی در انبار یکی از فروشگاه‌های معروف اینترنتی حسابی سر و صدا به پا کرد. موضوعی که هرچند با تکذیب صاحب این فروشگاه رو‌به‌رو شد و تا زمان نوشتن این گزارش همچنان به تایید و تکذیب رسمی نرسیده، اما انتشار خبرش یک نکته مهم دارد؛ این‌که دنیای مجازی در حال حاضر مهم‌ترین محفل جولان اهالی احتکار است.

شما لایک بزنید ما پول به جیب

خیلی از ما شوخی شوخی پست‌های زیر دستمان را لایک می‌کنیم و خبر نداریم که آنها با همین لایک‌های ساده جدی جدی پولدار می‌شوند. این چند وقت تا دلتان بخواهد برایتان از صفحات جعلی و زرد گفته‌ایم، گروهی که برای دیده شدن از گذاشتن هر خبر وعکس دروغ و تاریخ گذشته‌ای دریغ نمی‌کنند؛ اما شاید در نگاه اول خیلی‌هاتان گمان کنید که شاید پشت همه این مطالب عجیب و غریب فقط انگیزه دیده شدن خوابیده‌؛ برای همین هم احتمالا بسیاری از مخاطبان این صفحات زرد نمی‌دانند که با لایک و فوروارد یک پیام و در نهایت زیاد شدن دنبال‌کننده و اعضای این کانال‌ها چه پول‌های هنگفتی را در جیب صاحبان این حساب‌های کاربری می‌ریزند. اتفاقی که روند پیچیده‌ای هم ندارد. لایک و کامنت، دنبال‌کننده می‌آورد، دنبال‌کننده زیاد، تقاضای تبلیغ‌های تجاری را بالا می‌برد و تبلیغ‌های تجاری پول و درآمد بالا را برای صاحبان این صفحات رقم می‌زند.

رویا سادات هاشمی - مجازیست / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا کاسبان کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۰۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.

محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال ۲۰۲۲ در نشریه Nature Communications منتشر شد.

دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در Nature Communications منتشر شد.

محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به ۱۷ مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.

محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از ۱۵ سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.

CNM-Au۸ سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.

به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • ببینید | پول بده لایک کن!
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند