Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@13:16:59 GMT

تست سرپایی کرونا علمی نیست

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۳۶۶۳۶

دکتر علیرضا بیگلری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به برخی مباحث مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر عدم اطمینان به سلامت کیت‌های تشخیص کرونایی که از خارج از کشور وارد ایران می‌شوند، گفت: بسیاری از کیت‌هایی که وارد کشور می‌شوند، منبع مشترک ندارند، بلکه از کشورهای مختلف وارد می‌شوند و در عین حال از موسسات معتبر دنیا وارد کشور ما می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال میلیون‌ها مورد از این کیت‌ها هم در دنیا مورد استفاده قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه البته اغلب کیت‌های دریافتی ما از سوی سازمان بهداشت جهانی است، افزود: بنابراین عمدتا کیت‌هایمان، کیت‌هایی هستند که سازمان بهداشت جهانی از منابع معتبر تهیه کرده و برای ایران هم ارسال می‌کند. غالب کیت‌هایی که در کشورمان استفاده کرده‌ایم از دو منبع بوده است؛ به طوری که یا بدون واسطه از سوی سازمان بهداشت جهانی آمده و یا کیت‌های چینی هستند که اثبات شده که بهترین کارایی را دارند.

رییس انستیتو پاستور ایران تاکید کرد: البته در انستیتو پاستور هم شدیدا کیت‌ها را کنترل می‌کنیم. در انستیتو دو ماه قبل از اینکه کرونا وارد کشور شود، تعداد بسیار زیادی از کیت‌های تشخیصی موجود در دنیا را امتحان کرده و کیت درست دنیا را که برای کشور ما مناسب باشد، انتخاب کرده بودیم. اگر این اتفاق نیفتاده بود، همان روزهای اول بحران غرق می‌شدیم. ما روز اول بحران کاملا می‌دانستیم که با کدام مکانیزم می‌خواهیم پیش رویم.

انجام روزانه ۱۲۰۰ تست کرونا در انستیتو پاستور

بیگلری با بیان اینکه پیش از این به طور کلی می‌توانستیم ۸۰ تست در انستیتو پاستور انجام دهیم، اظهار کرد: این درحالیست که اکنون می‌توانیم روزانه ۱۲۰۰ تست فقط در پاستور انجام دهیم. در عین حال انستیتو پاستور نزدیک به ۲۵ آزمایشگاه مرتبط با کرونا هم در دانشگاه‌های دیگر راه‌اندازی کرد که زیر نظر ما کار می‌کنند. به طور کلی هدایت آزمایشگاهی تشخیص کرونا به انستیتو پاستور محول شده است.

وحدت رویه آزمایشگاه‌های تشخیص کرونا در کشور


وی ادامه داد: در عین حال سازمان بهداشت جهانی از این بابت که ایران توانست سیستمی یکپارچه را در انجام آزمایش‌های تشخیصی کرونا ایجاد کند، اظهار خوشحالی کرده است. کشورهای دیگر از کیت‌های تشخیصی مختلف استفاده کرده‌اند، اما در ایران استراتژی و پروتکل تشخیصی ما به صورت یکسان است. به این معنی که در سایر استان‌ها مانند تبریز، مشهد، اهواز، زاهدان و... همان اقداماتی را در تشخیص کرونا انجام می‌دهند که در تهران انجام می‌شود. این وحدت رویه باعث می‌شود که بتوانیم تفسیرهای یکسان درباره بیماری داشته باشیم.

بیگلری با بیان اینکه این وحدت رویه و یکپارچگی هنری بود که از سوی دانشمندان پاستور از ماه‌ها قبل طراحی شده بود، گفت: بر همین اساس ما از همان دقایق اول ورود بیماری به کشور می‌دانستیم که با کدام کیت، به چه روشی و به چه صورتی پیش رویم. به همین دلیل در روز بحران هیچ شکی به استراتژی تشخیصی‌مان نداشتیم. همه فکر می‌کردند که کیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی نقطه ضعف ما در کرونا باشد، اما در حال حاضر می‌بینید که تشخیص‌های آزمایشگاهی نقطه قوت ما محسوب می‌شود. زیرا خیلی زود توانستیم بر کار مسلط شویم و بیماران بستری در بیمارستان‌ها را با تشخیص جدا کنیم.

فرصتِ کرونا برای شبکه آزمایشگاهی کشور

افزایش آزمایشگاه‌های تشخیص کرونا به ۳۰ آزمایشگاه تا پایان هفته

وی همچنین اظهار کرد: در عین حال مهم‌ترین نکته این است که توانستیم در این بحران از یک تهدید، فرصت بسازیم و بتوانیم شبکه آزمایشگاهی کشور را سروسامان دهیم. در حال حاضر در کل کشور با همین سیستم کار می‌کند و قدرت شبکه آزمایشگاهی بسیار زیاد شده است. به طوری که برآوردمان این است که تا پایان هفته تعداد آزمایشگاه‌هایی که از نظر تشخیص کرونا فعال می‌شود، به ۳۰ استان خواهد رسید. زیرا می‌خواهیم وضعیت به گونه‌ای باشد که دیگر نمونه‌ای جابجا نشود و قرار نباشد به تهران ارسال شود، بلکه در همان استان کار تشخیص انجام شود.

بیگلری با بیان اینکه طی چند روز اخیر فوق‌العاده تحت فشار بودیم و چند برابر کار می‌کردیم تا بتوانیم فشار کشور را کاهش دهیم، گفت: اما از این به بعد آزمایشگاه‌هایی که راه افتاده است، هر یک از آن‌ها می‌توانند حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ تست را خودشان انجام دهند. بنابراین ظرفیت آزمایشگاهی عظیمی برای تشخیص کرونا در کشور ایجاد شد. به طوری که در بطن یک تهدید، یک فرصت ایجاد شد. بنابراین هم از نظر آزمایشگاهی و هم از نظر سلامت کیت‌ها بررسی شده و مشکلی وجود ندارد.

وی تاکید کرد: تقریبا می‌توانیم بگوییم که حتی با بدترین سناریو که وضع بیماری تا آخر فروردین هم پیش رود، ما به اندازه کافی کیت تشخیصی در کشور ذخیره داریم.

تست سرپایی کرونا، مبنای علمی ندارد

رییس انستیتو پاستور ایران درباره انجام تست سرپایی برای کرونا ویروس جدید، گفت: تست سرپایی فعلا در پروتکل‌های ما جایی ندارد و کل دنیا هم می‌گویند که اگر کسی علائم ندارد، تست دادنش فایده‌ای ندارد. زیرا ممکن است اکنون فردی تست دهد و نتیجه تست منفی باشد، اما دو ساعت بعد در تاکسی یا خیابان آلوده شود. بنابراین افراد سالم اصلا نیازی به تست ندارند. تست سرپایی انواع مختلفی دارد مانند رپید تست یا تست مولکولی، اما این تست‌ها در حال حاضر در کشور فقط برای بیماران علامت‌داری که اندیکاسیون بستری دارند، به کار می‌رود.

بیگلری تاکید کرد: در حال حاضر تست سرپایی در پروتکل ما جایی ندارد و علمی نیست. حال ممکن است که عده‌ای برای سودجویی این موضوع را در فکر مردم اندازند، اما این اقدام علمی نیست.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سازمان بهداشت جهانی انستیتو پاستور کیت های تشخیص تشخیص کرونا حال حاضر تست سرپایی عین حال کیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۳۶۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان ایران با استفاده از تکنولوژی پیشرفته هسته‌ای برای تشخیص بیماری‌های مختلف موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت (یکی از روش‌های غیر تهاجمی در پزشکی) شده‌اند.

این دستگاه جهت ثبت و آشکارسازی تجمع مواد رادیو اکتیو در بافت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش تصویربرداری، براساس وضعیت بیمار، رادیودارو در ارگان‌های مختلف جذب و کسری از فوتون‌ها ازمیان بافت نرم احاطه شده عبور کرده و نهایتا توسط دوربین گاما آشکارسازی می‌شوند.

اخیراً پژوهشگران این مجموعه با ارائه ایده صنعتی سازی دستگاه تصویربرداری اسپکت از تمام بدن توانسته‌اند رتبه نخست بخش اتصال پذیری و میکروالکترونیک نخستین رویداد نکست را از آن خود کنند.

بهنوش تیموریان فرد، قائم مقام این شرکت دانش بنیان به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شرکت در حوزه تولید تجهیزات پزشکی هسته‌ای فعالیت می‌کند و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته  پزشکی هسته‌ای موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت شده است. اخیرا نیز به دنبال صنعتی سازی این دستگاه از تمام بدن هستیم.

قائم مقام این شرکت دانش بنیان درباره این دستگاه عنوان کرد: این دستگاه قابلیت تصویربرداری از عملکرد تمامی بافت‌ها و ارگان‌های مختلف بدن را دارد و برای تشخیص بیماری‌ها به خصوص سرطان می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

وی افزود: رادیو دارو، اشعه گاما از خود ساطع می‌کند. در این روش غیر تهاجمی، رادیو دارو به بیمار تزریق می‌شود. سپس رادیو دارو بنابر ویژگی‌هایش در یکی از بافت‌های بدن تجمع بیشتری پیدا کرده و اشعه گاما پخش می‌کند. در نهایت اشعه گاما حاصل از خروجی بدن بیمار دریافت شده و تبدیل به تصاویر دو بعدی و سه بعدی می‌شود بدین طریق پزشک معالج می‌تواند گزارشی از نحوه عملکرد ارگان‌های خاص بدن مانند قلب، کلیه، کبد و حتی استخوان‌ها بدست آورد.

تیموریان تصریح کرد: این دستگاه در ایران نمونه مشابه داخلی ندارد و تولید این فناوری «های‌تک» در دنیا تنها در انحصار چند کشور پیشرفته مانند هلند، آمریکا و آلمان است. هرچند پژوهشگران این مجموعه توانسته‌اند به چنین فناوری دست پیدا کنند، اما برای اجرای این طرح با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مشکل ما این است که ارگان‌ها و نهاد‌های دولتی همچنان از دستگاه‌های وارداتی استفاده می‌کنند. همچنین شرکت‌های وارد کننده نیز برای واردات این دستگاه‌ها ارز دولتی دریافت می‌کنند؛ این شرکت‌ها با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و گاهی با ارز نیمایی ۲۸ هزار و پانصد تومانی این دستگاه‌ها را از کشور‌های رقیب خریداری و وارد می‌کنند. این مساله رقابت ما با شرکت‌های وارد کننده این دستگاه‌ها را سخت کرده است. ما از دولت و مسئولان توقع داریم با شرکت‌های وارد کننده در فضایی برابر رقابت کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی
  • ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت
  • آزمایشگاه‌های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی
  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در بین حرف پزشکی دارند
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور