Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر بین‌الملل سابق شرکت ملی نفت ایران با اشاره به توافق اوپک برای کاهش 1میلیون و 500 هزار بشکه‌ای تولید نفت در پی شیوع ویروس کرونا و افت قیمت، خاطر نشان کرد: نوسانات قیمت جهانی نفت بیشتر از آنکه تحت تاثیر رابطه میان عرضه و تقاضا و یا بحران‌هایی مثل ویروس کرونا باشد، در کنترل سفته بازان قدرت‌های جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سیدمحسن قمصری»، مدیر بین‌الملل سابق شرکت ملی نفت ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا، درباره افت قیمت نفت به زیر 50 دلار و تصمیم اوپک برای مقابله با روند کنونی کاهش قیمت اظهار کرد: اگر بازار جهانی نفت تابع اصل عرضه و تقاضا باشد، این کاهش عرضه می‌تواند موثر باشد اما مساله این است که سفته‎بازان و بورس‌بازان که عمل کننده تصمیمات سران اصلی قدرت‌ها هستند، بازیگران اصلی این بازار بوده و مانع افزایش قیمت‌ها می‌شوند.

این کارشناس حوزه نفت و انرژی با تاکید بر تاثیر کوتاه مدت کاهش تولید و عرضه نفت اوپک بر تقویت بازار، افزود: کاهش عرضه هر چند از نظر اصولی درست و تقویت‌کننده بازار است اما شرایط اقتصادی دنیا به گونه‌ای است که قدرت‌ها نمی‌خواهند، قیمت از این سطح افزایش بیشتری یابد چراکه اقتصاد‌های حبابی فعلی دنیا تحمل افزایش بیشتر قیمت نفت را ندارند و در شرایط موجود انتظار می‌رود، سفته‌بازان مانع از افزایش قیمت شوند.

قمصری ادامه داد: بررسی وضعیت اقتصادی قدرت‌های فائق دنیا نشان می‌دهد باتوجه به بدهی‌های چند هزار میلیاردی آن‌ها، عملا نمی‌توانند قیمت‌های بالای بازار نفت را تحمل کنند و با ابزارهایی که دارند در حال کنترل قیمت، برای مانع از افزایش آن هستند. یکی از مسائلی که امروز به کمک آن‌ها آمده ویروس کروناست.

به گفته مدیر بین‌الملل سابق شرکت ملی نفت ایران، کرونا به تنهایی نمی‌توانست قیمت نفت را 9 دلار کاهش دهد، در حقیقت ابرقدرت‌ها و ابربدهکاران دنیا با استفاده از موضوع کرونا به شدت قیمت نفت را پائین آورده و اثرات کرونا را دو چندان کردند.

قمصری خاطرنشان کرد: بازارهای تعیین کننده نفت خام، بورس‌های نفت خام هستند و همه قیمت‌های نفت خام فیزیکال بر اساس این بورس‌های کاغذی است که در اختیار موسسات مالی و پولی بین‌المللی مانند نایمکس (بازار بورس کالای نیویورک) و لندن است.

این کارشناس حوزه نفت و انرژی درباره پیش بینی‌ها در خصوص میزان کاهش قیمت نفت گفت: احتمال سقوط قیمت تا زیر 50 دلار هم وجود دارد اما همانقدر که این قدرت‌ها توان تحمل قیمت‌های بالا را ندارند، از آنجا که کاهش قیمت می‌تواند عرضه نفت‌های غیر متعارف را هم متوقف کند، تحمل قیمت خیلی پایین را هم نخواهند داشت و احتمالا نوسانات این بازار در روزهای آینده هم در دامنه چند دلار بالاتر یا پایین تر از 50 دلار، خواهد بود.

قمصری گفت: بعید است ایران حتی در همین کاهش تولید اوپک هم مشارکت کند چون تولید نفت ایران در حال حاضر، زیر استانداردهای خودمان است اما در هر صورت یک دلار هم برای اقتصاد ایران هم یک دلار است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اوپک شرکت ملی نفت ایران قیمت نفت کاهش تولید اوپک ویروس کرونا قیمت نفت نفت ایران قیمت ها قدرت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۷۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین