Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان، با اشاره به اینکه مردم سرمایه ارزشمندی برای حفظ و نگهداری منابع طبیعی محسوب می‌شوند، گفت: این هفته فرصت مناسبی برای مشارکت اقشار مختلف مردم در حفاظت احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی به شمار می آید.

سعدی نقشبندی امروز(۱۴ اسفند) در جمع خبرنگاران استان، اظهار کرد: تعداد کل پرونده کشفیات ۲۴ فقره در سراسر استان بوده که شهرستان قروه با ۱۱ فقره بالاترین تشکیل پرونده کشفیات را دارا بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مجموع حجم چوب کشف‌شده در استان را ۱۲۱ مترمکعب دانست و  افزود: مجموع زغال کشف‌شده در کشور چهار هزار و ۴۳۴ کیلوگرم بوده که شهرستان سنندج با دو هزار و ۹۲۰ کیلوگرم بالاترین عملکرد را دارا بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان، به اختصاص ۳۶ میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای مدیریت بوم‌سازگان زاگرس اشاره و بیان کرد: اختصاص این اعتبار در شرایط تحریم و نامناسب بودن اقتصاد از سوی رهبر معظم انقلاب، نشان دهنده اهمیت منابع طبیعی است.

نقشبندی ذکر کرد: پروژه‌های آبخیزداری استان شامل عملیات مکانیکی، عملیات خاکی، کنترل سیالب و آبخوان‌داری و عملیات بانکت بندی اراضی شیب‌دار است که به‌صورت احداث ۷ بند خاکی، احداث ۲۵۰ بند کوتاه اصالحی سنگی گابیونی و سنگی مالتی به منظور تعدیل و کنترل سیالب در مناطق سیل‌خیز استان و همچنین عملیات بانکت بندی با سطح ۱۲۲ هکتار به جهت مدیریت رواناب و تقویت پوشش گیاهی از جمله اقدامات صورت گرفته در بخش آبخیزداری استان بوده است.

وی با اشاره به عوامل آتش سوزی، عنوان کرد: تبدیل اراضی ملی به زمین‌های زراعی توسط کشاورزان، اختلافات قومی و عشیره‌ای مسائل اجتماعی، آتش زدن بوته‌زارها و بیشه‌ها برای از بین بردن جانوران مضر توسط روستائیان و کشاورزان، پرتاب سیگار یا کبریت روشن در مسیر جاده‌ها، سهل‌انگاری گردشگران که به منظور تفریح و تفرج و آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی از جمله برخی از علل آتش‌سوزی‌های است.

نقشبندی با اشاره به اینکه تاکنون ۶۵ درصد از این اعتبار تخصیص یافته است، افزود: میانگین پیشرفت فیزیکی در حوزه آبخیزداری ۸۲ درصد، حوزه مرتع ۸۵ درصد، حوزه توسعه جنگل ۱۰۰درصد، کاداستر اراضی جنگلی ۸۲ درصد، مبارزه با آفات و بیماری های جنگلی ۷۵ درصد و تامین سوخت جایگزین ۱۰۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به ۲۷۱ فقره آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی در استان، افزود: بیشترین حریق‌ها از نظر تعداد مربوط به شهرستان بانه با ۷۶فقره، بیشترین حریق از نظر مساحت مربوط به شهرستان سقز با ۸۳۲ هکتار و کمترین سطح سوخت مربوط به شهرستان دیواندره با مساحت ۴۴ هکتار است.

نقشبندی خاطرنشان کرد: در این هفته ضمن رعایت الزامات بهداشتی و مقابله‌ای با ویروس کرون تعداد ۱۰۰ هزار اصله نهال در عرصه های ملی غرس شد.

وی با اشاره به اینکه مردم سرمایه ارزشمندی برای حفظ و نگهداری منابع طبیعی محسوب می‌شوند، افزود: این هفته فرصت مناسبی برای مشارکت اقشار مختلف مردم در حفاظت احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی به شمار می آید.

 وی یادآور شد: ۳۸ دستگاه آبگرمکن خورشیدی به اهالی روستای عیسولی مریوان، ۲۹ دستگاه به اهالی روستاهای شهرستان بانه، ۱۰ دستگاه در روستای سرخه توت کامیاران، ۱۰ دستگاه در روستای کلجی سروآباد و سه دستگاه برای تامین آبگرم مصرفی مدارس روستاهای هزارکانیان، مودی و آب باره شهرستان دیواندره تحویل داده شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منابع طبيعي منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۷۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت

سید مازیار رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در مراسم نوزدهمین سالگرد شهادت مهندس ناصر پیروی و یادواره شهدای انفال با بیان اینکه حراست از جنگل خط قرمز این شهید والامقام بود، گفت: شیوه مبارزاتی و برخورد شهید پیروی با قاچاقچیان و سوداگران چوب یک الگوی تمام عیار است.

او شهید پیروی را بسیار مقرراتی، مسئولیت پذیر، جدی و پرتلاش در کار دانست و افزود: شهید ناصر پیروی با فریاد عدالت خواهی، تن قاچاقچیان چوب در گیلان را به لرزه در آورده بود.

شهید راه انفال، صیانت و حافظ منابع طبیعی، شهید ناصر پیروی، متولد سال ۱۳۳۸ در روستای چشناسر منطقه دیلمان شهرستان سیاهکل بود، سال ۱۳۵۹ وارد وزارت جهاد سازندگی شد و پس از طی مدارج تحصیلی دانشگاهی در مقطع کاردانی و پس از آن اخذ مدرک کارشناسی تا سال ۱۳۷۱ در سازمان جهاد سازندگی استان گیلان خدمت کرد و در ابتدای سال ۱۳۷۲ به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان منتقل شد.

او در سال ۱۳۷۹ به عنوان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماسال منصوب و با مدیریت جهادی، ضمن ایجاد وفاق و همدلی بین همکاران و همچنین استفاده مناسب از مشارکت خوب مردم این شهرستان، فعالیت‌های شایان توجهی در خصوص پاسداشت از انفال الهی به انجام رساند و عملکرد درخور تقدیری ارائه داد.

مهندس پیروی در سال ۱۳۸۴ پس از سال‌ها مبارزه قاطع با قاچاقچیان چوب و غارتگران جنگل و جلوگیری از تجاوز آنان به انفال الهی، نهایتا به دلیل امتناع از برآوردن خواسته‌های گروهی سودجو، به طرز مظلومانه‌ای به شهادت رسید و به عنوان شهید مبارزه با مفاسد اقتصادی مشهور شد.

بیشتر بخوانید: هجدهمین سالروز شهادت مهندس ناصر پیروی + تصاویر

این شهید گیلانی مدافع انفال در تاریخ ۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴ در مسیر عزیمت به محل کار ربوده شد. پس از چند روز  جست‌وجو، پیکر بی جان او در منطقه جنگلی هفت دغنان شهرستان صومعه سرا پیدا شد و در نهایت در زادگاهش به خاک سپرده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • اجرای عدالت در عرصه های مختلف لازمه حکومتی دینی است
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟