Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@13:58:24 GMT

از قافله اقتصاد مقاومتی عقب نمانیم

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۰۸۲۹۰

از قافله اقتصاد مقاومتی عقب نمانیم

واژه اقتصاد مقاومتی نخستین بار شهریور سال 1389 توسط مقام معظم رهبری در دیدار کارآفرینان مطرح شد و هرچند تاکنون تعاریف متفاوتی برای مفهوم اقتصاد مقاومتی ارائه ‌شده، اما در این میان، تعریف جامع و کامل را خود رهبری ارائه داده‌اند.

مهدی کاهانی مقدم

واژه اقتصاد مقاومتی نخستین بار شهریور سال 1389 توسط مقام معظم رهبری در دیدار کارآفرینان مطرح شد و هرچند تاکنون تعاریف متفاوتی برای مفهوم اقتصاد مقاومتی ارائه ‌شده، اما در این میان، تعریف جامع و کامل را خود رهبری ارائه داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان مردادماه 91 در دیدار دانشجویان فرمودند: «اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنی‌ها و خصومت‌های شدید می‌تواند تعیین‌کننده رشد و شکوفایی کشور باشد. ...البته اقتصاد مقاومتی فقط جنبه نفی نیست؛ این‌ جور نیست که اقتصاد مقاومتی معنایش حصار کشیدن دور خود و فقط انجام یک کارهای تدافعی باشد؛ نه، اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که به یک ملت امکان و اجازه می‌دهد که حتی در شرایط فشار هم رشد و شکوفایی خودشان را داشته باشند. این ‌یک فکر است، یک مطالبه عمومی است».

از آن زمان تاکنون سال‌ها گذشته ولی به نظر می‌رسد بدنه دستگاه اجرایی و دولتمردان ما نتوانسته‌اند آن ‌طور که باید و شاید به اهداف اقتصاد مقاومتی نزدیک شوند. به نظر می‌رسد مسئولان ظاهراً هنوز مفهوم «اقتصاد مقاومتی» را خوب درک نکرده‌اند؛ در حالی‌ که مدیران عالی‌رتبه، باید نقش اصلی و اساسی در تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا کنند، اما نتوانسته‌اند در این راه از ظرفیت‌های موجود کشور نهایت بهره را ببرند.

به‌ عنوان نمونه همین خراسان رضوی که استاندار و مدیرانش رتبه نخست کشوری را در جامه عمل پوشاندن به اقتصاد مقاومتی دارند، بهترین زمین‌های زراعتی را دارد و ما می‌توانیم از این نعمت خدادادی، بهترین بهره را در راستای اقتصاد مقاومتی ببریم ولی برنامه‌ کارآمدی در این حوزه وجود نداشته است. علاوه بر این ما دارای فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی هستیم که باید هر چه بیشتر در جامعه نهادینه شود؛ زیرا در کنار منابع متعددی که در اختیار داریم، می‌تواند ابزار قدرت و پشتوانه‌ای برای کشور باشد؛ همچنین موقعیت جغرافیایی و سیاسی استان، از اهمیت قابل ‌توجهی برخوردار است و مدیران باید با اتکا به قدرت بازارهای داخلی و بهره‌وری و بهره‌برداری درست از آن‌ها در راستای اقتدار و استقلال کشور حرکت کنند.

در کنار این مزیت‌ها نمی‌توان منکر این واقعیت شد که هنوز هرم جمعیتی خراسان به‌تبع کشور، جزو جمعیت‌های جوان به‌حساب می‌آید و این امر ظرفیت زیادی را برای ما ایجاد می‌کند که بتوان از این جمعیت به نحو شایسته‌ای استفاده کرد؛ چراکه همواره جوانان ما انگیزه‌ تلاش برای جامعه را دارند و در هر حوزه‌ای که میدان داشته‌ باشند، گام‌های مؤثری در راستای پیشرفت شهر و کشورشان برمی‌دارند.

با وجود این‌ آنچه در چند سال اخیر بدان بی‌توجهی شده، برخورداری از تمام این مزیت و موهبت‌های خدادادی بوده است؛ به حدی که امروزه همچنان شاهد وابستگی شدید بازارهای داخلی به کالاهای خارجی هستیم.

آنچه مسلم است اینکه امروز شاهدیم پس از گذشت نزدیک به 10 سال از بیان مطالبه اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب، هنوز کار عملی در راستای تحقق این مهم انجام‌ نشده و دولت تاکنون هیچ برنامه‌ای برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی نداشته است و همواره به موضوع به این مهمی به‌صورت شعاری و تنها در قالب برگزاری همایش‌های اقتصاد مقاومتی بسنده کرده است.

از سوی دیگر در حالی ‌که کارآفرینی به‌ عنوان موتور تحول و توسعه اقتصاد به شمار می‌آید، فعالان مراکز کارآفرینی و تولیدکنندگان در استان‌های خراسان با مشکلات فراوانی دست ‌و پنجه نرم می‌کنند.

تعدد مشاوران و تداخل فعالیت‌ها در حوزه کارآفرینی، مقررات و ضوابط سخت‌گیرانه، نبود ‌حمایت بانک‌ها و در مجموع نبود تعریف درستی از کارآفرینی و توجه به شاخصه‌های اشتباه برای حمایت از کارآفرینان، از جمله مشکلاتی است که معدود اقدام‌های در حال انجام برای توسعه کارآفرینی در خراسان را ناکام گذاشته است؛ در حالی ‌که با توجه به زائرپذیر بودن این استان و وجود زمینه کارآفرینی در حوزه صنعت، معدن، کشاورزی و به‌ ویژه خدمات و ساختمان، در صورت فراهم شدن فضای مناسب می‌توان بیشترین اشتغال و کارآفرینی را در این خطه داشت.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۸۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است

استاندار بوشهر از کسب رتبه سوم استان در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان توسط وزارت کشور خبر داد.

به گزارش خبرگراری ایمنا، احمد محمدی‌زاده اظهار کرد: در دولت سیزدهم اقدمات بسیار خوبی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در استان انجام شده است و دستاوردهای خوبی در حوزه دانش بنیان ها و شرکت‌های فناور در سال گذشته داشته‌ایم.

وی افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله قوانین مهم و خوبی بود که طی سالیان اخیر به مرحله اجرا رسیده و تمامی دستگاه‌های خدمت رسان مکلف هستند که ارائه خدمات به شرکت‌های دانش بنیان را در اولویت قرار دهند.

استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: استان بوشهر در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخص های ده گانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعیین ماموریت پارک های علم و فناوری، تعیین ماموریت کارآفرینان، تعیین ماموریت نخبگان، اقدامات تسهیلگرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و صادرات دانش بنیان، با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و با کسب ۸۴ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز این ارزیابی، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

محمدی‌زاده عنوان کرد: طبق ارزیابی وزارت کشور، استان بوشهر در شاخص های تشکیل جلسات ستاد اقتصاد دانش بنیان، اقدامات تسهیلگرانه و مردمی‌سازی اقتصاد رتبه دوم و در مجموع شاخص‌ها رتبه سوم را کسب کرده است.

وی گفت: استان بوشهر در برنامه اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی پارک های علم و فناوری و هیئت های اندیشه ورز و تولید دانش بنیان نیز از استان های پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.

استاندار بوشهر با بیان اینکه رتبه استان بوشهر در سال ۱۴۰۱ رتبه ۲۱ بوده است، گفت: با حمایت‌های معاونت اقتصادی استانداری و تلاش پارک علم و فناوری خلیج فارس و هم‌افزایی و تلاش مدیران دستگاه های اجرایی و روسای دانشگاه‌های عضو ستاد اقتصاد دانش بنیان و با تلاش جمعی، استان بوشهر توانسته رتبه سوم کشوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان را بدست آورد.

محمدی‌زاده افزود: کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اقتصادی است نوید بخش آینده‌ای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.

منبع: فارس

کد خبر 749349

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • نرخ مشارکت اقتصادی در زنجان بالای ۵۰ درصد است
  • چرخ اقتصاد و تولید کشور با دست‌های توانمند کارگران می‌چرخد
  • بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • وزیر اقتصاد به عربستان می‌رود