Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@03:08:55 GMT

مراتع کرمانشاه ظرفیت چرای این میزان دام را ندارد

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۹۲۱۰۳

مراتع کرمانشاه ظرفیت چرای این میزان دام را ندارد

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: درحالی‌که مراتع استان کرمانشاه ظرفیت چرای دو میلیون واحد دامی دارند، اما سه میلیون واحد دامی در مراتع استان داریم.

بهزاد حیدری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به صدور پروانه چرا برای سه میلیون واحد دامی در استان کرمانشاه، گفت: مراتع استان جوابگوی این میزان دام نیست و از بیش از ظرفیت مراتع استان استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حیدری با بیان اینکه حدود یک میلیون واحد دامی مازاد در مراتع استان داریم، گفت: درحالی‌که مراتع استان کرمانشاه ظرفیت چرای دو میلیون واحد دامی را دارند، سه میلیون واحد دامی در  مراتع استان داریم.

رئیس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: بیشترین آمار مربوط به چرای دام در مراتع را در مناطق گرمسیری استان و در بین دامداران مناطق عشایری شهرستان‌های قصرشیرین، سرپلذهاب، گیلانغرب و قسمت هایی از ثلاث باباجانی داریم.

حیدری ادامه داد: در مناطق گرمسیری استان در ماه های بهمن، اسفند و فروردین بیشترین فشار به مراتع وارد می شود، چون در این سه ماه عشایری که هنوز در مناطق قشلاقی به سر می برند دام های خود را وارد مراتع می کنند و همین مسئله باعث فشار آمدن بر مراتع مناطق قشلاقی که اتفاقا خیلی هم غنی نیستند، می‌شود.

حیدری در ادامه میزان تولید علوفه سطح مراتع استان را بین 270 تا 300 هزار تن علوفه خشک عنوان کرد و گفت: 61 هزار خانوار دامدار که زندگی آنها مستقیما با مراتع در ارتباط است، در استان کرمانشاه زندگی می‌کنند.

وی در ادامه به وضعیت کلی مراتع استان کرمانشاه اشاره کرد و  با بیان اینکه استان کرمانشاه حدود 1.2 میلیون هکتار مرتع دارد، گفت: بیش از 160 هزار هکتار از مراتع استان کرمانشاه متراکم بوده و وضعیت خوبی دارند.

حیدری با بیان اینکه بیش از 460 هزار هکتار از مراتع استان کرمانشاه از نظر پوشش گیاهی نیمه متراکم هستند، اضافه کرد: بیش از 550 هزار هکتار از مراتع استان کرمانشاه هم از نظر پوشش گیاهی فقیر هستند که عمده آنها در مناطق گرمسیر استان قرار دارند.

رئیس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در ادامه اشاره ای هم به تخصیص اعتبار دو میلیارد و 400 میلیون تومانی از محل اجرای طرح بوم‌سازگان زاگرس برای انجام عملیات اصلاح و احیاء مراتع استان در سال جاری داشت و گفت: در این طرح بوته کاری در سطح دو هزار هکتار در سطح مراتع استان انجام شده، ضمن اینکه حدود 300 هکتار از عرصه‌های مرتعی استان هم به کشت گیاهان دارویی اختصاص پیدا کرده است.


انتهای پیام
 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی مراتع هفته منابع طبیعی و آبخیزداری و روز درختکاری كرمانشاه مراتع استان کرمانشاه میلیون واحد دامی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۹۲۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱.۷ میلیارد مترمکعب آورد سدهای استان کرمانشاه

علی مرادی با اشاره به آخرین وضعیت ذخیره سدهای استان کرمانشاه، گفت : از مجموع ظرفیت حدود یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعبی سدهای استان، هم اکنون ۶۴.۹۱ درصد آن پُر است.

وی میزان ذخیره کنونی سدهای کرمانشاه را ۸۷۳.۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: بیشترین میزان ذخیره سدها به ترتیب مربوط به سدهای گاوشان و داریان است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه درباره وضعیت سرریز سدهای استان نیز اظهار کرد: در حال حاضر تنها سد «تنگ حمام» در شرایط سرریز قرار دارد و ظرفیت مابقی سدهای استان تکمیل نیست، چون در کنار ورودی که این سدها دارد، خروجی و مصرف نیز دارند.

وی با بیان اینکه آورد سدهای استان از ابتدای سال آبی جاری (مهر ۱۴۰۲) تاکنون حدود یک میلیارد و ۷۲۵ میلیون مترمکعب بوده، خاطرنشان کرد: بیشترین آورد را نیز در سد داریان به میزان حدود ۱.۴ میلیارد مترمکعب داشتیم، اما چون این سد دارای نیروگاه است میزان خروجی آب آن نیز قابل توجه می‌باشد.

به گفته مرادی، پس از داریان بیشترین آورد سدهای استان در سال آبی جاری مربوط به سد گاوشان با حدود ۷۲ میلیون مترمکعب و کمترین نیز مربوط به سد گیلانغرب به میزان ۱.۶ میلیون مترمکعب بوده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه درباره آورد حاصل از بارش‌های اخیر نیز عنوان کرد: هنوز بخشی از رواناب حاصل از بارش‌ها وارد سدها نشده و آورد این بارش‌ها در آمار هفته آینده خود را نشان خواهد داد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • احداث ۱۳۴ کیلومتر راه روستایی در کردستان
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان‌غربی ییلاقی است
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان غربی ییلاقی است
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • تأمین هزار و ۵۰۰ هکتار زمین برای طرح‌های نهضت ملی مسکن در زنجان
  • بیش از ۱.۷ میلیارد مترمکعب آورد سدهای استان کرمانشاه
  • ۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد
  • ممنوعیت چرای دام های مازاد در مراتع استان
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • برداشت گل محمدی از گلستان‌های کاشان + تصاویر