Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@14:47:57 GMT

کودتای دموکراتها علیه «سندرز» در سه شنبه بزرگ

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۴۹۵۰۱

به گزارش مهر، شمارش آرای انتخابات مقدماتی حزب دموکرات که روز سه‌شنبه همزمان در ۱۴ ایالت برگزار شد نشان از برتری «جو بایدن» بر رقیب اصلی اش «برنی سندرز» داشت.

در این میان، جو بایدن معاون سابق باراک اوباما به لطف از خودگذشتگی ۲ رقیب دموکرات که به نفع وی از گردونه رقابت خارج شدند؛ پیروزی در ۸ ایالت را از آن خود کرد تا به این ترتیب، از برنی سندرز رقیب سوسیالیست که در ۴ ایالت پیروز شده، پیشی گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه مهم است، شمار موکل‌های انتخاباتی است که با حضور در کنوانسیون ملی حزب، نامزد نهایی دموکرات‌ها برای رقابت با دونالد ترامپ جمهوریخواه و رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا را مشخص می‌کنند. نامزد نهایی حزب دموکرات به حمایت یک هزار و ۹۹۱ موکل (هیئت انتخاباتی) نیاز دارد.

شروع قدرت یابی درون حزبی «بایدن»

نخستین پیروزی انتخابات درون حزبی دموکراتها توسط «جو بایدن» در ایالت کارولینای جنوبی رقم خورد. این پیروزی به لطف رای دهندگان میانه‌رو و سیاه‌پوست ایالت کارولینای جنوبی به دست آمد. پس از این پیروزی بود که «پیت بوتجج» و «امی کلوبوچار» به نفع «بایدن» کنار کشیدند و ادامه راه را برای او آسان و برای «سندرز» سخت و دشوار کردند.

البته این موضوع قابل پیش بینی بود ولی زمان بندی آن حائز اهمیت بود؛ چرا که قبل از برگزاری سه شنبه بزرگ صورت گرفت.

کنار نکشیدن «الیزابت وارن» هم باعث شد تا رأی جامعه آماری وارن و سندرز که تقریباً یکی هستند تقسیم شود و «بایدن» در ایالتی کلیدی چون ماساچوست که انتظار پیروزی نداشت هم پیروز شودکنار نکشیدن «الیزابت وارن» هم باعث شد تا رأی جامعه آماری وارن و سندرز که تقریباً یکی هستند تقسیم شود و «بایدن» در ایالتی کلیدی چون ماساچوست که انتظار پیروزی نداشت هم پیروز شود تا پیروز سه شنبه بزرگ لقب بگیرد؛ هر چند پیروزی او مطلق نیست. اگر وارن زودتر به نفع سندرز کنار نکشد باید بازی او را به نفع بایدن دانست.

بر همین اساس بود که «بایدن» از پیت بوتجج و امی کلوبوچار، ۲ نامزدی که طی روزهای گذشته، به نفع وی کنار کشیده بودند؛ تشکر کرد.

ترامپ هم در انتقاد این حرکت «وارن» گفت: «باقی ماندن الیزابت وارن در رقابت، خیلی خودخواهانه بود و او هیچ شانسی حتی برای نزدیک شدن به پیروزی هم نداشت اما (این کارش) به شدت به برنی آسیب زد. چقدر این دوستی لیبرالشان ارزش داشت. آیا او (سندرز) بار دیگر با او (وارن) صحبت خواهد کرد؟ او با این کارش ماساچوست را از (سندرز) گرفت و خودش هم سوم شد».

به لطف این اقدام و عدم کنار کشیدن «وارن»، او می‌تواند شانس برنی سندرز سوسیال دموکرات را برای کسب عنوان نامزد نهایی حزب دموکرات، به هیچ بدل کند. در واقع دستگاه حزب دموکرات حرکتی حساب شده علیه «سندرز» را رقم زده است؛ سندرزی که چشم به توده مردم دارد و باید برای نهایی شدن نامزدی اش با آرای وکالتی (دلیگیت) هم مبارزه کند!؛ «آرای وکالتی» درون حزبی یعنی مبارزه با تشکلات حزب دموکرات. همان آرایی که باعث شد در انتخابات گذشته «هیلاری کلینتون» توسط حزب دموکرات به عنوان نامزد نهایی دموکراتها معرفی شود و حق «سندرز» به اعتراف خیلی خورده شود.

اتفاقاً همین موضوع باعث شده تا ترامپ آن‌را دستاویزی برای اختلاف افکنی میان دموکراتها قرار دهد و کناره‎گیری نامزدهای دموکرات به نفع بایدن را کودتا علیه سندرز توصیف کرده بود.

رئیس‌جمهوری آمریکا در واکنش به نتایج انتخابات «سه شنبه بزرگ» نامزدهای دموکرات نوشته بود: هسته مرکزی (حزب) دموکرات گردهم جمع شدند و دوباره برنی سندرز را سرکوب کردند. البته این واقعیت است که باقیماندن الیزابت وارن در رقابت برای برنی (سندرز) ویرانگر بود و به جو (بایدن) خواب آلود اجازه داد که ماساچوست را بِبَرد؛ چیزی که حتی فکرش را هم نمی‌کرد. این یک طوفان کامل بود و باعث شد که بسیاری از ایالت‌ها برای جو (بایدن) باقی بمانند.»

موضوعی که با کناره گیری «مایکل بلومبرگ» میلیاردر نیویورکی پس از شکست در سه شنبه بزرگ رنگ بیشتری نیز به خود گرفت چرا که او نیز از «بایدن» حمایت کرده است.

وی در این باره گفته است که از ادامه رقابت‌های درون حزبی کناره گیری کردم، اما از جو بایدن حمایت می‌کنم.

اما چرا حزب دموکرات با نامزدی «برنی سندرز» مخالف است؟

یک دلیل این موضوع را باید در ساختار کاپیتالیستی آمریکا دنبال کرد که لابی‌ها بر آن حاکم است. از سندرز هیچ لابی شناخته شده‌ای نه تنها حمایت نکرده بلکه کمر همت هم بسته‌اند تا او را شکست دهند. برای نمونه علاوه بر لابی قدرتمند صهیونیستی «آیپک»، یک لابی وابسته به «آیپک» موسوم به «اکثریت دموکراتیک برای اسرائیل» نیز تاکنون بیش از ۱.۴ میلیون دلار علیه سندرز هزینه کرده که از این مبلغ، ۸۰۰ میلیون دلار صرف تبلیغات سو در ایالت آیوا شد و ۶۰۰ میلیون دلار نیز به همین امر در ایالت نوادا تعلق گرفت.

از سندرز هیچ لابی شناخته شده‌ای نه تنها حمایت نکرده بلکه کمر همت هم بسته‌اند تا او را شکست دهنداین در حالی است که سندرز که به دلیل عقاید سوسیالیستی مورد غضب بخش سنتی حزب دموکرات است؛ تلاش می‌کند تا از مذهب خود به عنوان ابزاری برای جلب آرا یهودیان آمریکا استفاده کند با این حال وی منتقد سرسخت سیاست‌های تل‌آویو در قبال فلسطینی‌ها است.

اما یهودی بودن «سندرز» نمی‌تواند شرط کافی برای آرای یهودیان باشد چرا که لابی قدرتمند صهیونیست‌ها در آنجا تعیین کننده است. سندرز هم فاقد چنین ویژگی است چرا که بارها از دولت نتانیاهو انتقاد کرده و آن‌را نژادپرست خوانده و اعلام کرده سفارت آمریکا با تل آویو باز خواهد گرداند. وی همچنین اعلام کرد در نشست «آیپک» شرکت نخواهد کرد. این اظهارات «سندرز» در حالی است که یهودیان آمریکا معمولاً به دموکراتها رأی می‌دهند و پایگاه اجتماعی دموکراتها به شمار می‌روند.

اگرچه سندرز موفق به کسب عنوان نامزد نهایی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا شود؛ نخستین یهودی خواهد بود که به این جایگاه دست یافته ولی به دلیل گرایش ضدصهیونیستی، تل آویو و لابی‌های صهیونیستی آمریکا از در مخالفت با وی درآمده‌اند.

لابی عربستان و لابی متنفذان امارات هم با توجه اظهار نظرهای سندرز در قبال عربستان و رویکرد متفاوت نبست به ترامپ و سایر نامزدهای دموکرات در خصوص ایران نیز از «سندرز» حمایت نمی‌کنند و علیه اوو هستند. فراموش نکنیم که «سندرز» تنها نامزد دموکرات است که خواستار بازگشت به «برجام» به شکل کنونی آن است. این در حالی است که سایر نامزدهای دموکرات برای اینکه از ترامپ عقب نمانند، شروطی را برای برجام کنونی از جمله بند غروب خورشید و … مطرح کرده‌اند.

دلیل دیگر مخالفت با «سندرز» به ساختار خود حزب دموکرات برمی گردد که ساختاری متصلب و در اختیار لابی هاست. در انتخابات ۲۰۱۶ نیز همین ساختار که در کنترل «کلینتون» هاست سندرز را کنار زد. در حال حاضر نیز با وجود حمایتی که مردم از برنی سندرز دارند چهره‌های همچون «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق، و «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه اسبق آمریکا نیز که هر دو از چهره‌های تأثیرگذار حزب دموکرات هستند با اینکه سندرز به عنوان گزینه نهایی دموکرات‌ها برای رقابت با «دونالد ترامپ» در انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ معرفی شود مخالف هستند.

در این میان باراک اوباما در اظهار نظرهایی خصوصی فاش کرده، در صورت قوی شدن احتمال انتخاب برنی سندرز به عنوان نامزد ریاست جمهوری دموکرات‌ها شخصاً با این مساله مخالفت و تلاش خواهد کرد جلوی نامزدی سندرز را بگیرد.

کلینتون نیز در مستندی که بخشی از آن منتشر شده، مدعی شده است که هیچ‌کس سندرز را دوست ندارد.

کلینتون در مورد سندرز گفته است: «او سال‌هاست که در کنگره است. فقط یک سناتور از او حمایت کرده است. هیچ‌کس او را دوست ندارد، هیچ‌کس نمی‌خواهد با او کار کند. او هیچ‌چیز را به سرانجام نرسانده است.»

کلینتون با بیان این ادعا که سندرز به تمام هم‌حزبی‌هایش «به خصوص زنان» حمله کرده، در پاسخ به این سوال که آیا حاضر است از سندرز در برابر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات امسال حمایت کند، از جواب صریح طفره رفته و گفته است که هنوز برای این مسئله زود است.

پایگاه اجتماعی «سندرز» توده مردم است و نه لابی‌های ذینفوذ و میلیاردرهادلیل دیگر که بی ارتباط با دلیل اول نیست عدم حمایت میلیاردرهای آمریکایی از این نامزد است. پایگاه اجتماعی «سندرز» توده مردم است و نه لابی‌های ذینفوذ و میلیاردرها. در مورد میزان حمایت میلیاردرهای آمریکایی از نامزدهای حزب دموکرات می‌توان به اقدام دانشجویان دانشگاه هاروارد اشاره کرد.

دانشجویان این دانشگاه که طرفدار برنی سندرز هستند در توئیتی تعداد میلیاردرهایی را که در جریان رقابت‌های انتخاباتی به نامزدهای حزب دموکرات کمک کرده‌اند، برشمردند.

بر اساس شمارش دانشجویان دانشگاه هاروارد، تعداد میلیاردرهایی که از نامزدهای حزب دموکرات حمایت می‌کنند بدین شرح هستند: جو بایدن: ۴۴ نفر، پیت بوتیچیچ: ۴۰ نفر، ایمی کلوباچر: ۲۱ نفر، تام استیر: ۹ نفر، الیزابت وارن: ۶ نفر، اندرو یانگ: ۴ نفر و برنی سندرز صفر.

بر این اساس پایگاه اجتماعی سندرز را می‌توان توده مردم اعم از جوانان، سیاه‌پوستان و قشر کارگر دانست؛ اما نه همه کارگران. چرا که کارگرانی که شغل خود را از سوی مهاجران در خطر می‌بینند چند صباحی است به پایگاه اجتماعی جمهوری خواهان پیوسته‌اند. این موضوع را در حمایت کارگران از حزب محافظه کار انگلیس هم شاهد بودیم؛ جایی که کارگران از حزب کارگر دفاع نکردند.

رویکرد سندرز در انتهای طیف چپ دموکراتها قرار دارد و بی راه نیست حتی اگر او را دموکرات کلاسیک نخوانیمدر حال حاضر دموکراتها با مخمصه بدی مواجه شده‌اند. از یک طرف شور و هیجانی که با ورود سندرز به رقابتها برای جوانان، رنگین پوستان و طبقه کارگر ایجاد شده در صورتی که وی نامزد نهایی دموکراتها نباشد به سبد رأی «بایدن» ریخته نمی‌شود. از سوی دیگر اگر سندرز نامزد نهایی حزب شود که بسیار بعید است نمی‌تواند حمایت رهبران دموکرات و بدنه اجتماعی فردی چون بایدن را با خود همراه کند؛ چرا که رویکرد سندرز در انتهای طیف چپ دموکراتها قرار دارد و بی راه نیست حتی اگر او را دموکرات کلاسیک نخوانیم.

دشواری سندرز برای پیروزی نهایی مقابل ترامپ -حتی با حتمال ضعیف- به داستان «کالج الکترال» در ساختار رأی گیری انتخابات آمریکا نیز باز می‌گردد. فرض کنیم او حتی رأی مردمی را هم به دست آورد ولی کسب آرای الکترال برای پیروز شدن بر ترامپ از سوی او بعید است.

منبع: الف

کلیدواژه: نامزدهای دموکرات نامزد نهایی حزب پایگاه اجتماعی نهایی دموکرات الیزابت وارن سه شنبه بزرگ حزب دموکرات عنوان نامزد برنی سندرز درون حزبی توده مردم جو بایدن باعث شد لابی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۹۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یف

هشتصدمین روز جنگ و سخنان وزیر خارجه انگلیس درباره حق اوکراین برای حمله به خاک روسیه، عدم قصد ترکیه برای انتقال سامانه اس-۴۰۰ روسی به کی‌یف، سود برخی کشورهای اروپایی از ادامه درگیری و تلاش دبیرکل ناتو برای جمع آوری ۱۰۰ میلیارد دلار کمک برای اوکراین. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  روزنامه "پولیتیکو" گزارش داده که پس از تصویب قانون اختصاص 60 میلیارد دلار کمک مضاعف برای اوکراین در ایالات متحده، دولت جو بایدن قصد دارد مواضع خود در حمایت از کی‌یف را کمتر علنی کند تا رأی دهندگان آمریکایی به این مسئله واکنش منفی نشان ندهند.

یک مقام ارشد دولت آمریکا در گفتگو با این روزنامه فاش کرد: اکنون که کنگره بودجه را تصویب کرده موضوع صحبت دائمی از  لزوم کمک به اوکراین اهمیت چندان زیادی برای کاخ سفید ندارد.

جنیفر پالمیری، مدیر ارتباطات کمپین انتخابات ریاست جمهوری 2016 هیلاری کلینتون، در این باره توضیح داد: «تیم جو بایدن در دستور کار انتخاباتی خود در درجه اول به مشکلات اقتصادی فعلی ایالات متحده خواهد پرداخت و موضوعاتی که برای جهان اهمیت دارند، لزوماً مهمترین مسائل برای رأی دهندگان آمریکایی نیستند. بسیار مهم است که واشنگتن برای اوکراین بودجه لازم را دریافت کرده باشد. اما این مسئله برای مردم در زندگی روزمره اهمیتی ندارد، بنابراین کمتر از آن صحبت خواهد شد.»

بعد از آنکه بایدن قانون مصوبه کنگره درباره ادامه کمک به اوکراین را امضا کرد، کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید یادآور شد که نخستین محموله کمک نظامی، شامل انواع سلاح‌ها و تجهیزات نظامی در حال رسیدن به اوکراین هستند و تامین تسلیحاتی ادامه خواهد یافت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هشتصدمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

 

نماینده کنگره خواستار دعوت فعالتر از روسیه برای مذاکره با اوکراین شد

آدام اسمیت، یکی از اعضای برجسته کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، در مصاحبه با "فارین پالیسی" تاکید کرد که تاخیر شش ماهه در تخصیص کمک به اوکراین، توانایی این کشور برای ادامه جنگ و همچنین روحیه آنها را تضعیف کرد،  بنابراین، بهترین نتیجه برای کی‌یف ممکن است حفظ آنچه که دارد، باشد.

او در پاسخ به این سوال که کی‌یف در شرایط فعلی به چه چیزی می تواند امیدوار باشد، گفت: «من فکر می‌کنم آنچه واقع بینانه است این است که اوکراین و ائتلاف ما متشکل از بیش از 50 کشور که به کی‌یف کمک کرده و از آن حمایت می‌کند، قادر است امکانات کافی برای حفظ آنچه برای اوکراین باقی مانده را ایجاد کند. ما باید در تلاش برای یافتن راه‌هایی برای مذاکره مستقیم با روسیه برای پایان دادن به مناقشه در اوکراین، تهاجمی تر عمل کنیم.»

اسمیت افزود که بخش واقعاً مهم بقای اوکراین حفظ دسترسی به دریای سیاه بدون به خطر انداختن پایتخت این کشور است و در این صورت و ادامه موجودیت یک کشور مستقل و دموکراتیک، این یک موفقیت بزرگ است.

 

رویترز: کامرون کی‌یف را برای حمله به روسیه محق می‌داند

یادداشتی با سخنان دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، که گفته بود کی‌یف حق استفاده از تسلیحات غربی و بمباران مناطق غیرنظامی روسیه را دارد، پس از اینکه یک روز قبل «برای روشن شدن برخی جزئیات حذف شده بود»، دوباره در سایت خبرگزاری رویترز ظاهر شد.

در این یادداشت آمده است که کامرون قول کمک نظامی سالانه 3 میلیارد پوندی (3.74 میلیارد دلاری) به اوکراین «تا هر زمانی که لازم باشد» را داده است.

این آژانس خبری نوشته: کامرون همچنین تاکید کرده که اوکراین حق استفاده از سلاح‌ های ارسالی توسط لندن را برای حمله به اهدافی در داخل روسیه دارد و اوکراینی‌ها خود تصمیم خواهند گرفت که آیا این کار را انجام دهند یا خیر.

در این رابطه، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه به مقامات لندن هشدار داد که کی‌یف ممکن است  با سلاح‌های انگلیسی به بریتانیا حمله کند، همانطور که تروریست‌های القاعده قبلاً انجام دادند.

پیش از این، در اواخر ماه آوریل، نخست وزیر ریشی سوناک گفت که بریتانیا قصد دارد تا پایان دهه جاری به اوکراین کمک نظامی کند.

 

وزیر دفاع ترکیه: آنکارا قصد ندارد سامانه‌های اس-400 را به اوکراین منتقل کند

یاشار گولر، وزیر دفاع ترکیه تاکید کرد که هیچ صحبتی در مورد انتقال سامانه‌های اس-400 خریداری شده از روسیه به کشور دیگری مطرح نیست.

وزیر دفاع ترکیه شب گذشته در گفتگو با شبکه "سی.ان.ان ترک" در پاسخ به سوالی درباره احتمال ارسال سامانه موشکهای ضد هوایی اس-400 به اوکراین گفت: «برای ما بحث صدور سامانه اس-400 به هیچ کشوری مطرح نیست.»

 

چک از سربازان فراری از اوکراین استقبال نخواهد کرد

یان لیپاوسکی، وزیر امور خارجه چک اعلام کرد که پراگ از پناهجویان اوکراینی که در تلاش برای فرار از خدمت سربازی اجباری به این کشور می آیند، استقبال نخواهد کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا جمهوری چک قصد دارد در بازگرداندن شهروندان 18 تا 60 ساله اوکراینی که پس از شروع جنگ وارد این کشور شده‌اند، به کی‌یف کمک کند یا خیر، گفت: «ما مدت‌هاست از پناهندگان اوکراینی حمایت می‌کنیم و ما از آنها در خاک خود استقبال می‌کنیم. با این حال، نه کسانی که سعی دارند برای اجتناب از خدمت سربازی اجباری در اوکراین به کشور ما فرار کنند.»

البته لیپاوسکی در اواخر ماه ژانویه گفت که پراگ اوکراینی‌های در سن نظامی را از کشور اخراج نخواهد کرد.

در این رابطه رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان نیز روز گذشته گفت که ورشو قرار نیست به سربازان فراری اوکراینی کمک کند.

 

بازداشت6 سرباز فراری اوکراینی در مرز مولداوی

سرویس مرزبانی مولداوی اعلام کرد که نیروهای دولتی روز پنجشنبه 6 مرد اوکراینی که قصد عبور غیرقانونی از مرزهای دو کشور برای فرار از خدمت نظامی را داشتند، بازداشت کردند.

گفته شده که این مردان اوکراینی پس از بازداشت، درخواست پناهندگی از جمهوری مولداوی را کردند.

علاوه بر این، به گفته خود فراریان، هر کدام از آنها مبلغ 4 هزار دلار برای عبور از مرز به دلالی پرداخت کرده بودند.

در اواخر آوریل، یک نشریه اوکراینی فاش کرد که از آغاز درگیری نظامی با روسیه، بیش از 11 هزار پرونده جنایی در اوکراین به دلیل فرار از  بسیج اجباری یا نقض در سوابق نظامی باز شده است.

 

اوربان: برخی کشورهای اروپایی از درگیری در اوکراین سود می‌برند

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان معتقد است که اتحادیه اروپا از ادامه درگیری در اوکراین حمایت می کند، برای اینکه برخی از این وضعیت سود می‌برند.

او در شبکه اجتماعی فیسبوک خود نوشت: «برخی حتی بسیار ثروتمند می شوند. امروز نیز چنین خواهد بود و به همین دلیل است که بروکسل از مناقشه اوکراین حمایت می کند. اما اکثریت کشورها از این وضعیت در رنج هستند.»

اوربان تاکید کرد که بیشتر اروپایی‌ها از ادامه درگیری در اوکراین ناراضی بوده و خساراتی متحمل شده‌اند. در عین حال، آنها این فرصت را خواهند داشت که در جریان انتخابات پارلمان اروپا در ماه ژوئن در این باره صحبت کنند.

 

دبیرکل ناتو پیشنهاد جمع آوری 100 میلیارد دلار برای اوکراین برای پنج سال آینده را داد

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان فاش کرد که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو از اعضای این ائتلاف دعوت کرده تا 100 میلیارد دلار برای اوکراین جمع آوری کنند.

او در مصاحبه‌ای گفت: «روز سه‌شنبه، کشورهای عضو ناتو پیشنهادی از دبیرکل دریافت کردند، مبنی بر اینکه حداقل 100 میلیارد دلار جمع‌آوری کنند.»

او با اشاره به اینکه این مبلغ برای در پنج سال برنامه ریزی شده، افزود: این نشان می‌دهد که ناتو در تمام این مدت روی ادامه درگیری حساب باز کرده است.

 

کرملین: آمریکا از طریق تحریم بر دیگر کشورها فشار می‌آورد

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین یادآور شد که ایالات متحده همچنان به اعمال فشار بر کشورهای دوست روسیه از طریق تحریم ادامه می‌دهد.

او در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اعمال محدودیت‌های واشنگتن علیه سایر کشورها گفت: «اکنون دیگر همه درک می‌کنند که هدف از این اقدامات چیست و آمریکا با این کار فشار بر این کشورها را افزایش می‌دهد.

پسکوف تاکید کرد: هرچند شرکتها از این اقدام ضرر می‌کنند، ولی تاثیری بر توسعه روابط دوجانبه بین روسیه و این کشورها نخواهد داشت.

 

اتهام آمریکا علیه روسیه در استفاده از سلاح شیمیایی بی اساس است

سخنگوی کرملین در این نشست خبری همچنین گفت که اتهامات آمریکا علیه روسیه در خصوص استفاده از سلاح شیمیایی در اوکراین بی‌اساس و پوچ است.

دیمیتری پسکوف افزود: «مثل همیشه، چنین اتهاماتی کاملاً بی اساس بوده و توسط ارائه هیچ واقعیتی پشتیبانی نمی‌‌‌شود. روسیه به تعهدات خود تحت قوانین بین المللی در این زمینه متعهد بوده و باقی خواهد ماند.

او بدین ترتیب به بیانیه منتشر شده وزارت امور خارجه آمریکا مبنی بر استفاده روسیه از ماده سمی کلروپیکرین در اوکراین واکنش نشان داد. تفسیر مربوطه از سوی وزارت آمریکا پس از اعلام تحریم‌های جدید علیه روسیه منتشر شد.

تحولات اوکراین| زلنسکی ناتو را به بدقولی متهم کرداوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کندتحولات اوکراین| توقع غرب از کی‌یف بعد از ارائه کمک نظامی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتقاد تند برنی سندرز از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • بازداشت بیش از ۲۰۰ دانشجو فقط در یکی از دانشگاه‌های آمریکا
  • تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یف
  • سندرز از تظاهرات دانشجویان آمریکا حمایت کرد
  • ۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا
  • انتقاد تند «برنی سندرز» از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • سندرز خواستار تمرکز بر جنایات در غزه به جای اعتراضات دانشگاهی شد
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح