Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@20:41:39 GMT

ورزش خانگی، راه موثر جلوگیری از عوارض خودقرنطینگی

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۷۲۳۰۱

ورزش خانگی، راه موثر جلوگیری از عوارض خودقرنطینگی

با توجه به انبوه عوارض کم‌تحرکی، اجتناب از این عوارض پاره‌ای تغییرات را در شیوه زندگی می‌طلبد، اما راه‌حل ساده و اولیه برای کاهش خطرات ناشی از نشستن طولانی‌مدت را می‌توان اساساً در کمتر نشستن و تحرک بیشتر به هر صورت، خلاصه کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، بیش از دو هفته از شیوع کرونا در ایران می‌گذرد و مسؤولان از مردم خواسته‌اند که برای جلوگیری از گسترش ابتلا به این ویروس در خانه بمانند و تا حد ممکن از حضور در اجتماع خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین حضور مداوم مردم در خانه‌ها سبب افزایش میزان استفاده از اینترنت، بازی‌های رایانه‌ای، تلویزیون و حتی مواد غذایی شده و به همین دلیل نگرانی‌هایی برای سلامت شهروندان ایجاد کرده است.

این موضوعات سبب کم‌تحرکی بخش زیادی از جامعه شده و کارشناسان سلامت معتقدند که خانوارها باید برای اصلاح سبک زندگی خود در این مدت قدم بردارند. یک کارشناس حوزه سلامت می‌گوید: ورزش باید به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین پایه‌های سلامت جسمی همه افراد جامعه اعم از زن و مرد در اولویت قرار بگیرد تا چرخه تحرک افراد حفظ و از ابتلا به بیماری‌های کم‌تحرکی جلوگیری شود.

محمدجواد عامری می‌افزاید: افرادی که بیشتر زمان نشستن خود را به استفاده از تلفن همراه و رایانه، بازی‌های رایانه‌ای و یا دیدن تلویزیون سپری می‌کنند، مدام گردن خود را برای تایپ کردن و مشاهده تلویزیون خم می‌کنند و یا برای صحبت کردن با تلفن در حین کارهای روزمره، گوشی تلفن را با کمک شانه و سر به گوش خود می‌چسبانند، این عوامل همگی باعث کشیدگی مهره‌های گردن و از بین رفتن تعادل دائمی آنها می‌شود.

وی بیان می‌کند: افرادی که زیاد می‌نشینند، در معرض خطر فتق دیسک کمر قرار دارند. در نشستن طولانی مدت، عضله پسواس که از حفره شکمی می‌گذرد، منقبض می‌شود و ستون فقرات فوقانی را به جلو می‌کشد. همچنین وزن بالاتنه به‌جای اینکه بر کل ستون فقرات وارد شود دائماً بر استخوان‌های نشیمنگاه وارد می‌شود. این عوامل همگی موجب صدمه دیدن دیسک کمر می‌شود.

ضرورت تحرک بیشتر برای جلوگیری از بیماری

این کارشناس حوزه سلامت عنوان می‌کند: پوک شدن استخوان‌ها از دیگر عوارض نشستن طولانی‌مدت است، فعالیت‌هایی مانند راه رفتن و دویدن باعث می‌شوند که استخوان‌های باسن و بالاتنه مستحکم‌تر، پرچگالی تر و قوی‌تر شوند. دانشمندان افزایش موارد پوکی استخوان‌ها را به فعالیت نداشتن نسبت می‌دهند.

وی اظهار می‌کند: کند شدن عملکرد مغز از دیگر عوارض نشستن طولانی‌مدت است. حرکت عضلات باعث پمپاژ خون تازه و اکسیژن در سراسر مغز و آزادسازی مواد شیمیایی می‌شود که عملکرد مغز و حالت روحی را تقویت می‌کنند. اما نشستن طولانی مدت همه فعالیت‌های بدن از جمله عملکرد مغز را آهسته می‌کند. عوارض کم‌تحرکی صرفاً بزرگ‌سالان را تهدید نمی‌کنند و پیامدهای منفی تغییر رویه زندگی، کودکان را هم در امان نگذاشته است.

عامری ادامه می‌دهد: البته این عوارض در یک هفته و یا دو هفته کم تحرکی پدید نمی‌آید اما برخی از افراد آسیب‌پذیر هستند و چه‌بسا در این مدت هم آسیب ببینند مانند افرادی که مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هستند و یا خونشان غلیظ است؛ این افراد در معرض بیماری‌هایی مانند DVT هستند و باید با تحرک بیشتر از خود مراقبت کنند.

چگونه در خانه ورزش کنیم؟

یک کارشناس تربیت بدنی به خبرنگار فارس می‌گوید: برای انجام حرکات ورزشی همیشه نیازی به رفتن به باشگاه نیست بلکه در خانه با دنبال کردن برنامه خاص و پشتکار می‌توان سلامتی فرد را حفظ کرد. سیده کوثر علوی می‌افزاید: شهروندان برای ورزش روزانه در خانه باید به نکاتی مانند استمرار ورزش، تنظیم برنامه غذایی بدون حذف وعده‌های اصلی، جلوگیری از پرخوری و تنظیم میزان خواب توجه کنند.

وی می‌افزاید: برنامه‌ریزی افراد برای ورزش کردن باید بیش از 40 دقیقه و کمتر از 60 دقیقه در روز باشد تا هم میزان تأثیر آن حفظ و هم از آسیب رسیدن به فرد جلوگیری شود.

این کارشناس تربیت بدنی با بیان اینکه در خانه لازم نیست ورزش‌های سخت انجام داد، عنوان می‌کند: حرکات اسکوات، لانژ، ایستادن روی یک پا، شنای روی زمین، پلانک، دیپ و هوازی از جمله حرکاتی هستند که در ورزش خانگی مؤثر هستند و علی‌رغم سادگی، کار آیی لازم را هم دارند.

وی بیان می‌کند: حرکات یوگا نیز راهکار دیگری است که به‌واسطه تقویت انعطاف پذیری بدن، کمک می‌کند و برای کاهش خطرات ناشی از نشستن طولانی مدت توصیه شده است.

علوی عنوان می‌کند: از راهکارهایی که برای کاهش خطرات ناشی از کم تحرکی ارائه می‌شود، نشستن روی اشیاء لرزان مانند توپ‌های بزرگ ورزشی و یا حتی نشستن روی یک چهارپایه بدون پشتی است؛ نشستن روی این اشیاء باعث به فعالیت واداشتن ماهیچه‌های اصلی بدن می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس، با توجه به انبوه عوارض کم‌تحرکی، اجتناب از این عوارض پاره‌ای تغییرات را در شیوه زندگی می‌طلبد، اما راه‌حل ساده و اولیه برای کاهش خطرات ناشی از نشستن طولانی‌مدت را می‌توان اساساً در کمتر نشستن و تحرک بیشتر به هر صورت، خلاصه کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عوارض ورزش سلامت تلویزیون برای کاهش خطرات ناشی نشستن طولانی مدت تحرک بیشتر کم تحرکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۲۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قاطع و موثر با سرقت/ هوشمند سازی در دستور کار پلیس

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار محمد قنبری، در اولین جلسه شور عملیاتی که معاونان و رؤسای این پلیس حضور داشتند، اظهار داشت: توجه به اولویت‌های سال ۱۴۰۳ و همچنین افق و چشم‌انداز معین برای اجرا در پلیس آگاهی فراجا بر مبنای این اولویت‌ها ترسیم شود.

وی، دقت در موضوع معماری فراجا آینده را یکی از اولویت‌های اساسی در سال جدید عنوان کرد و افزود: توجه به معیشت کارکنان به خصوص در حوزه مسکن شخصی باید در دستور کار قرار گیرد.

رئیس پلیس آگاهی فراجا تصریح کرد: پیگیری بصیرت افزایی از طریق قرآن و نهج‌البلاغه و همچنین ارتقا توان عملیاتی در کشف جرایم باید در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اقدامات پلیس آگاهی در حوزه فضای مجازی و انتشار اخبار و اطلاع رسانی باید با جدیت انجام شود، گفت: ارتقا کشف جرایم و برخورد قاطع و مؤثر با سرقت از جمله اولویت‌های مهم فراجا در سال جدید است که باید مدنظر قرار گیرد.

سردار قنبری موضوع طرح نور را که در سطح فراجا در حال اجرا است را بسیار با اهمیت و مثمرثمر عنوان کرد و گفت: از همه همکارانی که با تلاش شبانه روزی و اقدامات مؤثر در سراسر کشور در ایام گذشته و به ویژه نوروز تعامل و همکاری مطلوبی داشتند تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی تصریح کرد: شاخص‌های حوزه کشف به وقوع باید به صورت کاملاً علمی و حرفه‌ای ترسیم و برنامه ریزی‌های منظم در این زمینه انجام شود و برنامه‌ها و اهداف قابل دسترسی و منطقی باشند.

این مقام ارشد انتظامی با تاکید بر اینکه موضوع هوشمند سازی باید به صورت فوق العاده در دستور کار پلیس آگاهی قرار گیرد، بیان داشت: انضباط باید در دستور کار قرار گیرد به طوری که همه فعالیت‌ها بر مبنای انضباط مادی و معنوی به صورت کاملاً دقیق پیگیری و اجرا شود.

وی با اشاره به تسریع و زمانبندی مشخص در جهت انجام کارها و اجرای مصوبات و کیفی سازی آنها خاطرنشان کرد: موضوع آمار و اطلاعات در حوزه‌های عملیاتی بسیار مهم است و باید به صورت دقیق به آن توجه شود.

رئیس پلیس آگاهی فراجا در پایان با اشاره به اهمیت احساس امنیت در سطح جامعه گفت: سرقت نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است به طوری که مجموع کشفیات ۳۴ درصد افزایش و کشف به وقوع به ۵۲ درصد رسیده است.

کد خبر 6095051

دیگر خبرها

  • ۴ گزینه نهایی مکس ابرل برای نشستن روی نیمکت بایرن مونیخ
  • نشان ویژه امپراطور ژاپن به یک زن کابینه روحانی رسید
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • انتخاب جانشین خطیر، مهم‌ترین ابهام در استقلال
  • هانسی فلیک، گزینه جدی نشستن روی نیمکت چلسی
  • بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • آغاز گردهمایی معاونان امور جوانان ادارات کل ورزش و جوانان در مشهد
  • تحقق سند تحول قضایی در اردبیل با جدیت پیگیری می شود
  • برخورد قاطع و موثر با سرقت/ هوشمند سازی در دستور کار پلیس