Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- طی چند روز اخیر که کشور درگیر مبارزه با کروناست حواشی برکناری محمدجواد خشنود، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در محافل رسانه‌ای و فضای مجازی مطرح شده است. تاریخ انتشار: 13:17 - 16 اسفند 1398 - کد خبر: ۶۰۳۲۶۵

خبرگزاری میزان؛ طی چند روز اخیر که کشور درگیر مبارزه با کروناست حواشی برکناری محمدجواد خشنود، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در محافل رسانه‌ای و فضای مجازی مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه، هم با محمدجواد خشنود معاون برکنارشده غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و هم با عنایت‌الله رحیمی استاندار فارس گفت‌وگو کردیم تا اصل موضوع را جویا شویم.

خشنود به خبرنگار میزان گفت: بعد از اینکه جریان کرونا پیش آمد، بنده به عنوان معاونت غذا و دارو و همچنین در راستای انجام وظیفه انسانی‌ام، تصمیم گرفتم با همکاری دانشجویان بسیجی و ارزشی یک خط تولید مایع ضدعفونی‌کننده در دانشکده داروسازی راه‌اندازی کنیم. زمانی که دانشکده تعطیل شد، این دانشجویان از رشته‌های داروسازی، تغذیه،پرستاری و پزشکی به کمک من آمدند و بنا شد برای ۹ هزار تخت بیمارستانی که در استان فارس وجود دارد، به صورت روزانه ۱۰۰۰ لیتر مواد ضدعفونی کننده تولید و به صورت رایگان بین آنها پخش کنیم، چون این مواد از سیستم دولتی بود.

معاون پیشین غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: بعد از اینکه با همکاری جهادی این دانشجویان، خط تولید مایع ضدعفونی‌کننده با بهترین کیفیت را افتاد، در مرحله بعدی کار را گسترش دادیم تا مواد را به داروخانه‌ها نیز برسانیم و مقداری از این پول به چرخه تولید بارگردد و در تامین هزینه‌ها موثر واقع شود.

وی تاکید کرد: علاوه بر این، دو خط تولید ماسک بهداشتی آن‌هم از خطوطی که ورشکسته بودند و کار نمی‌کردند، با همین دانشجویان و بنده و قائم‌مقامم، با ظرفیت تولید۶۰ هزار ماسک راه‌اندازی کردیم که برای اجرایی شدن این هدف، این دانشجویان عزیز،به صورت شبانه‌روزی کار می‌کردند تا بر اساس کلید توزیعی که داشتیم، ماسک کافی را به مراکز بهداشتی و داروخانه‌ها برسانیم و مانع شکل‌گیری تنش‌های اجتماعی در سطح استان شویم.

خشنود گفت: اتفاقا روز شنبه، جناب استاندار و معاونان ایشان از این خط تولید بازدید کردند؛ روز چهارشنبه نیز بنده مجوز آغاز به کار ۱۲ واحد تولیدی مواد بهداشتی و ضدعفونی‌کننده را به عنوان معاون غذا و دارو در استان صادر کردم که به ۵ مورد دیگر هم پس از این اتفاق، مجوز دادیم.

معاون پیشین غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به علت برکناری خود نیز تصریح کرد: تولید مواد ضدعفونی کننده و ماسک‌ها ادامه داشت تا اینکه، یکی از معاونان استاندار به من گفتند، باید هزار لیتر الکل ۷۰ درصد به یک فرد بدهید؛ این فرد به اسم خیّر به ما مراجعه کرد.

وی گفت: وقتی این فرد به نام خیّر و با نامه‌ای در دست برای دریافت الکل به من مراجعه کرد، من گفتم اصلاً به یک فرد الکل نمی‌دهم بلکه الکل را به کارخانه‌ای که محصول تولید می‌کند، می‌دهم. معاون استاندار هم در پاسخ به بنده نوشتند: من دستور می‌دهم و باید این مقدار الکل را بدهید که بنده نیز در پاسخ به ایشان گفتم: شما که هیچ اگر استاندار و رئیس‌جمهور هم دستور بدهند، بنده این الکل را نمی‌دهم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان داشت: درضمن این نامه خطاب به من نبود، برای جای دیگری زده بودند که از آنجا الکل بگیرند اما چون آنها نیز مطابق قانون با این نامه مخالفت کرده بودند؛ معاون استانداری این فرد را نزد من فرستاده بود که من هم مخالفت کردم.

خشنود اضافه کرد: وقتی با این درخواست مخالفت کردم، این فرد معرفی شده نامه‌ها را پس گرفت. دو نامه بود که در یکی از آنها میزان الکل و همان هزار لیتر قید شده بود و نامه دیگر از سوی یک موسسه خیریه و با امضای فرد دیگری بود.

وی افزود: پس از مراجعه فرد خیّر، بنده با مراجع امنیتی و اطلاعاتی استان تماس گرفتم و گفتم فردی با حالت پرخاشگرانه چون با معاون استاندار هماهنگ کرده، درخواست تحویل هزار لیتر الکل دارد؛ با هماهنگی مراجع ذیربط، قرار شد هیچ الکلی به این فرد داده نشود تا پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

معاون پیشین غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: تا اینکه روز چهارشنبه، آقای استاندار، رئیس دانشگاه را احضار می‌کند؛ حال در این جلسه چه گذشته بنده اطلاعی ندارم، ولی بعد از این جلسه، تصمیم برکناری بنده گرفته می‌شود.

خشنود گفت: استاندار با من تماس گرفت و قسم‌ می‌خورد راجع به برکناری من حرفی نزده است و از من خواست، این موضوع را در رسانه‌ها منکر شوم؛ که من گفتم بنده روز چهارشنبه با رئیس دانشگاه بودم، چرا آن روز درباره برکناری بنده هیچ حرفی نزد ولی تا وقتی با شما جلسه گذاشتند، حکم برکناری من هم خورده شد؟

وی در پایان عنوان کرد: رویشان نمی‌شود به من بگویند حکم برکناری‌ات را زدیم، می‌گویند کسی را جای شما گذاشتیم. به هرحال من این موضوع را در رسانه‌ها تکذیب نمی‌کنم چرا که چنین اتفاقاتی افتاده است.

اما برای روشن شدن بیشتر موضوع دلایل برکناری معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با عنایت‌الله رحیمی استاندار فارس نیز گفت‌وگو کردیم.

رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار میزان، ضمن تکذیب اظهارات خشنود معاون برکنار شده دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: مسئولیت ساماندهی توزیع موادضدعفونی‌کننده و ماسک با بخش غذا و داروست و طبیعی است وقتی مسئول این بخش، وظیفه خود را به درستی انجام نمی‌دهد از سوی مسئول مربوطه برکنار می‌شود و استاندار آنچنان وقتی ندارد که درخصوص عزل و نصب معاون یک دانشگاه مداخله کند و اگر قرار باشد مداخله کند، اقدام به عزل رئیس دانشگاه می‌کند نه معاون دانشگاه.

استاندار فارس ادامه داد: پس از آغاز فرآیند مقابله با کرونا، ما در استان فارس با هماهنگی همه بخش‌ها، خطوط تولید ۵ کارخانه‌ مشابه نظیر ادکلن‌سازی و لوازم‌آرایشی را به تولید موادضدعفونی‌کننده و ماسک اختصاص دادیم؛ طبیعی است که وقتی خطوط تولید کارخانه مواد آرایشی عوض می‌شود و به تولید موادضدعفونی‌کننده اختصاص می‌یابد، آن کارخانه میزان الکل بیشتری را طلب می‌کند؛ در اختیار گذاشتن این الکل نیز چون شرایط بحرانی است باید تسهیل و تسریع شود و روال مرسوم اداری در این مواقع سرعت می‌گیرد. معاون اقتصادی استانداری فارس نیز برای همین منظور درخواست آن میزان الکل را به معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مطرح کرده است. 

رحیمی در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار میزان، به شائبه برکناری خشنود معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با دستور استانداری فارس چنین پاسخ داد: من وقتی این موضوع را در فضای مجازی دیدم با آقای خشنود تماس گرفتم و به او گفتم آقای دکتر شما مطمئن هستید که برکناری شما با دستور من بوده است که وی گفت اینچنین می‌گویند!

استاندار فارس تصریح کرد: بنابراین این که گفته شده آقای خشنود با دخالت استانداری برکنار شده، کذب  است، اما اینکه استانداری فارس در شرایط مقابله با کرونا، خطوط تولید برخی کارخانه‌های این استان را به تولید مواد ضدعفونی‌کننده و مواد شوینده و الکل اختصاص داده تا برای جمعیتی ۶ میلیونی ۷ الی ۸ میلیون الکل تولید کند و مازاد آن را به مناطقی همچون تهران ارسال کند، کاملا درست است و این مورد در حیطه وظایف و مسئولیت‌های استانداری تعریف می‌شود.

وی بیان داشت: یک دوگانگی میان دانشگاه علوم پزشکی و بخش صنعت استان فارس درخصوص نظارت و کنترل بر تولید و توزیع ماسک‌ها و موادضدعفونی‌کننده وجود دارد که باید رفع شود و از آنجاییکه دوستان در دانشگاه علوم پزشکی نتوانستند این هماهنگی را ایجاد کنند، ما طبق دستور واصله در ستاد مقابله با کرونا در استانداری  فارس به  صورت ۲۴ ساعته در حال خدمت هستیم؛ باید توجه داشت که دانشگاه علوم پزشکی جایی نیست که توانایی مقابله با بحران را داشته باشد اما ما در استانداری آمادگی و قابلیت مقابله با بحران را داریم.

رحیمی در پاسخ به این سخن معاون برکنارشده غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز که میزان الکل درخواست شده از سوی فرد معرفی‌شده از جانب معاون اقتصادی استانداری فارس را با هماهنگی سیستم اطلاعاتی و امنیتی در اختیار وی نگذاشتم نیز گفت: این سخن بلاوجه ای است چرا که مسئولیت شورای تامین استان فارس با بنده به عنوان استاندار است. 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: رحیمی استاندار فارس کرونا موادضدعفونی کننده مقابله با کرونا ضدعفونی کننده استانداری فارس استاندار فارس استان فارس میزان الکل تولید مواد خط تولید گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۲۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز