Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک مرکزی گزارش آمار چک‌های مبادله‌ای کشور در دی ماه ۹۸ را منتشر کرد که براساس این گزارش نسبت تعداد چک‌های برگشتی به کل چک‌های مبادله‌ای در کردستان ۳.۵ درصد از میانگین کشور بیشتر است. ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۰ استانها کردستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اداره آمار اقتصادی مدیریت کل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی گزارش دی‌ماه 98 درباره آمار چک‌های مبادله‌ای در کشور را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش رسمی منتشره، استان‌های کهگیلویه ‌و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و کردستان به ترتیب و با آمار 15.2 درصد، 12.2 درصد و 11.7 درصد، بیشترین نسبت تعداد چک‌های برگشتی به کل چک‌های مبادله‌ای را به نام خود ثبت کرده‌اند.

استان کردستان در حالی با ثبت آمار 11.7 درصدی پس از کهگیلویه ‌و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری بدترین وضعیت را در میان استان‌های کشور به خود اختصاص داده که نسبت تعداد چک‌های برگشتی به کل چک‌های مبادله‌ای در کل کشور تنها 8.2 درصد است و این بدان معناست که نسبت تعداد چک‌های برگشتی به کل چک‌های مبادله‌ای در کردستان 3.5 درصد از میانگین کشور بیشتر است!

نکته دیگری که در گزارش بانک مرکزی حائز اهمیت است، آنکه، علت برگشت خوردن 97.2 درصد تعداد چک‌ها در استان کردستان کسری یا فقدان موجودی بوده و تنها 2.8 درصد از کل تعداد چک‌های برگشتی در استان به دلایلی چون «عدم تطابق امضا، نقص امضا، مغایرت تاریخ عددی و حروفی، مخدوش بودن امضا یا مندرجات چک، مغایرت مبلغ حروفی با عددی چک، مسدود بودن حساب مورد نظر و مسدود بودن چک با شماره سری و سریال مرتبط»، برگشت خورده‌اند.

هشدار بانک مرکزی به دارندگان بیش از 20 فقره چک برگشتیبخشنامه جدید بانک مرکزی/ رفع سوءاثر چک برگشتی فاقد شکایت، پس از 3 سال

بررسی گزارش‌های میدانی خبرنگار تسنیم از سطح بازار کردستان گویای آن است که بسیاری از فعالان اقتصادی کالای خود را از طریق صدور چک خریداری کرده‌ و به‌دلیل رکود در بازار نتوانسته‌اند آن کالا را به فروش برسانند و به همین دلیل هم، توان پاس کردن چک‌های صادره را نداشته‌ و چک‌شان برگشت خورده است و این گزارش‌ها بر نظر کارشناسانی صحه می‌گذارد که بالا بودن آمار چک‌های برگشتی را یکی از نشانه‌های نامناسب بودن فضای کسب و کار می‌دانند.

آمار رسمی منتشره در این حوزه، تنها بخشی از واقعیت تأسف‌بار حوزه اقتصادی در استان کردستان با وجود ظرفیت‌های اقتصادی و مزایای موجود در این استان مرزی نسبت به کشور است که با عرض پوزش در اختیار افکار عمومی و منصوبان ناکارآمد و بی‌عمل دولت در کردستان قرار می‌گیرد.

گرچه از سال‌ها قبل، حوزه اقتصادی استان کردستان به دست فردی بنفشی و برستادی سپرده شده بود و بارها و بارها «مطالبه مردمی مبنی بر ضرورت شفاف‌سازی عملکرد بانک‌ها، وضعیت تأُسف‌بار، موفقیت‌های کسب شده در بخش‌های مختلف همچون صدرنشینی در تورم و آمار چک‌های برگشتی به لطف دولتمردان بی‌تدبیر و سوءمدیریت حاکم بر حوزه اقتصادی استان»، توسط این رسانه مردمی به استاندار و مسئولان متولی گوشزد شد، اما گوش آنان به واقعیت‌ها بدهکار نبود.

از آنجا که اخیراً هم یکی دیگر از نزدیکان و نورچشمی‌ استاندار، با استناد به گزارش‌های منتشره توسط مراجع رسمی تداوم ناکارآمدی در حوزه اقتصادی استان را برعهده گرفته، باز هم افکار عمومی انتظار «پاسخ‌گویی و شفاف‌سازی عملکرد بانک‌ها» را داشته و این رسانه براساس رسالت خود، مطالبات مردم را منعکس و پیگیری می‌کند.

باید منتظر ماند و دید که آیا بألاخره عملکرد بانک‌ها در استان «شفاف‌سازی» می‌شود یا همانند این سال‌های عمر و رویکرد دولت تدبیر و امید در کردستان، خیر!

انتهای پیام/481/ش

R7848/P/S6,66/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: چک های مبادله ای استان کردستان حوزه اقتصادی آمار چک بانک مرکزی شفاف سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۷۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است

اسماعیل زارعی‌کوشا در اولین جلسه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال جاری که در سالن شهدای گمنام استانداری اظهار داشت: مطالبه جدی جمهوری اسلامی ایران از عراق بازگشایی بازارچه‌های هنگه ژال و سیف بوده که اخیرا در جلسه شورای امنیت ملی مصوب شد و پیگیری این موضوع در دستور کار قرار دارد.

استاندار کردستان بر لزوم هماهنگی مرز‌های همجوار تاکید کرد و گفت: نظارت بر مرز‌ها در استان‌های همسایه باید یک رویه مشترک داشته باشد و در لازم است نشست مشترک با استانداران کرمانشاه و آذربایجان غربی جهت جلوگیری از نقض تصمیمات برگزار شود.

وی با بیان اینکه برخورد با قاچاق باید به صورت موثر باشد، اضافه کرد: قاچاق تبعات اقتصادی و امنیتی دارد و ابعاد آن باید به درستی تجزیه و تحلیل شود.

زارعی‌کوشا به راه‌اندازی و استقرار دستگاه ایکس ری در مرز باشماق اشاره و اضافه کرد: همه مرز‌های کشور در این زمینه با مشکل مواجه هستند، اما باید راه‌اندازی به صورت جدی پیگیری شود.

افزایش ۴۲ درصدی کشفیات کالای قاچاق در کردستان

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان نیز گفت:  در سال ۱۴۰۲، یک هزار و ۵۳۸ پرونده قاچاق کشف و هزار و ۱۸۶ متهم دستگیر شدند.

علی خداویسی افزود: در پرونده‌های مذکور بالغ بر پنج هزار و ۳۸۸ میلیارد ریال انواع کالای قاچاق در استان کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن با رشد ۴۲ درصدی همراه بود.

وی گفت: بیشترین میزان افزایش کشفیات در حوزه البسه با رشد ۱۸۱ درصدی به ثبت رسید.

خداویسی یادآور شد: پارسال، سه هزار و ۴۵۵ فقره پرونده قاچاق در شعب بدوی تعزیرات حکومتی استان تشکیل و برای سه هزار و ۱۷۱ پرونده رای محکومیت صادر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • اعلام آمار مرگ و میرهای سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است
  • وقوع ۵۹ درصد تصادفات تهران در بزرگراه ها/ مناطق ۴ و ۱۲ دارای بیشترین آمار تصادفات
  • بیشترین علت تصادفات درون‌شهری کردستان اعلام شد
  • ساخت ۶۰ درصد پروژ‌های مدرسه‌سازی با مشارکت مردم