Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-07@17:10:23 GMT

هشدارر وزارت بهداشت درباره استفاده از الکل

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۰۱۰۸۷

هشدارر وزارت بهداشت درباره استفاده از الکل

رویداد۲۴ سید ابراهیم قدوسی گفت: به‌دنبال افزایش خطر آلودگی با ویروس کرونا و توصیه به شستشوی مکرر دست‌ها و همچنین ضد عفونی کردن سطوحی که در تماس با دست قرار می‌گیرند (از قبیل میز، لوازم، دستگیره‌ها و…)، استفاده از محلول های ضدعفونی کننده رو به تزاید است.

وی افزود: نکته‌ای که لازم است به آن توجه جدی شود این است که در راهنمای کاربردی نحوه ضدعفونی کردن دست ها و سطوح تماس ابلاغی سازمان غذا و دارو، الکل متیلیک یا متانول در ترکیبات تشکیل دهنده محلول های ضدعفونی کننده جایگاهی ندارد و این امر نشأت گرفته از سمی بودن این ماده است که در تماس با پوست، جذب بدن شده و متناسب با میزان جذب پوستی، عوارضی همچون کوری، مسمومیت کلیوی و مرگ را به دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، با توجه به اخطار و برچسب مندرج بر روی فرآورده های ضدعفونی کننده، در مجاز بودن استفاده از آن محلول برای سطوح دارای تماس با پوست بدن انسان اطمینان حاصل کنید.

رئیس اداره پیشگیری و کاهش آسیب مصرف مواد و الکل اظهار داشت: یافته های اخیر علمی که حاصل سال ها تحقیق دانشمندان و صاحبنظران علمی است نشان می دهد که شرب مشروبات الکلی حتی با حجم کم دارای عوارض بوده و سلامت انسان را در معرض تهدید قرار می دهد، این یافته ها عملاً موید نهی مصرف الکل مطابق شرع مقدس اسلام است.

قدوسی گفت: گزارشات نگران کننده ای مبنی بر مصرف خوراکی الکل با هدف جلوگیری از ابتلا به کرونا ویروس دریافت می شود امری که موجب به مخاطره افتادن سلامتی افراد مصرف کننده شده است. متاسفانه، در این روزها این برداشت غلط، منجر به افزایش مراجعه شمار زیادی از بیماران مسموم به الکل به مراکز بیمارستانی شده و موارد متعددی از عوارض مسمومیت ناشی از مصرف الکل از جمله کوری، الزام به دیالیز و موارد منجر به مرگ گزارش گردیده است.

وی ادامه داد علاوه بر حرمت شرعی مصرف الکل که مورد تاکید می باشد، از آنجا که راه های ورود ویروس کرونا به بدن انسان، مخاطات تنفسی (بینی، نای و سلول های تنفسی ریه)، دهان و چشم ها هستند، لذا شرب مشروبات الکلی و ورود آن به معده نقشی در از بین بردن ویروس کرونا در دستگاه گوارش نخواهد داشت. با ورود ویروس به معده، اسید معده، بیشترین اثر حفاظتی را علیه ویروس اعمال خواهد کرد.

قدوسی بیان کرد: همیشه در روند تهیه مشروبات الکلی به صورت غیر قابل کنترلی مقدار اندکی متانول نیز حاصل می شود که امکان سنجش و حذف آن در تولیدات غیرصنعتی (خانگی) وجود ندارد، بدین لحاظ نظام بهداشتی هر چند وقت یکبار با طغیان موارد مسمومیت با متانول مواجه می شود.

وی تصریح کرد: نکته مهمی که در این طغیان ها باید به کار گرفته شود اطلاع رسانی فوری و همگانی بروز مسمومیت در سطوح محلی، شهرستانی، استانی و حتی منطقه ای است تا بیماران مسموم شده هرچه سریعتر خود را به نظام درمانی معرفی نمایند چرا که هرچه مراجعه سریعتر و شروع اقدامات فوری درمانی زودهنگام تر باشد با عوارض کوری، دیالیز و مرگ کمتری مواجه خواهیم شد. لذا مراجعه در زمان طلائی در کاهش بروز عوارض نقش تعیین کننده ای دارد.

بیشتر بخوانید: خیز جدیدی از کرونا در حال شکل‌گیری است

قدوسی یادآور شد: نکته دیگر اینکه، نیازها و نگرانی های آحاد مردم در تقاضای روزافزون محلول های ضد عفونی کننده منجر به سوءاستفاده عده ای سودجو و فرصت طلب شده است که با اضافه کردن سفیدکننده به الکل های صنعتی رنگی، محلولی بی رنگ را به عنوان الکل طبی (بی رنگ) به بازار عرضه می کنند که فاقد نشان اخطار رنگی بوده و و موجب افزایش درصد موارد مسمومیت ها شده است. لذا این موضوع باید مورد توجه بخشهای نظارتی قرار گیرد و لازم است خطر مصرف خوراکی این نوع ترکیبات خطرناک، از طریق رسانه های گروهی مکرراً اطلاع رسانی شود.

منبع: ایلنا لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000rsg خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 وزارت بهداشت ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۱۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد

به تازگی وزارت بهداشت اعلام کرده که طرح ارزیابی اثرات قلیان اکسیژن را در ۱۰ استان کشور آغاز کرده است؛ رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت می‌گوید در این دستگاه که به "پاک‌دم" نیز شناخته می‌شود از ترکیب گازهای اکسیژن و نیتروژن استفاده شده است؛ به‌گفته وی، گاز موجود در این دستگاه به‌عنوان گاز خنده نیز مشهور است و موجب ایجاد احساس نشاط در مصرف‌کنندگان می‌شود!

با وجود این، برخی پزشکان نسبت به خطرات استفاده از این نوع قلیان، هشدار داده‌اند و البته طبق مشاهدات میدانی در مراکزی که این نوع از قلیان‌ها را سرو می‌کنند، عوارض متعددی در افرادی که قلیان اکسیژن را مصرف می‌کنند، قابل رؤیت است.

در همین راستا دکتر حمید سهراب‌پور؛ فوق‌تخصص ریه و استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که گاز N۲O یا همان گاز خنده‌آور در صنایع داروسازی کاربرد دارد، گفت: موارد استفاده از این گاز بسیار محدود است و در بیهوشی‌های سطحی در زمان قدیم استفاده می‌شد و آنچه به‌عنوان قلیان‌های اکسیژن مطرح شده است، بیشتر بُعد تجاری و تبلیغاتی دارد و جنبه علمی ندارد.

وی افزود: همچنین این‌که عنوان شده است استفاده از این قلیان جنبه اکسیژن‌درمانی دارد درست نیست زیرا اکسیژن‌درمانی به این معناست که فرد با استفاده از کپسول، اکسیژن را استنشاق کند در حالی که این قلیان صرفاً شامل اکسیژن نیست.

گاز N۲O در قلیان اکسیژن لقب "روانگردان" نیز دارد

این فوق‌تخصص ریه متذکر شد: اتصالات و لوله‌های هر نوع قلیانی، محل مناسب برای تجمع باکتری‌ها و رشد قارچ‌هاست و بنابراین خطرات زیادی برای ریه افراد دارد.

این پزشک متخصص داخلی و فوق‌تخصص ریه همچنین به مضرات استفاده از قلیان‌های دخانی اشاره و تصریح کرد: قلیان دخانی و حاوی تنباکو نیز مقادیر زیادی از دود را وارد ریه‌ها می‌کند که این موضوع به سلامتی ریه آسیب جدی وارد می‌کند؛ مواد آروماتیک و معطر موجود در تنباکوها نیز به‌شدت سرطان‌زاست؛ بنابراین باید وزارت بهداشت، فرهنگ‌سازی‌های لازم برای کاهش مصرف انواع دخانیات و قلیان‌ها را انجام دهد و با سایر دستگاه‌ها برای کاهش تولید و مصرف این نوع مواد دخانی، رایزنی کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • آسیب مغزی و فلج جوان انگلیسی در پی مصرف گاز خنده
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • دفاع عجیب خبرگزاری دولت از قلیان پرعارضه اکسیژن
  • فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز