Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر گروه سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر رعایت اصول بهداشتی و تغذیه ای برای جلوگیری از انتقال کرونا ویروس در نوزادان و کودکان شیرخوار تاکید کرد.

دکتر مریم زابلی افزود: کرونا ویروس خانواده ای از ویروس ها هستند که می توانند طیف وسیعی از بیماریها را از سرماخوردگی تا عفونت شدید تنفسی ایجاد نمایند و این ویروس گونه های مختلف دارد، نوع جدید کرونا ویروس قدرت سرایت زیاد دارد و نوزادان و کودکان یکی از گروه های آسیب پذیر در مواجهه با ویروس کرونا محسوب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی شناسایی علائم و مراقبت بیماری کرونا را یکی از اولویت های اصلی برنامه های بهداشتی عنوان کرد و گفت: انتقال کرونا ویروس از طریق شیر مادر یا از طریق جفت تقریبا غیر محتمل است و مطالعات محدودی که طی دو ماه گذشته انجام گرفته است نشان می دهد که این ویروس در شیر مادر یافت نشده و انتقال فرد به فرد شبیه به آنفلوانزا و سایرعوامل بیماری زای تنفسی و عمدتاً از طریق قطرات تنفسی که در سرفه یا عطسه فرد مبتلا وجود دارد منتقل می شود.

وی با بیان اینکه تغذیه شیرخوار با شیر مادر در مادران مشکوک با رعایت اصول بهداشتی از پستان منعی ندارد ادامه داد: در مادران با تشخیص قطعی، اگر حال عمومی مادر با تشخیص قطعی بد باشد، تغذیه شیرخوار به طور موقت، با شیر ذخیره شده در بانک شیر یا شیر مصنوعی انجام گرفته و در صورت بهبودی حال عمومی مادر، تغذیه شیرخوار با شیر دوشیده و رعایت اصول بهداشتی در هنگام دوشیدن شیر انجام می گردد.

مدیرگروه سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در جهت کاهش خطر انتقال ویروس از مادر به نوزاد تازه متولد شده در مادران با ابتلای قطعی، محتمل یا مشکوک لازم است از برقراری تماس پوست با پوست بین نوزاد تازه متولد شده و مادر مبتلای قطعی، محتمل یا مشکوک ممانعت به عمل آید.

وی افزود: هر نوزادی که از مادر مبتلا به کرونا ویروس به دنیا می آید باید مشکوک تلقی گردیده و ملاحظات مربوط به موارد مشکوک درباره آنها رعایت و شیرخواران به مدت 2 هفته قرنطینه شوند.

وی با بیان اینکه در صورتی که مادر محتمل یا مشکوک به ابتلا باشد، نوزاد باید به طور موقت از وی جدا و در اتاق دیگری توسط همراه سالم نگهداری شود افزود:  در صورتی که جداسازی و قرار دادن نوزاد در اتاق دیگر به دلایلی امکان پذیر نباشد نوزاد باید حداقل از مادر دو متر فاصله داشته باشد و یک پرده از سقف تا پایین بین مادر و نوزاد قرار داده شود.

وی گفت: مادر باید هنگام مراقبت از نوزاد و کودک، اقدامات احتیاطی را برای پیشگیری از انتقال ویروس به شیرخوار از جمله شستن دست ها قبل از لمس شیرخوار و پوشیدن ماسک صورت رعایت نماید.

دکتر زابلی در خصوص علائم خطر کرونا ویروس در نوزادان و شیرخواران گفت: تنفس تند بیش از 60 بار در دقیقه، تنفس سخت توکشیده شدن قفسه سینه، ناله، پرش پره های بینی، کبودی دور چشم و زبان، ناتوانی در خوردن و آشامیدن، عدم برقراری ارتباط در بیماری، بی قراری بیش از اندازه، خشکی مخاط دهان و اشک یا کاهش حجم ادرار، تب بیشتر از 40 درجه سانتی گراد یا تب پایدار برای 5-3 روز از جمله علائم کرونا ویروس در نوزادان و کودکان است و در صورت مشاهده این علائم و نشانه های در نوزادان و کودکان سریعا به مراکز درمانی مراجعه نمایند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان كودكان تغذيه رعایت اصول بهداشتی نوزادان و کودکان کرونا ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۵۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند

به گزارش خبرگزاری مهر، امین اسدی، مشاور رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تا کنون ۴ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که متأسفانه یک نفر فوت شده است، بنابراین انتظار می‌رود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده است، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اسدی افزود: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دما ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع میزان ابتلاء در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته، همچنین این ویروس در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن می‌شود.

اسدی در پایان عنوان کرد: تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هر گونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

کد خبر 6097347

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهرمتولد شد