Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@06:24:46 GMT

ممنوعیت حمل دام بدون پلاک؛ نسخه شفابخش قاچاق دام

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۹۰۴۲۵

ممنوعیت حمل دام بدون پلاک؛ نسخه شفابخش قاچاق دام

ایسنا/زنجان زنجان یکی از قطب‌های مهم دامداری در غرب کشور به‌شمار می‌رود اما قاچاق دام معضلی است که در مقاطعی از زمان با شدت بیشتری گریبانگیر این صنعت پررزق و روزی در استان می‌شود.

بنا به گفته برخی از دامداران، دلالان و قاچاقچیان نقش پررنگی در بازار دام ایفا می‌کنند، به‌طوری که عده‌ای از آن‌ها شبانه به سراغ دامداران می‌روند و کار خرید دام را به صورت نقدی انجام داده و دام‌های زنده با نرخی بالاتر از نرخ مصوب و معمول بازارهای داخلی و با نرخ‌های وسوسه‌انگیز خریداری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاچاق دام با قاچاق دیگر کالا متفاوت است و تبعات گسترده‌ای بر اقتصاد جامعه و مسایل معیشتی مردم داشته و می‌تواند آثار امنیتی و اجتماعی نیز از خود به جای بگذارد؛ چرا که دلالان پس از خریداری دام‌ها با قیمتی به مراتب بالاتر از نرخ داخلی اقدام به انتقال آن‌ها به استان‌های غربی و جنوبی کرده و پس از آن از کشور خارج می‌کنند.

این افراد اقدام به خرید انواع دام، حتی دام‌های مولد می‌کنند که این مهم آینده صنعت دامداری و تامین گوشت شهروندان را با خطر جدی روبه‌رو خواهد کرد. همچنین قاچاق دام به ذخایر ارزی و ژنتیکی آسیب وارد می‌کند و ممکن است جبران این آسیب‌ها تا مدت‌ها و حتی چندین سال به طول انجامد.

مشکل قاچاق دام، مسئولان امر را متوجه موضوع پلاک‌گذاری دام‌ها برای مرتفع کردن این مشکل کرد تا بدین طریق با این امر غیراخلاقی مقابله و از تکرار قاچاق جلوگیری کنند که در همین رابطه مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان، می‌گوید: هرگونه خرید و فروش، حمل و نگه‌داری دام سبک و سنگین بدون پلاک و هویت‌گذاری، ممنوع و کالای قاچاق محسوب می‌شود.

عبدالله جعفری با اشاره به اینکه مصوبه و دستورالعمل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق در راستای اجرای ضوابط اختصاصی خرید و فروش، نگه‌داری، نقل و انتقال دام، مصوبات و مقررات مرتبط با پیشگیری و برخورد با قاچاق دام در ۱۵ بهمن امسال ابلاغ شده است، تصریح می‌کند: لذا از تاریخ مذکور، حمل و نقل هر نوع دام سبک و سنگین که فاقد پلاک گوش باشد، ممنوع اعلام شده است.

وی با بیان اینکه یکی از مصوباتی که به‌عنوان مصوبات تکمیلی ابلاغ شده، این است که همه دام‌های کشور در راستای شناسنامه‌دار شدن در سامانه معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی ثبت و شناسایی شوند، عنوان می‌کند: همه دام‌های موجود در کشور، چه آن‌هایی که در دامداری‌ها نگه‌داری می‌شود و چه آن‌هایی که خرید و فروش می‌شود، ملزم به پلاک‌گذاری گوش دام‌های خود هستند.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه در صورت مشاهده دام بدون پلاک توسط عوامل نیروی انتظامی اعمال قانون می‌شود؛ چرا که دام فاقد پلاک به‌عنوان یکی از مصادیق کالای قاچاق محسوب می‌شود، می‌افزاید: لازم به ذکر است که اتحادیه دامداران استان به‌عنوان عامل اصلی پلاک‌گذاری گوش دام‌ها انتخاب شده است.

جعفری با اشاره به اینکه  قراردادی میان اتحادیه دامداران استان با شرکت‌های خدمات کشاورزی استان که در سراسر شهرستان‌ها نیز موجود است، منعقد شده، ادامه می‌دهد: بر اساس این قرارداد دامداران می‌توانند در خصوص پلاک‌گذاری دام با شرکت‌های خدمات کشاورزی واقع در شهرستان خود یا اتحادیه دامداران استان مراجعه کنند.

این مسئول با بیان اینکه از دامدارانی که دارای بیش از ۵۰ راس دام سبک هستند به ازای هر راس دام سبک مبلغ ۳۰۰۰ تومان برای هزینه پلاگذاری گوش دام‌ها اخذ خواهد شد، ادامه می‌دهد: این در حالی است که دامدارانی که دارای کمتر از ۵۰ راس دام هستند، هزینه پلاک‌گذاری دام‌های آن‌ها به صورت توافقی و با اخذ حداکثر مبلغ ۴۵۰۰ تومان برای هر راس دام خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه هزینه پلاک‌گذاری برای دامدارانی که دارای بیش از ۴۰ راس دام سنگین هستند، ۶۳۰۰ تومان اعلام شده است، تصریح می‌کند: این در حالی است که برای دامدارانی که دارای کمتر از ۴۰ راس دام سنگین هستند، اخذ وجه پلاک‌گذاری دام‌ها به‌صورت توافقی و حداکثر مبلغ ۸۳۰۰ تومان خواهد بود. چنانچه دامداران از طریق شرکت‌های خدمات کشاورزی و شرکت‌های بیمه مرتبط با کشاوزری اقدام کنند، می‌توانند علاوه بر برخورداری از بیمه دام خود، از مقداری تخفیف نیز در زمینه پلاک‌گذاری دام‌های خود بهره‌مند شوند.

رئیس پلیس آگاهی استان نیز از زنجان به عنوان یکی از استان‌های کریدور یاد کرده و می‌گوید: از ۱۵ بهمن‌ماه امسال تا به امروز دام‌های بدون پلاک کشف نشده است. گفتنی است که در صورت مشاهده دام بدون پلاک، محموله مذکور متوقف شده و تحویل اداره کشاورزی و دامپروری داده می‌شود. تعزیرات حکومتی نیز این افراد خاطی را جریمه خواهد کرد.

جعفر رحمتی تاکید می‌کند: با توجه به مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص ممنوعیت جابه‌جایی حمل دام بدون شناسه و کد هویت‌گذاری، زمانی که نیروهای انتظامی دام فاقد پلاک مشاهده کنند، به‌عنوان کالای قاچاق محسوب خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زنجان قاچاق دام پلاک گذاری پلاک گذاری دام ها بدون پلاک قاچاق دام دام بدون راس دام دام سبک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۹۰۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید

به گزارش خبرآنلاین، اگر عادت به مصرف داروهایی دارید، که پزشک آنها را تجویز نکرده و دلیل انتخاب‌تان توصیه‌ای دیگران است، باید بدانید که بروز علائم بیماری در همه افراد یکسان نیست و داروها هم پاسخگویی یکسان برای همه ندارند.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: حذف ارز ترجیحی داروها، قیمت‌ داروی بدون و نسخه یعنی OTC‌ها را هم افزایش داده چون پوشش بیمه‌ای ندارند. به‌نظر می‌رسد که این افزایش قیمت تا حدودی افزایش بی‌رویه مصرف داروهای بدون نسخه را کنترل کرده باشد. این نکته را دکتر سیدعلی فاطمی، نایب‌رئیس سابق انجمن داروسازان ایران عنوان می‌کند. به‌گفته این کارشناس حوزه دارو، مسکن‌ها و داروهای سرفه بیشترین مصرف را به‌عنوان داروهای OTC دارند. البته میزان مصرف این داروها در ایران و جهان تقریبا یکسان است و واقعی شدن قیمت‌ این داروها پس از اصلاح سیاست‌های ارزی و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ما را هم‌رتبه بقیه کشورها از نظر میزان مصرف قرار داده است.

عوارض حاد و مزمن

فاطمی با اشاره به فرهنگ خرید دارو بدون ردوبدل شدن اطلاعات بیمار عنوان می‌کند: برای فروش دارو به بیمار یا هر فرد مراجعه‌کننده باید شرح حال کامل و مشکل به دکتر داروخانه ارائه شود، اما خرید داروهای بدون نسخه در داروخانه‌های کشور در حالی انجام می‌شود که هیچ شرحی درباره بیماری و داروی مورد نیاز بیماران رد و بدل نمی‌شود. این فرهنگ تقریبا بین مردم جا افتاده و آنها هم نیازی به ارائه این توضیحات نمی‌بییند و مستقیما دارو را مطالبه می‌کنند. داروساز هم براساس ضوابطی که وجود دارد، این داروها را عرضه می‌کند.

او با تاکید بر این که داروهای OTC به‌معنای صددرصد بی‌خطر نیستند، ادامه می‌دهد: این داروها می‌توانند عوارض حاد و مزمن هم داشته باشند. عوارض حاد آنهایی هستند که مصرف‌کننده بلافاصله بعد از خوردن دارو با آن مواجه می‌شود و در عوارض مزمن هم فرد ممکن است سال‌ها بعد با مشکلات ناشی از مصرف این داروها مواجه شود. به‌عنوان مثال اگر کسی مشکلات کلیوی داشته باشد، با مصرف آنها به‌تدریج دچار نارسایی می‌شود.

مصرف آسیب‌زای ۴ استامینوفن

فاطمی با اشاره به مصرف بالای استامینوفن در کشور بیان می‌کند: این دارو را مردم به‌عنوان یک داروی بی‌ضرر یا کم‌ضرر می‌شناسند اما عوارض این دارو هم درصورت مصرف بی رویه قابل توجه است. اگر بیمار ۴ استامینوفن ۵۰۰ میلی‌گرمی در روز استفاده کند دچار مسمومیت کبدی یا کما خواهد شد.

او تاکید می‌کند: همین حالا حدود ۲۰۰ مسکن در فهرست‌ دارویی کشور وجود دارد که همه آنها درصورت خرید بدون نسخه باید طبق دستور و توصیه پزشک داروخانه مورد مصرف قرار بگیرد که شاهد چنین چیزی هم نیستیم.

عفونت را خودسرانه درمان نکنید

این کارشناس دارویی درباره عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه عنوان می‌کند: برخی در مواجهه با اسهال به‌دنبال داروهای بدون نسخه برای رفع مشکل هستند، اما موارد عفونی اسهال را نباید با مصرف خودسرانه دارو، درمان کرد. باید عفونت موجود در بدن فرد درمان شود. در این باره بیمار نباید اقدام به مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها هم کند چون آنتی‌بیوتیک جزو داروهای OTC نیست.

عوارض نسل قدیم سرماخوردگی‌ها

فاطمی با اشاره به این که داروهای OTC برای سرماخوردگی یا حساسیت‌های فصلی نسل قدیم و جدید دارند، توضیح می‌دهد: نسل قدیم این داروها خواب‌آوری شدید دارند و فرد درصورت مصرف بیش‌از اندازه آنتی‌هیستامین‌ها در فعالیت کاری و رانندگی با مخاطراتی مواجه می‌شود. نسل جدید این داروها خواب‌آوری کمتری دارند اما OTC نیستند و باید از سوی پزشک تجویز شوند.

داروی توصیه‌ای نخرید

به گفته این کارشناس دارویی، فرهنگ بد دیگری که در کشور ما وجود دارد این است که فرد دارویی که استفاده و تجربه مصرف آن را دارد، به دیگران توصیه می‌کند.

فاطمی در توضیح بیشتر بیان می‌کند: این فرهنگ غلطی است چون حتی سردرد در افراد یکسان نیست و برای خرید داروی مسکن‌ باید شرح حال از سوی دکتر داروخانه گرفته شود. نکته مهم این است که هر درد یا سردردی با هر مسکنی برطرف نمی‌شود. به همین دلیل انواع و اقسام مسکن‌ها در بازار دارویی کشور وجود دارد و پزشکان یا دکتر داروخانه می‌توانند بر اساس نیاز بیمار آن را تجویز کند. دردهای قاعدگی، مفاصل یا سردرد با مسکن‌های متفاوت، پاسخگویی مختلف دارند، تجویز به‌اصطلاح عمه و خاله برای مصرف داروها، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

نظر پزشک را بپرسید

فاطمی با بیان این که تداخلات دارویی هم باید مدنظر قرار بگیرد، عنوان می‌کند: تداخلات دارویی درباره داروهای OTC اهمیت زیادی دارد. این داروها با داروهای انعقاد خون تداخل مصرف دارند.

او ادامه می‌دهد: فرد مبتلا به بیماری‌های قلبی که داروی وارفارین استفاده می‌کند نباید داروهای OTC را بدون تجویز پزشک مصرف کند. حتی مصرف همزمان آنتی‌بیوتیک و مسکن هم می‌تواند کارایی آنها را تحت‌تأثیر قرار دهد.

به گفته این کارشناس دارویی، اوتی‌سی‌ها همچنین می‌توانند جذب ویتامین را مختل کنند و به همین دلیل کسانی که مصرف بالایی در داروها دارند باید از دکتر داروخانه درباره تداخلات دارویی اطلاعات لازم را بگیرند تا اثربخشی داروی اصلی که استفاده می‌کنند کمتر نشود و مشکلاتی برای بیماران ایجاد نکند.

فاطمی با بیان این که خواندن بروشورهای دارویی هم اهمیت زیادی دارد، عنوان می‌کند: البته فرهنگ خواندن بروشور یا دستور مصرف داروها در ایران کم‌رنگ است و به نوعی مردم توجهی به آنها ندارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که درصد کمی از مردم هنگام خرید دارو، بروشور آن را مطالبه و مطالعه می‌کنند یا درباره دارو اطلاعات کامل را از مسئول فنی یا دکتر داروخانه می‌گیرند. درحالی‌که این مسئله اصل ضروری خرید دارو است و باید از عوارض جانبی، میزان مصرف‌ و احتمال تداخل آن با داروهای دیگر مطلع شد.

او تاکید می‌کند: توصیه جدی این است که هر نوع داروی بدون نسخه الزاما از داروخانه و با نظر دکتر داروخانه تهیه شود. درصورت عدم‌دسترسی به بروشور داروها، سایت های معتبر در اینترنت منابع خوبی برای کسب اطلاعات لازم هستند. این منابع معتبر به راحتی در دسترس مصرف‌کنندگان قرار دارد و می‌توان هشدارهای دارویی را در آنها مطالعه کرد.

این کارشناس دارویی هشدار می‌دهد که استفاده طولانی‌مدت از داروهای OTC توصیه نمی‌شود چون می‌تواند هم عوارض جانبی داشته باشد و هم برخی از آنها به‌تدریج اثربخشی خود را از دست خواهند داد.

اثر معکوس برخی داروها

اینطور گفته می‌شود که مصرف مداوم داروها باعث کاهش اثربخشی آنها می‌شود و فاطمی در این باره می‌گوید: این مسئله درباره همه داروهای OTC صدق نمی‌کند. مثلا درباره آنتی‌بیوتیک‌ها اگر بدون نسخه تهیه و بدون تجویز پزشک مصرف شود، باکتری‌های بدن با آنها سازگاری پیدا می‌کند و باید آنتی‌بیوتیک‌های قوی‌تر تجویز شود.

او ادامه می‌دهد: در برخی داروهای ضداسهال و ضداحتقان بینی هم این مسئله وجود دارد و اگر زیاد استفاده شود می‌تواند اثر معکوس هم داشته باشد. داروهای ضدیبوست هم می‌توانند این شرایط را به‌وجود بیاورند. عمده آنها گیاهی هستند و بهتر است هر چند وقت یک‌بار تغییر کنند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900064

دیگر خبرها

  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • تعقیب و گریز خودرو بدون پلاک و رانندگی غیر متعارف در جاده اسکو
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • عمل به آموزه‌های قرآن، نسخه شفابخش نجات بشریت است
  • ممنوعیت برداشت فرآورده‌های جنگلی و مرتعی بدون اخذ مجوز در دماوند