Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@03:29:43 GMT

حاشیه‌نشینان؛ هدف بعدی کرونا

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۵۰۷۴۷

حاشیه‌نشینان؛ هدف بعدی کرونا

به گزارش همشهری آنلاین محمدرحیم رهنما در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا در کشور، بر اساس شواهد و مدارک از چین شروع و در شهرهای مختلف ایران از جمله قم، تهران و... انتشار یافت و به‌تدریج همه‌گیر شد.

وی با اشاره به این‌که توجه به چند نکته مهم برای حاکمیت و مدریت شهری خالی از لطف نیست، افزود: تاکنون کرونا، ویروسی بوده که ناقلان آن بیشتر طبقات و مناطق برخوردار و گروه‌های اجتماعی بالای جامعه بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد برنامه‌ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: کرونا با مناطق حاشیه و کم‌برخوردار ناآشناست، چراکه حاشیه‌نشین‌ها نه قادر به سوارشدن به هواپیما بوده و نه در مسافرت‌های بین‌المللی در چین و سایر کشورها بوده‌اند و نه در سفرهای داخلی آن‌چنان که باید فعال هستند.

رهنما ادامه داد: بنابراین حاشیه ‌شهرها به طور نسبی از گزند این ویروس قاتل مصون مانده‌اند، اما این مصونیت، ناپایدار و موقتی است.

وی افزود: حال، چنانچه گسترش کرونا خواسته و ناخواسته به دلیل کم‌توجهی حاکمیت و حاشیه‌نشینان، مناطق حاشیه‌نشین را هدف قرار دهد؛ آنجاست که مقابله با آن بسیار سخت‌تر از مبارزه با آن در مناطق برخوردار خواهد بود.

استاد برنامه‌ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه مناطق حاشیه شهر به لحاظ تراکم جمعیت متراکم‌ترین مناطق شهری هستند، حتی گاهی تا سه ‌برابر، بیان کرد: ساکنان مناطق حاشیه از دانش و توانایی مالی آنچنانی برای تامین ضروریات مقابله با این اپیدمی را ندارند.

رهنما اظهار کرد: توجه کنید که چگونه در جامعه ما که سود را بر حیات انسانی ترجیح داده یک شیشه ۷۵ سی‌سی مواد دست‌ساز ضدعفونی‌کننده را با بی‌رحمی تمام با قیمتی سرسام‌آور می‌فروشند که قطعا حاشیه‌نشین‌ها توان پرداخت چنین مبالغی را ندارند.

وی افزود: همچنین، مناطق حاشیه‌نشین به لحاظ زیست‌محیطی و بهداشتی در وضعیت مناسبی در مقایسه با سایر مناطق شهری نیستند و علاوه بر این، حاشیه‌نشینان هنوز به لحاظ آگاهی‌های بهداشتی، قضا و قدر، تقدیر و باورهای فرهنگی سنتی را مهم‌تر می‌دانند.

در این شرایط چه باید کرد؟

استاد برنامه‌ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: نشتافتن به کمک حاشیه‌نشینان به معنای سرعت بخشیدن به کوتاه‌شدن عمر و تداوم و طولانی شدن عمر این قاتل ناآشنا در شهر و حاشیه‌ شهرها است.

رهنما با تاکید بر ضرورت آگاهی‌بخشی عمومی در مناطق حاشیه‌نشین، بیان کرد: حاشیه‌نشین‌ها نسبت به موضوع بی‌تفاوت هستند و اهمیت مساله را تاکنون، آنچنان که باید درک نکرده‌اند.

وی بر توزیع لوازم و تجهیزات بهداشتی و ضدعفونی‌کننده در مناطق حاشیه شهرها تاکید کرد و گفت: ضدعفونی کردن مراکز عمومی توسط نهادهای مسئول، فعال‌تر شدن مراکز بهداشتی-درمانی برای امداد به مناطق کم‌برخوردار و تجهیز کردن این مراکز به امکانات و تجهیزات کافی از دیگر اقداماتی است که باید انجام داد.

 استاد برنامه‌ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: تشویق و تاکید بر فعالیت گسترده تمام کانون‌های فرهنگی، دفاتر تسهیل‌گری، ائمه جماعات و مسئولان مراکز آموزشی در برداشتن قدم‌های مهم در پیشگیری از نفوذ این ویروس ناآشنا در مناطق حاشیه‌نشین از اقداماتی است که می‌توان انجام داد.

رهنما ادامه داد: حال چنانچه اقدامات پیشگیرانه ضربتی صورت نگیرد، حدود یک‌سوم جمعیت شهری در شهرهایی مانند مشهد مقدس در معرض مهیب‌ترین فاجعه اپیدمیک قرار خواهند گرفت که مقابله با آن، نه اینکه غیرممکن، بلکه بسیار مشکل خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: نارسایی‌های زیرساختی در زمینه‌های بهداشتی، درمانی و آموزشی مانند وجود بیمارستان، درمانگاه، پزشک، داروخانه همراه با شرایط زیستی محل سکونت خانوار(تراکم بالای جمعیت در خانوار، اتاق و...) و سطح بهداشتی پایین محیط‌زیست محله، عوامل تشدیدکننده آسیب‌رسانی ویروس کرونا خواهند بود.

کد خبر 489640 برچسب‌ها كرونا در ايران استان خراسان رضوی حاشیه نشینی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران استان خراسان رضوی حاشیه نشینی مناطق حاشیه نشین حاشیه نشینان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۰۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد+ شرایط

به گزارش قدس آنلاین این حراج در دو بخش عمده و خرد برگزار می‌شود و متقاضیان می‌توانند حداکثر ۲۵ شمش طلای استاندارد در هفته تقویمی خریداری کنند.

لازم به ذکر است وجه الضمان مبلغ ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال (۳۵۰ میلیون تومان) به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است. متقاضی خرید می‌تواند تا ساعت ۲۴ روز شنبه مورخ ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مبلغ وجه الضمان را پرداخت کند.

گفتنی است، با موافقت بانک مرکزی، از هفته آینده تولیدکنندگان داخلی شمش طلا و سایر واردکنندگان شمش طلا که مشمول رفع تعهد صادراتی نیستند، امکان عرضه شمش در مرکز مبادله ارز و طلای ایران را دارند.

لازم به ذکر است، طی ۲۲ جلسه حراج حضوری برگزار شده در مرکز مبادله ایران، حدود ۳ تن شمش طلا مورد معامله قرار گرفته است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • انتصابات جدید در مناطق یک و چهار همچنین سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه
  • زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد+ شرایط
  • پیش‌بینی هزینه ۴۰۰ میلیارد ریالی جهت توسعه مناطق حاشیه شهر
  • صدور هشدار هواشناسی برای ارتفاعات مازندران
  • احداث بوستان «کرامت» نیازمند بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است
  • ایجاد ایست‌کار، گامی در راستای حفظ شان و منزلت کارگران
  • حفر و تجهیز ۳۷ حلقه چاه آب شرب طی سال گذشته در همدان
  • مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است
  • عدالت آموزشی در مناطق شهری و روستایی گلستان مستقر شده است
  • (تصاویر) وضع ناگوار حاشیه‌نشین‌های مرادآباد