Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها برخی از افراد، هر بار دست خود را به سطوح و یا وسایل محیط پیرامون می‎زنند با محلول‌های ضدعفونی کننده که بیشتر محلول رقیق‌شده الکل است، شست و شو می دهند یا به عبارتی در این محلول‌های ضدعفونی کننده غرق می‌شوند.

هرچند این روزها استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده امری اجتناب‌ناپذیر شده است و مردم برای پیشگیری از شیوع کووید ۱۹ تلاش می‌کنند تا محیط اطراف خود را ضدعفونی کنند اما استفاده نادرست و بی‌رویه از این محلول‌ها می‌تواند بر بدن انسان تاثیرات مخربی بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی افراد به سبب استفاده مداوم از الکل و محلول‌های ضدعفونی کننده دچار مشکلات ریوی و تنفسی میشوند و برخی به سبب نایاب شدن این محلول‌ها بدون توجه به داشتن برچسب و علامت، اقدام به خرید محصولات غیربهداشتی می‌کنند.

از سوی دیگر برخی از الکل‌هایی که هم اینک در تب بالای بازار عرضه محصولات بهداشتی کشور به فروش می‎‌رسد بدون برچسب مشخصات است کما اینکه برخی از این الکل‌ها صنعتی است و بنا بر توصیه‌های پزشکی برای ضدعفونی کردن دست‌ها توصیه نمی‌شود.

اما نگرانی‌های ناشی از ابتلا به ویروس کرونا مانع از این نمی‌شود که افراد از مصرف این محصولات خودداری کنند.

یکی از شهروندان شهرکردی با اشاره به استفاده مکرر از محلول‌های ضدعفونی کننده برای استریل کردن دست‌های خود، اظهار داشت: از زمانی که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرده است استفاده از ضدعفونی‌ کننده را روزانه به دفعات متعدد استفاده می‌کنم اما این محلول‌ها را از داروخانه معتبر تهیه کردم.

وی ادامه داد: با وجود اینکه دستکش می‌پوشم و بعد از اینکه به خانه باز می‌گردم قبل از هرچیز دستان خود را با آب گرم و صابون شست و شو می‌دهم اما باز هم از محلول ضدعفونی کننده استفاده می‌کنم و این کار را هرچند دقیقه یک بار تکرا می‌کنم.

این شهروند شهرکردی تصریح کرد: حتی چندین بار که در مکان‌های کمی شلوغ‌تر حضور پیدا کرده بودم صورت خود را هم با الکل اسپری کردم.

وی ادامه داد: در یکی از شبکه های اجتماعی خواندم با توجه به اینکه ویروس کرونا در همه جا وجود دارد و برای ساعت‌ها بر سطوح و اشیاء زنده می‌ماند اقلامی که برای خانه خریداری می‌کنم را هم با محلول ضدعفونی کننده تمییز می‌کنم، به طور مثال تخم‌مرغ‌ها را اسپری ضدعفونی کردم و بعد داخل یخچال گذاشتم هرچند نمی‌دانم کار درستی است یا خیر.

به گفته متخخصان حوزه بهداشت چنین رفتارهایی، آسیب‌رسان است و به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

شست‌وشو با آب و صابون بهترین روش تمییز کردن دست‌ها

یک متخصص حوزه بهداشت در همین رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: بیشترین توصیه ما به شهروندان استفاده از آب و صابون برای شست‌وشوی دست‌ها است و تا حد امکان از الکل‌ها و محلول‌های ضدعفونی کننده استفاده نکنند.

عبدالمجید فدایی افزود: استفاده از الکل برای ضدعفونی کردن دست‌ها بسیار خطرناک است چرا که با جذب به پوست پیامدهای ناگواری بر سلامت افراد می‌گذارد چراکه این مواد سهمی هستند و پوست را زبر، شکننده و خشن می‌کند.

وی تصریح کرد: در برخی موارد مشاهده شده افرادی که از الکل زیاد استفاده کرده‌اند به نابینایی گرفتار می‌شوند.

فدایی همچنین توصیه کرد تا مردم از خرید الکل‌هایی که برچسب یا پروانه بهداشت ندارند خودداری کرده و مواد ضدعفونی کننده را از داروخانه‌ها و فروشگاه‌های معتبر عرضه لوازم بهداشتی تهیه کنند.

این دکترای بهداشت محیط با بیان اینکه الکل ۷۰ درصد الکل استانداردی است و می‌توان با آن سطوح اطراف را ضدعفونی کرد، خاطرنشان کرد: افراد چنانچه الکل ۹۶ درصد تهیه کردند باید آن را با آب رقیق کنند به این صورت که سه پیمانه الکل را با یک پیمان آب جوشیده ولرم ترکیب کنند.

اگرچه ضدعفونی کردن دست‌ها توصیه نمی‌شود اما گندزدایی کردن محیط از اهمیت بالایی برخوردار است.

فدایی ضدعفونی کردن محیط را اقدام موثری در راستای مقابله و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا دانست و گفت: اگرچه ضدعفونی کردن دست‌ها توصیه نمی‌شود اما گندزدایی کردن محیط از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی، آب ژاول و وایتکس را از محلول‌های کاربردی برای گندزدایی محیط دانست و گفت: برای استفاده از وایتکس یک دهم درصد آن را با ۱۰۰ قسمت آب مخلوط کرده و با آن وسایل و راهروها را می‌توان به خوبی گندزدایی کرد.

فدایی خاطرنشان کرد: اثر محلول‌های ضدعفونی کننده در وسایل و سطوح بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت ماندگار است با این وجود هر ماده گندزدا دستورالعمل خاص خود را دارد.

این متخصص حوزه بهداشت در خصوص شیوه ضدعفونی کردن لباس‌ها نیز گفت: چنانچه لباس با ترشحات آلوده به ویروس کرونا مرطوب شود نیاز به ضدعفونی کردن دارد که اگر شرایط آن فراهم نباشد می توان لباس را در زیر نور مستقیم خورشید قرار داد.

فدایی خاطرنشان کرد: ویروس کرونا تا ۴۸ ساعت روی سطوح زنده است و ضروری است تا محیط پیرامون و سطوح در دسترس روزانه ضدعفونی و گندزدایی شود.

ویروس کرونا از طریق پوست سالم جذب نمی‌شود

یک متخصص عفونی نیز در خصوص راه‌های مقابله با شیوع ویروس کرونا تاکید کرد: ویروس کرونا از طریق پوست سالم جذب بدن نمی‌شود و افراد ضرورتی ندارد که به طور دائم دستان خود را با الکل و محلول‌های ضدعفونی کننده تمییز کنند.

فریدون رحمانی افزود: آنچه در رابطه با پاکیزگی دست‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است شست‌وشوی کامل دست‌ها با صابون و آب گرم و خودداری از دست زدن به صورت و به ویژه لب‌ها و بینی از طریق دست محافظت نشده است چراکه ممکن است آلودگی از این طریق وارد دستگاه تنفسی شود.

بروز رفتارهای وسواس‌گونه ناشی از هراس ابتلا به کرونا

وی همچنین به رفتارهای وسواس‌گونه مردم در شرایط کنونی جامعه نیز اشاره کرد و گفت: هراس از کرونا سبب شده تا مردم دچار وسواس فکری شوند و با وجود اینکه دستان خود با آب و صابون نیز شست و شو می‌دهند اما همچنان مبادرت به استفاده از محلول‌های ضدعفونی‌کنند.

این پزشک متخصص توصیه کرد تا افراد با حفظ آرامش، ترس و هراس بی‌مورد را از خود دور کنند و اطمینان داشته باشند که با رعایت بهداشت فردی و خودداری از حضور در تجمعات می‎توانند تا حد زیادی از ابتلا به ویروس کرونا در امان باشند.

رحمانی با بیان اینکه ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس کرونا هیچ علائمی ندارند اما می‎توانند ناقل بیماری در جامعه باشند، خاطرنشان کرد: این موضوع می‌طلبد تا همه افراد نسبت به رعایت بهداشت فردی و توصیه‌های متخصصان اهتمام داشته باشند و چنانچه علائمی شبیه ابتلا به سرماخوردگی را در خود احساس کردند به نزدیک‌ترین مرکز درمانی محل زندگی خود مراجعه کنند.

اهمیت تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن

وی، نقش تغذیه سالم را عامل مهمی در افزایش سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: مصرف میوه و سبزیجات، مایعات گرم و دوری از مصرف غذاهای فراوری شده و خیابانی می‌تواند در حفظ سلامت افراد به ویژه در شرایط کنونی نقش بسزایی داشته باشد.

به گزارش ایرنا، پس از ۱۱ روز از شیوع ویروس کرونا در کشور، روز دوشنبه ۱۲ اسفند نخستین مورد مثبت ابتلا به این ویروس در چهارمحال و بختیاری شناسایی شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اعلام این خبر افزود: حال این بیمار وخیم نیست و علت و چگونگی ابتلای این فرد به ویروس کرونا در دست بررسی است.

ویروس کرونا که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی (دی‌ماه) در چین شروع شد، تاکنون به ۷۵ کشور جهان سرایت کرده است.

شست‌وشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون، رعایت نکات بهداشتی و خودداری از دست دادن‌های مکرر مواردی است که از سوی پزشکان برای مقابله با این ویروس توصیه شده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا چهارمحال وبختیاری بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا چهارمحال وبختیاری بهداشت و سلامت ویروس کرونا چهارمحال وبختیاری بهداشت و سلامت محلول های ضدعفونی کننده ویروس کرونا ویروس کرونا توصیه نمی شود محلول ها آب و صابون الکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۰۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!

پژوهشگران می‌گویند سطوح بالاتر کربن دی اکسید(CO2) به این معنی است که ویروس‌ها طول عمر بیشتری خواهند داشت و افراد بیشتری را آلوده می‌کنند، بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه موثر برای کم کردن ویروس‌های معلق در هوا باشد.

به گزارش ایسنا، کربن دی اکسید یک عمل کلیدی برای بیشتر زنده ماندن ویروس‌های معلق در هوا و در نتیجه احتمال انتشار بیشتر آنهاست. بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه علمی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌های تنفسی نسبت به آنچه که در ابتدا پیش‌بینی شده بود، باشد.

به نقل از ان‌ای، با ظهور کووید-19، جهان یاد گرفت که بودن در فضای نزدیک با فرد یا افراد دیگر چگونه می‌تواند خطر ابتلا به این ویروس را افزایش دهد.

اکنون تحقیقات جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پاسخی به این پرسش داده است که چگونه و چرا ویروس‌های تنفسی موجود در هوا برای مدت طولانی‌تری در فضاهای بسته باقی می‌مانند. آنها می‌گویند پای کربن دی اکسید در میان است.

آلن هادرل، سرپرست و نویسنده ارشد این مطالعه و محقق ارشد علوم هواپخش در دانشکده شیمی دانشگاه بریستول می‌گوید: ما می‌دانستیم که ویروس عامل کووید-19 موسوم به SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها،  از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم، پخش می‌شود، اما این مطالعه نشان‌دهنده پیشرفت بزرگی در درک ما از این است که دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد و مهم‌تر اینکه چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.

کربن دی اکسید(CO2) یک شاخص خوب برای سنجش تهویه در یک فضای داخلی است. تعداد افراد در یک اتاق بر غلظت CO2 تأثیر می‌گذارد و از آنجایی که هم کربن دی اکسید و هم ویروس‌های تنفسی دیگر در هوای بازدمی وجود دارند، منطقی است که از غلظت CO2 به عنوان شاخصی برای خطر انتقال ویروس استفاده شود.

در اینجا ما باید کمی عمیق‌تر به بررسی تنفس بپردازیم. PH بالای (قلیایی) بازدم ناشی از ترشحات تنفسی است که از آن منشاء می‌گیرد. به عنوان مثال، بزاق و مایع ریه حاوی سطوح بالایی از بی‌کربنات قلیایی هستند. pH قطرات خارج شده در تنفس با تبخیر بی‌کربنات به گاز CO2 تغییر می‌کند، اما تحت تأثیر عواملی مانند رطوبت نسبی، اندازه قطرات و غلظت CO2 در محیط قرار می‌گیرد.

از آنجایی که تصور می‌شود PH محرک عفونت‌پذیری ویروس‌های معلق در هوا باشد، پژوهشگران بررسی می‌کنند که آیا غلظت CO2 محیط بر پایداری ویروس‌های موجود در هوا (هوا پایداری) و خطر انتقال آنها تأثیر می‌گذارد یا خیر.

در شرایط همه‌گیری کووید-19 از مانیتورهای سنجش CO2 برای تخمین تهویه ساختمان استفاده شد. هوای معمولی خارج از منزل حاوی حدود 400 قسمت در میلیون(ppm) کربن دی اکسید است. در فضاهای داخلی معمولی و دارای تهویه مناسب، غلظت بین 400 تا 1000 ppm است. در فضاهای دارای تهویه ضعیف، غلظت CO2 می‌تواند از 2000 ppm بیشتر شود و در محیط‌های شلوغ‌تر از 5000 ppm بالاتر رود.

پژوهشگران با تغییر غلظت CO2 در هوا بین 400 ppm و 6500 ppm، ارتباط بین غلظت CO2 و مدت زمانی که ویروس‌های موجود در هوا عفونی می‌مانند را تأیید کردند.

در مقایسه با CO2 معمولی جو که حدود 500 ppm است، افزایش متوسط در CO2 از 400 ppm به 800 ppm در محدوده یک اتاق با تهویه خوب منجر به افزایش قابل توجهی در هواپایداری ویروس برای همه سویه‌های ویروس SARS-CoV-2 از جمله دلتا، بتا و اومیکرون پس از دو دقیقه شد. ضمن اینکه تفاوتی در میزان عفونت و سرایت‌پذیری بین 800 و 6500 ppm مشاهده نشد.

افزایش غلظت CO2 عمیقاً بر سرایت‌پذیری SARS-CoV-2 در طول زمان تأثیر گذاشت. در مقایسه با هوای معمولی، زمانی که غلظت کربن دی اکسید 3000 ppm بود (مشابه غلظت یک اتاق شلوغ) ویروس‌ها پس از 40 دقیقه تقریباً 10 برابر بیشتر عفونی باقی ماندند.

هادرل می‌گوید: این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای اَبَرپخش‌کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند. PH بالای قطرات بازدمی حاوی ویروس SARS-CoV-2 احتمالاً عامل اصلی عفونت است. CO2 هنگامی که با قطرات برهمکنش می‌کند مانند یک اسید عمل می‌کند. این باعث می‌شود که pH قطرات کمتر قلیایی شود و در نتیجه ویروس درون آنها با سرعت کمتری غیرفعال شود.

خوشبختانه توصیه پژوهشگران برای کاهش عفونت ویروسی یک توصیه ساده است.

هادرل می‌گوید: به همین دلیل است که باز کردن یک پنجره یک استراتژی کاهش موثر است، زیرا هم از نظر فیزیکی ویروس را از اتاق خارج می‌کند و هم باعث می‌شود قطرات هواپخش برای ویروس سمی‌تر شوند.

با توجه به تمرکز جهانی بر کاهش CO2 جو که دانشمندان اقلیم پیش‌بینی می‌کنند در دهه‌های آینده به بیش از 550 ppm افزایش یابد، پژوهشگران می‌گویند یافته‌های آنها پیامدهای گسترده‌تری دارد.

هادرل می‌گوید: بنابراین، این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.

وی افزود: داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو می‌تواند با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت
  • ادعای جدید: الکل یا ماده سمی علت مرگ مارادوناست!
  • دشمن از فرهنگ شهادت، هراس دارد
  • بنوش و بمیر!
  • هراس وزرای اسرائیلی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • «کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • انجام عمل جراحی تعبیه کاتتر صفاقی به روش لاپاراسکوپی در سنندج
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!