Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که آمارهای استانی و ملی حاکی از ادامه شیوع بیماری کرونا دارد نگاهی اجمالی به برخی از متوفیان ناشی از این بیماری نشان می دهد که اغلب کسانی که بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند از میان سالخوردگان یا افراد دارای بیماری های زمینه ای هستند؛ هرچند که شایعات نیز در شرایط کنونی بسیار فراوان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری فارس ـ حسین طالب علی: آخرین روز از بهمن ماه 98 خبری در رسانه‌ها منعکس شد که خبر از آغاز بحرانی بزرگ در کشور داشت. شناسایی دو بیمار مبتلا به کرونا ویروس در قم.

خبری که پس از چند روز تکذیب وجود کرونا در کشور و به ویژه در قم، ابتدا توسط مسئولین محلی و سپس توسط کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت به صورت رسمی منتشر شد.

طولی نگذشت که این بیماری یکی پس از دیگری شهرهای ایران را همچون سایر کشورهای جهان دربر گرفت و هر روز زنگ خطرش بلندتر از قبل به صدا درآمد تا جایی که امروز 31 استان کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

ویروسی که طی آخرین آمار وزارت بهداشت تا 16 اسفند ماه چهار هزار و 747 نفر را به خود مبتلا کرده که از این تعداد 913 نفر بهبود یافتند و 124 نفر نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند. هر چند آمار فوتی‌های غیر رسمی بیشتر از چیزی است که مسئولین در رسانه‌ها اعلام کرده‌اند.

در شهر قم که کرونا ویروس برای نخستین بار توسط پزشکان متخصص آن شناسایی شد در حال حاضر بیش از هزار نفر از بیماران در بیمارستان‌های کامکار، فرقانی، علی بن ابیطالب، شهید بهشتی و امام رضا (ع) بستری هستند که طبق گفته قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم آزمایش 523 نفردر خصوص ابتلا به کرونا ویروس مثبت اعلام شده است.

از میزان فوتی‌های این بیماری در قم چند روزی است خبری نیست و طبق آخرین آمار ارائه شده بین 20 تا 30 نفر در این شهر بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند ولی بر اساس گزارش‌های مردمی و مشاهدات میدانی این آمار بالاتر از چیزی است که تا چند روز گذشته به صورت رسمی اعلام شده بود.

 

کهولت سن و سابقه بیماری دو عامل فوت در مبتلایان به کرونا

نخستین موارد ابتلا به ویروس کرونا در قم که منجر به فوت مبتلایان نیز شد مربوط به دو مرد مسن قمی بود. دو نفری که طبق بررسی و اعلام وزارت بهداشت نه سفر خارجی و نه سفر بین شهری داشتند. وزارت بهداشت کهولت سن را عامل مهم فوت این دو نفر عنوان کرد. یکی از این فوت شدگان نیز جانباز شیمیایی بود.

 

فوت سه تن از نزدیکان آیت الله شبیری زنجانی

فرد دیگری که خبر ابتلا و فوتش بر اثر بیماری کرونا منتشر شد حاج سید مجتبی فاضلی مسؤول اجرایی و مالی دفتر آیت‌الله شبیری زنجانی بود. مسئول دفتر آیت الله شبیری در گفت وگویی از سابقه بیماری دیابت در مرحوم فاضلی خبر داده بود.

روز هشتم اسفند خواهر آیت الله شبیری زنجانی در سن 85 سالگی فوت شد که در این مورد نیز زمزمه‌هایی از ابتلای آن مرحومه به کرونا صورت گرفت. به گفته رئیس دفتر آیت الله شبیری زنجانی وی از مدت ها قبل بیمار بوده و اینکه فوت ایشان به دلیل ویروس کرونا بوده یا بیماری، مشخص نیست.

 این مرحومه مادر سید محمد میرمحمدی عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام و نماینده سابق قم در مجلس شورای اسلامی بود. شخصیتی که چهار روز پس از رحلت مادرش در روز 12 اسفند در سالروز تولد 71 سالگیش به علت ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری تهران جان به جان آفرین تسلیم کرد.

 

درگذشت سفیر سابق ایران در واتیکان بر اثر ابتلا به کرونا

حجت الاسلام سید هادی خسروشاهی از چهره‌های برجسته حوزه علمیه قم از دیگر افرادی بود که در سن 81 سالگی به دلیل ابتلا به ویروس کرونا درگذشت.

وی که چند روزی در قم گرفتار بیماری کرونا بود، هفتم اسفند ماه به بیمارستان مسیح دانشوری تهران منتقل و پس از تأیید تست کرونا بستری شداما به دلیل کهولت سن صبح هشتم اسفند در این بیمارستان درگذشت.

 

 

فوت چند کارمند قمی

در میان فوت شدگانی که اسامی آنها در فضای مجازی منتشر شد، نام دو کارمند بانک نیز دیده می‌شود. علیرضا زینلی انباردار بانک صادارت و محمد حسین کاظمی کارمند بانک رفاه از مبتلایان به بیماری کرونا در قم بودند که بر اثر این بیماری جانشان را از دست دادند.

حسین غفاری معاون پرورشی و سعید مغازه‌ای معاون دبیرستان ماندگار دو نفر از فرهنگیان قم بودند که در روزهای گذشته خبر فوت آنها بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در فضای مجازی منتشر شد.

سرهنگ الیاسی رئیس کلانتری 12 قم نیز از جمله بیمارانی بود که به علت مشکلات تنفسی به بیمارستان مراجعه کرد و بر اساس اعلام رسانه‌ها تست کرونای وی مثبت شده بود. وی 16 اسفند ماه بر اثر این بیماری درگذشت.

 

درگذشت طلبه فعال جهادی و فرهنگی قمی

حجت‌الاسلام احمد خسروی مسؤول روابط عمومی مدارس اسلامی صدرا کشور و از طلاب جهادی و انقلابی که چند روزی درگیر بیماری کرونا بود قربانی دیگر کرونا بود که در روز 15 اسفند در بیمارستان جان خود را از دست داد.

این طلبه جوان که در شهر قم سکونت داشت، در ماه‌های گذشته نقشی فعال در بسیج کمک‌های مردمی برای نیازمندان و خسارت‌دیدگان سیل سیستان و بلوچستان داشت و تا ابتدای اسفندماه آخرین مرحله از این کمک‌های مردمی را به دست نیازمندان رسانده بود.

برخی دوستان این طلبه جهادگر از عدم رسیدگی صحیح در بیمارستان علی بن ابیطالب(ع) به وی خبر دادند. موضوعی که به سرعت توسط روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم تکذیب شد.

در بخشی از این اطلاعیه آمده بود: ایشان با علائم تب و لرز، سرفه و تنگی نفس به بیمارستان مراجعه کردند و پس از انجام اقدامات اولیه در اورژانس توسط پزشک متخصص در بخش داخلی بستری شد و در سوابق نامرده سابقه دیابت و کم کاری تیروئید نیز ذکر شده است.

 

شایعه فوت بانوی فوتسالیست و ماجرای تشابه اسم

هشتم اسفند ماه خبری در رسانه ها منتشر شد که کرونا ویروس نخستین قربانی خود در بین ورزشکاران حرفه‌ای ایران را گرفت و جامعه فوتسال ایران را داغدار کرد.

رسانه ها خبر از فوت الهام شیخی فوتسالیست اصفهانی عضو تیم ملی ایران خبر دادند. اما طولی نکشید این خبر با تکذیب این بازیکن تیم ملی مواجه شد.

الهام شیخی فوت شده فوتسالیست ۲۳ ساله قمی بود که از قضا با الهام شیخی بازیکن اصفهانی تیم ملی فوتسال بانوان کشور همنام بود و به دلیل همین تشابه اسمی این خبر به سرعت در سایت‌ها و فضای مجازی منتشر شد.

شیخی یک روز بعد با انتشار ویدئویی در فضای مجازی ضمن تسلیت به خانواده متوفی اعلام کرد او ساکن اصفهان است و در صحت و سلامت کامل به سر می‌برد.

 

شیوع کرونا در بین مسؤولان و پزشکان قم

از ابتدای شیوع بیماری کرونا در قم چند تن از مقامات استانی نیز درگیر این بیماری شدند.

حجت الاسلام مجتبی ذوالنور نماینده مردم قم و رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ویدئویی از مثبت بودن آزمایش کرونای خود خبر داد.

وی در این ویدئو با اشاره به اینکه به علت بیماری قرنطینه خواهد شد، از شکست کرونا با همت جمعی مردم و مسئولان سخن گفت.


وی پس از چند روز در توئیتی اعلام کرد وضعیت بیماریش کنترل شده و فعلاً در قرنطیه خواهد ماند.

 

کرونای مثبت رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم

دکتر محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز که از ابتدای در تماس مکرر با بیماران مبتلا به کرونا بود اعلام کرد آزمایش کرونایش مثبت بوده و بنابر توصیه پزشکان باید مدتی در قرنطینه تحت نظر قرار گیرد.

وی پس از اعلام این خبر طی حکمی دکتر علی ابرازه را به عنوان قائم مقام رئیس دانشگاه منصوب کرد.

 

 


 دکتری که خودش را بستری کرد

پس از دکتر قدیر، دکتر سیامک محبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز به کرونا مبتلا شد.

از جمله مواردی که در قم خبرساز شد تصویر دستور بستری شدن دکتر فریبا فراهی متخصص طب اورژانس بیمارستان کامکار قم توسط خودش بود. این پزشک قمی در تمام این مدت در بیمارستان کامکار که نخستین بیمارستان قم برای پذیرش بیماران کرونایی بود به بیماران خدمت کرد تا سرانجام خودش نیز به کرونا مبتلا شد.

 

رئیس بیمارستان کامکار هم کرونا گرفت

آخرین مورد ابتلا به بیماری کرونا مربوط به دکتر خدادادی رئیس نخستین بیمارستان قرنطینه شده ایران در ارتباط با بیماری کرونا بود. وی که رئیس بیمارستان کامکار قم است و طی دو هفته اخیر به صورت شبانه روزی در بیمارستان حضور داشت و در کنار پزشکان و پرستاران به بیماران خدمت رسانی می‌کرد هم اکنون بستری شده و تحت درمان قرار گرفته است.

 

شایعات درباره بیماری چهره های مشهور

در این میان شایعات زیادی نیز مطرح شد، از آن جمله شایعه ابتلای احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به کرونا بود. موضوعی که وی بارها در مصاحبه و توئیت هایش آن را تکذیب کرد.

ابتلای حاج مهدی سلحشور از مداحان اهل بیت (ع) نیز در روزهای گذشته خبر ساز شد که این خبر نیز از سوی وی و فرزندش تکذیب و علت بستری شدن، عارضه شیمیایی دوران دفاع مقدس عنوان شد.

حاج احمد شمس از مداحان با سابقه قم نیز جزء چهره‌هایی است که این روزها خبر ابتلایش به بیماری کرونا در برخی محافل زمزمه می‌شود ولی به صورت رسمی خبری در این باره منتشر نشده است.

 

کرونا در شرایط هشدار

موارد فوق تنها گوشه‌ای از آمار فوت و ابتلا ناشی از بیماری کرونا در قم است. با توجه به اینکه مسؤولان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی قم آمار مبتلایان به کرونا را صعودی عنوان می‌کنند آمار فوت‌ها بر اثر این بیماری نیز افزایش یافته است، ولی چند روزی است فقط آمار مربوط به ابتلا و بهبودیافتگان ارائه شده و از آمار فوتی‌ها خبری نیست.

امروز قم قرمزترین وضعیت را در کشور داراست ولی تمهیدات صورت گرفته برای پیشگیری از شیوع کرونا بسیار کمتر از شهرهای دیگری است که این بیماری با تأخیر در آنها شناسایی شده است.

چرایی این نحوه مدیریت در قم اذهان رسانه‌ها و مردم را فراگرفته ولی پاسخگویی دقیقی در استان قم نسبت به این موضوع صورت نمی‌گیرد.

در کنار مطالبه گری و هشدار دادن رسانه ها، از مردم نیز انتظار می رود این روزها بیش از گذشته نسبت به رعایت نکات بهداشتی و توجه به قرنطینه خانگی اهتمام داشته باشند تا این بیماری با خسارات کمتری در جامعه ریشه کن شود. اینکه هنوز برخی از مردم بدون رعایت نکات تذکر داده شده در تجمعات شرکت می کنند و یا برخی سفره خانه ها به صورت مخفیانه در حال سرویس دهی هستند نشان می دهد هنوز جامعه آنگونه که انتظار می رود هنوز بیماری کرونا و میزان شیوع گسترده آن را جدی نگرفته است.

انتهای پیام/78009*40

منبع: فارس

کلیدواژه: قم کرونا بیماری وزارت بهداشت آیت الله شبیری زنجانی دانشگاه علوم پزشکی قم بیماری کرونا در قم بیماری کرونا بیمارستان کامکار بر اثر این بیماری جان خود را از دست وزارت بهداشت کرونا ویروس فضای مجازی اسفند ماه رسانه ها بستری شد چند روزی آمار فوت منتشر شد چند روز قم نیز فوت شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۳۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد

سیدحیدر محمدی با اشاره به تلاش‌های سازمان بیمه سلامت در کنار دیگر ارگان‌های حوزه سلامت در خدمات‌دهی به بیماران خاص و صعب‌العلاج از جمله بیماران مبتلا به تالاسمی گفت: تالاسمی یکی از مهم‌ترین بیماری‌های ژنتیکی است که در کشور ما نیز همانند سایر کشورهای دنیا شیوع دارد، این بیماری که در زمره بیماران خاص و صعب العلاج قرار گرفته ۲۳ هزار مبتلا در ایران دارد و خوشبختانه کشورمان در زمینه دانش پزشکی درمان تالاسمی پیشگام بوده و عمر این بیماران با خدمات ارزشمند پزشکان طی سالیان گذشته افزایش یافته است.

رئیس سازمان غذا و دارو، با اشاره به اینکه درمان این بیماری برای بسیاری از خانواده‌ها دارای هزینه‌های بسیار بالایی بوده و در برخی شرایط برای آن‌ها امکان پذیر نیست، افزود: سازمان غذا و دارو در سال ۱۴۰۲ داروهای موردنیاز بیماران تالاسمی را نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی تامین کرد.

وی با اشاره چالش‌های داخلی و خارجی کشور در تامین داروها، گفت: تلاش‌های سازمان غذا و دارو در انجام وظایف بویژه تامین انواع دارو علی رغم وجود همه محدودیت‌ها بیشتر نمایان می‌شود؛ اما این سازمان هیچ چالش بالفعل و بالقوه‌ای را بهانه کوتاهی از انجام وظایف خود قرار نمی‌دهد.

محمدی با بیان اینکه در تامین دارو های تالاسمی تلاش شده که نقایص نسبت به گذشته کاهش یابد و به داروی مورد نیاز بیماران دسترسی بهتری باشد، اظهار امیدواری کرد: در سال جاری با اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات لازم بتوان از بیماران خاص حمایت های بیشتری صورت داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • رایگان شدن هزینه‌های درمانی کودکان زیر ۷ سال
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • نگاهی به وضعیت بارندگی‌ها و سیلاب در نقاط مختلف انابد + فیلم
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟