Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بخش معدن و صنایع معدنی از بخش‌های پراهمیت و ارز آور برای کشور به شمار می آید که نیاز به توجه ویژه ای دارد.

به گفته برخی از کارشناسان معدن، یکی از دلایلی که در شرایط تحریم و کاهش درآمد‌های نفتی اقتصاد کشور با فروپاشی مواجه نشد این بود که بخش‌هایی مانند معدن، پتروشیمی، مس، فولاد و صنایعی از این دست توانسته اند تا حد زیادی بار کمبود درآمد‌های نفتی را بر دوش بکشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با توجه به اینکه بیشتر معادن ایران در استان‌هایی واقع شده اند که محرومیت بیشتر و برخورداری کمتری دارند، نیاز است تا تمرکز بر توسعه این معادن افزایش یابد و بتوانیم در بخش معدن، تحول ایجاد کنیم. اما با این حال توجه به این بخش درآمدزا کم است و سالیانه شاهد فروریزی معادن و از دست دادن جان تعدادی معدن دار هستیم.

با توجه به آمار مرگ و میر در معادن، باید گفت که حفاظت از نیروی انسانی یک موضوع جدی محسوب می‌شود و ایمنی در معادن کشور موضوعی ملی است و این موضوع به حدی اهمیت دارد که چندی پیش پس از فروریزی برخی معادن کشور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور  با تاکید بر اینکه موضوع ایمنی در بخش معدن به هیچ عنوان قابل چشم‌پوشی نیست، از سازمان نظام مهندسی معدن ایران خواست ایمنی در معادن را در بالاترین سطح ممکن و به شکل سخت گیرانه دنبال کنند و در این سختگیری تحت هیچ شرایطی مماشات نکنند.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: عدم رعایت نکات ایمنی در معادن، می‌تواند منجر به بروز حوادثی شود که شیرینی استخراج و توسعه معدن را به تلخی مبدل کند.

او با تاکید بر سخت و طاقت فرسا بودن کار در معادن اظهار کرد: سختی و دشواری فعالیت معدن کاران و کسانی که در تونل‌های معادن کار می‌کنند با هیچ یک از مشاغل سخت و زیان آور قابل مقایسه نیست.

جهانگیری همچنین با تاکید بر اینکه رعایت اصول زیست محیطی و احیاء منابع طبیعی باید به طور جدی سرلوحه فعالیت معدن کاران و سازمان نظام مهندسی معدن ایران قرار گیرد، از اعضای این سازمان خواست موضوع حفظ محیط زیست را بعنوان یک سرفصل مهم در دستور کار خود قرار داده و در این زمینه پیشقدم باشند تا به کم توجهی و عدم رعایت اصول زیست محیطی متهم نشوند.

علاوه بر این مظفری دبیر شورای عالی حفاظت فنی و بهداشت کشور با اشاره به بالا بودن ریسک حوادث کار در معادن، گفت: به طور میانگین خطر حوادث کارگری در معادن به دلیل عدم آشنایی با منطقه فعالیت، عدم کنترل رفتار‌های کارگری و سایر متغییر‌های دیگر ۸ برابر بیشتر از سایر فعالیت‌های شغلی دیگر است.

مظفری افزود: در سطح کشور حدود ۵ هزار و۴۰۰ معدن فعال با افزون بر ۹۱ هزارشغل وجود دارد که ۹۰ معدن فعال مربوط به زغالسنگ با حدود ۱۰ هزار کارگر است. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ایمن سازی معادن حدود ۶ هزار آیین نامه را به متولیان معادن ابلاغ کرد و اجرای درست این آیین نامه‌ها توانست تا حدودی حوادث کار در معادن کشور را کاهش دهد.

به گفته مظفری در سال گذشته حوادث منجر به فوت در معادن کشور نسبت به سال ۹۶ حدود ۶۰ درصد کمتر شد و دلیل این کاهش اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و رعایت آیین نامه‌های ایمنی در کارگاه‌های معادن کشور بیان شد.

نجات جان کارگران معادن با استفاده از تجهیزات بروز

محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به پایین بودن ایمنی در معادن بزرگ کشور، گفت: ایمنی در معادن بخش های مختلفی دارد که شامل ایمنی در معادن روباز و زیرزمینی است. ایمنی چه در معادن روباز و چه در معادن زیرزمینی تعریف خاص خود را دارد.

رئیس خانه معدن ایران  تشریح کرد: در معادن باید از ابزار و لوازم خاص استفاده شود تا حوادث در آن کاهش یابد علاوه بر این تجهیزاتی که در این معادن مورد استفاده قرار می گیرد اهمیت ویژه ای دارد.

بهرامن گفت: در مجموع در معادن روباز ایمنی نداریم و به فعالان معدنی بر می گردد اما چارچوب نظارتی توسط سازمان نظام مهندسی داریم و دقت هایی انجام می شود. اصولا مسائلی مانند عدم دقت نیروی انسانی و تجهیزات غیراستاندارد باعث بروز چنین حوادثی می‌شود.

رئیس خانه معدن ایران با تاکید بر اینکه گاز به‌طور طبیعی در معادن زغال‌سنگ متصاعد می‌شود که باید تخلیه شود، گفت: وقتی سطح گاز در معادن زغال‌سنگ از حد استاندارد خارج شود، عامل نیروی انسانی، نقش تعیین‌کننده‌ای در پیشگیری از وقوع حادثه‌ ایفا می‌کند.

بهرامن با بیان اینکه معمولا در معادن به مباحث آموزش و ایمنی خیلی بها نمی‌دهند و برای آموزش نکات ایمنی معدنکاران هزینه نمی‌کنند، افزود: امروز شاهد این هستیم هر ساله تعدادی معدن کار محبوس و در اثر گاز جانشان را از دست می دهند که این شرایط نامطلوب است. 

بیشتر بخوانید: کشف و استحصال ۱۰ تن طلا در کشور/ اکتشافات در معادن طلا مغفول مانده است

رئیس خانه معدن ایران بیان کرد: تا وقتی که تجهیزات نو نشوند این اتفاقات رخ خواهد داد و باعث می شود حوادث ناگوار انجام شود. این اتفاقات در معادن بزرگ رخ می دهد و معادن کوچک شامل این جریان نمی شوند.

 ۸۰ درصد معادن ایران تجهیزات لازم را ندارند 

همچنین در این رابطه، سعید صمدی رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  با اشاره به اینکه ایمنی معادن جزو بحث های جدی در دنیا به شمار می رود و به موضوعی تبدیل شده که به راحتی نمی‌توان از آن گذشت، گفت: در جامعه ما یکی از دلایل مشکلات ضعف ایمنی این است که معادن ما تکنولوژی روز استخراج و تجهیزات لازم را ندارد.

او با تاکید بر اینکه حدود ۸۰ درصد معادن ما تجهیزات لازم را ندارند و از تکنولوژی ۵۰ سال گذشته  استفاده می‌کنند، در صورتی که معادن دنیا این موانع را پشت سر گذاشته‌اند، بیان کرد: همچنین می توان عامل مغفول ماندن معادن، را جوان و کم عمق بودن آن نیز می توان بیان کرد.

صمدی با تاکید بر اینکه به دلیل کم عمق بودن معادن مشکلات آن ها نیز اندک است، گفت: هر چه تعداد این معادن بیشتر باشد مشکلات نیز افزایش پیدا خواهد کرد و رسیدگی به آن ها الزام خواهد بود.

صمدی با بیان اینکه تا زمانی که قیمت محصولاتی همچون زغال‌ سنگ واقعی نشود  مشکلات آنها روز به روز افزایش خواهد یافت ،گفت: در یک تا ۲ سال گذشته سازمان توسعه معادن در بحث بازرسی معادن به خوبی عمل کرده است و استاندارد‌های بسیار سختی را برای ایمنی در آنها گذاشته است.

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با اشاره به مشکلات معادن، گفت: از بزرگ‌ترین مشکلات معادن می‌توان معضلات اقتصادی را نام برد، متاسفانه علی رغم ذخیره یک هزار و ۲۰۰ تن زغال سنگ هنوز وارد کننده این صنعت هستیم و متاسفانه در حد نیاز کشورمان نمی‌توانیم آن را تولید کنیم، در حالی که یک صنعت بسیار اشتغال زاست و اگر قیمت آن واقعی باشد به خوبی می توان در آن فعالیت کرد.

صمدی با اشاره به اینکه  تحریم‌ها هیچ تاثیری در به روز کردن تکنولوژی ندارد، تشریح کرد: معادن ما حداقل ایمنی را دارند، اما نمی‌توان گفت کاملا ایمن هستند. این را می‌توان یکی از دلایل ریزش معادن دانست، اما نکته قابل اهمیت این است که معادن تا زمانی که ایمن نباشند اجازه فعالیت ندارند.

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران گفت: ایمنی معادن نسبت به گذشته تغییری نکرده است در صورتی که می‌توانستیم در این معادن خود را تقویت کنیم.

به دلیل قیمت پایین برخی از محصولات و کالاها، معادن هیچ گاه استراتژی مدون برای توسعه و تجهیز خود در بخش ایمنی نداشتند و بیشتر به فکر حفظ شرایط تولید و جلوگیری از تعطیلی معادنشان بودند بنابراین سرمایه گذاری در افزایش سطح ایمنی الویت آن‌ها نبوده است.

با تمام این صحبت‌ها بر خلاف تحریم‌ها علیه ایران، شاهد کاهش ۴۰ درصدی حوادث منجر به فوت در معادن کشور بودیم که باز هم انتظار می‌رود با کمک مسئولان مربوطه شاهد حوادث کمتری در این حوزه باشیم.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: معدن اخبار اقتصادی رئیس خانه معدن ایران ایمنی در معادن معادن کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۹۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!

شبکه رسانه‌ای دولت آلمان می‌گوید: تحریم‌ها علیه ایران و روسیه کارآمد نیستند اما غرب مجبور است تحریم کند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: دویچه‌وله در تحلیلی که به ارزیابی تحریم‌های غرب اختصاص داشت، نوشت: ایران ۴۰ سال است که با تحریم‌های غرب زندگی می‌کند اما هرگز سرعت تحریم‌ شدنش به اندازه روسیه نبوده است. ایران می‌داند، چین می‌داند و ظاهراً دولت آمریکا هم می‌داند مبنی بر اینکه با وجود تحریم‌های موجود علیه صنعت نفت جمهوری اسلامی، نفت ایران با حجم بی‌سابقه به چین ارسال می‌شود. خاویر بلاس، ستون‌نویسی که مباحث مرتبط با انرژی و کالاها را برای بلومبرگ پوشش می‌دهد، اخیراً توضیح داد که چگونه نفت ایران به چین می‌رسد. اگر دولت چین را باور دارید، این کشور هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ صفر. حتی یک بشکه. در عوض، مقدار زیادی نفت خام از مالزی وارد می‌کند. به حدی که طبق داده‌های رسمی گمرک چین، این کشور به نوعی بیش از دو برابر بیشتر از تولید واقعی مالزی از آن کشور نفت می‌خرد. با تغییر نام نفت ایران، مالزی در سال گذشته پس از عربستان، روسیه و عراق به چهارمین تامین‌کننده بزرگ نفت خارجی چین تبدیل شد. سال‌هاست که ایران از امارات به عنوان مرکز دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده است. دبی، یکی از هفت امارت امارات، دروازه ورود کالاهای ممنوعه غیر از نفت به ایران است. تهران مدت‌هاست که زنجیره‌های تامین خود را تغییر داده تا تقریبا همه چیزهایی که توسط آمریکا یا اتحادیه اروپا تحریم شده، به دست آید.

پس از تحریم‌های غرب، روسیه مجبور شد مسیرهای تجاری مشابهی ایجاد کند تا از تامین پایدار کالاهای حیاتی برای اقتصاد خود اطمینان حاصل کند. جمهوری‌های شوروی سابق در آسیای مرکزی برای دور زدن تحریم‌ها ایده‌آل بوده‌اند، زیرا کشورهایی مانند قزاقستان یا قرقیزستان بخشی از اتحادیه گمرکی با مسکو هستند. علاوه‌بر این، فواصل بسیار زیاد، کنترل تحریم‌ها را عملاً غیرممکن می‌کند؛ قزاقستان به تنهائی بیش از ۷۵۰۰ کیلومتر با روسیه مرز مشترک دارد.

به‌عنوان مثال، به‌دلیل استراتژی تحریم‌های روسیه، ارمنستان شاهد افزایش تقریباً ۱۰۰۰درصدی واردات خودروها و قطعات آلمانی در سال گذشته بود. بر اساس آخرین داده‌های ارائه‌شده توسط پایگاه داده جهانی ردیابی تحریم‌ها، روسیه تحریم‌شده‌ترین کشور جهان است. با این حال، اقتصاد روسیه سال گذشته رشد قابل‌توجهی معادل ۳.۶‌درصد را تجربه کرد و به گفته‌ وزیر دارایی، کرملین انتظار دارد که نرخ رشد در سال ۲۰۲۴ «در همان سطح» باقی بماند. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی‌های رشد روس‌ها را تایید می‌کند و نرخ رشد تولید ناخالص‌ داخلی را ۳.۲درصد تعیین می‌کند.

تحریم‌های مالی، دسترسی بانک‌های روسیه به بازارهای مالی بین‌المللی را محدود و آنها را از سیستم بانکی مهم و حیاتیِ سوئیفت (SWIFT) که عامل انجام اکثر نقل‌وانتقالات بین‌المللی پول و اوراق بهادار است، خارج کرده‌اند. علاوه‌بر این، بانک مرکزی روسیه از دسترسی به ذخایر هنگفت خود که در کشورهای G۷ قرار دارد، محروم شده است. نکته قابل‌توجه این است که تنها تحریم‌هایی که توسط شورای امنیت سازمان اعمال می‌شوند از نظر قانونی برای همه کشورهای جهان الزام‌آور هستند. در واقع چند کشور مانند هند، برزیل و چین وجود دارند که به این تحریم‌ها پایبند نبوده‌اند.

با وجود عدم‌قابلیت اجرای کامل تحریم‌ها توسط غرب، چرا این کشورها همچنان به اعمال آنها ادامه می‌دهند؟ به گفته کریستین فون سوست، کارشناس تحریم‌ها در مؤسسه آلمان برای مطالعات جهانی و منطقه‌ای، «اگر هیچ تحریمی اعمال نمی‌شد، تقریباً مانند حمایت ضمنی ‌بود، یا انگار کسی به حمله روسیه پاسخ نمی‌دهد.»

واشنگتن قصد دارد چند بانک چینی را هدف قرار دهد تا از اعمال تحریم‌های غرب اطمینان حاصل کند. دولت جو بایدن، می‌خواهد پکن را از سیستم مالی جهانی کنار بگذارد تا جریان تامین مالی ماشین‌آلات جنگی روسیه را متوقف کند.

در اتحادیه اروپا، ژانویه سال گذشته فردی به نام دیوید اوسالیوان، فرستاده ویژه تحریم‌ها از ایرلند، برای مشارکت در تلاش‌های دیپلماتیک به منظور اجرای رژیم تحریم‌های این اتحادیه، منصوب شد. وظیفه او همچنین این است که برای مثال به کشورهای همسایه روسیه سفر کند و دولت‌های آنجا را متقاعد کند که تحریم‌ها را با جدیت بیشتری اجرا کنند. مشکل کلی این است که هم روسیه و هم ایران، راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها دارند.


دیگر خبرها

  • شورای اسلامی بازوی مشورتی برای مدیران کشور
  • بردسکن، جزیره گنج دورافتاده خراسان رضوی
  • بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!