Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازی از روز جمعه شروع شد. سیاست سخت گیرانه و به تعبیر روس‌ها «باج گیرانه» وزیر نفت سعودی در اجلاس ۱۷۸ اوپک و هشتمین نشست مشترک اوپک و غیراوپک، شکست عجیبی خورد و این اتفاق، صادرکنندگان نفت خام حاضر در توافق کاهش تولید را روی پل‌های معلق به‌حال خود رها کرد. سیاستی که کاهش تولید یک میلیون بشکه‌ای اعضای اوپک را به کاهش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید غیر اوپک پیوند زده بود و مشروط به همکاری روسیه کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه، با «نه» قاطع روس‌ها، اکنون حتی همان توافق‌های قبلی کاهش تولید میان اوپک و غیراوپک هم وجود ندارد و از ماه آوریل یعنی حدود ۲۰ روز دیگر، همه می‌توانند با حداکثر توان خود نفت خام تولید و به بازار عرضه کنند. این موضوع در وهله اول، قیمت نفت را بشدت کاهش داد. به‌طوری که روز جمعه، قیمت شاخص برنت با بیشترین افت روزانه خود طی ۱۱ سال اخیر به محدوده ۴۵ دلار رسید. البته بازار در انتظار قیمت‌های پایین‌تر است و پیش‌بینی می‌شود که این روند کاهشی تا قیمت‌های کمتر از ۴۰ دلار نیز ادامه داشته باشد. اتفاقی که می‌تواند اقتصاد بسیاری از تولیدکنندگان نفت خام جهان را به مرز ویرانی برساند.

 اما چطور شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر نفت و انرژی سعودی با این میزان از تجربه و سابقه تشخیص نداد که روسیه حاضر به کاهش تولید و همراهی با اوپک نخواهد شد و با رد شرط سازمان، بازی جدیدی را در بازار نفت آغاز خواهد کرد؟ سوال اینجاست که اکنون چه چیزی در انتظار قیمت‌های نفت و اقتصاد و سیاست کشورهای صادرکننده و واردکننده نفت است؟

۱.۷ میلیون بشکه نفت خام به بازار بازمی‌گردد؟

آخرین توافق میان اوپک و غیر اوپک به آخرین روزهای سال ۲۰۱۹ بازمی‌گردد و در این توافق بیش از ۲۰ تولیدکننده نفت خام تصمیم گرفتند که ۱.۷ میلیون بشکه در روز از تولید خود طی ۳ ماه نخست ۲۰۲۰ بکاهند تا بازار به تعادل نسبی برسد. آن زمان هنوز تاثیر شیوع ویروس کرونا بر بازار نفت و افت شدید تقاضا رخ نداده بود و در تصمیم اوپک و غیر اوپک نیز دیده نشده بود.  اکنون که بازار علاوه بر عوامل قبلی تحت تاثیر این ویروس و کاهش تقاضاست، بازار شکننده‌تر شده و این نگرانی وجود دارد که از ماه آوریل عرضه نفت خام نیز بیشتر شود. چراکه هیچ توافقی برای ادامه کاهش ۱.۷ میلیون بشکه‌ای نفت وجود ندارد.

اقتصاد روسیه با نفت ۴۰ دلاری هم اداره می‌شود

روسیه تاکنون حلقه اتصال بین اوپک و غیر اوپک بود. اما حالا این تولیدکننده بزرگ نفت خام در جهان، اعلام کرده که از توافق سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش برای کاهش تولید نفت خارج می‌شود، هرچند که نظارت بر وضعیت بازار در قالب اوپک پلاس (اوپک و متحدانش) ادامه می‌یابد. الکساندر نواک، وزیر انرژی این کشور که با پیشنهاد اوپک برای کاهش تولید نفت این سازمان و متحدانش به میزان ۱.۵ میلیون بشکه در روز مخالفت کرد، تاکید می‌کند: «از آغاز آوریل سال‌جاری (میلادی) به بعد، نه ما و نه هیچ کشور عضو یا غیرعضو اوپک ملزم نیست کاهش تولید نفت داشته باشد.» او این مساله را در حالی بیان می‌کند که حتی اگر قیمت نفت به بشکه‌ای ۴۰ دلار هم نزدیک‌ شود، دولت جدید پوتین در روسیه همچنان فرصت زیادی برای کنترل هزینه‌ها دارد. در حال حاضر تنها تولیدکننده‌ای که توان رویارویی با قیمت‌های پایین نفت را براحتی دارد، همین کشور است و به همین خاطر هم از توافق کاهش تولید و همکاری با اوپک به سادگی کنار کشید. اما مفهوم آن، ضرر نکردن شرکت‌های نفتی روس نیست.

ضرر ۱۵۰ میلیون دلاری روس‌ها در هر روز

«لئونید فدون» از مدیران ارشد و از سهامداران شرکت نفت لوک اویل روسیه به رویترز گفته است که «روسیه به‌خاطر لغو توافق کاهش تولید نفت با اوپک روزانه از ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون دلار زیان می‌بیند.»

کارشناسان می‌گویند که روسیه سیاست «زمین سوخته »را در پیش گرفته است. یک استراتژی نظامی که به معنی از بین بردن تمامی منابع در دسترس نیروی دشمن است. روس‌ها می‌دانند که کمتر اقتصاد وابسته به نفتی می‌تواند مانند آنها در مقابل قیمت‌های پایین مقاومت کند و از این طریق می‌خواهند بر چند تحول بازار سلطه داشته باشند.

خصوصی‌سازی آرامکو در بن‌بست قیمت‌های پایین

عربستان سعودی که مدتی است خصوصی‌سازی سهام شرکت نفتی خود معروف به «آرامکو» را آغاز کرده، برای رسیدن به اهدافش نیازمند قیمت‌های بالاتر از ۸۰ دلار در بشکه است. اما اکنون با مانع بزرگی به‌نام «نفت خام ۴۰ دلاری» مواجه شده که می‌تواند تمام برنامه‌های سعودی را عقب بیندازد.

در حال حاضر قیمت سهام آرامکو برای اولین بار از قیمت عرضه اولیه پایین‌تر آمده است. به طوری که رویترز می‌نویسد: «پس‌از اینکه اوپک و متحدان غیراوپکی آنها به رهبری روسیه، نتوانستند در مورد کاهش بیشتر تولید به توافق برسند، قیمت سهام آرامکو سقوط کرد و برای اولین بار از قیمت عرضه اولیه خود پایین‌تر رفت. قیمت هر سهم آرامکوی سعودی ۴.۸۵ درصد سقوط کرد تا از قیمت عرضه اولیه خود

(۳۲ ریال) پایین‌تر رفته و به ۳۱.۵۰ ریال (۸.۴۰ دلار امریکا) برسد. در همین حال شاخص سهام عربستان، تداول، ۶ درصد سقوط کرد.»

عرضه اولیه سهام آرامکو در ماه دسامبر رکورد زد و این شرکت را در ۱.۷ تریلیون دلار قیمت‌گذاری کرد که این به معنای ارزشمندترین شرکت در جهان است. اما اگر قیمت‌های نفت در محدوده ۴۰ دلار باقی بماند، شرایط تغییر خواهد کرد.

عربستان و زیانی بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در هر روز

علاوه بر موضوع شکست برنامه‌های سعودی در عرضه سهام آرامکو، تامین بودجه این کشور هم با قیمت‌های کنونی دغدغه دیگری است که شکست توافق اوپک پلاس رقم زده است. منابع درنظر گرفته شده برای دخل و خرج این کشور با نفت بیش از

۷۰ دلار تنظیم شده است. مطابق با آخرین آمار عربستان روزانه حدود ۹.۷ میلیون بشکه نفت خام تولید می‌کند و به ادعای آنها این میزان تا ۱۲ میلیون بشکه در روز نیز قابل افزایش است. افت ۹ درصدی قیمت‌ها در نتیجه شکست سیاست‌های وزیر سعودی در اجلاس اخیر اوپک، تاکنون به این تولیدکننده بزرگ نفت خام اوپک بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در هر روز لطمه زده است و ممکن است که این روند تا پایان بیماری کرونا در دنیا بویژه در کشور چین ادامه داشته باشد. چراکه پکن یکی از خریداران بزرگ نفت خام ریاض است و اکنون با کاهش تقاضا مواجه شده است.

دغدغه اقتصادهای نفتی جهان

اگرچه هر کشوری که بشکه‌های نفت خام بیشتری تولید و عرضه کند، بیشترین ضرر را از کاهش قیمت نفت خواهد دید، اما برخی از تولیدکنندگان نیز اقتصاد شکننده‌ای در برابرقیمت‌های پایین نفت خام دارند. اکنون این کشورها نیز در تنگنا قرار گرفته‌اند. پایگاه انرژی اینتل، در این باره می‌نویسد: «اعضای اوپک برای تحمل قیمت‌های پایین نفت خام به اندازه کافی آماده نیستند. این امر می‌تواند حتی خطر برخوردهای مدنی را در برخی از کشورها مانند عراق افزایش دهد.» عراق با بیش از ۴.۵ میلیون بشکه در روز تولید نفت، دومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است. نه تنها عراق بلکه دیگر تولیدکنندگان نفت خام عضو در اوپک مانند لیبی، ونزوئلا، نیجریه، کویت و امارات نیز تحت تاثیر این کاهش قیمت‌ها قرار دارند. ادامه دار بودن این روند می‌تواند اقتصاد تولیدکنندگان نفت را با مبالغ زیادی از کسری بودجه مواجه کند. مبالغی که شاید قابل جبران نباشد و اقتصاد‌های زیادی را به سمت ویرانی سوق دهد. برای سال ۲۰۲۰ هیچ کشوری نفت ۴۰ دلاری را پیش‌بینی نکرده است و همه به‌دنبال نفت خامی با قیمت‌های بالاتر بوده‌اند.

در این میان، شاید ایران به سبب تحریم‌های امریکا و تغییر نگاهی که به نفت داشته، مقاوم‌ترین اقتصاد را میان اعضای اوپک داشته باشد. به طوری که بودجه را با نفت ۵۰ دلاری بسته است اما به سبب کاهش سهم بازار رقم بزرگی در بودجه برای بشکه‌های نفت در نظر نگرفته است.

امریکا، بازنده یا برنده؟

افت قیمت نفت، سرمایه‌گذاری‌های نفتی و گازی را بشدت کاهش خواهد داد. احتمال داده می‌شود که یکی از اهداف روس‌ها نیز همین مساله بوده است. اما بیش از هر کشوری امریکا از قیمت‌های پایین نفت ضرر می‌کند و برنامه‌های توسعه‌ای آن تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد. چراکه نفت غیرمتعارف امریکا معروف به «نفت شیل» از گران‌ترین نفت خام‌های جهان به شمار می‌رود و در نرخ بشکه‌ای ۴۰ دلار تولیدش صرفه اقتصادی ندارد. برخی از کارشناسان می‌گویند که این موضوع در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری امریکا تاثیرگذار خواهد بود و تولیدکنندگان از دونالد ترامپ حمایت نخواهند کرد. اما برخلاف این نظریه، عده‌ای نیز می‌گویند که قیمت‌های پایین نفت خام به ارزان شدن سوخت در امریکا کمک می‌کند و این موضوع با همراه کردن مردم، بر روند انتخابات تاثیر مثبت خواهد داشت. آنچه مشخص است، این است که قیمت‌های پایین نفت خام سوخت را در امریکا و در کل دنیا ارزان می‌کند اما سرمایه گذاری‌های نفتی را فراری می‌دهد.

آینده نفت چه خواهد شد؟

روسیه در تمام این ۴ سال همراهی با اوپک، بشکه‌های نفت زیادی را از تولید خود برای پایبندی به توافق کاهش تولید کم نکرد، اما اعلام خروجش از توافق بر بازار اثرگذاری زیادی داشت. اما از سال ۲۰۱۸ تاکنون سهم اوپک از بازار نفت کاهش قابل توجهی داشته که بخش اعظم آن ناشی از تحریم ایران و ونزوئلاست. در سال ۲۰۱۸ اوپک ۳۱ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام تولید می‌کرد. اما در ماه ژانویه ۲۰۲۰ تولید این سازمان به ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است. سهم ایران و ونزوئلا از این کاهش تقریبا ۲ میلیون بشکه است که نشان می‌دهد تولید بقیه کشورها فقط یک میلیون بشکه در روز کم شده است. در این بخش نیز عربستان با ۶۰۰ هزار بشکه در روز بیشترین سهم را دارد. ممکن است در روز‌های آتی کشورها تصمیم به افزایش تولید و عرضه نفت خام بگیرند اما هنوز ۴ گزینه دیگر محتمل است. نخست آنکه، اوپک و غیر اوپک، بدون در نظر گرفتن روسیه، دست به توافق کاهش تولید جدید بزنند تا قیمت‌ها تعدیل شود. دوم آنکه، اوپک به تنهایی توافق جدیدی را اجرایی کند که پیش از همکاری با روسیه نیز تجربه آن را داشته است. سوم آنکه، اوپک برای راضی کردن روس‌ها تلاش خود را ادامه دهد و گزینه‌های جذابی را روی میز بگذارد تا دوباره توافق جدیدی شکل بگیرد. چهارم آنکه همگی به یک جنگ قیمتی روی بیاورند تا بازار را به دست بگیرند.  اکنون عربستان گزینه چهارم را روی میز کار خود قرار داده است. روز گذشته عربستان سعودی قیمت رسمی فروش تمام درجه‌های نفت خام خود را برای تحویل در ماه آوریل پایین آورد.  در این باره رویترز می‌نویسد: «آرامکوی سعودی، غول نفتی دولتی عربستان، برای ماه آوریل نفت خام سبک عرب را با تخفیف ۳.۱۰ دلاری نسبت به میانگین قیمت نفت خام عمان-دوبی خواهد فروخت که این ۶ دلار پایین‌تر از قیمت ماه مارس است. آرامکو همچنین قیمت فروش رسمی نفت سبک عرب در امریکا در ماه آوریل را با تخفیف ۳.۷۵ دلاری نسبت به ای‌اس‌سی‌آی (شاخص نفت شور آرگوس) ارائه خواهد کرد که این

۷ دلار از ماه مارس ارزان‌تر است. آرامکو قیمت نفت سبک عرب برای فروش به شمال غرب اروپا در ماه آوریل را با تخفیف ۱۰.۲۵ دلاری در هر بشکه نسبت به قیمت شاخص برنت ارائه خواهد کرد که نسبت به ماه قبل ۸ دلار پایین‌تر است.»

حال باید منتظر ماند و دید که تا زمان رفع بحران کرونا در جهان، تولیدکنندگان نفت خام چگونه نسبت به کاهش تقاضای نفت واکنش نشان می‌دهند. آیا به روشی دیگر تولیدشان را کم می‌کنند یا جنگ قیمت‌ها و افزایش عرضه نفت خام را پیش می‌گیرند تا با بازارگشایی، بخشی از ضرر و زیان خود را جبران کنند.

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: میلیون بشکه در روز تولیدکنندگان نفت توافق کاهش تولید اوپک و غیر اوپک کاهش تولید نفت ۷ میلیون بشکه سهام آرامکو میلیون دلار عرضه اولیه هزار بشکه ماه آوریل پایین تر قیمت نفت بشکه ای قیمت ها ۴۰ دلار روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۴۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران

در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه قیمت دلار، سکه و طلا ریزش کردند. در همین راستا فعالان بازار در خصوص نوسان کاهشی قیمت‌ها بر چند دلیل مهم تاکید دارند.

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز تهران در اولین روز هفته جاری شاهد ریزش آبشاری قیمت دلار بود؛ در هرات قیمت دلار در حالی که در کانال ۶۲ هزار تومان شروع به کار کرده بود، در عصر امروز ۲ کانال عقب نشست و وارد کانال ۶۰ هزار تومان شد.

در تهران هم خبر‌های رسمی، قیمت دلار در کانال ۶۱ هزار تومان را تایید می‌کنند. آنطور که خبرگزاری اصولگرای تسنیم در گزارشی با عنوان «تکاپوی کانال‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/ دلار باز هم ریخت» آورده، «دلار به کانال ۶۱ هزارتومانی بازگشته است.» البته این خبرگزاری نوشته که «برخی کانال‌های تلگرامی» تلاش دارند «قیمت دلار در محدوده ۶۲ـ۶۳ هزار تومان» حفظ شود. 

برخی فعالان بازار همچنان بر اثر ریسک‌های سیاسی بر بازار ارز تهران تاکید دارند؛ ریسکی که این روز‌ها در خاورمیانه اندکی کمرنگ شده و به باور این گروه از معامله گران، همین موضوع کاهش تقاضا برای خرید دلار را به دنبال داشته است.

همچنین از نظر آنها دومین عامل نوسان کاهشی دلار ناشی از تزریق درهم است. گفتنی است قیمت حواله درهم امروز با افت تقریباً ۲۵۰ تومانی یک کانال سقوط کرده بود.

به باور معامله گران، سومین دلیل عقب نشینی دلار در تهران ناشی از نزولی شدن قیمت دلار در هرات بوده است. آن طور که این فعالان بازار ارز مدعی بودند، دلار هرات امروز با دنده معکوس خود بر روی سطوح مهم و حیاتی معامله شد. به‌این‌ترتیب هرات امروز شاهد سقوط یک هزارتومانی اسکناس آمریکایی بود.

فارغ از تمام موارد ذکر شده، بازار ارز‌های دیجیتال هم قرمز شده است. بر این اساس قیمت تتر در انتهای هفته گذشته با کاهش در کانال ۶۳ هزار تومان تثبیت داد و به کف این کانال رسید. روند نزولی ان در ابتدای هفته هم ادامه پیدا کرد و در زمان تدوین این گزارش در حول و حوش ۶۱ هزار و ۸۹۷ هزار تومان به فروش رسید.

البته در بازار امروز برخی از معامله گران به سفر فرزین به ریاض هم گوشه چشمی داشتند. به گفته روابط عمومی بانک مرکزی، فرزین راهی عربستان شده است تا مناسبات پولی و بانکی ایران را با این کشور توسعه دهد. البته قرار است احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد نیز به جمع مقامات ایرانی در ریاض برای شرکت در جشن ۵۰ سالگی بانک توسعه اسلامی بپیوندد.

معامله گران می‌گفتند عربستان برای بازار ارز مهم است. نگاهی به تاریخچه قیمت‌ها در گذشته نشان می‌دهد در اسفندماه سال ۱۴۰۱ در حالی که دلار روند صعودی داشت، از سرگیری روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان در چین اعلام شد و همین اتفاق آب سردی بر آتش دلار شد. در شرایط کنونی هم معامله گران در انتظار نتایج این سفر هستند.

البته سفر فرزین به ریاض در شرایطی است که اختلاف مجلس و دولت بالا گرفته و دولت سکوت خود را در برابر اولتیماتوم محمدباقر قالیباف رئیس مجلس به رئیس کل بانک مرکزی شکست؛ اولتیماتومی که مجلسی‌ها به دولت هشدار داده بودند که «تا یکشنبه منتظر برنامه این بانک برای مدیریت بازار ارز می‌ماند و پس از آن خود مجلس برنامه‌ای را خواهد نوشت.»

این ضرب الاجل، به نامه رسمی معاون پارلمانی رئیس جمهوری به رئیس مجلس انجامید؛ سیدمحمد حسینی در بخشی از این نامه با لحنی کنایه آمیز بر استقلال بانک مرکزی تاکید کرد و نوشت: «قانون جدید بانک مرکزی در خرداد ماه سال جاری، اجرایی خواهد شد. در حال حاضر، بانک مرکزی در چارچوب قانون قبلی در حال فعالیت است و هیچ اختیار جدیدی به این نهاد واگذار نشده است. مهم‌ترین محور قانون جدید، افزایش استقلال بانک مرکزی در سیاستگذاری پولی و ارزی است که با موارد ذکر شده مغایر است.»

این جدال در مسیر پاستور-بهارستان در حالی ادامه دارد که امروز در معاملات امروز مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش ۱۶۰ تومانی به‌نرخ ۴۴ هزار و ۱۹۸ تومان و حواله دلار نیز به‌نرخ ۴۱ هزار و ۲۶۸ تومان معامله می‌شود.

قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران نیز با افزایش نسبت به روز کاری قبل به ۴۷ هزار و ۲۳۲ تومان و نرخ حواله یورو به ۴۴ هزار و ۱۰۱ تومان رسیده است. از سوی دیگر، اسکناس درهم امارات نیز با افزایش جزئی وارد کانال جدید شد و با ۱۲ هزار و ۳۴ تومان ارزش‌گذاری شده است و نرخ حواله درهم نیز ۱۱ هزار و ۲۳۷ تومان است.

همچنین امروز اثر کاهش قیمت دلار بر روی قیمت طلا و سکه مشهود بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد به دنبال نوسانات کاهشی نرخ ارز دو فلز گران بهای داخلی هم جانی برای صعود نداشتند و از صبح امروز خریداران در لاک احتیاط فرو رفتند. قیمت طلا ۱۸ عیار در معاملات نقدی امروز تقریباً ۸۴ هزار و ۳۰۰ تومان ارزان شد و در حدود ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد. همچنین طبق اعلام سایت اتحادیه طلا و جواهر، سکه امامی امروز به کانال ۴۱ میلیون تومان برگشت و با ۴۱ میلیون و ۲۵۱ هزار تومان معامله شد. به‌این‌ترتیب سکه امامی در چند روز اخیر یک میلیون تومان ارزان شده است.

tags # طلا ، قیمت سکه و طلا سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • قیمت سکه به کانال ۴۰ میلیون تومان بازگشت
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • تکاپوی کانال‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/ دلار بازهم ریخت
  • تکاپوی کانا‌ل‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/دلار بازهم ریخت
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟