Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛‌ شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی درگذشت گلزار محمدی هنرمند دنیای تئاتر عروسکی و دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک را تسلیت گفت.

در پیام شهرام کرمی چنین آمده است: خبر کوتاه است و اتفاق جانکاه و شاید بیش از هر چیز، از آن رو شوکه‌کننده که گلزار محمدی علی‌رغم ابتلا به بیماری‌ای جان‌کاه، چنان سرشار از شور زندگی بود که نمی‌توانیم باور کنیم برگزاری جشنواره‌ای که دبیری‌اش را بر عهده داشت، ندید و رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 گلزار محمدی پیش از برگزاری جشنواره‌ای درگذشت که متن فراخوانش را امیدوارانه تنظیم و مدیران بخش‌های نه‌گانه‌اش را شورمندانه انتخاب کرد. دریغ و افسوس که دستان مرگ فعل گزاره «هجدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک از ۱۰ تا ۱۸ مردادماه ۱۳۹۹ به دبیری گلزار محمدی...» را پاک و جمله را ناتمام کرد.   

کرمی در ادامه این پیام آورده است: کاگردانی و عروسک‌سازی نمایش‌های متعدد و ریاست انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر از سال ۹۶ تاکنون، عبارت‌های دیگری‌ست که با اندیشیدن به این هنرمند به ذهن می‌آید. عبارت‌هایی که با میل شورانگیز او به ادامه حیات و به تعویق افکندن کوچ ناگزیر به جهان دیگر تا حد امکان، پیوند می‌خورد. درگذشت گلزار محمدی، هنرمند عرصه تئاتر عروسکی  و دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک را به خانواده‌اش، دوستان و دوستداران و علاقه‌مندانش، به عروسک‌هایش و به بازماندگانش تسلیت می‌گویم.  

گلزار محمدی ساعت سه بامداد یکشنبه - ۱۸ اسفند - در پی عوارض ناشی از بیماری سرطان در خانه پدری در سنندج درگذشت.

برچسب‌ها جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک نمایش شهرام کرمی اداره کل هنرهای نمایشی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک نمایش شهرام کرمی اداره کل هنرهای نمایشی جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک نمایش شهرام کرمی اداره کل هنرهای نمایشی نمایش عروسکی تهران گلزار محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۴۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شغل نان و آب‌دار چراغ‌روشن‌کنی را چه کسانی عهده‌دار بودند؟

همشهری آنلاین- بهاره خسروی : در میان همه مشاغل مسنوخ شهر تهران زیر چتر مدرنیته شدن حرفه چراغ روشن‌کنی است. یک شغل جالب اما نان و آب‌دار برای پادویی و پسربچه‌های بود که وارد بازار کار می‌شدند. در واقع اگر کسی قصد وارد شدن به صنعت چراغ‌سازی را داشت باید از مرحله پادویی و چراغ‌روشن‌کنی شروع می‌کرد. یا به قولی دود چراغ می خورد تا به مرحله استادی می رسید.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

اما قصه این چراغ روشن کردن و پادویی آن که اغلب پسربچه‌های کوچک انجامش می‌دادند چه بود؟ معمولاً کاسبان برای جلب مشتری و حفظ امنیت محل کسب و کارشان در زمان تاریک شدن هوا چراغ‌های گازی بلندی را که میان مردم به زنبوری معروف بود، روشن می‌کردند.

وظیفه روشن کردن این چراغ‌ها در قبال دریافت انعام بر عهده پادوی مغازه چراغ‌سازی بود. ‌ این کار حتی باعث رقابت میان شاگردان قدیمی و جدید می‌شد، با این قاعده که هرکس چراغ بیشتر را روشن می‌کرد از کارفرما دستمزد چرب‌تری دریافت می‌کرد.

از طرفی، این ماجرا باعث می شد تا صاحب مغازه یا استادکار هم سفارش‌های بیشتری را از مردم بگیرد به نحوی امتیاز هم محسوب می شد. البته این روشن کردن چراغ‌های زنبوری فقط به چراغ زنبوری‌های کاسبان محدود نمی‌شد، چرا که مردم عادی هم در مراسم مختلف شادی، عزا، ایام محرم و صفر، اعیاد و... همین چراغ‌های زنبوری را کرایه می‌کردند برای چراغانی داخل حیاط و مقابل ورودی و باز همین شاگردها بودند که چراغ‌ها را روشن می‌کردند. همین ماجرا باعث افزایش سفارشات و ایجاد فضای رقابتی بیشتری هم میان کسبه چراغ‌سازی و شاگردان هم می‌شد.

البته تا پیش از اختراع چراغ گازی و مجهز شدن تیرهای چراغ‌برق به سیستم روشنایی، افرادی هم بودند که شب‌ها فانوس یا چراغ‌های دستی را با کمک چوبی بر شانه آویزان می‌کردند و جلوتر از بقیه برای نشان دادن مسیر و روشن نگه داشتن خیابان و کوچه در شب حرکت می‌کردند.

کد خبر 844605 برچسب‌ها مشاغل هویت شهری تهران

دیگر خبرها

  • تشییع و خاکسپاری پیکر مادر شهید حسن محمدی در جعفریه
  • پیکر مادر شهید «حسن محمدی» به خاک سپرده شد
  • داوران نوعی نگاه جشنواره کن معرفی شدند
  • اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی هنر‌های عروسکی
  • پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته عملیات «وعده صادق»
  • این خبرها را از دست ندهید
  • سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران
  • معرفی نامزدهای دومین جشنواره «عروسک‌خونه»
  • شغل نان و آب‌دار چراغ‌روشن‌کنی را چه کسانی عهده‌دار بودند؟