Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل زندان‌های استان کردستان از اجرای طرح حبس الکترونیکی یا «پابند الکترونیکی» برای کاهش جمعیت کیفری زندان‌های استان خبر داد.

مراد فتحی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار کرد: براساس دستورالعمل ساماندهی و کاهش جمعیت کیفری ریاست قوه قضائیه و قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری و با حمایت‌های رئیس کل دادگستری استان شاهد اجرایی شدن نظام نیمه آزادی با استفاده از پابند الکترونیکی در استان هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خوشبختانه با  همکاری سازمان زندان‌ها و مساعدت‌های مسوولان قضائی استان، در مرحله اول این طرح، تعدادی پابند الکترونیکی در اختیار زندان‌های استان قرار داده شده است که امیدواریم در آینده با رایزنی در این خصوص از طریق مراجع قضائی بتوانیم این تعداد را افزایش داده و تعداد بیشتری از زندانیان را از این طرح بهره‌مند نماییم. 

وی اجرای طرح حبس الکترونیکی یا همان «پابند الکترونیکی» را گامی اساسی در راستای کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها دانست و اظهار داشت: حبس الکترونیکی به نوعی از کنترل محکومان گفته می‌شود که در آن فرد، در یک محدوده مشخص در درون خانواده و جامعه نگهداری شده و با استفاده از سامانه‌های الکترونیکی هوشمند، حضور وی در محدوده از پیش تعیین‌شده کنترل می‌شود که این مهم منجر به کاهش آسیب‌های ناشی از حبس و جمعیت کیفری زندانیان خواهد شد.

این مقام مسئول «کاهش آسیب در جامعه» و بالاخص در میان خانواده‌های زندانیان را یکی دیگر از مهمترین مزایایی «پابند الکترونیکی» برشمرد و گفت: بر کسی پوشیده نیست که با ورود یک فرد به زندان آسیب‌های متعددی گریبانگیر وی و خانواده‌اش می شود که این آسیب‌ها به مرور زمان می‌تواند کل جامعه را نیز به خود دچار نماید. 

فتحی عنوان کرد: با اجرایی شدن حبس الکترونیکی، زندانی می‌تواند دوران محکومیت خود را در کنار خانواده‌اش سپری نماید که این موضوع جامعه را از بسیاری آسیب‌ها مصون خواهد کرد.

این عضو شورای قضائی استان با تاکید بر این موضوع که مجازات حبس، هزینه‌های متعددی را به دنبال خواهد داشت خاطرنشان کرد: صرفه نظر از مشکلات و آسیب‌هایی که ممکن است زندانی و خانواده وی در اثر مجازات حبس به آن دچار شوند، از سوی دیگر این نوع مجازات بار مالی فراوانی را به دولت تحمیل می‌نماید که اجرای طرح «پابند الکترونیکی» می‌تواند در کاهش هزینه‌های دولت نیز موثر واقع شود. 

فتحی با اشاره شرایط استفاده مددجویان از پابند الکترونیکی گفت: بر اساس آیین دادرسی کیفری، زندانیانی که دارای حبس‌های تعزیری درجه 5 الی 7 باشند در صورت واجد الشرایط بودن می‌توانند از نظام نیمه آزادی تحت سامانه‌های الکترونیکی یا همان طرح «پابند الکترونیکی» بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/2330/72

منبع: فارس

کلیدواژه: کردستان آزادی سنندج قانون مجازات اسلامی پابند الکترونیکی حبس الکترونیکی جمعیت کیفری کاهش جمعیت اجرای طرح زندان ها آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۳۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت انتقال زندان به خارج از شهر زرند

در راستای اجرای سند تحول و تعالی دستگاه قضایی و با هدف رسیدگی به امور مددجویان و بررسی وضعیت زندان، رئیس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب شهرستان، به همراه جمعی از قضات حوزه قضایی زرند از زندان شهرستان بازدید و به درخواست ۲۰۹ نفر از زندانیان رسیدگی کردند.

در حاشیه این بازدید ابوالفضل فرحبخش، رئیس دادگستری شهرستان زرند گفت: با عنایت به برنامه ریزی صورت گرفته و با توجه به ضرورت پایش پرونده زندانیان و سرکشی دوره ای از زندان ها، مشکلات زندانیان از سوی قضات چهره به چهره بررسی و دستور تسریع رسیدگی به موضوعات مرتبط با مددجویان صادر شده است.

وی با اشاره به استمرار بازدیدهای ماهیانه از زندان تصریح کرد: در برنامه بازدید از زندان علاوه بر رسیدگی به پرونده قضایی زندانیان، وضعیت زندان ها از نظر رفاهی، بهداشتی بندهای موجود و وضعیت غذایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

فرحبخش افزود: با توجه به اقدامات فرهنگی انجام گرفته در زندان زرند و پیگیری ویژه امورات مددجویان به همت مدیران و نیز تعامل دستگاه قضایی با اداره زندان و به ویژه نظارت دادستان بر زندان شهرستان، هم اکنون وضعیت زندان زرند از جهات مختلف رضایت بخش است.

رئیس حوزه قضایی زرند گفت: مهم ترین مشکل شهرستان زرند، وجود زندان در مرکز شهر است که مشکلاتی را برای شهروندان و به ویژه مجاورین زندان به وجود آورده است که در این خصوص با توجه به در نظر گرفتن زمین برای احداث زندان جدید و قول مساعد رییس سازمان زندان های کشور برای تخصیص بودجه، امیدواریم به زودی امکان ساخت و انتقال زندان به خارج از شهر فراهم شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • آزادی ۷ زندانی جرائم غیرعمد در استان سمنان
  • کمک ۴۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی خیرین برای آزادی زندانیان غیر عمد در فارس
  • رهاورد ۱۶ جشن گلریزان ستاد دیه استان فارس اعلام شد
  • ضرورت انتقال زندان به خارج از شهر زرند
  • کمک ۱۷۰ میلیون تومانی نیرو‌های یگان حفاظت زندان‌های فارس به جشن گلریزان
  • (ویدئو) غافلگیری زندانیان هنگام فرار از تونل حفر شده در زندان
  • (ویدئو) بازداشت اولین سارقی که با پابند الکترونیکی دزدی می کرد!
  • سرقت با پابند الکترونیکی؛ پلیس از راه رسید
  • هدیه تولد، آزادی زندانی در جهرم
  • تفکیک از مبدا زباله سبب کاهش جمعیت سگ‌های ولگرد می‌شود