Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، کودکان در خانواده‌های کم‌درآمد بیشتر در معرض خطر مواد شیمیایی سمی هستند و این مورد عاملی برای تاخیر در رشد زبان‌آموزی و رشد شناختی آنان خواهد شد.

به نقل از ساینس دیلی، محققان دریافتند، کودکان خردسالی که مادران آنان به علت استفاده مکرر از مواد شیمیایی سمی، مانند پاک‌کننده‌های خانگی بیشتر در معرض این مواد هستند، احتمالا تا دو سالگی با تاخیر در توسعه زبان‌آموزی مواجه خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج این تحقیق نشان داد، این کودکان در آزمون رشد شناختی نمرات کمتری کسب کردند.

این تاخیر در رشد زبان‌آموزی کودکان با عواملی مانند تحصیلات و درآمد مادران مرتبط بود.

هوای جیانگ، محقق ارشد این تحقیق از دانشگاه ایالتی اوهایو اظهار کرد: این یافته‌ها نشان می‌دهد که والدین فرزندان خردسال باید استفاده از مواد شیمیایی سمی خانگی را محدود کنند.

محققان اظهار کردند: "بسیاری از مادران، به دلیل عدم آگاهی از این موضوع، معمولا فرزندان خود را در معرض مواد شیمیایی خانگی سمی قرار می‌دهند."

محققان در این بررسی از اطلاعات مرتبط با 190 خانواده به مدت پنج سال بعد از تولد استفاده کردند.

در شروع، از مادران درباره استفاده از مواد شیمیایی خانگی مانند پاک‌کننده‌های کف و حلال‌ها در زمان بارداری سوال شد، سپس در زمانی که فرزندان آنان 14 تا 23 ماهه بودند هم سوالاتی شد.

البته آلودگی محله، خانه و استفاده از سموم دفع آفات هم بررسی شد.

رشد زبان کودکان در سن 14 تا 23 ماهگی و بین 20 تا 25 ماهگی موردبررسی قرار گرفت. محققان از آزمون استاندارد برای درک کودکان و بیان آنان مانند، شناخت اشیاء و افراد، نام‌گذاری اشیا و تصاویر استفاده کردند.

یافته‌ها حاکی از آن است که آلودگی محله و خانه و استفاده از سموم دفع آفات، ارتباط معناداری با زبان‌آموزی کودک ندارد، اما بیشتر مادرانی که در معرض مواد شیمیایی خانگی بعد از زایمان بودند، با تاخیر رشد زبان و پیامدهای شناختی ////کودک تا سالگی مواجه شدند.

گزارش‌ها نشان داد که هیچ ارتباطی بین استفاده از مواد شیمیایی در بارداری و تاخیر رشد زبان و شناخت کودک مشاهده نشد و این ممکن است به این دلیل باشد که مادران در بارداری کمتر از این مواد استفاده می‌کنند.

در بارداری، حدود 20 درصد از مادران در معرض مواد شیمیایی سمی بودند، اما زمانی که فرزندان آنان بین یک ساله یا دو ساله بودند، استفاده از این مواد به میزان 30 درصد افزایش یافته بود.

جیانگ اظهار کرد: به نظر می‌رسد که مادران در زمان بارداری سعی می‌کنند در معرض مواد شیمیایی سمی قرار نگیرند، اما زمانی که کودک به دنیا می‌آید، تصور می‌کنند که استفاده از این مواد سمی، دیگر مشکلی ایجاد نخواهد نکرد.

لورا جاستیک، نویسنده و روانشناس این مطالعه افزود: نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که سال‌های اولیه زندگی کودکان از جهات مختلفی اهمیت دارد.

وی عنوان کرد: رشد مغزی کودکان در حدود دو سالگی در اوج قرار دارد و اگر استفاده از مواد شیمیایی سمی محدود نشود، ممکن است، منجر به مشکلاتی در زبان‌آموزی و رشد شناختی کودکان شود.

مادران کم‌درآمد، ممکن است که با چالش‌های بسیاری مواجه شوند، برای مثال آنان اغلب در آپارتمان‌های کوچک‌تر زندگی می‌کنند و معمولا، دورنگه داشتن کودکان از مواد شیمیایی به‌خصوص در هنگام تمیز کردن، دشوارتر است.

محققان توصیه کردند: والدین باید در چند سال اول زندگی نسبت به قرارگیری کودکان در معرض مواد شیمیایی حساسیت داشته باشند، زیرا که رشد مغزی کودکان در این سنین بسیار مهم است.

این تحقیق در مجله Clinical Pediatrics ارائه‌شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مواد شيميايي استفاده از مواد شیمیایی معرض مواد شیمیایی مواد شیمیایی خانگی مواد شیمیایی سمی زبان آموزی رشد زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۹۵۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگامی پلیس در استفاده ازظرفیت دانش‌آموزان درگسترش قانون‌

سخنگوی فراجا گفت: افتتاح باشگاه دانش آموزی خبرنگاران پلیس از سوی فراجا و استفاده از ظرفیت عظیم دانش آموزان نشان داد، پلیس، در گسترش قانونمندی و نهادینه کردن هنجارها در جامعه به کودکان و نوجوانان بسیار امیدوار است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سردار سعید منتظرالمهدی در جلسه هیئت مدیره باشگاه دانش آموزی خبرنگاران پلیس با تاکید براینکه امروز پیشرفت و ترقی کشور بیش از هر عاملی به رشد و بالندگی دانش آموزان بستگی دارد چرا که کودکان و نوجوانان امروز، زنان و مردان آینده ساز کشور هستند، اظهار کرد: پلیس با راه اندازی «باشگاه دانش آموزی خبرنگاران پلیس» در نظر دارد تا علاوه بر حضور حداکثری و موثر دانش‌آموزان در انتشار اخبار نرم حوزه پلیسی و آگاهی بخشی به جامعه در موضوعات مختلف پیشگیرانه، حس اعتماد به نفس آنان را برای حضور در جامعه، تقویت کرده، افزایش دهد.

وی افزود: باورمندی به دانش آموزان و میدان دادن به آنان در راستای افزایش حس مطالبه‌گری و بهره گیری از انرژی مضاعف کودکان و نوجوانان در فرهنگ سازی و جهت دهی درست به ذهن و روان آنان با هدف تربیت شهروندانی قانونمند و قانون مدار، مهمترین دلایل آغاز به کار باشگاه دانش آموزی خبرنگاران پلیس است.

معاون فرهنگی اجتماعی فراجا سنین کودکی و نوجوانی را زمینی بکر و حاصلخیز دانست و گفت: هرچه در این زمین بکر، بذر آگاهی، علم، دوستی، مهربانی و پایبندی به قانون بکاریم، فردا جامعه ای آباد در امنیت و سلامت روانی و فیزیکی خواهیم داشت و اگر نسبت به این دوران حساس غفلت زده عمل کنیم، آینده‌ای دشوار و ثمره‌ای تلخ در انتظار کشور است.

منتظرالمهدی دانش آموزان را ریشه توسعه و موتور محرک کشور معرفی و خاطرنشان کرد: افتتاح باشگاه دانش آموزی خبرنگاران پلیس از سوی فراجا و بهره گیری از ظرفیت عظیم دانش آموزان نشان از این دارد که پلیس، در گسترش قانونمندی و نهادینه کردن هنجارها در جامعه به کودکان و نوجوانان بسیار امیدوار است، چراکه قرار است نسل جدید همزمان با ورود به جامعه، ارزش ها، بایدها و نبایدها را شناخته، در مسیر آن حرکت کند و عالمانه نسبت به دگرگونی‌های اجتماعی واکنش نشان دهد.

در پایان جلسه، معاون فرهنگی اجتماعی و سخنگوی فراجا طی احکامی جداگانه سرهنگ صمد عباسی را به عنوان رئیس هیئت مدیره، آزاده رضائی عادل را به عنوان مدیر عامل و همچنین سرهنگ مهدی سرپناه مهندس سعید کاتبی، دکتر محمدحسین الیاسی، شیما معتمد منفرد و 2 نفر از مدیران باسابقه رسانه کشور را به عنوان اعضای هیئت مدیره باشگاه دانش آموزی پلیس منصوب کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • پیشگامی پلیس در استفاده ازظرفیت دانش‌آموزان درگسترش قانون‌
  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه
  • دفترچه سوالات هنر و زبان‌های خارجی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ منتشر شد + لینک سایت sanjesh.org
  • دفترچه سوالات هنر و زبان‌های خارجی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ منتشر شد
  • از کشف کود شیمیایی قاچاق در عجب‌شیر تا کشف تخم مرغ‌های فاقد مجوز در هشترود
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • فرآیند احداث پایانه مکانیزه مواد معدنی آغاز شد/ تحقق ترافیک ۱۰ میلیون تنی مواد معدنی و شیمیایی ظرف سه سال
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • راهپیمایی جمعی از کودکان و مادران قمی در هفته سلامت و زمین پاک