Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهربانو امانی با بیان اینکه کودکان زباله‌گر این روزها جان خود را به خطر می‌اندازند از نهادهای دولتی و جامعه مدنی برای حمایت از این کودکان استمداد طلبید.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ با شیوع کرونا تفکیک زباله ممنوع شد از این رو شهرداری تهران با تائید دادستانی می‌تواند کودکان و افرادی که زباله گردی می‌کنند را دستگیر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه اما کودکان زباله‌گرد، که نان آور خانواده خود هستند، نیاز به حمایت مالی دارند و برای کسب درآمد اقدام به زباله‌گردی می‌پردازند که این امری است که تاکنون مغفول مانده است.

خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری برنا به سراغ شهربانو امانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، رفت تا در این رابطه و برای خروج از این وضعیت از او پرس و جو کند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در رابطه با وضعیت کودکان کار و برخورد با زباله گردان گفت: کودکان کار اقشار بی‌پناه و آسیب پذیر شهر تهران هستند و در این شرایط وقتی حتی قرار است زباله‌ها تفکیک نشود به خاطر پیشگیری از کرونا نباید در سطح شهر برای زباله‌گردی حضور داشته باشند.

وی افزود: گرچه ما به روش‌های تفکیک از خانه همیشه تأکید می‌کنیم و در نهایت می‌گویم بسته‌بندی‌های بهداشتی خود را در پلاستیک‌های در بسته به سطل‌های مخصوص شهرداری بسپارید ولی اکنون در حال حاضر تلاش این است که تفکیک انجام نشود.

امامی با اشاره به این‌که تلاش شد این روزها کودکان زباله‌گرد که برای کارفرمایان با سود بسیار کار می‌کنند دست از کار بکشند، گفت: در شورای اسلامی شهر پنجم تلاش شد کودکان زباله‌گرد وجود نداشته باشد اما به خاطر درآمد و رانت قوی که از سوی مافیای قوی ایجاد شده نتوانستیم به‌طور کامل آن را لغو کنیم اما فعالیت‌های کردیم که هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده‌ایم و امیدوارم تا پایان دوره پنجم این اتفاق رخ بدهد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بیشتر کودکان کار یعنی 75 درصد آنها را کودکان افغان تشکیل می‌دهد، گفت: برای ما تفاوتی ندارد کودکان کار ایرانی باشند یا نه. کودکان نسل آینده جهان هستند و آنان حامی جدی ندارند.

وی ادامه داد: شهرداری نگران این کودکان بود و برای همین از طریق دادستانی حکم گرفت تا با زباله‌گردان برخورد شود گرچه در برخی مناطق نیز دیده می‌شوند که آنان زباله‌های خشک را جمع کنند ولی از مردم می‌خواهیم به محض دیدن کودکان زباله‌گرد و یا کسانی که زباله و تفکیک می‌کنند به 137 تماس بگیرند و خودشان به این روند کمک کنند.

امانی در پاسخ به این سوال که کودکانی که زباله‌گردی می‌کنند نان‌آور خانواده هستند و بدین ترتیب درآمد آنها قطع شده است، گفت: شهرداری پیمانکاران را می‌شناسد و از آقای یزدانی، معاون محترم خدمات شهری، خواهش می‌کنم تا با آنها وارد گفتگو شود این پیمانکاران چندین سال است که سود سرشاری به دست می‌آورند و برای حفظ سلامت نیروی کار باید اقداماتی انجام دهند و از آنان حمایت مالی کنند زندگی آنها مستقیما با زباله‌گردی اداره و تامین می‌شود.

او در پایان تصریح کرد: همچنین از شهروندان مسئولیت‌پذیری و نوع دوست و جامعه مدنی و خیرین استمداد می‌طلبم تا بتوانند به آن این کودکان کمک کنند تا این کودکان زندگی‌شان را به خطر نیندازند تا باعث پیشگیری از کرونا شویم. سمن‌هایی که در ارتباط با این قشر هستند تدابیری را بلدند و امیدواریم همه دست به دست هم دهیم تا از این شرایط عبور کنیم علاوه بر این از نهادهای دولتی نیز می‌خواهم که از این کودکان حمایت کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تفکیک زباله زباله گردی کودکان زباله گرد کرونا کرونا در ایران کودکان زباله گرد شورای اسلامی شهر زباله گردی کودکان کار شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۷۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجهی به آسیب‌های اجتماعی

مدیر کل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور با اشاره به موضوع آسیب‌های اجتماعی گفت: هر دستگاهی که در انجام وظایف خود کوتاهی کرده باید مورد مواخذه دادستان قرار گیرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست حمایت از کودکان و نوجوانان، جلوگیری از فعالیت مراکز غیرمجاز تفکیک زباله و ضایعات و پیشگیری از وقوع جرم امروز در شهرداری منطقه ۱۹ برگزار شد.

این نشست با حضور عسکر جلالیان، معاون وزیر دادگستری، صادقی مدیر کل پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، ولی الله مهبودی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران، شهردار منطقه ۱۹ و تعدادی از مسئولان شری و انتظامی برگزار شد.

دادستانی تهران در صورت لزوم از اقدامات شهرداری‌ها حمایت قضائی می‌کند

مهبودی درباره ضرورت برگزاری این نشست گفت: در جلسه امروز، چند موضوع از جمله کودکان کار، کودکان خیابان و کودکان زباله‌گرد مطرح شد که رسیدگی به وضعیت آنان به صورت جدی در دستور کار دادستانی تهران قرار دارد؛ بحمدالله کار‌ها در این زمینه با قوت و سرعت مطلوبی پیشرفته و نتایج مثبتی تاکنون حاصل شده است.

وی با بیان اینکه بحث ساماندهی اتباع غیرمجاز نیز در دستور کار است، گفت: در همه مناطق تهران با این پدیده دست به گریبان هستیم، اما تعداد این افراد در منطقه ۱۹ بیشتر از سایر مناطق است لذا رسیدگی‌های بیشتری نیز لازم دارد و این کار نیز با جدیت، توجه و قوت در دست انجام است.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران بیان کرد: یکی دیگر از آسیب‌های اجتماعی، جمع‌آوری معتادان متجاهر است که دادستانی تهران به این موضوع نیز ورود داشته است. با اقداماتی که انجام شده دیگر شهروندان شاهد حضور دسته‌ای معتادان در خیابان‌ها نیستند؛ در این رابطه نیز کار به صورت مستمر ادامه دارد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته درباره ساماندهی مشاغل نیز عنوان کرد: ساماندهی ضایعات فروشان امری ضروری است و این موضوع باید بر اساس قانون مدیریت شود.

مهبودی اضافه کرد: شهرداری بر اساس قانون وظیفه دارد با مواردی که باعث آسیب شهروندان است بلافاصله ورود کرده و در خصوص مشاغل مزاحم به وظایف خود عمل کند و اگر نیاز به حمایت و دستورات قضائی وجود دارد، دادستانی تهران مطابق موازین قانونی به وظیفه خود عمل می‌نماید.

وی همچنین خاطرنشان کرد: اگر قانون مدیریت پسماند به صورت دقیق اجرا شود و تفکیک زباله از مبدأ صورت گیرد، جلوی خیلی از مشکلات گرفته می‌شود.

همکاری دادستانی تهران با شهرداری مناطق اتفاق مبارکی است

جلالیان گفت: این اتفاق یعنی همکاری گسترده دادستانی تهران با شهرداری‌های مناطق چندگانه پایتخت، در تاریخ کشور بی سابقه است که باید قدر این فرصت دانسته شده و از این ظرفیت گرانبها برای حل مشکلات کلانشهر تهران استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه باید قدر فرصت را دانست، افزود: باید از تعامل و زمینه مثبت ایجاد شده استفاده حداکثری شود. همگی باید به شهرداری کمک کنیم تا پدیده شوم زباله‌گردی حل شود.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به اینکه ضایعات فروشی و فروش پسماند خشک دو مقوله جداگانه هستند، گفت: خرید و فروش فلزات ذوبی یک شغل است.

جلالیان با اشاره به اینکه متأسفانه در حوزه بین‌الملل درباره زباله گردی تبلیغات منفی بسیاری می‌شود، گفت: گفته می‌شود حدود ۶ هزار زباله گرد وجود داشته که ۴ هزار نفر از آن‌ها را جمع‌آوری کردند؛ کار بزرگی شده است و باید با عزمی جدی‌تر، افراد باقیمانده را نیز هرچه سریع‌تر ساماندهی کنند.

وی با تاکید بر اینکه به راحتی می‌توان تهران را به شهری بدون زباله گرد تبدیل کرد، گفت: زباله‌گردی نقض کرامت انسانی و به تبع آن نقض حقوق شهروندی و جرمی مشهود است.

وضعیت آسیب‌های اجتماعی شایسته نظام جمهوری اسلامی نیست

صادقی نیز گفت: جایی که حقوق عمومی و بهداشت عمومی تضییع شده و یا اقداماتی بدون مجوز صورت بگیرد، دادستان می‌تواند به این موضوعات ورود کند.

وی با بیان اینکه با توجه به شیوع آسیب‌های اجتماعی باید از دادیار مستقل حقوق عامه استفاده شود، گفت: یکی از وظایف دادستان‌ها بررسی ترک فعل‌ها است. هر دستگاهی که در انجام وظایف خود کوتاهی کرده باید مورد مواخذه دادستان قرار گیرد و دادیار‌ها نیز باید در میدان باشند و تخلفات را گزارش کنند.

مدیر کل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور تاکید کرد: درخواست کردیم مجتمع حقوق عامه در تهران راه اندازی شود.

دیگر خبرها

  • ساماندهی لندفیل سراوان ۸۴ درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی
  • اجرای طرح دوم جمع‌آوری مخازن زباله از معابر منطقه دو شهرکرد
  • پیگیری ویژه جهت تصویب نخستین طرح هادی شهری پیربازار
  • تخلیه ماهانه۵۰۰ تن زباله و لجن از کانال‌ های آب تهران | روایت کارگرهایی که در مسیر پاکسازی کانال‌های شهر جان می‌ دهند
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجهی به آسیب‌های اجتماعی
  • دادستانی از اقدامات شهرداری‌ها حمایت قضایی می‌کند
  • رفع آب‌گرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد
  • تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است
  • سلامت یک جامعه در گرو سلامت یک شهر