Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسسه ملی تحقیقات سلامت، به پنج دلیل، انتشار نمودار جعلی منتسب به سازمان بهداشت جهانی از آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران را غیر واقعی و فاقد اعتبار عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان: به دنبال انتشار نموداری جعلی در فضای مجازی با عنوان "پیش بینی سازمان بهداشت جهانی از مبتلایان کرونا در ایران" موسسه ملی تحقیقات سلامت، این نمودار را به 5 دلیل فاقد اعتبار دانست که به شرح ذیل است: 


اول اینکه، بی نام و نشان است و مرجعی با آن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دوم اینکه، نمودار مثل نقاشی است. حتی نمودارهای بر مبنای مدل سازی هم اینچنین شسته رفته نمی شود.


سوم اینکه، از منظر اپیدمیولوژی این نمودار شبیه منحنی اپیدمی های با تک منبعی (common source) است. مثلا یک مسمومیت غذایی که در یک نقطه زمان رخ می دهد و به یک اوج می رسد و در نهایت هم به صفر می رسد.  در صورتی که اپیدمی ویروس کرونای 2019 یک اپیدمی پیشرونده (propagated) چنین شکلی ندارد و در موارد محدود شونده نیز که اپیدمی کنترل می شود منحنی غیر قرینه است.


چهارم اینکه، اعداد و ارقام معلوم نیست بر مبنای چه مفروضاتی شکل گرفته است و توجه باید کرد که در آمار چین هم در اوج آن به عدد 24 هزار در روز نرسید و تا کنون در کل جهان به عدد قریب 90 هزار رسیده است و ادعای دیدن 24 تا 25 هزار مورد در 8 فروردین نیاز به ادله جدی دارد. از آن مهمتر اینکه حتی اگر رسیدن به عدد 24 هزار مورد در روز در 8 فروردین تحقق پیدا کند دیگر به قطعیت می شود گفت که تا اردیبهشت به صفر نخواهد رسید.


پنجم اینکه، از نظر زمانبندی و شیب منحنی نیز غیرمنطقی است و در منحنی های اپیدمی های پیش رونده نیز سمت افزاینده منحنی شیب متناسب با توزیع نرمال ندارد.

 

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: کرونا ویروس پیشگیری از شیوع ویروس کرونا ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۴۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور

به گزارش جام جم آنلاین البرز،محمدحسن ابراهیمی جم در کارگاه علمی با موضوع «بیماری‌های آبله گوسفندی و آبله بزی؛ با تاکید بر روش‌های صحیح نمونه گیری، انتقال نمونه و تشخیص بیماری» که در بیست و یکمین کنگره دامپزشکی کشور برگزار شد، در ابتدا به بیماری، علائم بالینی، اهمیت بیماری و اینکه به چه علت آبله بزی و گوسفندی در زمره بیماری‌های اخطار کردنی سازمان جهانی بهداشت دام است، اشاره کرد.

وی چگونگی نحوه نمونه برداری صحیح، زمان درست نمونه برداری، نحوه انتقال به آزمایشگاه را موضوعاتی مهم عنوان کرد و افزود: زمان، تیپ و حجم نمونه مواردی است که باید به درستی رعایت شود تا نمونه سالم و با حفظ ویروس به آزمایشگاه منتقل و در شرایط صحیح در آنجا نگهداری شود.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به تکنیک‌های تشخیصی، گفت: مدیریت نمونه برداری برای رسیدن به تشخیص درست، موضوعی است که باید توسط آزمایشگاه و تکنسین به آن توجه شود.

وی با تاکید بر اینکه تکنیک‌های تشخیصی در آزمایشگاه‌های رفرانس کاملا تخصصی و متفاوت است، تصریح کرد: در آزمایشگاه‌های رفرانس از روش‌هایی تشخیصی ویژه‌ای استفاده می‌شود که دیگر آزمایشگاه‌ها قادر به انجام آن‌ها نیستند و در همین راستا، این آزمایشگاه موظف به ارائه سیاست کنترل بیماری است.

وی با تاکید بر اینکه موسسه رازی به عنوان دارنده آزمایشگاه مرجع باید در این زمینه ورود پیدا کند گفت: رازی همکار سازمان دامپزشکی به عنوان نماینده WOAH است و می‌تواند در تعیین سیاست‌های کنترل بیماری به سازمان دامپزشکی کشور کمک کند.

عضو هیئت علمی موسسه رازی جهت دهی برای تعیین استراتژی‌ها را از دیگر اهداف این مجموعه عنوان کرد.

وی همچنین به نحوه مدیریت بیماری در گله توسط کلینیسین‌ها اشاره کرد و افزود: واکسن و واکسیناسیون در استراتژی‌های کنترل، نقش بسیار مهمی دارد و واکسن‌های تولید شده در موسسه رازی نشان دهنده موفقیت در این حوزه است چراکه بر اساس مستندات در چهار سال اخیر شاهد هیچ‌گونه مشکلی در زمینه کارآیی واکسن وجود نداشت.

ابراهیمی جم ادامه داد: این نشان دهنده نقش تاثیرگذار و مهم واکسن رازی است، چرا که تنها واکسنی که برای کنترل و پیشگیری از این بیماری در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، واکسن موسسه رازی است و با وجود واکسیناسیون موفق، نیازی به واردات واکسن وجود ندارد.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به ضرورت بررسی موضوع سیاست‌های کنترل بیماری، تصریح کرد: لازم است علاوه بر واکسیناسیون منطقه و گله، از سایر روش‌های جهت پیشگیری و کنترل بیماری استفاده شود.

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • برگزاری همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد
  • پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری
  • همکاری هنرمندان ایران و فرانسه برای مسابقه عکاسی درباره آب
  • الزام مراکز طرف قرار داد بیمه سلامت به ارائه خدمات پوشش بیمه‌ای
  • کمک میلیاردی یک موسسه خیریه به نیازمندان قزوینی
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد