Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، پس از شیوع ویروس کرونا، مشکلاتی در تأمین اقلام مصرفی پزشکی از جمله ماسک، مواد ضد عفونی‌کننده، دستکش‌های یک بار مصرف و همچنین کیت‌های تشخیص این ویروس به وجود آمد؛ به دنبال این مساله در چند روز اخیر نیز سعید نمکی، وزیر بهداشت طی نامه‌نگاری‌هایی با رئیس‌جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت از احتکار ماسک و همچنین روند تولید آن در داخل، انتقادهایی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به شرایطی فعلی کشور لازم است تا این موضوع زودتر ریشه‌یابی شده و از ادامه آن جلوگیری شود.

شبکه توزیع اقلام سلامت‌محور معیوب است

نگاهی به سازوکار توزیع تجهیزات پزشکی و اقلام مصرفی از جمله ماسک نشان می‌دهد که عمده مشکلات به وجود آمده در این حوزه ناشی از نقص زنجیره تأمین و توزیع اقلام سلامت‌محور است؛ به همین منظور غلامرضا اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری با انتقاد از شیوه توزیع اقلام سلامت‌محور گفت: شبکه توزیع در این اقلام، معیوب بوده و باید اشکالات این شبکه توزیع برطرف شده تا نظارت لازم بر توزیع انجام گیرد.

وی همچنین با بیان اینکه اگر رصد کالاهای وارداتی در انبارها به صورت دقیق انجام می‌گرفت امروز این مشکلات به وجود نمی‌آمد، افزود: اگر این سامانه و این نظارت‌ها جدی بود، می‌بایست نظام گمرکی و نظام نظارتی وزارت صمت می‌دانست این دستکش‌ها در چه تاریخی وارد کشور شده‌اند، در کدام انبار نگهداری می‌شوند و چرا توزیع نشده است.

اختیارات وزارت بهداشت برای جلوگیری از احتکار کافی بوده است

بررسی قوانین مربوط به رهگیری و تنظیم بازار اقلام سلامت‌محور حاکی از آن است که وزارت بهداشت می‌توانست از وضعیت کنونی جلوگیری کند؛ به عنوان مثال طبق «مواد ۱۳ و ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آئین‌نامه‌های مربوط به آن»، «بند پ ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه»، «ماده ۵ سیاست‌های کلی سلامت» و «ماده ۷ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی» رهگیری و تنظیم بازار اقلام سلامت‌محور بر عهده وزارت بهداشت است.

علاوه بر این طبق تفاهم‌نامه میان وزارت بهداشت و وزارت اقتصاد که در شهریور ماه سال ۹۱ منعقد گردید، وزارت بهداشت مسئول اعطای مجوز برای واردات و صادرات کلیه اقلام سلامت‌محور است؛ همچنین طبق بند ۶ از ماده ۲ همین تفاهم‌نامه، این وزارتخانه مسئول تطبیق مشخصات انبارهای ثبت شده مرتبط با مواد و فرآورده‌های سلامت‌محور در سامانه گمرک بوده است.

رهگیری کالا در حوزه اقلام سلامت‌محور صورت نگرفت

علی رهبری، سرپرست مرکز توسعه تجارت با اشاره به اینکه به دلیل عدم همکاری وزارت بهداشت در خصوص رهگیری کالاهایی از جمله ماسک در سامانه جامع انبارها اظهارداشت: از آنجا که شفاف‌سازی موجودی انبارهایی که در کل کشور به دنبال پنهان‌سازی هستند، کار پیچیده‌ای است، بنابراین در این خصوص عدم همکاری دستگاه‌ها با یکدیگر این امر را سخت‌تر خواهد کرد.

همچنین محمد شیرازیان، مدیر پروژه سامانه جامع تجارت با بیان اینکه وزارت صمت پیشتر از وزارت بهداشت درخواست کرده تا اطلاعات انبارهای خود را در سامانه جامع انبارها ثبت کند، گفت: جمع‌آوری اطلاعات اقلام سلامت‌محور و همچنین رهگیری آنان بر عهده وزارت بهداشت بوده، اما در حال حاضر اطلاعات هیچکدام از محصولات فوق در سامانه جامع انبارها به ثبت نرسیده است.

تکمیل زنجیره تأمین و توزیع تنها راه جلوگیری از احتکار اقلام سلامت‌محور

در حال‌حاضر با توجه به اختیارات قانونی که وزارت بهداشت از آن برخودار است، می‌تواند زنجیره تأمین و توزیع اقلام سلامت‌محور به ویژه دارو و تجهیزات پزشکی را به شکل مطلوب ذیل سامانه‌های TTAC سازمان غذا و دارو و سامانه IMED اداره کل تجهیزات پزشکی پیاده‌سازی کند.

در خصوص تجهیزات پزشکی بر خلاف دارو، باید گفت که بخش مهمی از زنجیره تأمین کالا شفاف نیست. در حال حاضر، اطلاعات الکترونیکی مربوط به کالاهای سلامت‌محور از قسمت اخذ IRC تا ترخیص از گمرک موجود است و به صورت سیستمی هم در سامانه TTAC و هم سامانه «IMED» ثبت می‌شود اما پس از گمرک شبکه پخشِ منسجم و قابل رصدی برای تجهیزات پزشکی فعال نیست. به عبارت دیگر برای نظارت سیستمی بر شبکه توزیع اقلام سلامت‌محور به خصوص تجهیزات پزشکی و لوازم مصرفی تقریباً هیچ سازوکار مشخصی در داخل کشور وجود ندارد.

به نظر می‌رسد برای مقابله هرچه سریع‌تر با ویروس کرونا، در شرایط فعلی ضروری است وزارت بهداشت با تکیه بر اختیارات قانونی خود و همکاری سایر دستگاه‌ها، امکان نظارت سیستمی را بر زنجیره تأمین و توزیع تجهیزات پزشکی و لوازم‌مصرفی فراهم کند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: ویروس کرونا سامانه تی تک TTAC سامانه انبار و مراکز نگهداری کالا وزارت بهداشت وزارت صنعت معدن و تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۲۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان

به گزارش خبرنگار مهر، «بهرام عین اللهی» وزیر بهداشت امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هر حادثه یا بیماری در هفت سال زندگی بچه ها رخ دهد، در بقیه عمر او باقی می ماند و می‌تواند سلامت او را مختل کند و به همین خاطر و بنابر پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیات دولت طرحی به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان در مراکز دولتی داده شود تا سلامت کودکان تامین شود و این مصوبه، به همه بیمارستان های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: بنا داریم با تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان، داروی مورد نیاز را تامین کنیم؛ لذا در زمینه داروی بیماری تالاسمی، افزایش تولید داشته‌ایم اما تمایلی برای استفاده از داروی خارجی وجود دارد که این را باید پزشک تشخیص بدهد.

وی ادامه داد: کمبودها را در داخل با اولویت شرکت‌های دانش‌بنیان تامین می‌کنیم.

در حال تکمیل…

کد خبر 6093984

دیگر خبرها

  • تکمیل بیمارستان رازی کوهدشت تا پایان سال ۱۴۰۴
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت آفریقا
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت نظام سلامت در قاره آفریقا
  • کارگران نمونه و کارفرمایان سلامت محور سیستان و بلوچستان تجلیل شدند
  • نانوایی متخلف در یزد شناسایی شد
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • تمرکز ویژه استان اصفهان بر تکمیل زنجیره ارزشی صادرات‌ محور