Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@17:47:02 GMT

نظارت بر خاطرات در هنگام حمله صرع!

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۹۶۴۰۲

نظارت بر خاطرات در هنگام حمله صرع!

همین طور که این مطلب را می‌خوانید، مغز شما در حال ایجاد الگوهای عصبی است که به شما امکان می‌دهد این لحظه را بارها و بارها به یاد بیاورید. مطالعه جدید دانشمندان نشان می‌دهد مغز ما از شلیک‌های عصبی برای به خاطر سپردن خاطرات و یادآوری آنها استفاده می‌کند که بارها و بارها قابل پخش مجدد و یادآوری هستند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، محققان موسسه ملی سلامت آمریکا توانستند فعالیت مغز را در حال پخش خاطرات که فعالیت الکتریکی هزاران نورون را شامل می‌شود، مشاهده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصاویر، الگوهای عملکردی سلول‌های عصبی را در هنگام یادگیری یک چیز و به خاطر آوردن آن نشان می‌دهد.

"کریم زاغلول" جراح مغز و اعصاب در موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی موسسه ملی سلامت آمریکا گفت: حافظه نقش مهمی در زندگی ما دارد. درست همانطور که نت‌های موسیقی روی شیارهای یک صفحه موسیقی ضبط می‌شوند، به نظر می‌رسد که مغز ما خاطرات را به صورت الگوهای شلیک عصبی(neural firing) ذخیره می‌کند که می‌توانند بارها و بارها دوباره پخش شوند.

هدف از این مطالعه بررسی بیماران مبتلا به صرع مقاوم به دارو بود. الکترودهایی در مغز این بیماران برای نظارت بر فعالیت مغز آنها کاشته شد. به لطف این الکترودها، محققان موفق شدند جریان‌های الکتریکی جاری در مغز این بیماران را ثبت کنند.

صرع یا اپی‌لپسی(epilepsy) عبارت است از مجموعه‌ای از اختلالات عصبی مزمن پزشکی یا بلند مدت که با حمله صرعی مشخص می‌شود. این حملات ممکن است بسیار خفیف و تقریباً غیرقابل شناسایی بوده یا برعکس، طولانی مدت و با لرزش شدید همراه باشد. در صرع حملات به‌طور مکرر روی می‌دهد و هیچ دلیل ثابت و مشخصی ندارد، در حالی که حملاتی را که به دلایل خاص روی می‌دهد، نباید به عنوان حمله صرعی تلقی کرد.

محققان موفق به ثبت فعالیت مورد استفاده برای ذخیره خاطراتی از تجربیات گذشته شدند که به آنها "خاطرات اپیزودیک" گفته می‌شود. این نوع حافظه در مغز ذخیره می‌شود و هنگامی که چیزی باعث یادآوری آنها شود، دوباره پخش می‌شود.

مطالعات قبلی که روی جوندگان انجام شده بود، نشان داد که مغز جوندگان روشی منحصر به فرد برای ذخیره خاطرات از طریق توالی‌های شلیک عصبی دارد. "الکس واز" مهندس زیستی از گروه "زاغلول" گفت: ما فکر کردیم اگر داده‌هایی را که از بیماران جمع آوری می‌کردیم با دقت بررسی کنیم، ممکن است بتوانیم ارتباطی بین حافظه و الگوهای شلیک عصبی در انسان پیدا کنیم که شبیه به آنچه باشد که در جوندگان مشاهده می‌شود.

در این مطالعه از بیماران خواسته شد که جلوی یک نمایشگر بنشینند و کلمات را به صورت جفتی مانند "کیک" و "روباه" به خاطر بسپارند. آزمایشات فراوان، الگوهای شلیک منحصر به فرد سلول‌های مغزی را نشان داد که یادگیری هر کلمه جدید با الگوی جدیدی در مرکز زبان مغز یعنی "لوب گیجگاهی قدامی" همراه است.

علاوه بر این، هنگامی که به بیمار یکی از کلمات نشان داده شد، الگوی شلیک مشابهی مجدداً خود را بازیابی کرد و در مغز بیمار پخش شد.

لوب گیجگاهی یکی از چهار لوب اصلی مخ است. ذخیره حافظه جدید، پردازش اطلاعات حواس شنوایی و بویایی، درک زبان و سازماندهی از کارکردهای این لخته از مغز هستند.

دکتر "زاغلول" با توجه به این نتایج گفت: این نتایج حاکی از آن است که مغز ما می‌تواند از توالی‌های متمایز فعالیت‌های عصبی برای ذخیره کردن خاطرات استفاده کند و سپس هنگامی که یک تجربه گذشته را به خاطر می‌آوریم، آنها را دوباره پخش می‌کند.

این آزمایش از این ایده حمایت می‌کند که به خاطر آوردن خاطرات گذشته با بازپخش الگوهای شلیک عصبی در مغز ممکن می‌شود.

در بیشتر موارد دلیل صرع، نامشخص است، اما صرع در برخی افراد به دلیل آسیب مغزی، سرطان مغز، و سوء مصرف دارو و الکل و دلایل دیگر ایجاد می‌شود. حملات صرعی نتیجه فعالیت سلولی بیش از حد و غیرعادی عصب کورتیکال یا غشایی در مغز است. صرع را نمی‌توان درمان کرد، اما حملات را می‌توان با دارو تا حدود ۷۰ درصد موارد کنترل کرد که این مطالعه برای بررسی مغز بیماران مبتلا به صرعی انجام شد که به دارو پاسخ نمی‌دادند. در افرادی که حملات به دارو پاسخ نمی‌دهند، جراحی، تحریک عصبی یا تغییر در رژیم غذایی را می‌توان در نظر گرفت.

محققان این مطالعه می‌گویند درک چگونگی شکل گیری و بازیابی خاطرات می‌تواند ما را قادر سازد خودمان را بهتر بشناسیم و به قدرت مغز بیشتر پی ببریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صرع خاطرات مغز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۹۶۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند

به گزارش خبرآنلاین ،این مطالعه شامل افراد میانسال مبتلا به اضافه وزن و مقاومت به انسولین بود که خود را با کاهش خفیف شناختی توصیف کردند.

مهر در خبری نوشت:نویسندگان این مطالعه عنوان می‌کنند که آنتوسیانین ها، ترکیبات زیست فعال موجود در توت فرنگی، بلوبری، و سایر انواع توت‌ها، ممکن است عامل محافظت کننده عصبی باشد.

طبق این مطالعه جدید، بزرگسالان میانسال مبتلا به اضافه وزن و مقاومت به انسولین که به مدت ۱۲ هفته توت فرنگی مصرف کردند، کاهش تداخل حافظه و افسردگی را گزارش کردند.

با توجه به اختلالات شناختی، مانند بیماری آلزایمر، که به آهستگی در طی یک دوره چند ساله که از میانسالی شروع می‌شود، ایجاد می‌شود، نویسندگان این مطالعه معقتدند تغییر رژیم غذایی ممکن است پیشرفت زوال عقل را کاهش داده و خلق و خو را بهبود بخشد.

این مطالعه بر روی آنتوسیانین ها تمرکز دارد. تحقیقات قبلی روی بلوبری - که حاوی آنتوسیانین نیز است - توسط نویسنده اصلی این مطالعه نشان داد که این ترکیب عملکرد اجرایی مغز را بهبود می بخشد.

در مطالعه حاضر پنج مرد و ۲۵ زن شرکت کردند. آنها به دو گروه تقسیم شدند: گروهی که توت فرنگی مصرف می‌کردند و گروهی که دارونما دریافت می‌کردند.

محققان سلامت عصبی و خلق و خوی افراد را قبل از شروع کارآزمایی ۱۲ هفته‌ای ارزیابی کردند.

در طول آزمایش، به گروه آزمایش دستور داده شد که یک بسته پودر مخلوط با مایع، تهیه شده از توت فرنگی کامل خشک، یخ زده و آسیاب شده مصرف کنند. بسته توت فرنگی حاوی معادل یک فنجان توت فرنگی کامل تازه بود.

محققان دارونما را طوری فرموله کردند که طعم، ظاهر و بار کربوهیدراتی مشابه پودر توت فرنگی داشته باشد.

هیچ یک از گروه‌ها برای جلوگیری از تأثیرگذاری بر یافته‌های مطالعه، توت‌های دیگری را در طول دوره آزمایشی مصرف نکردند، زیرا سایر میوه‌ها ممکن است دارای ترکیبات محافظ عصبی خود باشند.

فرضیه نویسندگان این مطالعه این است که فواید آنتوسیانین های توت فرنگی در ماهیت ضد التهابی آن نهفته است و این کاهش التهاب و کاهش استرس اکسیداتیو ممکن است در برابر زوال شناختی محافظت کند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901080

دیگر خبرها

  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • امتناع افسران و سربازان صهیونیست از دستور آماده شدن برای حمله به رفح
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید
  • رجبی: تراکتور می‌خواهد امتیاز بگیرد ولی استقلال «تیم تر» است/نظارت نباشد باشگاه به قهقرا می‌رود